Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 1.600.000 ΑΤΟΜΑ. ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 29 ΕΤΩΝ. ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ: ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΕΝΝΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ «ΤΟΥΡΚΟΙ» ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ.


Η στατιστική υπηρεσία της Τουρκίας (TÜİK) ανακοίνωσε πως στα τέλη του 2010 ο πληθυσμός της Τουρκίας έφτασε στα 73.722.988 άτομα. Το μισό του πληθυσμού της χώρας αποτελείται από άτομα μικρότερα από 29 χρονών.

 Με βάση τα αποτελέσματα στης στατιστικής υπηρεσίας ο πληθυσμός αποτελείται από 50,2% (37..43.182) άντρες και 49,8% (36.679.806) γυναίκες. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του πληθυσμού της Τουρκίας κατά το 2010 ήταν 15,88 τοις χιλίοις. Από τις 81 περιοχές τις χώρας, στις 53 ο πληθυσμός αυξήθηκε και σε 28 μειώθηκε.

Κατά το έτος 2009 ο πληθυσμός είχε μειωθεί σε 14 περιοχές. Οι τρεις πρώτες σε αύξηση περιοχές ήταν το Μπίλετζικ, Ισπάρτα, και Ερζιντζάν, ενώ οι τρεις με το χαμηλότερο ποσοστό ήταν Τούντζελι, Τσανκίρι και Αρνταχάν.

Το 18% του πληθυσμού κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι με βάση αυτό ένας στους 6 κατοίκους κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη. Ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης το 2009 ήταν 12.915.158 και το 2011 έφτασε στα 13.255.685 άτομα.

Το ανησυχητικό βέβαια για τους τούρκους  είναι ότι η μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση γίνεται στα ΝΑ της χώρας.  Εκεί  οι Κούρδοι της  Τουρκίας  γεννοβολάνε και οι «Τούρκοι» μειώνονται. Πριν από μερικούς μήνες, ο Ερντογάν έκανε έκκληση στους Τούρκους να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδία, για να διατηρήσει η Τουρκία το πληθυσμιακό πλεονέκτημα που έχει έναντι των χωρών της περιοχής και κυρίως έναντι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όμως, σύμφωνα με  άρθρο  του  αρθρογράφου  της  «Σαμπάχ»  Εμρέ  Ακόζ,
πίσω από την έκκληση του Τούρκου πρωθυπουργού κρύβονται οι φοβίες του Ερντογάν για σταδιακή κυριαρχία του κουρδικού πληθυσμού στη χερσόνησο της Ανατολίας.
Πάντα σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, των δηλώσεων Ερντογάν προηγήθηκαν οι ανακοινώσεις της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η εν λόγω υπηρεσία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι οι εκτιμήσεις που έκανε την δεκαετία για την πορεία αύξησης του πληθυσμού της Τουρκίας επαληθεύονται πλήρως.

Ο ρυθμός αύξησης της γεννητικότητας της Τουρκίας ακολουθεί ταχύτατη πτωτική πορεία. Ενώ το 2009 οι γεννήσεις ήταν 17,4 ανά χίλιους κατοίκους, το 2010 έπεσαν στις 17,0, ενώ το 2003 ήταν 23,7.
Τα στατιστικά στοιχεία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά, αν σκεφθεί κανείς ότι ακόμα και το ποσοστό αυτό οφείλεται στους μεγάλους ρυθμούς αύξησης των Κούρδων, που κατοικούν στη ΝΑ Τουρκία αλλά και σε άλλες περιοχές της τουρκικής επικράτειας.

ΤΟ  2030  ΟΙ  ΚΟΥΡΔΟΙ  ΘΑ  ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ  ΣΕ  ΠΛΗΘΥΣΜΟ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΑΛΛΟΥΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ  ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
Αν υπήρχε τρόπος να μετρηθεί ξεχωριστά ο ρυθμός αύξησης της γεννητικότητας σε κούρδους και Τούρκους, θα προέκυπτε ότι το 2025-2030 οι Κούρδοι ίσως ξεπεράσουν σε πληθυσμό όλους τους άλλους κατοίκους της Τουρκίας, που σημειωτέον δεν είναι όλοι Τούρκοι.

ΟΙ  ΚΟΥΡΔΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΠΙΟ  ΚΑΡΠΕΡΟΙ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  «ΤΟΥΡΚΟΥΣ».
Πάντως, από τα στοιχεία που διατίθενται προκύπτει ότι την  στιγμή που οι Κούρδοι της ΝΑ Τουρκίας αυξάνονται με ρυθμούς 27,3 τοις χιλίοις, στην περιοχή του Δυτικού Μαρμαρά ο ρυθμός είναι 11,4 τοις χιλίοις, συνυπολογιζομένου του γεγονότος ότι και στο Δυτικό Μαρμαρά ζουν πολλοί Κούρδοι, που ανεβάζουν το ποσοστό, επειδή οι Κούρδοι παραδοσιακά είναι πιο ...καρπεροί από τους Τούρκους!
Ο χρόνος δουλεύει υπέρ των Κούρδων  (Και  έμμεσα  υπέρ  των  Ελλήνων),  αρκεί να αντισταθούν στις πολιτικές αφομοίωσης και πολιτισμικής γενοκτονίας που ακολουθούν με ανατολίτικη πονηριά οι κυβερνήσεις των ισλαμιστών  του ΑΚΡ-Ερντογάν.


Οι Κούρδοι της Κομπάνι τίμησαν τους Έλληνες στρατιώτες πεσόντες στην Κύπρο

Ο διοικητής του καντονιού της Ροζάβα, Ιμπραήμ Μουσλέμ, καταθέτει στεφάνι εκ μέρους του κουρδικού έθνους προς τιμή των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στην Κύπρο


Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014  τελέστηκε στη Μητρόπολη Γλυφάδας μνημόσυνο για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες στην Κύπρο των πολεμικών περιόδων 1964, 1967 και 1974.
Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εκδήλωση – ημερίδα στο Δημαρχείο της Γλυφάδας με θέμα «ΚΥΠΡΟΣ, 50 χρόνια εχθροπραξίες, 40 χρόνια κατοχή, 30 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς».
Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου και την άνοιξε, με χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής η Χριστίνα Σιδέρη και την εισήγηση έκανε ο στρατηγός ε.α. Δημήτριος Αλευρομάγειρος.
Αίσθηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η παρουσία αντιπροσωπείας των Κούρδων της Ροζάβα (βόρειας Συρίας), του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης – Democratic Union Party, του πολιτικού βραχίονα του YPG.
Επικεφαλής της κουρδικής αντιπροσωπείας ήταν ο διοικητής του καντονιού Ροζάβα, στο οποίο ανήκει η μαρτυρική Κομπάνι, Ιμπραήμ Μουσλέμ, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του κουρδικού έθνους.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΣΤΕΦΑΝΩΝ  ΤΩΝ  ΚΟΥΡΔΩΝ  ΥΠΕΡ  ΤΩΝ     ΠΕΣΟΝΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΖΟΥΜ ΧΟΥΡΙΕΤ  ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΑΣ  ΚΑΙ  ΕΝΑ  ΠΟΙΗΜΑ  ΤΟΥ  ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ  ΤΟΥΡΚΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ  ΙΠΕΚΤΣΙ.

Ο ιδρυτής της τουρκικής εφημερίδας «Τζουμ Χουριέτ» («Ζήτω η Δημοκρατία») ήταν ο Σαντάτ Σεμαβέ, εβραίος απ’ την Αλβανία. Ο γιος του Σεμαβέ εκδίδει σήμερα μια άλλη εφημερίδα, ανθελληνική βέβαια, ονόματι «Γκιουναϊντίν». Στις μέρες μας, η Χουριέτ είναι η επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας, τον ανθελληνικό αγώνα της χρηματοδοτεί και στηρίζει ένας άλλος εβραίος καταγόμενος εκ Θεσσαλονίκης, ο Μπουρλά.

Είναι άξιο προς ανάγνωση το ποίημα του πασίγνωστου Τούρκου δημοσιογράφου Ιπεκτσί, με τίτλο «Το Μίσος», που γράφτηκε στις 14-7-1974 στην εν λόγω εφημερίδα, ακολουθώντας τα γεγονότα της Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο. Μάλιστα, μετά το θάνατο του Ιπεκτσί, δημιουργήθηκε από τούρκους ελληνιστές το «βραβείο Ιπεκτσί» για την προσέγγιση της «Ελληνοτουρκικής φιλίας»! Με αυτό το βραβείο έχουν «τιμηθεί» πολλοί εξέχοντες Έλληνες, όπως ο Κ.Μητσοτάκης, ο Μ. Θεοδωράκης κ.α. Τώρα το πως εννοούν την φιλία, μας το εξηγεί ο ίδιος ο Ιπεκτσί, στο ποίημα του…

   Η  ΣΦΑΓΗ  ΤΗΣ  ΧΙΟΥ

«Το Μίσος»

«Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Έλληνας σ’ αυτό το κόσμο

δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.

Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο

δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,

χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Εκδίκηση να πάρω είναι ο μοναδικός μου στόχος

σαν αναμετρηθώ στης μάχης το πεδίο

χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια να κλαδέψω σε μια μέρα

δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,

χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Τα κεφάλια τριάντα χιλιάδων να πολτοποιούσα

Τα δόντια δέκα χιλιάδων με την τανάλια να έβγαζα

εκατό χιλιάδων τα πτώματα να σκορπούσα στις ρεματιές

δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,

χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Ο κόσμος όλος ξέρει πόσο ανώτερος είναι ο Τούρκος

και πόση κακοήθεια φωλιάζει στο μυαλό του Έλληνα

πέντε χιλιάδων τα πτώματα να έκαιγα στους κλιβάνους

δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,

χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα με την λόγχη μου,

ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα στη κόλαση

εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα στο σκοινί

δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,

χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος!»

 

 

Οπλισμένοι και έτοιμοι οι Έλληνες του Πόντου

08 Σεπτέμβριος 2016 

Τι αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Daily Sabah»


Έντονη είναι η ανησυχία των τουρκικών Αρχών μετά ακόμα ένα αντάρτικο χτύπημα στον Πόντο, το οποί μάλιστα στοίχισε την ζωή σε τρεις Τούρκους στρατιώτες.
Η τουρκική εφημερίδα «Daily Sabah» αναφέρει πως ότι η νέα αντάρτικη επιδρομή της Κυριακής στον Πόντο στοχεύει στο να αποκτήσει το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στηρίγματα στην περιοχή των Ελλήνων.
Οι Τούρκοι στρατιώτες «χτένισαν» ένα δάσος κοντά στην πόλη Μεσουδιέ, ελληνικά Μελέτιος ή Μήλας, στην ευρύτερη περιοχή της Ορντού (Κοτύωρα), αναζητώντας αντάρτες όταν ξαφνικά δέχτηκαν τα πυρά.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η περιοχή του Πόντου έχει υψηλά ποσοστά οπλοκατοχής, γεγονός που θα μπορούσε να οφείλεται στην ποντιακή παράδοση, η οποία συγγενεύει με την κρητική.
Όπως τονίζεται μάλιστα, οι κάτοικοι, προφανώς ελληνογενείς, οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και πιστόλια συμμετείχαν ενεργά στις έρευνες στο πλευρό του στρατού.
Μήπως όμως έμειναν οπλισμένοι στα σπίτια τους, φοβούμενοι αντίποινα από τους Τούρκους;
Από τον Μάιο έχει αρχίσει πάλι το αντάρτικο στον Πόντο υπό την αιγίδα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).
Και βέβαια στον Πόντο δεν υπάρχουν Κούρδοι, αλλά σκλαβωμένοι και, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, πολύ καλά οπλισμένοι Έλληνες, οι οποίοι δεν θα  διστάσουν να χρησιμοποιήσουν όπλα κατά του κατακτητή, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.-


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...