Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΙΟΒΕ: Τι σχέση έχει ο Στουρνάρας με τον Χριστοφοράκο;



Έχουν περάσει περίπου τέσσερις μήνες από τότε που ο οικονομολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου κ. Γιάννης Στουρνάρας περνούσε το κατώφλι του κτιρίου της οδού Νίκης αναλαμβάνοντας καθήκοντα υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Μόλις ανακοινώθηκε το όνομα του κ. Στουρνάρα, οι Βρυξέλλες και ειδικά το Βερολίνο έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση, καθώς στο κρισιμότερο υπουργείο καθόταν ένας άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης τους. Λέγεται μάλιστα πως το όνομα του κ. Στουρνάρα είχαν προτείνει στον κ. Σαμαρά Γερμανοί αξιωματούχοι!

Γιατί όμως τέτοια επιμονή για τον πρώην γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ;

Ποια η σχέση του κ. Στουρνάρα με τη Γερμανία και γιατί πρόκειται για «άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης» τους;
Ας πάμε μερικά χρόνια πίσω και ας θυμηθούμε ένα άλλο πρόσωπο που «έβαλε φωτιά» στην ελληνική πολιτική σκηνή με το σκάνδαλο Siemens.

Ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος σήμερα ζει και εργάζεται κανονικά στο Μόναχο της Γερμανίας, ήταν και αυτός μέλος του ΔΣ του ΙΟΒΕ από τον Οκτώβριο του 2007.

Χριστοφοράκος και Στουρνάρας, όπως σημειώνουν κύκλοι του ΙΟΒΕ, είχαν από τότε εξαιρετική συνεργασία, παρά το γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας ανέλαβε επισήμως καθήκοντα Γενικού Διευθυντή τον Ιανουάριο του 2010.

Μετά τη φυγή του κ. Χριστοφοράκου τον Μάιο του 2009, η θέση του στο ΔΣ του ΙΟΒΕ «χήρεψε». Ενδεικτικό των καλών σχέσεων Στουρνάρα-Χριστοφοράκου είναι το γεγονός ότι, ακόμα και όταν ανέλαβε ο κ. Στουρνάρας καθήκοντα Γενικού Διευθυντή, δεν φρόντισε να διαγράψει τον κ. Χριστοφοράκο από τον ΙΟΒΕ.

Επί της ουσίας δηλαδή ο κ. Χριστοφοράκος παραμένει ακόμα και σήμερα μέλος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Γιατί όμως ο κ. Στουρνάρας δεν τον διέγραψε ποτέ;

Ποια η σχέση του νυν υπουργού Οικονομικών με τη Siemens και τα εμβάσματα στην Ελλάδα;

Γνώριζε ο ίδιος για τη δράση του Χριστοφοράκου όταν ανέλαβε καθήκοντα στον ΙΟΒΕ; Αν ναι γιατί δεν φρόντισε να διαγράψει κάθε σχέση μαζί του;

Αν όχι, γιατί δεν το έκανε –έστω- όταν πια είχαν βγει όλα στη φόρα;





Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...