Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Οικία 10.000 ετών βρέθηκε στην αρχαία Φοινίκη

«Πιο πίσω, στο παρελθόν, πηγαίνει η ιστορία της Ανθρωπότητας»


Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών που διενεργούνται από Ισραηλινούς αρχαιολόγους ανακαλύφθηκαν ερείπια οικίας (φωτό) που έχει κτισθεί πριν από 10.000 χρόνια.

Η δομή, χρονολογείται από την αυγή του πολιτισμού, ανακαλύφθηκε κοντά στην Ιερουσαλήμ.


Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους  η ανακάλυψη πηγαίνει αναγκαστικά, πίσω την  ιστορία της ανθρωπότητας, τότε που οι ανθρώπινες κοινότητες άρχισαν να εξημερώνουν τα ζώα και τα άγρια φυτά.

 «Θα πρέπει να τονισθεί ότι όποιος έχτισε αυτό το σπίτι ήταν απόλυτα καινοτόμος, γιατί όπως πιστεύουμε, πριν από το χρονικό αυτό διάστημα οι άνθρωποι μετανάστευαν από τόπο σε τόπο για αναζήτηση τροφής. Αυτό, τουλάχιστον, μέχρι τώρα διατείνονται οι επιστήμονες. Εδώ, όμως έχουμε αποδείξεις της μετάβασης σε μια μόνιμη κατοίκηση, πράγμα που σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει, ήδη, εξημερώσει τα ζώα, καλλιεργούσε τη γη και δεν χρειάζονταν να καταφύγει στο κυνήγι για να ζήσει».



Το μοναδικά ευρήματα, στην αρχαία Φοινίκη, είναι τα παλαιότερα και αφορούν την προ-κεραμική νεολιθική περίοδο και ανακαλύφθηκαν τυχαία κατά τη διάνοιξη οδών για την επέκταση του αυτοκινητοδρόμου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων,  εντοπίστηκαν λίθοι που παρομοιάζονται με λίθινα τσεκούρια, τα οποία προφανώς χρησιμοποιούσαν για την εργασία τους.

Οι ανασκαφές, οι οποίες συνεχίζονται στην περιοχή, έφεραν στο φως και ερείπια δομών νεώτερων, ηλικίας έξι χιλιάδων ετών και μία στήλη λίθινη, δύο μέτρων, πιθανόν μέρος ενός ναού, γράφει το δημοσίευμα.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...