Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πότε θα σταματήσουμε να βραβεύουμε ανθέλληνες και να αγνοούμε τους φιλέλληνες;




Πότε θα έρθουμε σε επαφή επιτέλους με τις λίγες αλλά λαμπερές προσωπικότητες της Δύσης, που δεν τους έχει παρασύρει το κύμα της αχαριστίας προς τον Ελληνισμό, το οποίο έχει κατακλύσει τις χώρες τους. Πότε θα σταματήσουμε να βραβεύουμε ανθέλληνες και να αγνοούμε του φιλέλληνες; Πόσο ωφέλιμο θα ήταν η Ελλάδα να μάζευε αυτές τις προσωπικότητες της διανόησης και της τέχνης, όπως ο nter Grass, η Ελεονόρα Ζεέλινγκ, ο Μπενίνι και τόσοι άλλοι, προκειμένου να «αναταράξει» τα ύδατα της κοινής γνώμης και να στείλει πανανθρώπινο μήνυμα ελευθερίας στους απανταχού πολίτες.
Και ναι, το επιτρέπουν οι πολιτικές συγκυρίες και ο λαός, εφόσον δει τέτοιες κινήσεις θα συμπαραταχθεί με όποιους πολιτικούς αποτολμήσουν τέτοιου είδους «υπερβάσεις». Ακούστε το συγκλονιστικό ποίημα του nter Grass  για την Ελλάδα, σε σωστή μετάφραση, που αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τα όσα υποφέρει ο ελληνικός λαός από την Γερμανία και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...