Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΙΜΝΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.

 
Που είναι τελικά οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες; Γιατί δεν ακούγεται απολύτως τίποτα; Έχουν εγκαταλειφθεί οι έρευνες για τον κρυμμένο υπαρκτό θησαυρό της χώρας; Αποδεδειγμένα υπαρκτός άλλωστε από την στιγμή που το τεράστιο αιγυπτιακό κοίτασμα «Ζορ» είναι απλώς η άκρη ενός κοιτάσματος που βρίσκεται στην ελληνική ΑΟΖ και συγκεκριμένα στην περιβόητη υποθαλάσσια «Λεκάνη του Ηροδότου».

Ο Γιωργάκης  Τσαντ - Παπανδρέου, είπε στην αρχή της πρωθυπουργίας του, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πετρέλαιο (συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλες, μεταδοθείσα από την ΝΕΤ την 11/12/2009).



 
Ανακοινώθηκε με  κάθε  επισημότητα  ότι  τον Ιούλιο 2011  προκηρύχτηκαν  διαγωνισμοί για έρευνες σε 10 με 12 περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αχαΐα και πιθανώς στην Κρήτη.

ΤΙΠΟΤΕ  ΔΕΝ  ΕΓΙΝΕ.
Στο  διαδίκτυο  κυκλοφορεί  για  χρόνια  γνωστή ένδειξη ύπαρξης αερίου στα Γρεβενά, στην  περιοχή   «Σιούτσα»  στο  χωριό  Κατάκαλη  Γρεβενών,  νοτίως  των  Γρεβενών  και  κανείς   «έλληνας  πολιτικός»  δεν  ενδιαφέρεται.  



      Η  ΚΑΤΑΚΑΛΗ  ΓΡΕΒΕΝΩΝ



 

Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες πιθανότητες για  πετρέλαιο – φυσικό  αέριο  στην   ηπειρωτική  Ελλάδα,  σύμφωνα  με  τις  έρευνες   του  Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών  το 2012  είναι οι εξής:
  • Θράκη (Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα) και Λήμνος
  • Περιοχή Καβάλας – Πρίνου
  • Λεκάνη Αξιού – Θερμαϊκού
  • Δυτική Ελλάδα (Ήπειρος, Κατάκολο, Ακαρνανία)
  • Μεσοελληνική Αύλακα (Γρεβενά) 

  



Ο πρώην υπουργός Ν. Μάρτης  γράφει σε επιστολή του προς την «Εστία» της 3-1-2012, «ότι η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα του πλανήτη σε ραδόνιο, ρουτίλιο, κόκκινο υδράργυρο, λουτέσιο, μεθάνιο και ουράνιο. Έχουν βεβαιωθεί 7.000 τόννοι ουρανίου. Τα δε αποθέματα μεθανίου που βρίσκονται στο υπέδαφος της Κρήτης, επαρκούν για να κινηθούν για 10.000 χρόνια όλα τα αυτοκίνητα του Πλανήτη. Επιπλέον η Ελλάδα διαθέτει Λιγνίτη, βωξίτη, μαγγάνιο, χρυσό, νικέλιο, μαγνήσιο, χρωμίτη και το περίφημο όσμιο».



Γιατί, άραγε, οι Έλληνες πολιτικοί, ενώ στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους ομιλούν για κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου, όταν φθάνουν στην εξουσία τα λησμονούν; 
Γιατί, άραγε, οι Έλληνες πολιτικοί, ενώ στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους ομιλούν για κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου, όταν φθάνουν στην εξουσία τα λησμονούν; 

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=76276


Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  

Για τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου μίλησε σε διάλεξή του στα Τ.Ε.Ι. Καβάλας ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Καναδικής Κυβερνήσεως Αντώνιος Φώσκολος, κατά τον Μάρτιο του 2011, με θέμα «Οικονομία και γεωλογική σημασία των βεβαιωμένων αποθεμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδος και τη Ανατολικής Μεσογείου. Οι διεθνείς πετρελαϊκοί κολοσσοί, είπε ο ομιλητής, έστειλαν εκπροσώπους στο Λονδίνο, σε ειδική σύσκεψη της οποίας θέμα ήταν η έρευνα και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου. Σε πολλά σημεία της ελληνικής χώρας υπάρχουν βεβαιωμένα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, όπως στην Ήπειρο, το Δελφινάκι, το Ιόνιο κ.ά.


Συγκεκριμένως υπάρχει πιστοποιημένο κοίτασμα, το οποίο είναι συνέχεια εκείνου της Αλβανίας, του κοιτάσματος «Αχιλλέα» και του κοιτάσματος «Πύρρου» στα δυτικά της Κέρκυρας, στην Αδριατική, στα Γρεβενά και στη θαλάσσια περιοχή της Θάσου, που είναι, κατά τον ομιλητή, μικρότερη της λίμνης του Ηροδότου.





ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Βρέθηκα  σε  ένα  χωριό  των  Γρεβενών,  σε  μία  τοποθεσία  που  οι  ντόπιοι  αποκαλούν  Βρωμονέρι.  Εκεί  υπάρχει  μία  πηγή  τρεχούμενου  νερού,  για  το  οποίο  δεν  χρειάζεται  να  είσαι  ειδικός  γεωλόγος,  για  να  διαπιστώσεις  ότι  εκεί  πηγάζει  νερό  ανακατωμένο  με  πετρέλαιο.-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ   






  ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΑΡΘΡΑ:

https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/05/blog-post_17.html?fbclid=IwAR1FHN6_2oP1QdBTUqarv-U0C4g76qJGGUh4JPpAFCAcXrLf7lCdYM0Vlp8

ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ;





ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. ΕΓΩ ΕΔΩΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Ο Τσίπρας ηδονίζεται όταν παραχωρούνται κομμάτια από Ελλάδα.






https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/09/blog-post_0.html?fbclid=IwAR3eLe2Drxwu44j6fbg0pjpgQjFNp8_MJic-LKJtH-e1tfU23zZ-5y6BtXw


ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΙΠΡΑ: "ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΘΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ".





ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, 43 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. Τερέζα Φωκιανού Πρόεδρος & Δ.Σ. FLOW Energy S.A. και Δρ. Ηλίας Κονοφάγος, Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών.







ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ: «ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ».







ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΓΙΑ 18 ΑΚΟΜΗ ΜΗΝΕΣ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΚΟΛΠΟ;







ΑΒΡΑΑΜ ΖΕΛΗΛΙΔΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ: «ΟΙ ΥΔΡΙΤΕΣ ΜΕΘΑΝΙΟΥ, Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ».









ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΔΡΙΤΕΣ ΜΕΘΑΝΙΟΥ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ. ΟΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.







Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΒΑΛΑΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΣΚΑΤΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΡΩΣΕ ΤΟ 720 Μ.Χ.






11 ΙΟΥΝΙΟΥ 941 Μ.Χ. Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΛΟ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ.





Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.





ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΓΕΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ.

2 σχόλια :

  1. Ο ανόητος που έγραψε που κομπλεξικό άρθρο δεν πήρε χαμπάρι πως η νομοθεσία για έρευνα και ανάδειξη κοιτασμάτων αλλά και οι έρευνες για πετρέλαιο στη Δυτική Ελλάδα φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου. Προφανώς, και στις 11/12/2009, εκτός του Πρίνου, ΔΕΝ υπήρχαν εκμεταλλεύσιμες γεωτρήσεις πετρελαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ - 1938.
    ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΟΡΥΞΕΩΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ.

    Το ελληνικό κράτος των πρακτόρων πολιτικών και δημοσιογράφων γνώριζε για την ύπαρξη των πετρελαίων από τα… προπολεμικά χρόνια.
    Το Λεύκωμα του έτους 1939, μία έκδοση του Υφυπουργείου Τύπου και Τουρισμού για τα πεπραγμένα του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, κατά τα έτη 1938-1939, που κυκλοφορεί και μπορεί να το προμηθευθεί ο καθένας, περιγράφει τα γεγονότα που μας κρύβουν οι πράκτορες πολιτικοί.
    Στο βιβλίο υπάρχει ένα δισέλιδο αφιέρωμα στην επίσκεψη του Μεταξά στην περιοχή του Κατακώλου Ηλείας, με τέσσερα φωτογραφικά ντοκουμέντα. Τι έκανε στην συγκεκριμένη περιοχή ο Ι. Μεταξάς; Έθεσε σε λειτουργία το πρώτο γεωτρύπανο για την άντληση των ελληνικών πετρελαίων.
    Ιδού και οι σχετικές λεζάντες:
    «Κατά την περιοδείαν του ανά την Ηλείαν, ο κ. Πρόεδρος της Κυβερνήσεως επεσκέφθη τας παρά το Κατάκωλον εγκαταστάσεις, όπου γίνονται γεωτρήσεις δια την ανεύρεσιν πετρελαιοπηγών.
    … Εν μέσω ζητωκραυγών και χειροκροτημάτων, έστρεψεν ο ίδιος ένα μοχλόν και μετέδωσε την κίνησιν εις το γεωτρύπανον, το οποίο ήρχισε να λειτουργεί…
    … Και ετόνισε: «Αρχίσατε την εργασίαν σας. Ο Θεός να βοηθήσει το έργον σας. Είμαι βέβαιος ότι με την δραστηριότητά σας και την πείραν, που έχετε, θα κάμετε παν το δυνατόν, δια να εύρετε το πετρέλαιον, το πολύτιμον αυτό αγαθόν δια τον τόπον μας…».
    Μετά ήρθε ο πόλεμος, η δολοφονία του Ι. Μεταξά και τα υπόλοιπα γνωστά γεγονότα και τα πετρέλαια έμειναν θαμμένα στο υπέδαφος. Οι δε πολιτικοί-ανδρείκελα της ξενοκρατίας, που ανέλαβαν τις τύχες της χώρας μετά τον αντιταλμουδικό αγώνα του Ελληνικού λαού, μιας χώρας ρημαγμένης με τους κατοίκους της να πεινούν, προτίμησαν να λαμβάνουν (και να ξεκοκαλίζουν, αυτοί και οι φίλοι τους…) τα διάφορα σχέδια Μάρσαλ, υποδουλώνοντας την Ελλάδα, παρά να αξιοποιήσουν τον εθνικό μας πλούτο.
    Μέχρι που ήρθε στην εξουσία ο στρατιωτικός δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος και ξεκίνησε, το 1973, την εξόρυξη πετρελαίου στο κοίτασμα του Πρίνου. Μερικούς μήνες μετά (με το «Πολυτεχνείο») ανατράπηκε στις 25 Νοεμβρίου 1973 από τους ιουδαίους Ιωαννίδη – Αλασδράκη - Λαμπράκη.
    Συμπέρασμα: Δύο «δικτατορίες» -συμφώνως με την τρέχουσα «πολιτικώς ορθή» λογική - ξεκίνησαν την άντληση του εθνικού μας πλούτου, η οποία θα άλλαζε την μοίρα της χώρας, που θα γινόταν πλούσια, άρα οικονομικώς και πολιτικώς ανεξάρτητη. Και πολλές «δημοκρατίες» έθαψαν τον εθνικό μας πλούτο, για να είμαστε φτωχοί, άρα οικονομικώς και πολιτικώς εξηρτημένοι από τους διεθνείς τοκογλύφους. Ακόμα δε και τώρα, που κατήντησαν την Ελλάδα έρμαιο του Μνημονίου, οι πολιτικάντηδες –με διάφορες δικαιολογίες- παραπέμπουν στις καλένδες την εκμετάλλευση του ανεξάντλητου εθνικού μας πλούτου, ψελλίζουν διάφορα περίεργα περί «συνεννοήσεως με τους γείτονες» (εννοώντας συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους – αυτό που ο Ερντογάν-Πασάς απεκάλεσε «καζάν-καζάν»…), ενώ διαδίδουν κιόλας ότι και να ξεκινήσει η διαδικασία, θα φέρει οικονομικά αποτελέσματα σε… πολλά έτη, άρα μην περιμένετε κ.τ.λ.
    Αυτό είναι τεράστιο ψεύδος, διότι με δεδομένη την ύπαρξη αυτού του θησαυρού, μπορεί η Ελλάς να επιτύχει διακρατική συμφωνία και να λάβει «έναντι».
    (Οι πληροφορίες ελήφθησαν από τον κ. Γ Δημητρακόπουλο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό).
    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...