Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Το Μινιόν γίνεται... ΥΠΕΚΑ

Ένα κτίριο μια ιστορία. Σημείο αναφοράς για πολλούς Αθηναίους καθώς ήταν ένα από τα πρώτα πολυκαταστήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Τριάντα δύο χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 19ης Δεκεμβρίου του 1980 το κτίριο που φιλοξενούσε το «Μινιόν»...επί δεκαετίες ξαναζωντανεύει. Μέσα στους επόμενους μήνες θα μπορέσει να δεχθεί και πάλι χιλιάδες πολίτες απ όλη την χώρα καθώς εκεί θα μετακομίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Οι διάσπαρτες υπηρεσίες του Υπουργείου και τα υπέρογκα ενοίκια που κατέβαλε και μάλιστα σε περιόδους κρίσης ανάγκασαν το υπουργείο Οικονομικών να ανάψει το πράσινο φως για την μετεγκατάσταση του ΥΠΕΚΑ.

Άλλωστε δεν ήταν λίγα τα 28 κτίρια που νοίκιαζε το κράτος για τις ανάγκες του
Υπουργείου. Το μηνιαίο μίσθωμα που θα πληρώνει το ΥΠΕΚΑ θα ανέρχεται στα 180.000 ευρώ, έναντι των 6 εκατομμυρίων ευρώ που δίνει ετησίως σε ενοίκια για το σύνολο των κτιρίων που ενοικιάζει. Στα 4.500 τ.μ θα εγκατασταθούν οι 1200 εργαζόμενοι.
Οι βάσεις για την μετακόμιση είχαν μπει επί υπουργείας Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά λόγω των πολιτικών εξελίξεων που υπήρχαν εκείνη την περίοδο το θέμα πήγε πίσω.


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...