Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό κόλπο

Τα τύμπανα του πολέμου ξεκίνησαν να χτυπούν πάλι και μάλιστα ηχηρά στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα:

• Τη συσσώρευση στόλων, μεταφορές στρατευμάτων, και πολεμικού υλικού και στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή Ινδικού Ωκεανού και Περσικού Κόλπου.
• Την κινητοποίηση της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ με την "ευκαιρία" του περιοδικού μακελειού του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και την επιστράτευση μεγάλου μέρους των εφέδρων του.
• Τις αλλεπάλληλες ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή με συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων κρατών, ενώ το είδος των ασκήσεων δεν αφήνει απορίες για το

πού αποβλέπουν τα σενάριά τους.
• Τις πιέσεις σε κάθε επίπεδο για ταχύτερες διαδικασίες εφαρμογής της σχεδίασης για τη Νέα Μέση Ανατολή με κύριο άξονα τις κυβερνήσεις που έχουν προκύψει στις αραβικές χώρες από τις τελευταίες ανατροπές και "επαναστάσεις".
• Τις ανοιχτές απειλές κατά του παρόντος καθεστώτος της Συρίας και τις προετοιμασίες για εφαρμογή του πρώτου βήματος της επέμβασης στη χώρα αυτή που είναι η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ελεγχόμενης από τους "προθύμους" (ΝΑΤΟ, ΗΠΑ κλπ) για τη "λύση του προβλήματος" της Συρίας που θα αποτελέσει στην ουσία την έναρξη της επέμβασης στη χώρα αυτή και κατά του Ιράν αμέσως μετά. 

Η τρικομματική κυβέρνηση της χώρας μας, δείχνει χαμένη μόνο στα μνημονιακά ενδιαφέροντα ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις μας συμμετέχουν σε ασκήσεις και επί χάρτου και με τις δέουσες δυνάμεις και επιτελεία που σαφώς εντάσσονται στην προετοιμασία για τους επερχόμενους πολέμους. 
Αναφέρονται ενδεικτικά οι ασκήσεις του στρατηγείου της Θεσσαλονίκης (NDC GR – πρώην Γ΄ ΣΣ) που για φέτος συμμετέχει στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ διοικώντας το τμήμα στρατού ξηράς της Δύναμης Αντίδρασης του (NRF), καθώς και του λειτουργούντος στο ΓΕΕΘΑ κέντρου (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ) για ναύλωση φορτηγών και άλλων πλοίων για μεταφορές υλικού κάθε είδους σε περιοχές που εστιάζονται ακριβώς στις προαναφερόμενες για επέμβαση. 
Επισημαίνεται η κινητικότητα στη βάση της Σούδας, ενώ υπενθυμίζονται τα μνημόνια (MOU) που έχουν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τα οποία παραδίδουν κυριολεκτικά την χώρα στις στρατιωτικές δυνάμεις επέμβασης. 

Καλούμε την κυβέρνηση να στρέψει το ενδιαφέρον και να ασχοληθεί με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, να περιορίσει τις δραστηριότητες των Ενόπλων μας Δυνάμεων με προσανατολισμό την άμυνα της χώρας μας και την προστασία συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, να ενημερώσει το λαό για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα προαναφερόμενα.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα ανησυχεί ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στην περιοχή και τις διαφαινόμενες πολεμικές εμπλοκές και της χώρας μας σ' αυτές. 


Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα
http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...