Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Οι Εβραίοι βράβευσαν Σαμαρά & Παπούλια για Χρυσή Αυγή & ανθρώπινα δικαιώματα

Συνάντηση με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου έδωσαν βραβείο στον Πρωθυπουργό, για τη συνεισφορά του στη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ο τρίτος ηγέτης μετά τον Ρώσο Πρόεδρο και τον Βέλγο Πρωθυπουργό που βραβεύεται με αυτή το βραβείο από το Ε.Ε.Σ.
Και μπορεί η βράβευση επίσημα να έγινε για τη συνεισφορά του Αντώνη Σαμαρά στη Δημοκρατία και στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ωστόσο
συνδέεται άρρηκτα με τα της Χρυσής Αυγής. Εδώ και καιρό Εβραϊκές Κοινότητες, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, εξέφραζαν με το πιο ξεκάθαρο τρόπο την αντίδρασή τους για την παρουσία της Χ.Α. στην πολιτική ζωή της χώρας και συγχρόνως δήλωναν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιθυμία τους για να βγει ο Λαϊκός Σύνδεσμος, εκτός αυτής. Λίγο αργότερα, ήρθαν οι συλλήψεις, οι προφυλακίσεις και βέβαια η δήλωση Σαμαρά ότι «θα τους λιώσει». 
Τα πρώτα συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό από την εβραϊκή κοινότητα ήρθαν στην ομιλία του στην Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή αμέσως μετά τις συλλήψεις και στη συνέχεια, κατά την επίσκεψή του, λίγες ημέρες μετά στο Ισραήλ. Το σημερινό βραβείο λοιπόν, δεν μπορεί να είναι, παρά η επιβράβευση για την στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Άλλωστε, για αυτό ακριβώς βραβεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στον κ. Παπούλια απονεμήθηκε το Μετάλλιο της Εκατονταετηρίδας του ιδρύματος «Raoul Wallenberg», σε αναγνώριση των αγώνων του για την υπόθεση της ειρήνης, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των αγώνων του κατά του φασισμού και της μισαλλοδοξίας και ειδικότερα στην ανάδειξη και υπεράσπιση της μνήμης δεκάδων χιλιάδων Εβραίων από τις θηριωδίες των ναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...