Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

ΡΑΒΙΝΟΣ:  «Σόιμπλε,  η ακροδεξιά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ΒΙΟΠΟΙKIΛΟΤΗΤΑ της Ευρώπης».
ΣΟΪΜΠΛΕ:  "Ευτυχώς  έχουμε  την  τρίτη γενιά των Τούρκων, ιδιαίτερα των γυναικών: ένα τεράστιο [γενετικό] ανανεωτικό δυναμικό.  Θα  φροντίσουμε να αναπτυχθεί η ''βιοποικιλότητα'' της Ευρώπης: στο Πακιστάν, στο Κονγκό, στην Ακτή του ελεφαντοστού, στην Μαδαγασκάρη υπάρχει σωρεία ''εξωτικών οργανισμών'' που σίγουρα θα εμπλουτίσουν την φτωχή, ομοιογενή και τόσο βαρετή ''άνθρωπο- πανίδα'' της Ευρώπης".

ΣΥΜΦΩΝΑ  ΜΕ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ  ΕΡΕΥΝΕΣ
Η  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΕΝΩΣΗ  ΤΑ  ΚΑΤΑΦΕΡΕ.  Ο  ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ  ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ.
Η πεμπτουσία του σχεδίου Coudenhove- Kalergi για τη Γενοκτονία των λαών της Ευρώπης:
Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus», ο Kalergi δηλώνει ότι οι

κάτοικοι των μελλοντικών "Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης" δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα είδος υπανθρώπων που θα προέρχονται από επιμιξία. Δηλώνει ξεκάθαρα, ότι θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη. Η δε νέα φυλή αριστοκρατίας (ελίτ) θα είναι η εβραϊκή.


"Θα  φροντίσουμε να αναπτυχθεί η ''βιοποικιλότητα'' της Ευρώπης: στο Πακιστάν, στο Κονγκό, στην Ακτή του ελεφαντοστού, στην Μαδαγασκάρη υπάρχει σωρεία ''εξωτικών οργανισμών'' που σίγουρα θα εμπλουτίσουν την φτωχή, ομοιογενή και τόσο βαρετή ''άνθρωπο- πανίδα'' της Ευρώπης".

(Από  τον  «Κόκκινο  Ουρανό»)

Ένα μικρό άρθρο από τη Novopress, που βασίζεται σε ένα μεγαλύτερο άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, αποκαλύπτει ότι το IQ των ευρωπαϊκών εθνών που έχουν δεχθεί μαζική μετανάστευση έχει μειωθεί. Τι έκπληξη.

Σχετίζεται η μαζική μετανάστευση με την μείωση του μέσου όρου του δείκτη νοημοσύνης στην Ευρώπη; Η Le Monde πρόσφατα έκανε αναφορά σε μια μελέτη που έγινε το 2015 από δύο ειδικούς στις νευροεπιστήμες, τον Edward Dutton και τον Richard Flynn, Φινλανδό και Βρετανό, αντίστοιχα, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Intelligence, υπό τη διεύθυνση του Αμερικάνου ψυχολόγου Richard Haier. Ενώ ο μέσος όρος IQ των Ευρωπαίων φαίνεται ότι αυξάνεται συνεχώς σχεδόν ολόκληρο τον 20ο αιώνα, γίναμε μάρτυρες στη δεκαετία του 1990, μιας αντιστροφής της καμπύλης και για την τελευταία δεκαετία μιας επιταχυνόμενης μείωσης του μέσου όρου δείκτη νοημοσύνης σε όλη την Ευρώπη.

Οι δύο ερευνητές παρουσιάζουν έναν ορισμένο αριθμό πιθανών αιτιών. Αναφέρουν το ρόλο των ενδοκρινικών διαταρακτών που περιέχονται στα τρόφιμα μας, τα ναρκωτικά, τόσο τα σκληρά όσο και τα μαλακά, την πτώση της εκπαίδευσης ή ακόμα και το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων μεταξύ των ανθρώπων με υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Οι δύο ερευνητές, επίσης, δεν διστάζουν να υποδείξουν την μαζική άφιξη αφρικανικών πληθυσμών στην γηραιά ήπειρο.

Το έργο τους επιβεβαιώνει μια μελέτη του 2013, που διεξήχθη από έναν Δανό ερευνητή ο οποίος εξέτασε διεξοδικά τις δοκιμές των υπηρετούντων στον στρατό στη χώρα του που δείχνουν ότι ο μέσος όρος IQ των μη Ευρωπαίων ήταν 86,3 σε σύγκριση με το 100 για όσους ήταν Δανοί.


Στη Γαλλία, μεταξύ των ετών 1990 και 2009, ο μέσος όρος IQ μειώθηκε από 102 σε 98, μια μείωση τεσσάρων μονάδων σε είκοσι χρόνια, η οποία, σύμφωνα με την Le Monde, «είναι τεράστια»

Σημειώνουμε ότι ο μέσος όρος IQ συνεχίζει να αυξάνεται στη Φινλανδία, μια χώρα χωρίς μαζική μετανάστευση, και ότι οι δοκιμές PISA (Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης Μαθητών) τοποθετούν τη Φινλανδία στην κεφαλή των χωρών του ΟΟΣΑ στην απόδοση του εκπαιδευτικού συστήματος.


Σύμφωνα με την wikipedia για τις υψηλές επιδόσεις στα αποτελέσματα των δοκιμών PISA 2012:


- Τα αποτελέσματα δείχνουν διακριτές ομάδες υψηλών επιδόσεων στα μαθηματικά: οι χώρες της Ανατολικής Ασίας, με τη Σαγκάη, πετυχαίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα με 613, με το Χονγκ Κονγκ να ακολουθεί, και μετά την Ιαπωνία, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα. Μεταξύ των Ευρωπαίων, το Λιχτενστάιν και η Ελβετία έχουν τις καλύτερες αποδόσεις, με την Ολλανδία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Πολωνία, το Βέλγιο, την Γερμανία, την Αυστρία να σημειώνουν αποτελέσματα στα μαθηματικά που δεν διαφέρουν σημαντικά στατιστικά μεταξύ τους. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ομοίως συγκεντρώνουν αποτελέσματα κοντά στο μέσο όρο του ΟΟΣΑ 494, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν με 481.


Ο συνδυασμός της μαζικής μετανάστευσης «μη αφομοιούμενων» αλλοδαπών, η απροθυμία ή η αδυναμία των παιδιών των «μειονοτήτων», το «προοδευτικό» σύστημα εκπαίδευσης που καταστρέφει τα πάντα και η αντι-ευρωπαϊκή αντι-λευκή πολιτική ορθότητα που απαγορεύει τους εκπαιδευτικούς να διδάξουν την αλήθεια σχετικά με τις ικανότητες των μαθητών, δημιουργούν ένα άχρηστο εκπαιδευτικό σύστημα που στοιχίζει στους φορολογούμενους δισεκατομμύρια, αποδυναμώνει το ηθικό σθένος των εθνών και έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία εκ μέρους αυτών των «μορφωμένων» πολιτών της πρόληψης προσωπικών, κοινωνικών και ιατρικών καταστροφών, της ερμηνείας γεγονότων, της ανάπτυξής τους ως ανθρώπινα όντα και πάνω απ’ όλα της ανάληψης της ευθύνης για τις πράξεις τους και τις ελλείψεις τους.



ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ...


Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου  στον  «Θεόδοτο».

Η εποχή μας προοδεύει με μεγάλα άλματα. Τώρα πλέον δεν έχω καμία αμφιβολία, και αυτό το οφείλω σε μία εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης την οποία έτυχε να παρακολουθήσω πριν από κάποιο καιρό. Η δημοσιογράφος συζητούσε με έναν ιστορικό (καθηγητή πανεπιστημίου) ο οποίος έχει διοριστεί στο υπουργείο παιδείας. Αφού  μίλησαν για την άνοδο της ''ακροδεξιάς'' στην Ευρώπη και τους ''κινδύνους'' που  επιφέρει αυτό το γεγονός μια που οι ευρωπαϊκές κοινωνίες μπορεί να οδηγηθούν σε ''συντηρητικές συμπεριφορές'', αφού ανέπτυξαν και άλλες τέτοιες μπουρδολογίες με τις οποίες σήμερα κάποιος κτίζει καριέρες και μπορεί να γίνει ότι επιθυμεί, έφθασαν και στο θέμα του ''ρατσισμού'' και της ''ξενοφοβίας''. Σε αυτό το σημείο ο ''πεφωτισμένος'' καθηγητής λέει:  «Η ακροδεξιά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ΒΙΟΠΟΙKIΛΟΤΗΤΑ της Ευρώπης», εννοώντας προφανώς ως ''βιοποικιλότητα'' την ύπαρξη πακιστανικών, μαροκινών, τουρκικών και αφγανικών ''βιολογικών στοιχείων'' στην ήπειρο μας. 
Εξάλλου, με τον αριστερό καθηγητή συμφωνεί και ο ''κεντρώος'' υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schauble ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Die Zeit  «Εάν εμποδίσουμε την μετανάστευση θα καταλήξουμε να εκφυλιστούμε λόγω ενδογαμίας (sic!). Κοιτάξτε την τρίτη γενιά των Τούρκων, ιδιαίτερα των γυναικών: ένα τεράστιο [γενετικό] ανανεωτικό δυναμικό».
ΡΑΒΙΝΟΣ:  «Η ακροδεξιά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ΒΙΟΠΟΙKIΛΟΤΗΤΑ της Ευρώπης».
ΣΟΪΜΠΛΕ:  "Ευτυχώς  έχουμε  την  τρίτη γενιά των Τούρκων, ιδιαίτερα των γυναικών: ένα τεράστιο [γενετικό] ανανεωτικό δυναμικό».


 
«Εάν εμποδίσουμε την μετανάστευση θα καταλήξουμε να εκφυλιστούμε λόγω ενδογαμίας.  Γι  αυτό ευτυχώς  έχουμε  την  τρίτη γενιά των Τούρκων, ιδιαίτερα των γυναικών: ένα τεράστιο [γενετικό] ανανεωτικό δυναμικό».
«Η ακροδεξιά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ΒΙΟΠΟΙKIΛΟΤΗΤΑ της Ευρώπης».
"Ευτυχώς  έχουμε  την  τρίτη γενιά των Εβραίων, ιδιαίτερα των γυναικών: ένα τεράστιο [γενετικό] ανανεωτικό δυναμικό".
Ο  ΕΒΕΛΥΝ  ΝΤΕ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ,  της γνωστής οικογενείας πιέζει  με  επιτακτικό τρόπο  τον  θώρακα  του  Κάρολου,  το  ύφος  του  οποίου  έχει  ιδιαίτερο  ενδιαφέρον. 
Οι  άγγλοι  είναι λαός  που  σιχαίνεται  τις  χειρονομίες  όταν  μιλάει.  Προσέξτε  όμως  την  χειρονομία  και  το  ύφος  του  εβραίου  Ρότσιλντ  στον  διάδοχο του  αγγλικού  θρόνου  και  τώρα  πεθερό  εβραίας.

ΚΑΡΟΛΟΣ:  «Η ακροδεξιά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ΒΙΟΠΟΙKIΛΟΤΗΤΑ της Ευρώπης».
Ρότσιλντ:  "ΚΑΡΟΛΕ,  ΟΤΑΝ  ΣΟΥ  ΛΕΩ  ΚΑΤΙ  ΝΑ  ΑΚΟΥΣ.  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΕΙΣΑΙ  Ο  ΓΙΟΣ  ΤΗΣ  ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ  ΑΛΛΑ  ΕΙΣΑΙ  ΚΑΙ  ΠΕΘΕΡΟΣ  ΕΒΡΑΙΑΣ.  ΕΓΙΝΕΣ  ΔΙΚΟΣ  ΜΑΣ  ΤΩΡΑ.  ΑΥΤΑ  ΠΟΥ  ΗΞΕΡΕΣ  ΞΕΧΑΣΕ  ΤΑ. Ευτυχώς  έχουμε  την  τρίτη γενιά των Εβραίων, ιδιαίτερα των γυναικών: ένα τεράστιο [γενετικό] ανανεωτικό δυναμικό».



"Ευτυχώς  έχουμε  την  τρίτη γενιά των Εβραίων, ιδιαίτερα των γυναικών: ένα τεράστιο [γενετικό] ανανεωτικό δυναμικό".


«Εάν εμποδίσουμε την μετανάστευση θα καταλήξουμε να εκφυλιστούμε λόγω ενδογαμίας.  Γι  αυτό ευτυχώς  έχουμε  την  τρίτη γενιά των Τούρκων, ιδιαίτερα των γυναικών: ένα τεράστιο [γενετικό] ανανεωτικό δυναμικό». "Θα  φροντίσουμε να αναπτυχθεί η ''βιοποικιλότητα'' της Ευρώπης: στο Πακιστάν, στο Κονγκό, στην Ακτή του ελεφαντοστού, στην Μαδαγασκάρη υπάρχει σωρεία ''εξωτικών οργανισμών'' που σίγουρα θα εμπλουτίσουν την φτωχή, ομοιογενή και τόσο βαρετή ''άνθρωπο- πανίδα'' της Ευρώπης".

Ιδού λοιπόν η ''πρόοδος'' στην οποία αναφέρθηκα: Πρώτα μιλούσαν για ''πολυπολιτισμό'', τώρα μιλούν για ''βιοποικιλότητα''. Τουλάχιστον στον πρώτο όρο υπήρχε η λέξη πολιτισμός(έστω και ως λέξη μόνον), τώρα ούτε καν αυτή η λέξη.

 Περάσαμε δηλαδή στο στάδιο όπου τα πολιτιστικά και ανθρωπολογικά φαινόμενα θα ορίζονται με όρους βιολογίας:

Από τον πολυπολιτισμό (κοινωνιολογικός  όρος) στην… βιοποικιλότητα (βιολογικός όρος).

Που υπάρχει βιοποικιλότητα; Στην πανίδα και στην χλωρίδα. Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι τώρα πλέον έχουμε την υπόσταση των αμοιβάδων, των ερπετών, των χελωνών, των σκίουρων, των λειχήνων, των χόρτων, των τριφυλλιών κλπ.

Σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία: "Βιολογική ποικιλότητα ή βιοποικιλότητα είναι η ποικιλία των ζώντων οργανισμών πάσης προελεύσεως, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των χερσαίων, θαλασσίων και άλλων υδατικών οικοσυστημάτων και οικολογικών συμπλεγμάτων, των οποίων αποτελούν μέρος. Επίσης, περιλαμβάνεται η ποικιλότητα εντός των ειδών, μεταξύ ειδών και οικοσυστημάτων Στη βιολογική ποικιλότητα περιλαμβάνεται, τέλος, η ποικιλότητα των γονιδίων μέσα και μεταξύ των ειδών.''
Με αυτούς του όρους θα μιλούν πλέον οι υπεύθυνοι για τα πολιτισμικά και ανθρωπολογικά θέματα. Οι καθηγητές ιστορίας στα υπουργεία παιδείας δεν επιτρέπεται να αναφέρονται σε όρους όπως «ελληνορωμαϊκός πολιτισμός», όσο για «χριστιανικό και βυζαντινό πολιτισμό» ούτε να το διανοηθούν.
Βέβαια, προφανώς, του κυρίου καθηγητή του διέφυγε το γεγονός ότι οι ζωικοί και φυτικοί οργανισμοί υπόκεινται σε καλυτέρευση ή χειροτέρευση των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών, ανάλογα με τα νέα γονίδια με τα οποία θα έλθουν σε επαφή και θα τα εντάξουν στην  γενετική  τους  κληρονομιά. Αλλά την βιολογία την θυμούνται  μόνον όταν θέλουν να  δανείζονται από αυτήν όρους, που τούς χρησιμεύουν μόνον ως προπέτασμα καπνού για να καλύπτουν  τις ανόητες ιδεολογίες τους.
Αν την βιολογική ανθρωπολογία την αντιμετώπιζαν σοβαρά, θα γνώριζαν ότι πριν επικρατήσει η φιλοσοφική και ανθρωπολογική σκέψη του εβραϊκού κοσμοπολιτισμού, με αποτέλεσμα την σχετικοποίηση των  πάντων, ήταν  αποδεκτή πεποίθηση από  όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και από κάθε εχέφρονα άνθρωπο, ότι οι πολιτισμικές διαφορές των διαφορετικών ανθρωπίνων φυλών, οφείλονται σε βιολογικούς παράγοντες, και άρα, ότι οι πολιτισμοί είχαν στην βάση τους  φυλετικές βιολογικές προδιαθέσεις. Να μην ξεχνάμε δε , ότι η βιολογία γεννά  τις  ''Μορφές''  οι οποίες αντανακλούν πνευματικά αρχέτυπα. Η βιολογία δηλαδή, υπηρετεί  ένα  Πνευματικό  Σχέδιο. Πάντως ήταν σίγουρο, ότι αργά ή γρήγορα θα φθάναμε σε αυτό το επίπεδο συζήτησης, εφόσον η σύγχρονη ανθρωπολογία μείωσε την λέξη ''κουλτούρα'' (cultura= πνευματικός πολιτισμός) σε μία ανθρωπολογική έννοια απλά περιγραφική, εννοώντας ως κουλτούρα τίποτα άλλο εκτός από το σύνολο των εκδηλώσεων και των μορφών ζωής που χαρακτηρίζουν έναν  λαό (εξ’ ου και η ευκολία με την οποία μιλούν για ''πολυπολιτισμό''), σε αντίθεση με τους  αρχαίους που την θεωρούσαν ένα ύψιστο ιδανικό, μία συνειδητή προσπάθεια πνευματικής εξύψωσης του ανθρώπου. 


"Η  ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ  ΤΗΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ"  Τώρα πλέον έχουμε την υπόσταση των αμοιβάδων, των ερπετών, των χελωνών, των σκίουρων, των λειχήνων, των χόρτων, των τριφυλλιών κλπ.

Εμπρός  λοιπόν, ας φροντίσουμε να αναπτυχθεί η ''βιοποικιλότητα'' της Ευρώπης: στο Πακιστάν, στο Κονγκό, στην Ακτή του ελεφαντοστού, στην Μαδαγασκάρη υπάρχει σωρεία ''εξωτικών οργανισμών'' που σίγουρα θα εμπλουτίσουν την φτωχή, ομοιογενή και τόσο βαρετή ''άνθρωπο- πανίδα'' της Ευρώπης.
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ  ΚΟΥΣΤΟΥΡΙΤΣΑ: 

"Ο ΣΟΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΗ  ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.  Ο πατέρας μου ήταν αθεϊστής και πάντα περιέγραφε τον εαυτό του ως Σέρβο.  Εντάξει, μπορεί να ήμασταν μουσουλμάνοι για 250 χρόνια, αλλά πρώτα ήμασταν Ορθόδοξοι και βαθιά μέσα μας ήμασταν πάντα Σέρβοι, η θρησκεία δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.  Γίναμε μουσουλμάνοι μόνο για να γλιτώσουμε από τους Τούρκους." 

 Νομίζω ότι θα υπάρξει και τρίτο αλλά και τέταρτο στάδιο. Από την πολυπολιτισμικότητα στην βιοποικιλότητα, έπειτα στην πλήρη ανάμειξη όλων των φυλών για τη δημιουργία ενός ανθρώπου που θα έχει γεννετικό υλικό από όλες τις φυλές (δείτε εδώ μερικά ήδη υπαρκτά δείγματα) και τέλος στην…''υβριδικότητα'': αν τα καταφέρουν, θα προσπαθήσουν να μας υβριδοποιήσουν με… θηλαστικά του ζωικού βασιλείου...

Πάντως, μπράβο στον καθηγητή, αν μη τι άλλο θα του αναγνωριστεί ότι εξαιτίας του θα προκύψει ένας νέος όρος: παλιά είχαμε τους πολυπολιτισμικούς ακτιβιστές, τώρα θα έχουμε τους … ''βιοποικιλικούς''.-

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

  1. 50 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΔΙΩΞΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ.
    ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2.000.000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    Πολύ ακριβά πληρώνει η χώρα μας τη φυγή ταλέντων και επιστημόνων στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, από την έναρξη της κρίσης του 2008, η Ελλάδα έχει χάσει δυνητικά 50 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΑΕΠ της.
    Σύμφωνα με στοιχεία από τις χώρες υποδοχής και εγχώριες έρευνες, η εκτιμώμενη φυγή ανθρώπινου κεφαλαίου από τον Ιανουάριο 2008 μέχρι σήμερα είναι μεταξύ 350.000 με 500.000 Έλληνες επιστήμονες.
    Βάσει υπολογισμών την Endeavor, οι άνθρωποι αυτοί, κυρίως ανώτερης/ανώτατης εκπαίδευσης, συνεισφέρουν ετησίως €12,9 δισ. στο ΑΕΠ των χωρών υποδοχής (κυρίως Γερμανία και Αγγλία) και €9,1 δισ. σε φορολογικά έσοδα, εκ των οποίων €7,9 δισ. σε φόρους εισοδήματος και εισφορές και €1,2 δισ. σε ΦΠΑ. Αθροιστικά, από το 2008 μέχρι και σήμερα, οι Έλληνες που έφυγαν έχουν παραγάγει περισσότερα από €50 δισ. ΑΕΠ στις νέες «πατρίδες» τους.
    Είναι ενδιαφέρον στοιχείο ότι το ποσό που έχει δαπανήσει το ελληνικό κράτος για την εκπαίδευση των ανθρώπων αυτών υπολογίζεται στα €8 δισ.
    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...