Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ (ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ) ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΦΕΡΕΙ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΤΟΥ. ΥΨΩΝΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ», ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.ΠΑΛΙΟΣ  ΕΛΛΗΝΑΣ  ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ: 

«ΟΠΟΙΟΣ  ΦΟΡΕΣΕΙ  ΣΤΟΛΗ,  ΚΑΝΕΙ  ΕΝΑ  ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΘΑΝΑΤΟ».


ΟΙ  ΞΕΝΕΣ  ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ  ΚΑΙ  ΟΙ  «ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ»

Μαρτυρία τοῦ Ἀνδρέα Ἰωσήφ, ὑπουργοῦ τοῦ Πλαστήρα τὸ 1952.
(στὴν ἐκπομπὴ τῆς ΝΕΤ, 28 Μαρτίου 2002) : 

" Ἰωσήφ -  «Γιατὶ πρέπει νὰ ἐκτελέσουμε τὸν Μπελογιάννη» ; 

 Πλαστήρας -  «Ξέρεις γιατί ;
Μοῦ μήνυσαν οἱ Ἀμερικανοὶ ὅτι θὰ μὲ κρατήσουν πρωθυπουργὸ ἄν τὸ κάνω».

 Ἰωσήφ -Ρώτησα τότε τὸν ὑπουργὸ Γεώργιο Καρτάλη, ἐὰν σκοπεύη νὰ παραιτηθῆ σὲ περίπτωση ἐκτελέσεως τοῦ Μπελογιάννη.

 Καρτάλης – «Οἱ Ἄγγλοι μοῦ εἶπαν νὰ μείνω»!

Στρατηγός προς Καμμένο: «Με ποιο ηθικό δικαίωμα φοράς στολή»;


«Δεν μπορείς  Καμμένε  να μετατρέπεις την  Ελληνική  στρατιωτική περιβολή σε επικοινωνιακό τσίρκουλο». Αξιότιμε κ. Υπουργέ Εθνικής Άμυνας


Ονομάζομαι Ιωάννης Δρακωνάκης και είμαι Αντιστράτηγος ε.α, επίτιμος Διοικητής της 1ης Μεραρχίας.
Αποστρατεύτηκα το Μάρτιο 2013, που ήταν και η τελευταία φορά, που φόρεσα την τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού και τον πράσινο μπερέ του Έλληνα Καταδρομέα.
Αυτήν τη στολή, θεωρώ ότι την τίμησα, όπως μαρτυρούν προϊστάμενοι, ομοιόβαθμοι, υφιστάμενοι αλλά και κληρωτοί οπλίτες, που κατά καιρούς είχα υπό τις διαταγές μου, καθώς και οι αξιολογήσεις των προϊσταμένων μου.
Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι το διάστημα της θητείας σας ως ΥΕΘΑ, φοράτε αρκετά συχνά στολή, με διακριτικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των Κλάδων και προσφάτως εμφανιστήκατε με διακριτικό ΟΥΚ (Υποβρύχιου καταστροφέα), στο στήθος.
Αυτήν τη στολή θα υπερασπιστώ, αντλώντας το ηθικό δικαίωμα, από τα σαράντα σχεδόν χρόνια που τη φόρεσα. Δεν θα μείνω στο νομικό μέρος, που αφορά την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά θα αναφερθώ στην ηθική πλευρά του θέματος θεωρώντας, ότι αυτό είναι και το σημαντικότερο.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ με ποιο ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή;

Θεωρείτε, ότι οι υφιστάμενοι σας θα σας θεωρήσουν «δικό» τους, επειδή φορέσατε στολή; Θα σας πρότεινα να ρωτήσετε στελέχη όλων των βαθμών και όλων των κλάδων, όχι αυτούς που έχετε δίπλα σας στα Επιτελεία, αλλά αυτούς που περιπολούν στον Έβρο και τα νησιά, ή βρέχονται από τα νερά του Αιγαίου πλέοντας στην επιφάνεια ή κάτω από αυτήν, ή αγρυπνούν στις βραχονησίδες ή κάθονται στο πιλοτήριο του F-16 περιμένοντας την εντολή για αναχαίτιση.

Αλήθεια κ. Υπουργέ, πως νιώθετε όταν φοράτε την στολή.

Αισθάνεστε τα G στο σώμα σας που νιώθουν οι ήρωες πιλότοι μας;

Αισθάνεστε την πίεση του νερού και το άγχος της μοναξιάς του βατραχανθρώπου, που κολυμπά εν καταδύσει με μόνο σύντροφο την πυξίδα και το φόρτο του;
Νιώθετε αυτό που νιώθει ο αλεξιπτωτιστής, όταν περιμένει να ανάψει το πράσινο για να πηδήξει στο κενό από το αεροπλάνο, βλέποντας από κάτω του μόνο μαύρο σκοτάδι;
Νιώθετε όπως ο πεζοναύτης, που κατεβαίνει από το αρματαγωγό στην αποβατική άκατο μεταμεσονύχτιες ώρες στη μέση του πουθενά;
Αισθάνεστε όπως ο πυροτεχνουργός, όταν πλησιάζει να εξουδετερώσει την βόμβα;

Κύριε Υπουργέ,
Μπορείτε εύκολα με την ιδιότητα σας να ζητήσετε ενημέρωση για όλες τις εκπαιδεύσεις αλλά και όλες τις δράσεις και έργα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα διαπιστώσετε πως, όλοι αυτοί που κόσμησαν τους ώμους και το στήθος τους με διακριτικά, έχουν θυσιάσει πολλά,
που εσείς δεν τα έχετε δει ούτε στον ύπνο σας.

Αν μετά από αυτήν την ενημέρωση που θα σας γίνει, θεωρήσετε ότι έχετε το ηθικό δικαίωμα να φέρετε την στολή και τα διακριτικά, συνεχίστε να την φοράτε.
Απλά να γνωρίζετε, ότι μόνο κακό κάνετε μ’ αυτή σας την πράξη.
Με βαθυτάτη εκτίμηση και σεβασμό προς το θεσμό του Υπουργού.

Ιωάννης Γ. Δρακωνάκης, Αντιστράτηγος ε.α
Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2016


ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ:
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


2 σχόλια :

 1. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΡΑΚΩΝΑΚΗ
  Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2016
  Μετά την ανοιχτή μου επιστολή προς τον κύριο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, άρχισε η εκστρατεία αποδόμησης και ο πόλεμος της λασπολογίας, της μισής αλήθειας, της παντελούς ανακρίβειας και του ψεύδους.
  Γι αυτούς που με γνωρίζουν, δεν χρειάζεται να γράψω κάτι. Η μέχρι τώρα πορεία μου είναι αδιάψευστος μάρτυς .
  Για τους υπόλοιπους, θεωρώ βασική υποχρέωση να προστατεύσω την Τιμή και την Υπόληψη μου και μέσα απ αυτό και όσους φόρεσαν και κυρίως αυτούς που φορούν αυτήν την τιμημένη στολή.
  Αγαπητοί επίδοξοι «αποδομητές», λυπάμαι, αλλά η προσπάθεια σας έπεσε σε τοίχο.
  Κάποιοι κύριοι, βιάστηκαν να κάνουν δηλώσεις, να κάνουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο, να γράφουν σε έντυπα, ρίχνοντας λάσπη και βγάζοντας τη χολή τους .Μίλησαν για μίζες, κλαδικές, για Ίμια , για Ακη……άλλοι προσπάθησαν να με εντάξουν πολιτικά.
  Αγαπητοί μου,απο τη Σχολή Ευελπίδων αποφοίτησα το 1980 και αποστρατεύτηκα το 2013. Απο το 1981 λοιπόν, που άρχισα να μετατίθεμαι, μέχρι το 2013 είναι 32 χρόνια. Στα 32 αυτά χρόνια, άλλαξα (παίρνοντας μετάθεση) δεκα οκτώ (18) φρουρές. Που σημαίνει κατα μέσο όρο 1,5 χρόνο περίπου στη φρουρά. Σημειωτέον, ότι είχα πενταμελή οικογένεια.
  Ο κ. ΥΕΘΑ έχει εύκολη πρόσβαση στο φάκελλο μου. Ας το ψάξει λίγο…. Για να βοηθήσω σας λέω, ότι ο μεγαλύτερος χρόνος παραμονής σε μετάθεση ήταν 3 χρόνια και ο μικρότερος 7 μήνες.
  Αν ήμουνα γραμμένος σε κόμματα ή σε κλαδικές λέτε να έπαιρνα τόσες μεταθέσεις ; Λέτε να ήθελα να ταλαιπωρώ την οικογένεια μου ; Οχι αδέλφια, πήγαινα ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης, όπου με έστελνε η Πατρίδα, γιατί αυτός ήταν ο όρκος μου. Μιας και μιλάμε για μεταθέσεις και κλαδικές, κοιτάξτε και επι ποιάς κυβερνήσεως έφυγα εκτός Ειδικών Δυνάμεων και πήγα Χίο, απο τη Νάουσα όπου υπηρετούσα, εχοντας τα συμφέροντα μου στην Αθήνα και με τρία μικρά παιδιά (μόλις είχε βγεί και διαταγή που έλεγε για μέγιστη παραμονή στη φρουρά των τριτέκνων). Μήπως ενόχλησα το σύστημα ; Τί λέτε ; Κάποιος ρώτησε που ήμουν στα Ιμια….. Μα φυσικά φίλε μου, εκεί που με όρισε η Πατρίδα…..Στο στρατηγείο της Ταξιαρχίας στη Χίο δηλαδή….Απ ότι φαίνεται, δεν κατέβασα εγώ τη Σημαία απο τα Ίμια. όπως έγραψε κάποιος σε ιστοσελίδα.
  Κύριοι, μην παίζετε με τα Ιερά σύμβολα της Πατρίδας μας διότι δείχνετε ότι δεν τα σέβεστε.
  Πάλι θα βιαστούν κάποιοι και μιας και είστε στο…..ψάξιμο του φακέλλου μου, ρίξτε μιά ματιά και στις ετήσιες αξιολογήσεις μου. Αν βρείτε κάτω απο άριστα να μου το πείτε και θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη. Κοιτάξτε και τις βαθμολογίες στις εκπαιδεύσεις που με έστελνε η Πατρίδα….Μάλλον έπαιρνα επάξια το μισθό μου και μπορώ να κοιτάζω τους πάντες στα μάτια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΡΑΚΩΝΑΚΗ
  Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2016
  Επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να διερωτηθούν και δικαίως, μήπως ήμουν αντιδραστικός και γι αυτό οι μεταθέσεις ; Θα σας δώσω ακόμη ένα στοιχείο σχετικά με τις Διοικήσεις, που είχα την Τιμή να μου ανατεθούν.
  1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (Αντισυνταγματάρχης)
  2ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών (πρίν κλείσει) (Αντισυνταγματάρχης)
  32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών (Ταξίαρχος)
  1η Μεραρχία (Υποστράτηγος)
  Μάλλον οι εκάστοτε προϊστάμενοι, με όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην εξουσία, με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους ,αλλιώς δεν θα μου ανέθεταν τέτοιες διοικήσεις…….
  Επιπλέον, θα παρακαλούσα τον κ. Υπουργό να δεί, για να λυθούν όλες οι απορίες, το λόγο που αποστρατεύτηκα το 2013. Μήπως επειδή δεν ήμουν μέρος του συστήματος ;
  Ας πάμε τώρα, στην απάντηση του κ. Υπουργού, σε ερώτηση δημοσιογράφου στη ΔΕΘ, που προβλήθηκε σε κρατικό κανάλι, όπου δεν ανέφερε το όνομα μου,. αλλά σαφώς με κατέδειξε.
  Τις δικαιολογίες του, γιατί φορά στολή ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ αλεξιπτωτιστών, βατραχανθρώπων κλπ, διότι σ αυτό αναφερόταν η επιστολή μου, δεν θα τις σχολιάσω. Θα του προτείνω όμως να ψάξει στα αρχεία. Αν δεν έχουν σπεύσει να τις καταστρέψουν, θα βρεί προτάσεις μου για τη θεσμοθέτηση στολής του Υπουργού Εθνικής Αμυνας και του Υπουργείου του, για τις περιπτώσεις επίσκέψεων σε πεδία ασκήσεων ή όπου κρίνει απαραίτητο. Διότι, επιβάλλεται ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ με κουστούμι και σκαρπίνι σε κάποιες περιπτώσεις. Θα αναφερθώ μόνο στην αναφορά του για μίζες, εξοπλιστικά κλπ, καθώς συνδέεται άμεσα με την Τιμή και Αξιοπρέπεια μου.
  Αναφέρει ο κ ΥΕΘΑ, ότι την περίοδο 1997-2000 ήμουν στα εξοπλιστικά…
  Κύριε Υπουργέ, μάλλον οι παρατρεχάμενοι, σας ανοίγουν το λάκκο, γιατί πάλι σας πληροφόρησαν λάθος.
  Την περίοδο 1997-2000, ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ όπως λέτε, αλλά στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ , στο 2ο Γραφείο, Τμήμα Μελέτες- Ερευνες. με το βαθμό του ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ. με συγκεκριμένα καθήκοντα και έργο. Απο μένα μέχρι τον τότε ΥΕΘΑ, υπήρχε μια τεράστια αλυσίδα της ιεραρχίας. Εξ άλλου, μέχρι σήμερα δεν έχω εμπλακεί σε οποιαδήποτε δικαστική έρευνα, ΟΥΤΕ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ….Πώς εσείς λέτε και μάλιστα δημόσια, ότι υπέγραφα όλα τα εξοπλιστικά τη συγκεκριμένη περίοδο ;
  Αμέσως μετά, τοποθετήθηκα Διοικητής στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστων οπότε και ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορά σε όλη τη σταδιοδρομία μου, που είδα απο κοντά τον τότε ΥΕΘΑ Ακη Τσοχατζόπουλο, όταν μετά απο πτώση με αλεξίπτωτα σε άσκηση στην Κύπρο, συνεχάρη την Μονάδα, μαζί με τον Κύπριο Πρόεδρο κ Κληρίδη.
  Επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματος μου, για τα ψεύδη που εκστομίστηκαν.
  Ιωάννης Γ. Δρακωνάκης
  Αντιστράτηγος ε.α

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...