Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Τα φυτώρια του Ανθελληνισμού - Σε ιδιωτικά σχολεία τα βλαστάρια του ΣΥΡΙΖΑ


Σε ιδιωτικά σχολεία τα βλαστάρια του ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο, Αύγουστος 27, 2016 - 15:00

Φτάνουμε στον Σεπτέμβριο και το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ελλείψεις και τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης. Μπορεί η κυβέρνηση να δίνει όρκους για την προτίμησή της στη δημόσια εκπαίδευση, αλλά οι υπουργοί δεν φαίνεται ότι προσαρμόζουν τις πράξεις στις διακηρύξεις τους. Πού στέλνουν τα παιδιά τους είναι αλάνθαστη απόδειξη του τι πραγματικά πιστεύουν για τα δημόσια σχολεία. Οι περισσότεροι όχι μόνο επιλέγουν ακριβά ιδιωτικά για τα βλαστάρια τους, αλλά είναι και οι ίδιοι απόφοιτοι πρότυπων και ιδιωτικών σχολείων.
Aπό την
Αννα Μιχαήλ

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είναι απόφοιτος της Προτύπου Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης, αν και πρέπει να πούμε ότι τη μοναχοκόρη του, Μαριάννα, τη στέλνει στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς του. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τέλειωσε το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε και ο πρώην βουλευτής Επικρατείας Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας είναι απόφοιτοι της Προτύπου Ιωνιδείου Σχολής του Πειραιά. Το Βαρβάκειο τελείωσαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος. Τη Λεόντειο έχει τελειώσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ από το Κολλέγιο Αθηνών, από το πιο προνομιούχο ιδιωτικό σχολείο της χώρας, αποφοίτησε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο άνθρωπος που αποδοκίμασε την αριστεία και χαρακτήρισε «σχεδόν χιτλερικό πείραμα τα πειραματικά σχολεία»! Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είναι απόφοιτος της σχολής Μωραΐτη, του άλλου κορυφαίου ιδιωτικού σχολείου της χώρας. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης έχει τελειώσει τη Σχολή Ζηρίδη. Το φημισμένο σχολείο Saint Paul School στο Λονδίνο έχει τελειώσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου (που τα βρόντηξε από τον ΣΥΡΙΖΑ) είναι απόφοιτη των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα.
Ο Φίλης καλεί τους γονείς να εμπιστευτούν τη δημόσια εκπαίδευση, αλλά αρκετοί σύντροφοί του αγνοούν τις παραινέσεις του, επιλέγοντας για τα παιδιά τους κάποια από τα πιο φημισμένα ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έχει αποκτήσει δύο γιους με τη σύζυγό του Ορσαλία Προίσκου, δεν επέλεξε να τους στείλει στο παλιό δικό του σχολείο. Ο μεγάλος γιος του έχει ήδη αποφοιτήσει, ενώ ο μικρός φοιτά ακόμα στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία της Εκάλης. Η οικογένεια, άλλωστε, μένει στα βόρεια προάστια, δεδομένου ότι ο υπουργός προέρχεται από μεγαλοαστική οικογένεια. Η μητέρα του είναι γόνος της οικογένειας Λαιμού. Στο Αρσάκειο τα ετήσια δίδακτρα είναι περίπου 6.000 ευρώ.
Επηρεασμένος από τις δικές του σπουδές στο Παρίσι και από την αγάπη του για τη Γαλλία, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στέλνει και τις δύο κόρες του στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών. Πρόκειται για ένα ιδιωτικό σχολείο που ίδρυσαν Γαλλίδες μοναχές και βρίσκεται στην περιοχή του Νέου Ψυχικού. Εχοντας ο ίδιος πάει από παιδί σε αγγλόφωνα σχολεία, με αποτέλεσμα τις κακές σχέσεις του με την ελληνική γλώσσα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνεχίζει την παράδοση. Τα παιδιά του φοιτούν σε ιδιωτικό αγγλόφωνο.
Ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του, Δήμητρα Φουφρή, έναν γιο και μία κόρη, στέλνει τα παιδιά του στην Ελληνογερμανική Σχολή στην Παλλήνη, η οποία διαθέτει εντυπωσιακή υποδομή σε μια έκταση 25 στρεμμάτων, με γήπεδα ποδοσφαίρου, στίβο, γήπεδα μπάσκετ, τένις, κλειστό γυμναστήριο και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Το βασικό πρόγραμμα του σχολείου γίνεται στα ελληνικά και η γερμανική και η αγγλική γλώσσα διδάσκονται εντατικά. Τα δίδακτρα για κάθε παιδί κυμαίνονται γύρω στα 8.000 ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης έστειλε τον πρώτο γιο του Γαλάτη, που σήμερα είναι φοιτητής, σε πρότυπο πειραματικό.
Ο Γιώργος Σταθάκης, θέλοντας και μη, εμπιστεύτηκε το δημόσιο σχολείο, επειδή η οικογένειά του διαμένει μόνιμα στα Χανιά. Και τα δύο παιδιά του φοίτησαν στο δημόσιο της γειτονιάς τους, δεδομένου ότι η πόλη δεν διαθέτει πρωτοκλασάτα ιδιωτικά. Σε μια σπάνια συνέντευξή της, μάλιστα, η σύζυγός του, Θέμις, έχει δηλώσει ότι «τα παιδιά έζησαν υπέροχα παιδικά χρόνια με τους συμμαθητές τους από τη γειτονιά». Η μεγάλη κόρη του είναι πια φοιτήτρια της Ιατρικής, ενώ και ο γιος του τελειώνει το Λύκειο.
Δίδακτρα 8.000 € τον χρόνο
http://www.espressonews.gr/sites/default/files/imceimg2/201608/eqwe4trert_1.jpg
Ο Πάνος Καμμένος (φωτό) δεν έκρυψε ποτέ την αστική προνομιούχα καταγωγή του. Φοίτησε, άλλωστε, στη Λεόντειο και στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά και ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Λιόν και οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στην Ελβετία.
Για τα πέντε παιδιά του, στα οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία, έχει επιλέξει τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, ένα σχολείο με περίπου 50 χρόνια ιστορίας. Τα δίδακτρα εκεί αγγίζουν τα 8.000 ευρώ τον χρόνο.
Τα τέκνα Παπαδημούλη στις Βρυξέλλες
http://www.espressonews.gr/sites/default/files/imceimg2/201608/eqwe4trert_2.jpg
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης (φωτό), ως ευρωβουλευτής, είχε την τύχη να μπορεί να στείλει την κόρη του, Νεφέλη, και τον γιο του, Φαίδωνα, στο φημισμένο Ευρωπαϊκό Σχολείο των Βρυξελλών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική εμπειρία. Τα παιδιά μαθαίνουν υποχρεωτικά δύο ξένες γλώσσες, ενώ και το συνολικό πρόγραμμα είναι πολύ υψηλού επιπέδου.
-------------------------------------------------
Τα φυτωρια του Ανθελληνισμου

Αυτα ειναι τα ανθελληνικα σχολεια που παραγουν τους σημερινους πολιτικους. Αυτα ειναι ακριβως τα ιδια που αντιμετωπιζουμε εμεις οι Ελληνες του εξωτερικου με τα παιδια μας ειτε το θελουμε ειτε οχιδεν εχουμε επιλογη. Κι'ομως η πλειονοτης των Ελληνοπαιδων μας ειναι Ελληνοπουλα στην ψυχη και στο πνευμα. Στα (Ελληνικα) σχολεια μας διδασκονται τα βασικοτερα των μαθηματων Γλωσσα και Ιστορια διοτι αυτα ειναι τα ιδεωδη μαθηματα προς διαπαιδαγωγησην της Εθνικης συνηδεισεως των, τουτεστιν να αισθανονται Ελληνοπουλα μεσα σε εναν ωκεανο ολοκληρον Αυστραλων μαθητων. Κι'οχι μονον αυτο, αλλα εχουν την δυναμην ακομη και να επιρεαζουν τους Αυστραλους συμμαθητας των προς την Ελληνικοτητα τους.  

(*) Εδώ θα κάνω μία παρένθεσι και θα φέρω ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο (ακριβως στο θέμα μου) που είδε το φώς της δημοσιότητος πριν εικοσι πεντε περίπου χρόνια σε Ελληνική εφημερίδα της Μελβούρνης. Η Δανάη, μία Αυστραλέζα κοπέλα και μαθήτρια σε Γυμνάσιο της πόλης μας στο οποίο φοιτούσαν περί τα 400Ελληνόπουλα – αγόρια και κοπέλες, μας διηγήται πως ιδε τα Ελληνόπουλα και τις σχέσεις τους μεταξύ τους (είναι αυτό που λέγω ανωτέρω). Σε μία τέτοια μεγάλη για το σχολείο της Ελληνική κοινωνία ήταν επόμενο και αναπόφευκτο η γνωριμία της με Ελληνόπουλα. Εδώ μας περιγράφει με αρκετή σαφήνεια πως οι γνωριμίες της αυτές επηρέασαν τη ζωή της, σε μεγάλο βαθμό να μάθει Ελληνικά και μεταξύ αυτών των Ελληνοπαίδων να διαλέξει ακόμη, γιατί όχι; και τον σύζυγον της ζωής της. Πόσο  ωραιο, ποσο ρομαντικο!!!.
Μας διηγείται λοιπόν η Δανάη. Η συνέχεια στο άρθρο της Εφημερίδας δυστυχώς μόνον για Αγγλομαθείς.

Δυστυχως οι εχθροι της Πατριδος μας εδραιωσαν τα σχολεια τους γνωριζοντας πως ειναι ο καλλιτερος τροπος να τιναξεις τα θεμελεια της Ελλαδος και ιδου τα αποτελεσματα. Ολοι βγαινουν Ανθελληνες απο αυτα.

Γιάννης Δημήτρουλας 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...