Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Υπεύθυνη για το λουτρό αίματος των Βρυξελλών είναι η Τουρκία - Ορίστε οι αποδείξεις!

του Σάββα Καλεντερίδη
Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Star, που είναι κανονικό φερέφωνο του Ερντογάν, με τίτλο Βέλγιο Χώρα-Τρομοκράτης. Για όσους έχουν αμφιβολίες, κυκλοφόρησε χθες το πρωί, 22 Μαρτίου 2016, λίγο πριν σκάσουν οι βόμβες στις Βρυξέλλες

Όταν οι κάθε είδους τρομοκράτες επιλέγουν έναν στόχο, με την ενέργειά τους θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα.
Μάλιστα, τις περισσότερες φορές το μήνυμα είναι αυτό που τους ενδιαφέρει και όχι η καταστροφή που θα προκαλέσουν με την τρομοκρατική ενέργεια.
Κι αυτό γιατί πάντα, επειδή θεωρούν ότι είναι αποκλεισμένοι από τα συμβατικά ΜΜΕ, μέσα από μια τρομοκρατική ενέργεια, είτε μέσα από τις προκυρήξεις είτε μέσα από το θόρυβο που προκαλείται, τους δίνεται η ευκαιρία να μπουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης στην οποία απευθύνονται.
Στην περίπτωση της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης των Βρυξελλών μπορεί να υπάρχουν και άλλα μηνύματα, που σχετίζονται με την ίδια την ύπαρξη της Ε.Ε., όμως το ΚΕΝΤΡΙΚΟ μήνυμα ήταν αυτό που αρνιόταν να πάρει η κυβέρνηση του Βελγίου, από τις επανειλλημμένες προειδοποιήσεις και διαβήματα που έκανε προς αυτήν η τουρκική κυβέρνηση και οι κρατικές και παρακρατικές ομάδες, στις οποίες πλέον συμπεριλαμβάνονται και οι τουρκικές εφημερίδες.
Ο ίδιος ο Ερντογάν, την ημέρα που συνήρχετο η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, έξανε σφοδρή επίθεση εναντίον της Ε.Ε., επειδή φιλοξενεί και στηρίζει τις οργανώσεις του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος.
Η εφημερίδα Star, κανονικό φερέφωνο του Ερντογάν, στις 22 Μαρτίου 2016, δηλαδή την ημέρα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, κυκλοφόρησε με τον πηχιαίο τίτλο "Βέλγιο Χώρα-Τρομοκράτης" και φωτογραφίες Κούρδων που έχουν στα χέρια τους σημαίες της Ροζάβα, δηλαδή του αυτόνομου κουρδικού κράτους που ιδρύθηκε στη Β. Συρία, το οποίο αποτελεί μείζονα απειλή για την ίδια την Τουρκία.
Στο ίδιο φύλλο υπάρχουν απειλές του ίδιου του Ερντογάν στο Βέλγιο και φυσικά στα σχετικά άρθρα της εφημερίδας.
Στο σημερινή φύλλο η εφημερίδα Star κυκλοφορεί και πάλι με πρωτοσέλιδο αφιέρωμα και τίτλο "Το φίδι που έτρεφε στον κόρφο του το Βέλγιο, τσίμπησε το ίδιο", με εκτεταμένες και ξεκάθαρες αναφορές στην παρουσία των στελεχών του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος και την προστασία που απαολαμβάνουν από το βελγικό κράτος, για την περίπτωση που δεν κατάλαβαν το μήνυμα της τρομοκρατικής επίθεσης οι Βέλγοι.
Επίσης, στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η ισλαμιστική εφημερίδα ΑΚΙΤ, από τα καθογητικά φύλλα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, έχει τον ίδιο τίτλο με την Σταρ και στη φωτογραφία, σε περίπτωση που δεν έλαβαν το μήνυμα οι Βέλγοι, δεν παραλείπει να βάλει τις φωτογραφίες ενός Κούρδου πολιτικού πρώην βουλευτή, του Ζουμπεΐρ Αϋντάρ, από τα ηγετικά στελέχη του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος, και της Φεχριέ Ερντάλ, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Σαμπαντζί, που διαμένουν στο Βέλγιο. Στο... αφιέρωμα αυτό ο τίτλος είναι "Υποστηρικτής τρομοκρατών το Βέλγιο".
Σε σημερινό του άρθρο με τίτλο "Όποιος κοιμάται με την τρομοκρατία, ξυπνάει μ' αυτήν", ο βασικός αρθρογράφος της πιστής στον Ερντογάν ηλεκτρονικής εφημερίδας ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΕΡ, Χαντί Όζισικ, αναφέρει επί λέξει:
"Η κυβένηση που διοικεί τη χώρα αυτή, παρά τις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις της Τουρκίας, δίνει άδεια και επιτρέπει το ΡΚΚ να κάνει την προπαγάνδα του. Δεν έβγζε άχνα όταν το ΡΚΚ ΄΄εστηνε αντίσκηνο και έκανε συγκεντρώσεις με τους οπαδούς του.
Από την άλλη πλευρά, η βελγική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας τις Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας* (YPG), που θεωρείται ο πιο μεγάλος εχθρός του "Ισλαμικού Κράτους" στο Ιράκ και τη Συρία, ήταν σαν να έλεγε στους τζιχαντιστές "Ελάτε να μου βάλετε βόμβες".
Υπάρχουν κι άλλα ντοκουμέντα και στοιχεία, όπως υπάρχουν και στοιχεία για τις επιθέσεις στη Γαλλία, που κι εκείνες έγιναν για να δώσουν το μήνυμα στον Ολάντ, επειδή υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας με τις στρατιωτικές τους στολές τους ηγέτες του YPG, στο Παρίσι.
Μην δίνετε σημασία στο ποιοι ήταν οι τρομοκράτες και σε ποια ομάδα ανήκαν.
Η Τουρκία αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο του ISIS και έχει τη δυνατότητα να δίνει την "εργολαβία" απευθείας στην ηγετική ομάδα του κι από κει να αρχίζει η αντίστροφη διαδικασία και η αντίστροφή μέτρηση.
Όλα αυτά ελπίζω να τα διαβάσουν και να τα αναλύσουν σωστά ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της κυβέρνησής του, που με τις ενέργειές τους έχουν παραδώσει την πατρίδα μας όμηρο στα χέρια της Τουρκίας και αν δεν αφυπνιστούν, θα βρεθούν προ εξελίξεων που ούτε καν μπορούν να φανταστούν.

*Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας* (YPG), είναι ο στρατός που έχει συγκροτηθεί μετά από εντολή του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν στη Ροζάβα (Β. Συρία), ο οποίος έχει κατανικήσει τους τζιχαντιστές και έχει απελευθερώσει όλα τα εδάφη που κατοικούν Κούρδοι στη Συρία. Αποτελεί εχθρό και μείζονα απειλή για την Τουρκία, γιατί έχει κερδίσει τη συμμαχία των ΗΠΑ και αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ίδρυσης του δεύτερου κουρδικού κράτους στην περιοχή.


 ΠΗΓΗ :infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...