Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Καλημέρα Ελλάδα μου με ένα Πρωτοχρονιάτικο τραγούδι και την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης!

Την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης, διηύθυνε φέτος ο Ντάνιελ Μπαρεμπόϊμ. Έξοχος όπως πάντα.  
Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος Μαέστρος αλλά αυτή η εκφραστικότητα του είναι συναρπαστική! γίνεται ένα με τις νότες και χορεύει μαζί τους τον χορό της Μουσικής...!!!
Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης πραγματοποιήθηκε με μία ιδιαίτερα ευχάριστη νότα καθώς ο διακεκριμένος Μαέστρος επέλεξε αρκετές γρήγορες Πόλκες και άλλα όχι τόσο γνωστά κομμάτια της δυναστείας των Στράους όπως και τα κλασικά θέματα που χαρακτηρίζουν αυτήν την Συναυλία.


Johann Strauss I: Radetzky March


Στην συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε ορισμένα κλασικά θέματα και στο τέλος ολόκληρη την Συναυλία.




Leo Délibes: Pizzicati from the Ballet "Sylvia"




Johann Strauss II: The Blue Danube, Waltz


Και ολόκληρη η συναυλία



Δεν είμαι ούτε Εβραίος ούτε ένας Αργεντινός, ή ένας μουσικός που ζει στη Γερμανία. Ένας σύγχρονος άνθρωπος που ορίζει τον εαυτό του, κυρίως, μέσα από τη δυνατότητα να έχει διάφορες ταυτότητες,"είπε κάποτε σε μια συνέντευξη. «Όταν διευθύνω μια συμφωνία του Μπρούκνερ, συνειδητά ή ασυνείδητα γίνομαι ένα Κεντρικός Ευρωπαίος. Και όταν παίζω ένα τανγκό στο πιάνο, είμαι ένας Αργεντινός. Εν πάση περιπτώσει, σήμερα ο Barenboim κατέχει υπηκοότητα της Αργεντινής, του Ισραήλ, Ισπανική και είναι επίτιμος Παλαιστινιακός πολίτης. Γεννήθηκε 15 Νοεμβρίου 1942, εγγόνι Ρώσων μεταναστών στην Αργεντινή, μεγάλωσε στο Ισραήλ και είναι κάτοικος του Βερολίνου. Παράλληλα με τις πολυάριθμες περιοδείες και παραστάσεις ως πιανίστας και διευτυντής σε ορχήστρες, ο Barenboim κατέχει άλλες υψηλόβαθμες θέσεις πλήρους απασχόλησης όπως του γενικού διευθυντής μουσικής της κρατικής όπερας Unter den Linden του Βερολίνου, μουσικός διευθυντής της Σκάλας του Μιλάνου και την εμπροσθοφυλακή της ορχήστρας του Δυτική-Ανατολική-Divan.

2 σχόλια :

  1. Καλημέρα αγαπητή Ιφιγένεια!!
    Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, γεμάτη Υγεία, Ομορφιά και Αλήθεια!!
    Είθε η συνύπαρξις των ανθρώπων να είναι Ειρηνική και να έχει την Αρμονία και την Μελωδία μιάς συναυλίας σαν και αυτήν την οποίαν ανήρτησες!!
    Καλημέρα στην Ελλάδα μας!! Ο νέος χρόνος ας είναι η απαρχή της πολυπόθητης απελευθερώσεώς της και της αναδείξεως του υπέρλαμπρου μεγαλείου της!!
    Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλους τους Έλληνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης ενώνει αρμονικά και με την θεία δύναμη της μουσικής!
    Ενενήντα χώρες παρακολούθησαν την συναυλία σε απ' ευθείας σύνδεση απολαμβάνοντας αυτήν την μουσική πανδαισία της πρωτοχρονιάτικης γιορτής!
    Είθε να γιορτάσουμε ένα μεγαλύτερο μουσικό γεγονός όλοι οι λαοί της γης ελεύθεροι, αγαπημένοι, ενωμένοι με τα νάματα του Ελληνισμού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...