Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Παπανδρέου και Σόρος σχεδίασαν τη χρεοκοπία

«Ήταν όλα προσχεδιασμένα και μελετημένα, για να πέσει η χώρα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ και στο φαύλο κύκλο των Μνημονίων» 
Αναπάντητα ερωτήματα για το ρόλο του Γ. Παπανδρέου και τη στενή σχέση του με τους κερδοσκόπους

Η στενή σχέση που έχουν εδώ και πολλά χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον άνθρωπο που έχει αναγάγει το όνομα του σε συνώνυμο της διεθνούς κερδοσκοπίας, κ. Τζόρτζ Σόρος είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια.
  Παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε πολλές φορές να αποβάλει από πάνω του τη«ρετσινιά», τα ντοκουμέντα δεν τον άφησαν και
πλέον είναι όλο και περισσότερες οι φωνές που μιλούν για προσχεδιασμένη πορεία.
 
 Έχουμε αναδείξει πολλές φορές, με αδιάσειστα στοιχεία την ιδιαίτερη σχέση του κομιστή του ΔΝΤ στην Ελλάδα και του αρχιερέα της παγκόσμιας κερδοσκοπίας.
 Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Σόρος δεν αρνήθηκε ποτέ πως είχε συνομιλίες με  τον Γ. Παπανδρέου πολύ πριν αναλάβει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

  Τώρα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, πώς ο Παπανδρέου που ισχυριζόταν ότι «ήθελε να σώσει τη χώρα», αλλά δεν τον άφησε το σύστημα των κερδοσκόπων, καθόταν στο ίδιο τραπέζι και συνομιλούσε με το «γεράκι», είναι απορίας άξιο.
  Τα πράγματα στην Ελλάδα εξελίχθηκαν με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια και επιβεβαιώνουν αυτά που πολλές φορές έχουμε τονίσει πως πρέπει να ερευνηθούν όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα και μελετημένα με την κάθε λεπτομέρεια για να πέσει η χώρα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ και στο φαύλο κύκλο των Μνημονίων.
  Ένας στενός συνομιλητής του  γίνεται Πρωθυπουργός σε μια χώρα, και μετά από 6 μήνες η χώρα αυτή μετατρέπεται στον Παράδεισο των CDS! Μιλάμε για τρελά δισεκατομμύρια! Όποιος είχε οποιαδήποτε εσωτερική πληροφόρηση, για το τί θα συμβεί σε αυτή τη χώρα, έβγαλε τεράστια ποσά, ποσά που αντιστοιχούν σε ΑΕΠ ολόκληρων κρατών!
  Ποιά είναι η αυτή χώρα; Ακριβώς…
  Οι αποκαλύψεις για τα «μαγειρέματα» που έγιναν με στόχο την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και ελπίζουμε πως σε λίγο καιρό οι υπεύθυνοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν .
  Ορισμένα από αυτά που ακολούθησαν την τελευταία δεκαετία  είχαν αποκαλυφθεί πολλά χρόνια πριν αναλάβει πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου. Από το 2003 είχε γίνει γνωστή η στενή σχέση του πρώην πρωθυπουργού με τον κερδοσκόπο Τζόρτζ Σόρος. Κανείς δεν πίστευε όμως τότε πως η ευημερούσα τότε Ελλάδα θα έφτανε στη σημερινή της κατάντια και μάλιστα βάσει οργανωμένου σχεδίου.
  Οι πρόθυμοι βρέθηκαν και τελικά οι διεθνείς κερδοσκόποι κατάφεραν να «εισβάλουν» στην Ελλάδα και να απειλούν σήμερα να «αρπάξουν» ακόμα και τα σπίτια των Ελλήνων.
  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το κάτωθι που σας παραθέτουμε παρακάτω ένα κείμενο το οποίο είχε γραφτεί το 2003 από τον συγγραφέα και δημοσιογράφο κ. Κώστα Κούρο, το οποίο αποκάλυπτε τα όσα θα συνέβαιναν στην Ελλάδα, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του κ. Παπανδρέου με το «γεράκι» την παγκόσμιας κερδοσκοπίας, το οποίο από τη δεκαετία του ’90 ενδιαφερόταν για «επενδύσεις» στα Βαλκάνια.
  Τα όσα έγραφε το 2003 ο κ. Κούρος, σήμερα είναι απλώς πραγματικότητα! Διαβάστε το κείμενο: 
  ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2003 Από τον ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΡΟ
  Κάθε ισχυρό κράτος (μητροπολιτικό) διαθέτει γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που στην πράξη αποσκοπούν να θέσουν υπό την επιρροή του άλλα μικρότερα κράτη, από άποψη οικονομίας, στρατιωτικής ισχύος και τεχνολογικής ανάπτυξης. Τα κράτη αυτά που εντάσσονται στη σφαίρα επιρροής των μητροπολιτικών ονομάζονται «περιφερειακά».
  Κάθε μητροπολιτικό κράτος που σχεδιάζει γεωπολιτικά (οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά, πολιτιστικά), σχεδιάζει, φυσικά, για την καλύτερη προώθηση των συμφερόντων του και χρησιμοποιεί ανάλογα με την περίπτωση τον οικονομικό, τον πολιτικό, τον στρατιωτικό ή τον πολιτιστικό μοχλό για να αλώσει κάποιο περιφερειακό κράτος και να το θέσει στη σφαίρα επιρροής του. Η Ελλάδα, ως κράτος περιφερειακό υφίσταται πιέσεις από διάφορα μητροπολιτικά κράτη, αλλά κυρίως από τις Η.Π.Α., τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Κίνα. Καθένα από αυτά τα κράτη που λογίζονται ως μητροπολιτικά, σχεδιάζουν γεωπολιτικά για να προωθήσουν τα ποικίλα συμφέροντα τους στον ελλαδικό χώρο. Κατά καιρούς βγαίνουν διάφορα σενάρια στο φως της δημοσιότητας. Σενάρια που εκπονούνται από τους σχεδιαστές της εξωτερικής πολιτικής κάθε κράτους ή από διάφορα think tank που ερευνούν επάνω στα γεωπολιτικά δεδομένα.
  Οι κυριότερες μέχρι στιγμής πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα, είναι στον πολιτιστικό τομέα, στον οικονομικό και στον πολιτικό. Ο στρατιωτικός τομέας δεν υφίσταται τον ίδιο βαθμό πίεσης διότι η στρατιωτική δυνατότητα της Ελλάδας θεωρείται ικανή.
  Τα γεωπολιτικά σχέδια των μητροπολιτικών χωρών εκπονούνται σε δεδομένη στιγμή για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα σε βάθος χρόνου. Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες αδυναμίες του ελληνικού λαού αυτά τα σχέδια λαμβάνουν κατά κύριο λόγο υπόψη τον οικονομικό τομέα (π.χ. ορατά τα αποτελέσματα του πρόσφατου χρηματιστηριακού κραχ) και τον πολιτιστικό.
  Ο πολιτιστικός τομέας είναι πολύ σημαντικός για την διατήρηση της ελληνικής ιδιοπροσωπίας και γι’ αυτό οι πιέσεις προς αυτή την πλευρά είναι διαρκείς και συνεπείς για τουλάχιστον δύο δεκαετίες και θα συνεχίσουν για αρκετές δεκαετίες ακόμα, έως ότου ομογενοποιηθούμε μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης.
  Η εσωτερική αντίσταση του ελληνικού λαού ίσως ήταν αυτή που ανάγκασε τον σπουδαίο γεωπολιτικό σχεδιαστή Σ. Χάντιγκτον να μας τοποθετήσει πολιτισμικά στην πλευρά της Ανατολής όταν κατασκεύαζε τον γεωπολιτικό χάρτη που διαχώριζε την Ανατολή από τη Δύση.
  Ο Χάντιγκτον δεν είναι ο μοναδικός σχεδιαστής γεωπολιτικών μοντέλων στις Η.Π.Α. Είναι αρκετά τα κέντρα που σχεδιάζουν και προωθούν τα σχέδια τους ανάλογα με τις εκάστοτε επικρατούσες πολιτικές ισορροπίες. Ένα άλλο σενάριο είχε εκπονηθεί από το αμερικανικό Ίδρυμα Στρατηγικών Ερευνών RAD και είχε δεί το φως της δημοσιότητας το 1998, το οποίο μιλούσε για ελληνοτουρκικό πόλεμο που θα ξεσπούσε το 2003. 
Αφορμή γι’ αυτόν τον πόλεμο θα ήταν επεισόδια που θα ξεσπούσαν στην περιοχή της Θράκης, τα οποία θα δώσουν την αφορμή στα τουρκικά στρατεύματα να εισβάλουν στο ελληνικό έδαφος για να προασπίσουν τους μουσουλμάνους δημιουργώντας μια ζώνη ασφαλείας. 
Αυτός ο σχεδιασμός για ουδέτερη ζώνη στη Θράκη υπήρχε από το 1945 και είχε εκπονηθεί από γερμανικά γεωπολιτικά κέντρα και όπως φαίνεται αυτούς τους σχεδιασμούς τους υιοθέτησαν σήμερα οι Αμερικανοί. 
Πριν από μερικά χρόνια κυκλοφορούσαν διάφοροι χάρτες αμερικανικής πάλι υποστηρίξεως που έφεραν την Μακεδονία αποκομμένη από τον ελληνικό κορμό και ενσωματωμένη στα Σκόπια. Μάλιστα το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων μιλούσε ξεκάθαρα για τις στρατηγικές βλέψεις αυτές των Σκοπιανών. Σήμερα φαίνεται πως έχουν ατονήσει λόγω των εξελίξεων. 
Τα ίδια πάνω κάτω σχέδια για τη Μακεδονία έχουν και οι Βούλγαροι εθνικιστές παρόλο που εδώ και αρκετά χρόνια τα έχουν απεμπολήσει λόγω της δεινής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει.
  Εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια κυκλοφορούν χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας που έχουν προσαρτημένη όλη την Ήπειρο. Μάλιστα, στα διάφορα διπλωματικά γραφεία οι Αλβανοί πολιτικοί κυκλοφορούσαν απόψεις για διεκδικήσεις και δικαιώματα επί της αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα.
  Ένα άλλο σχέδιο που εκπονήθηκε πάλι σε αμερικανικά γραφεία αφορούσε στη δημιουργία των Ηνωμένων Βαλκανικών Κρατών, κατά το αμερικανικό πρότυπο. Ένα σχεδίασμα που θα απέκοπτε τα Βαλκάνια από την υπόλοιπη Ευρώπη, θα απέκοπτε οριστικά τη Ρωσία από το Αιγαίο και θα ελεγχόταν εξ’ ολοκλήρου από τα αμερικανικά κέντρα αποφάσεων.
  Ένα τελευταίο σενάριο για το μέλλον του ελληνικού χώρου και του ελληνικού έθνους έχει τεθεί υπό την αιγίδα του διαβόητου Τζ. Σόρος, ο οποίος για περισσότερο από μια δεκαετία δραστηριοποιείται στον χώρο των Βαλκανίων με τα διάφορα ιδρύματα του και τις χρηματιστηριακές του επιχειρήσεις. Το σχέδιο αυτό έχει αρκετές δεκαετίες (;) ορίζοντα υλοποίησης και προβλέπει:
  Α. αγορά εδαφών που θα φτάσουν το 30% των εκτάσεων. Δηλαδή; Χαράτσια! Αγορά εδαφών ενώ θα βλέπουμε να εκτοξεύει το καθεστώς τους σκουριασμένους S300 για ξεκάρφωμα. Β. εξαγορά των ελληνικών τραπεζών; Γ.εκμηδένιση της ελληνικής βιομηχανίας Δ. μείωση της αγροτική παραγωγής στο ελάχιστο δυνατό όριο Ε.εξαγορά των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και μεταβολή της Ελλάδας σε κέντρο τουρισμού φθηνού επιπέδου...αυτό δεν συμβαίνει σήμερα; Στ. λαθρομετανάστες θα καταλάβουν τους ακατοίκητους χώρους της ελληνικής υπαίθρου... τι συμβαίνει σήμερα; Ζ. Έλληνες εργάτες και διανοούμενοι θα διευκολύνονται να μεταναστεύσουν στις βαλκανικές και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Η. έλεγχος των εσόδων από την πορνεία και τα ναρκωτικά. Κατάλαβες γιατί σήμερα ο Παπανδρέου μίλησε για τα ναρκωτικά; Πετά την μπάλα στον φίλο του Σαμαρά! Ο ΠΑΣΟΚΟΣ Παπανδρέου... το κρατικό ΠΑΣΟΚ των Αμερικανών… νόμιμα ναρκωτικά λοιπόν... στο σώμα της άνεργης νεολαίας!
  Αυτό είναι το «μαύρο» σενάριο των νέων αμερικανικών γεωπολιτικών σχεδιασμών, αλλά δεν θα κλείσουμε μ’ αυτό. Θα κλείσουμε με την άποψη του καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ι. Μάζη- ο οποίος αποδέχεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αισιοδοξούμε. Ο Ι. Μάζης θεωρεί ότι όταν λυθούν σοβαρά γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν πρώτα απ’ όλα το ξεμπέρδεμα της κατάστασης στην Μέση Ανατολή, την ασφαλή επιβίωση του Ισραήλ, την εξασφάλιση του Ανατολικού Αιγαίου ως ασφαλούς διόδου των πετρελαίων της Κασπίας, τον εκδυτικισμό της Τουρκίας, γεγονότα που έχουν δρομολογηθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, τότε στην χώρα μας θα υπάρξει ηρεμία και θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που σήμερα την ταλανίζουν. Είδομεν.
  Ένα είναι το σίγουρο πλέον. Αν πράγματι υπάρχουν ευθύνες για τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας, πρέπει να αναζητηθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Οι αόριστες καταγγελίες και οι αδέσμευτες δημοσιογραφικές φωνές που επισημαίνουν κάποια εύλογα σημεία, δεν αρκούν. Οι αρμόδιοι πρέπει να επιληφθούν, αν προκύψουν βάσιμα στοιχεία ενοχής.

Πηγή


http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...