Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Βορειοανατολικά της Αθήνας,υψώνεται ο ορεινός όγκος της Πεντέλης,φράσσοντας στο σημείο αυτό το λεκανοπέδιο της Αττικής.Αποτελεί μία μόνο ράχη,από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά,σχήματος πυραμίδας και με μέγιστο ύψος 1109μ.Γεωλογικά μαζί με τον Υμμητό,θεωρούνται δύο από τα αρχαιότερα βουνά της Ευρώπης.

Πολλά έχουν γραφτεί γι'αυτό το βουνό και τα όσα ακολουθούν είναι απλά μία περίληψη της περίληψης των όσων μπορούν να γραφτούν γι'αυτήν την περιοχή και όχι μία ολοκληρωμένη καταγραφή.Μία τέτοια καταγραφή θα μπορούσε κάλλιστα να γεμίσει τόμους ολόκληρους.

Μυστήρια και παράδοξα γεγονότα και φαινόμενα που συνέβαιναν και συμβαίνουν στο όρος Πεντέλη και στην ευρύτερη περιοχή από τα οποία άλλα ερμηνεύονται και άλλα δεν μπορούν εύκολα να ερμηνευθούν βάση του τεχνολογικού ή πολιτισμικού επιπέδου της αντίστοιχης χρονικής περιόδου ή και ακόμη επειδή ο αθρώπινος νους δεν είναι σε θέση να τα καταλάβει.

Πέραν αυτών κυκλοφορούν μέχρι και σήμερα διάφορα συνωμοσιολογικά σενάρια

τα οποία λόγω του "απορρήτου" που υπήρχε κάποια εποχή,τα δημιούργησαν ορισμένα άτομα με την αχαλίνωτη φαντασία τους,τα οποία το παρόν άρθρο πιστεύω ότι θα τα εξηγήσει,γιατί ο συγγραφέας του γνωρίζει εξ ιδίων τι ακριβώς έχει συμβεί.


ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Μία γενική εικόνα της Πεντέλης είναι απαραίτητη για όποιον θελήσει να ασχοληθεί με τούτη την ιστορία.

Ονομαστό βουνό από την αρχαιότητα για το ολόλευκο και περίεργο μάρμαρο του.Στην αρχαιότητα λεγόταν Βριλησσός (=ισχυρός λίθος,από το ρήμα βριάω-βριώ=έχω ισχύ και το ουσιαστικό λάας=πέτρα),εξ ου και ο παρακείμενος μέχρι σήμερα οικισμός των Βριλησσίων.Αργότερα τον 3ο πχ αιώνα,ονομάσθηκε "Πεντελικόν" ή "Πεντέλη",από τον αρχαίο δήμο της Πεντέλης ο οποίος εντοπιζόταν κοντά στην σημερινή Μονή Πεντέλης.

Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για την προέλευση του ονόματος της Πεντέλης. Οι πιο γνωστές, είναι: "Πύλη εν τέλι" "Πέντε Έλη" "Πύλη εν τω τέλι". Η εκδοχή ότι λέξη "Πεντέλη" προέρχεται ετυμολογικά από την φράση "Πύλη εν τέλος " αναφέρεται και στο βιβλίο "Κούφια Γη" του Παντελή Γιαννουλάκη.

Στο βουνό της Πεντέλης είχε στηθεί κατά την αρχαιότητα μεγάλο μαρμάρινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς. Αναφέρει ο Παυσανίας στα «Αττικά» του:«Αθηναίοις δε τα όρη και θεών αγάλματα έχει. Πεντέλησι μεν Αθηνάς, εν Υμηττώ δε άγαλμα εστίν Υμηττίου Διός και εν Πάρνηθι Παρνήθιος Ζευς, χαλκούς εστί.»Η Αθηνά ήταν προστάτιδα, όχι μόνο της πόλης των Αθηνών, αλλά και του αρχαίου Δήμου Πεντέλης.Το ακριβές σημείο της Πεντέλης επί του οποίου είχε ανεγερθεί το άγαλμα της θεάς Αθηνάς, οι δύο επικρατέστερες εκδοχές είναι ότι αυτό εντοπιζόταν είτε στην περιοχή των αρχαίων λατομείων (κοντά, δηλαδή, στη σπηλιά του Νταβέλη) είτε κάπου στην κορυφή του βουνού.

Τον 4ο πχ αιώνα οι Αθηναίοι χρησιμοποίησαν τα μάρμαρα του για την οικοδόμηση του Παρθενώνα και όλων των μνημείων της Ακρόπολης,τα οποία εξορύχτηκαν από το λατομείο της διάσημης "Σπηλιάς του Νταβέλη" όπως ονομάζεται σήμερα,στα νοτιοδυτικά του βουνού,στην οποία θα αναφερθώ πιο κάτω.Η κατάβαση των μαρμάρων από το βουνό γινόταν από την επίσης μαρμάρινη και κατηφορική Οδό Λιθαγωγίας, η οποία, όπως μαρτυρά και το όνομά της, χρησιμοποιείτο για τη διευκόλυνση της διαδικασίας μεταφοράς των μαρμάρων στην Αθήνα και η οποία υπάρχει μέχρι σήμερα.

Για το βουνό της Πεντέλης έχουν δημοσιευτεί πολλές επιστημονικές μελέτες, ποικίλου περιεχομένου. Ανάμεσα τους έχουν διενεργηθεί και αρκετές γεωφυσικού ενδιαφέροντος μελέτες, των οποίων το φάσμα και η εξειδίκευση μερικές φορές ξενίζουν.

Η γεωλογική σύσταση του Πεντελικου είναι κυρίως μάρμαρο μοναδικό στον κόσμο για την «καθαρότητα και μοναδική κρυσταλλοδομή του» συμφωνά με το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών Ερευνών) της Ελλάδας.Όταν τα Πεντελικά μάρμαρα εκτεθούν στους ατμοσφαιρικούς παράγοντες, δημιουργείται χρυσό επιφανειακό επίχρισμα, που κάνει ιδιαίτερα επιβλητικά τα μνημεία και τα αγάλματα που κατασκευάζoνται από το μάρμαρο αυτό.Επίσης μεταξύ των στρωμάτων μαρμάρου,υπάρχει και
σχιστόλιθος εμπλουτισμένος με Γραφίτη,ο οποίος γραφίτης είναι πολύ καλός αγωγός του ηλεκτρισμού.Εξ αιτίας αυτού ο Πεντελικός σχιστόλιθος είναι άριστος αγωγός ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων (σημειώστετο αυτό)!!!

Κατόπιν δοκιμών σε Πεντελικό μάρμαρο με ακτίνες LASER, διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο διαθέτει πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες, δηλαδή αποδίδει ηλεκτρικό φορτίο όταν υποβάλλεται σε συνθήκες αυξημένης πίεσης.Ενα άλλο παράδοξο φαινόμενο είναι η υπέρμετρη συγκέντρωσης μικροσεισμικών δονήσεων στην περιοχή μεταξύ 19:00 και 21:00 ώρας σε 24ωρη βάση.Οι σεισμικές αυτές δονήσεις προκαλούν τη συμπίεση των φλεβών μαρμάρου και έτσι το μάρμαρο συμπιεζόμενο,λόγω του φαινομένου του πιεζοηλεκτρισμού, γεννά ηλεκτρικά φορτία και σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες στην περιοχή δυναμικούς ενεργειακούς στροβίλους οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να τροποποιούν τη δομή των μαρμάρινων κρυστάλλων και ως επίσης με τα πολλά υδάτινα ρεύματα που διαπερνούν το βουνό,είναι η αιτία πολλών από τα περίεργα φαινόμενα που μαρτυρούνται για την Πεντέλη.

Οι αρχαίοι Αθηναίοι,μάλλον γνώριζαν τις ιδιότητες του Πεντελικού μαρμάρου και μετέφεραν τεράστιες ποσότητες για την κατασκευή της Ακρόπολης.Σήμερα έχει διαπιστωθεί ότι λόγω της κρυσταλλικής αναδιάταξης και διαφοροποίησης της παραγομένης ενέργειας του μαρμάρου, η οποία συνδυαζόμενη άριστα με την αντίστοιχη των ασβεστολιθικών πετρωμάτων του βράχου της Ακρόπολης, δημιουργείτο ένα πλέγμα δυναμικών πεδίων. Έτσι το μάρμαρο του ναού,πολωνόταν εύκολα και παρήγαγε ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, ρεύμα και δυναμικές δίνες ενέργειας.

Πεντελικά μάρμαρα χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την κατασκευή του Θησείου και του Ναού του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα,καθώς και των ανακτόρων του Όθωνα μεταξύ 1836-1840,τα οποία από το 1935 στεγάζουν την Ελληνική Βουλή.

Σήμερα με το πρόσχημα της οικολογικής προστασίας απαγορεύτηκε τελείως η εξόρυξη του. Ποιοί λόγοι επέβαλαν πριν λίγα χρόνια,την προώθηση στις ΗΠΑ 50.000 κυβικών μέτρων Πεντελικου μαρμάρου, ενώ σκόπιμα απαγορεύτηκε η εξόρυξη μαρμάρου για την αντικατάσταση φθαρμένων τμημάτων των κιόνων του Παρθενώνα ? (περιοδικό «Τρίτο μάτι»).


Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΩΝ ΑΜΩΜΩΝ Ή ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ.

Στην Νοτιοδυτική πλευρά του βουνού και σε υψόμετρο 720 μ.,δεσπόζει η περίφημη "Σπηλιά του Νταβέλη",ή αλλιώς "Σπηλιά των Αμώμων" δηλαδή των αγνών και αναμάρτητων, γιατί μόνο αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν εκεί.Η ονομασία αυτή εδόθει από χριστιανούς ασκητές που ασκήτευαν στην περιοχή.Κατά την αρχαιότητα ονομάζετο "Σπήλαιον του Παν Αιπόλου". Η σπηλιά σήμερα έχει μήκος περίπου 90μ (αρχικό62μ) και μέγιστο πλάτος 45μ.Στην είσοδο της σπηλιάς υπάρχουν δύο βυζαντινά εκκλησάκια του 11ου αιώνα τα οποία κτίστηκαν πάνω στα θεμέλια του αρχαίου ναού του Πανός,του Αγίου Νικολάου και του Αγιου Σπυρίδωνος,με ιδιαίτερο προσανατολισμο. Το πρώτο βλέπει στο εσωτερικό της σπηλιάς και είναι στραμμένο ΒΑ και το δευτερο είναι στραμμενο ΝΑ.Σήμερα εχουν αναστηλωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Επίσης σε διάφορα σημεία της εισόδου υπάρχουν ανάγλυφες παραστάσεις χριστιανικών συμβόλων π.χ. σταυροί, αετοί κ.λπ.Επίσης στα εκκλησάκια υπήρχαν σημαντικές τοιχογραφίες του πρώτου μισού του 13ου αιώνα οι οποίες σήμερα εκτίθενται στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών.

Και τι δεν έχει ακουσθεί γι'αυτην την σπηλιά:Συμπτώματα μέθης,υστερικές αντιδράσεις,κενά μνήμης,παραφυσικά φαινόμενα,εμφανίσεις ΑΤΙΑ και ανθρωοειδών,παράξενα οράματα,οπτασίες και φαντάσματα,βαρυτικές ανωμαλίες,μαγνητικές δίνες,χωροχρονικά παράδοξα και αποπροσανατολισμοί,παράξενα φώτα,αιφνίδιες λάμψεις και θόρυβοι,απρόσμενοι τοπικοί στρόβιλοι,αστοχία ή δυσλειτουργία οργάνων και άλλα πολλά !!! Ακόμη και σύγχρονα συνωμοσιολογικά σενάρια,όπως θα δούμε
στην συνέχεια.

Τα μυστήρια της Πεντέλης,άρχισαν να γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό και να πολυσυζητούνται μετά την κυκλοφορία το 1982 του βιβλίου "Το Αίνιγμα της Πεντέλης" του συγγραφέα-ερευνητή Γιώργου Μπαλάνου.Ο ίδιος,μαζί με την ομάδα του επισκεπτόταν την σπηλιά και το πέριξ χώρο από το 1969,μετά από πληροφορίες για την ύπαρξη διαφόρων "κινουμένων μαγνητικών πηγών" και "ακαθορίστων οπτικών φαινομένων", ερευνώντας ουσιαστικά για ενδείξεις ΑΤΙΑ.Η ομάδα αυτή εντόπισε στο πίσω μέρος της σπηλιάς μερικά κάθετα πηγάδια που οδηγούσαν σε υπόγειο δικτυο στοών.Σήμερα είναι εντελώς δυσδιάκριτη η είσοδος ακόμη και του ενός που είχε απομείνει προσβάσιμη.

Στην προσπάθεια τους να εξερευνήσουν αυτά τα υπόγεια τούνελ,όπως γράφει ο Μπαλάνος στο βιβλίο του,βίωσαν πολλά από τα ασυνήθιστα φαινόμενα που προανέφερα,όπως συμπτώματα μέθης,χωρικούς και χρονικούς αποπροσανατολισμούς,διαταραχές της πραγματικότητας,αστοχία ή τρέλαμα του ηλεκτρονικού τους εξοπλισμού (φακών,φλας,φωτογραφικών μηχανών,μετρητών ραδιενέργειας,ανιχνευτών μετάλλων,πυξιδών,επικοινωνιακού υλικού,κλπ),εμφάνιση διαφόρων παράξενων φώτων στις φωτογραφίες που τραβούσαν τα οποία οι ίδιοι δεν έβλεπαν και πολλά άλλα.

Ο ίδιος ο Μπαλάνος πίστευε ότι η αιτία όλων αυτών των φαινομένων ήταν διάφορα μαγνητικά πεδία που αναπτύσσονταν ξαφνικά στην περιοχή.Και είχε απόλυτο δίκιο,γιατί όπως προανέφερα το μάρμαρο της Πεντέλης υπόκειται στο φυσικό φαινόμενο του "πιεζοηλεκτρισμου",ιδίως τις νυχτερινές ώρες λόγω των μικροσεισμών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διαταραχές του ηλεκτρομαγνητικού/βαρυτικού πεδίου και ίσως κι'ένα μικρό χωροχρονικό παράδοξο, τα οποία σε συνδυασμό με τους ενεργειακούς στροβίλους που υπάρχουν στο βουνό να δημιουργούν αυτά τα περίεργα φαινόμενα,ανοίγοντας στιγμιαίως χρονοπύλες.

Ο συγγραφές -ερευνητής Γιάννης Φουράκης,αναφέρει ότι: "Το πανάρχαιο Σπήλαιο της Πεντέλης,ήταν και είναι ένα κέντρο φυσικών κυκλικών και ανακυκλωτικών παλμικών ηλεκτρομαγνητικών και οπτικοακουστικών,πλανητικών και διαπλανητικών αντανακλάσεων και αντηχήσεων.Ίσως το σπήλαιο αυτό να είναι ένα εκ των επί του πλανήτου μας,επιλέκτων και υπερουσίων γεωδιαστημικών πόλων,επί των οποίων ο χώρος και ο χρόνος,παρ'ότι αποτελούν διαφορετικές οντότητες,ενώνονται στο τετραδιάστατο συνεχές".

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι όποιες θρησκευτικές κοινότητες ασκήτευσαν επί χίλια περίπου χρόνια στην περιοχή της σπηλιάς,γνώριζαν πλήρως το σύστημα των υπόγειων στοών ,τις οποίες χρησιμοποιούσαν ,όπως λέγεται και σαν αίθουσες μήυσης και διδασκαλίας.Υπάρχουν σχετικά κείμενα του 17ου αιώνα που μιλούν γι'αυτά.Αυτές τις υπόγειες στοές τις γνώριζαν τέλεια οι ιερείς της Μονής Πεντέλης, που κτίσθηκε το 1578 και η οποία απέχει οδικώς περίπου 4χλμ από τη σπηλιά.

Φημολογείται ακόμα ότι η σπηλιά ήταν το κρυσφήγετο του ληστάρχου του 19ου αιώνα Νταβέλη και ότι αυτός χρησιμοποιούσε τις στοές για να κατεβαίνει στην Αθήνα ή στο ευρισκόμενο στους πρόποδες του βουνού Μέγαρο της Δουκίσσης της Πλακεντίας ή ότι σ'αυτες τις στοές έκρυβε τους θησαυρούς του από τις ληστείες.Αυτό όμως αποκλείεται γιατί την εποχή που δρούσε σαν ληστής 1850-1856,τα λατομεία της σπηλιάς λειτουργούσαν.Ακόμα νεομυθολογείται από διαφόρους "ερευνητές" η υπόγεια σύνδεση της σπηλιάς με το Γαλάτσι ή την Καισαριανή.Η ύπαρξη όμως υπογείων στοών,έστω πολύ μικρότερου σημερινού μήκους δεν αμφισβητείται από κανέναν και έχω και ιδίαν αντίληψην περί αυτού !!!

Πόλλες δεκαετίες πριν την κυκλοφορία του βιβλίου του Μπαλάνου,κυκλοφορούσαν διάφορες ιστορίες για τα παράξενα φαινόμενα της Πεντέλης,όπως για απρόσμενους ήχους και μουσικές που ακούγονταν ξαφνικά από το πουθενά ή για αιφνίδιες εμφανίσεις και εξαφανίσεις διαφόρων πλασμάτων.Μία από αυτές τις ιστορίες που αναφέρεται στην λαογραφική μελέτη της συγγραφέως Αγγελικής Τσεβά για τους παλιούς "ρετσινάδες" της Πεντέλης,μιλάει για την ιστορία ενός βοσκού που βόσκοντας κάποια μέρα τα προβατά του στην Πεντέλη,είδε ξαφνικά να κατεβαίνει από τον ουρανό ένα μεγάλο αντικείμενο σαν μανιτάρι με γύρω-γύρω φώτα και να προσγειώνεται σε μικρή απόσταση απ'αυτόν.Βγήκαν δύο άνθρωποι που έμοιαζαν με "δύτες"και του ζήτησαν σιωπηλά να τους ακολουθήσει.Αυτός αρνήθηκε και τότε αυτοί έφυγαν λέγοντας του οτι θα ξαναεπιστρέψουν.Όταν ανέφερε την ιστορία σε άλλους,τον έβγαλαν τρελό !!!

Λίγο πιο πάνω από την σπηλιά και σε ύψος 800μ.υπάρχει κι'ένα άλλο μικρό σπήλαιο αφιερωμένο κατά την αρχαιότητα στις Νύμφες. Και οι Νύμφες έχουν άμεση σχέση με τον Πάνα και τη λατρεία του.Αλλά και μέσα στην σπηλιά του Νταβέλη υπάρχει μια υπογεια μικρή λιμνούλα αφιερωμένη στις Νύμφες(κατεβαίνει σ'αυτήν κανείς απο έναν υπόγειο κατηφορικό τριγωνικό διάδρομο).
Συνολικά η Πεντέλη έχει περίπου ογδόντα σπήλαια.
Μπορεί σήμερα να πάει κάποιος στο σπήλαιο το οποίο απέχει οδικώς από την πλατεία Πεντέλης περίπου 3,5 χλμ.(Χάρτης)(τα 3χλμ περίπου χωματόδρομος).



ΤΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ.

Από εδώ αρχίζει το συνωμοσιολογικό σενάριο για την σπηλιά !!! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για το τι έχει ειπωθεί και στο τέλος θα αποκαλυφθεί η αλήθεια για πρώτη φορά,γιατί κανείς από τους γνωρίζοντες δεν τόλμησε μέχρι τώρα να την πεί !!! Εγώ την γνωρίζω πάρα πολύ καλά καθόσον ήμουν κάποια περίοδο ένας από τους χειριστές του όλου θέματος.

Τι έχει ειπωθεί και γραφεί:Το φθινόπωρο του 1977 ο Ελληνικός Στρατός ξεκίνησε,για λογαριασμό -υποτίθεται-της Πολεμικής Αεροπορίας ή και του ΝΑΤΟ,διάφορα "απόρρητα" έργα στην περιοχή της σπηλιάς και στον γύρω χώρο.Οι εφημερίδες βούιξαν για υπόγειες βάσεις,αποθήκεςπυρηνικών όπλων και διάφορα άλλα ανάλογα.Το θέμα έφτασε κάποια στιγμή στην Βουλή,αλλά ο Στρατός αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις,χαρακτηρίζοντας τα έργα "απόρρητα".Τελικά ,μετά από τον μεγάλο θόρυβο και τις αντιδράσεις του κόσμου και" ίσως για διάφορους άλλους λόγους",τα έργα σταμάτησαν τον Ιούλιο του 1983,ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Μπαλάνου.

Σ'αυτό το διάστημα η εργασία που είχε γίνει στο βουνό ήταν η διάνοιξη τεσσάρων υπόγειων τούνελ,η εκβάνθυνση του πυθμένα της σπηλιάς κατά 10-15 μ.και το σφράγισμα των διόδων στο πίσω μέρος της που οδηγούσαν στις υπόγειες στοές.Τα τεχνητά τούνελ σκόπευαν να ενωθούν με την σπηλιά.Η αποκάλυψη αργότερα των σχεδίων των τούνελ περιόρισαν τις φήμες περί υπόγειας βάσεως ή ακόμη αποθήκης πυρηνικών όπλων.Τα τέσσερα τούνελ φαίνεται ότι ανοίχτηκαν για να δεχθούν μηχανήματα ή έστω για να ανακαλύψουν κάτι μέσα στο βουνό !!!

Τα έργα ξαναξεκίνησαν από τον Στρατό τον Αύγουστο του 1990,αλλά σε μερικούς μήνες διεκόπησαν εντελώς.Όπως αποκαλύφθηκε ,την χρηματοδότηση τους την είχαν αναλάβει οι Αμερικανοί και γινόταν στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Αυτά λοιπόν ελέγοντο τότε και σήμερα ακόμη !!!!

Η αλήθεια:Το 1977 Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ μεταξύ Ανατολής και Δύσης βρισκόταν σε έξαρση.Οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι συνασπισμοί, ΝΑΤΟ και ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ είχαν αποδοθεί σε αγώνα δρόμου για την κατασκευή όσων το δυνατόν περισσοτέρων Πυρηνικών όπλων και Βαλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.Για τον λόγο αυτό οι χώρες των δύο συνασπισμών κατασκεύαζαν υπόγεια πολεμικά στρατηγεία για την ασφαλή διεύθυνση τυχόν πολεμικών επιχειρήσεων.Η Ελλάδα ήταν μία από τις λίγες χώρες που δεν διέθετε και δεν διαθέτει ακόμη ασφαλές Πολεμικό Στρατηγείο.Απεφασίσθει λοιπόν από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ) η κατασκευή τέτοιου στρατηγείου το οποίο μάλιστα θα εχρηματοδοτείτο κατά ένα μέρος από το ΝΑΤΟ.Υπόψη ότι στο πολεμικό στρατηγείο εγκαθίσταται το ΚΥΣΕΑ (Πρωθυπουργος και ορισμένοι υπουργοί και οι επιχειρησιακοί κλάδοι των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΕΘΑ,ΓΕΣ,ΓΕΝ,ΓΕΑ).Ο μόνος χώρος στην Αττική που πληρούσε αντιπυρηνικές προδιαγραφές ήταν το Σπήλαιο του Νταβέλη.Το ΓΕΕΘΑ συνέταξε τις σχετικές μελέτες,πήρε τις σχετικές άδειες απο τα αρμόδια Υπουργεία και το φθινόπωρο του 1977 άρχισε τα έργα.Το ολον έργο ανετέθει στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.Μέσα στο σπήλαιο άρχισαν εκβανθύσεις και διαμορφώσεις στην οροφή,καθώς και άλλες παρεμβάσεις (κάλυψη εισόδου υπογείων στοών)προκειμένου μέσα σ'αυτό να κατασκευασθεί πενταόροφο κτήριο για την στέγαση του Ελληνικού Πολεμικού Στρατηγείου.Κατασκευάσθησαν επίσης τέσσερα τούνελ για την είσοδο στην σπηλιά και την προστασία διαφόρων μηχανημάτων και οπλικών συστημάτων.Λόγω της δημοσιότητος που εδόθει στο όλον θέμα,χωρίς αυτοί που το ανέκυψαν να γνωρίζουν τι κατασκευάζεται,έφθασε στη Βουλή,αλλά λογω του τότε απορρήτου,το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αρνήθηκε να δωσει εξηγήσεις.Βέβαια το ΝΑΤΟ και οι εξ ανατολών σύμμαχοι μας Τούρκοι,εγνώριζαν τι γίνεται.

Λόγω της μεγάλης δημοσιότητος που είχε δοθεί στο θέμα και πιστεύοντας οτι κατεσκευάζοντο αποθήκες πυρηνικών όπλων,ορισμένοι σύλλογοι προσέβαλαν την κατασκευή των έργων με το πρόσχημα της καταστροφής των δύο βυζαντινών ναών(οι οποίοι βέβαια δεν επρόκειτο να κατεδαφισθούν)και των λοιπών αρχαιοτήτων του (μικρά κολωνάκια του ναού του Πανός).Τελικά το καλοκαίρι του 1983 κατόπιν εισηγήσεων της αρχαιολογικής υπηρεσίας,με διαταγή του Υπουργείου Πολιτισμού,τα έργα σταμάτησαν.
Το 1990 το ΓΕΕΘΑ κατάφερε να πάρει εκ νέου άδεια για την συνέχιση των έργων.Άρχισαν τον Αυγουστο ορισμένες διευθετήσεις στην περιοχή,αλλά και πάλι λόγω νέων προσφυγών και δημοσιευμάτων του τύπου,το Υπουργειο Πολιτισμού έδωσε την οριστική απαγόρευση.

Εγώ πιστεύω ότι τα έργα ματαιώθηκαν κατόπιν αιτήσεως και πιέσεων των Αμερικανών,οι οποίοι ήθελαν να διεξαγάγουν μέσα στο σπήλαιο πειράματα "χωροχρόνου" σε συνδυασμό με τις ιδιομορφίες της βάσεως τους στην Ν.ΜΑΚΡΗ και της πεδιάδας του ΜΑΡΑΘΩΝΑ,όπως θα δούμε στο επόμενο μου άρθρο.

Έτσι τελείωσε η υπόθεση,αλλά οι θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζονται μέχρι σήμερα,το δε σπήλαιο έχει καταστεί τόπος σατανιστικών και άλλων περίεργων τελετών.Επίσης κάποιοι χρησιμοποιούν τη σπηλιά ως σημείο αυτοσυγκέντρωσης και σκέψης.

Αναφέρω την αλήθεια,καθόσον σήμερα το θέμα έχει οριστικά κλείσει και δεν υπάρχει πλέον λόγος "Απορρήτου".Άλλωστε όπως προανέφερα,αυτοί που ενδιαφέροντο,ήξεραν από τότε τι κατασκευάζεται.


Ο ΒΑΡΥΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Ένα άλλο παράξενο φαινόμενο που έχει πολυσυζητηθεί για την Πεντέλη είναι το μυστήριο του "βαρυτικού δρόμου" ή της "βαρυτικής αντιστροφής" που συμβαίνει στο 3ο με 4ο χιλιόμετρο από την Πεντέλη προς την Νέα Μάκρη.Είναι ένα σημείο που το αυτοκίνητο ανέρχεται με σβημένη μηχανή μία ανηφόρα λες και είναι κατηφόρα!
Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί από πάρα πολλούς οδηγούς για να αμφισβητηθεί.Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως πρόκειται για οφθαλμαπάτη και ότι ο δρόμος στο σημείο αυτό είναι κατηφορικός ,με μία πάρα πολύ μικρή κλήση.

Το γεγονός έχει ελεγχθεί με επιστημονικά όργανα (θεοδόλιχο,λέϊζερ) για γαιωδαιτικές μετρήσεις.Για να αποδειχθεί η οφθαλμαπάτη,ο έλεγχος αυτός δεν αποτελεί μία ουσιαστική και έγκριτη μέθοδο,διότι για την οριζοντίωση την οργάνων αυτών πρέπει να χρησιμοποιηθεί η έννοια της κατακορύφου,η οποία όμως επηρεάζεται από την ενδεχόμενη βαρυτική ανωμαλία της περιοχής, με αποτέλεσμα το όργανο μέτρησης να επηρεάζεται από το ίδιο το πρόβλημα που καλείται να διελευκάνει και να καθίσταται έτσι αναξιόπιστο.

Χρειάζονται κάποιες άλλες ευφυέστερες μέθοδοι για να αποδείξουν την ύπαρξη ή όχι μιας βαρυτικής ανωμαλίας.

Επισημαίνεται πάντως ότι ένα αρκετού μεγάλου πάχους κοίτασμα κοντά στην επιφάνεια της Γης,με αρκετά μεγαλύτερη ή μικρότερη πυκνότητα από τον μέσο όρο,μπορεί να προκαλέσει τοπικές βαρυτικές ανωμαλίες बौगुएर,όπως λέγονται ,αν και αυτές είναι συνήθως αρκετά μικρές.Λόγω αυτών μπορεί τοπικά σε ένα μέρος η κατακόρυφος να μη διέρχεται ακριβώς από το κέντρο της Γης.

Στο συγκεκριμένο μέρος της Πεντέλης μπορεί τα αυτοκίνητα να ανεβαίνουν την ανηφόρα με σβηστή μηχανή,αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με ένα ελαστικό αυτοκινήτου χωρίς μεταλλική ζάντα,το οποίο αν αφεθεί παίρνει την κατηφόρα.

Άρα για να έλκονται μόνο ελαστικά με μεταλλικά αντικείμενα με έλξη μεγαλύτερη από τις δυνάμεις της βαρύτητας και να ανεβαίνουν την ανηφόρα,προφανώς το φαινόμενο οφείλεται σε ισχυρή πόλωση ηλεκτρομαγνητικού πεδίου,το οποίο δημιουργείται στην περιοχή,πιθανόν από το φαινόμενο του πιεζοηλεκρισμού του Πεντελικού μαρμάρου και των υπαρχουσών μαγνητικών στροβίλων.

Επομένως δεν μπορούμε να μιλούμε για αντιβαρύτητα,καθόσον το βαρυτικό πεδίο ασκεί έλξη κάθετα στην γήινη επιφάνεια.

Αντίστοιχα μαγνητικά φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και σε εδάφη με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σιδηρομεταλλευμάτων ή μαγνητίτη,τα οποία μαγνητίσθηκαν από λειτουργία πολύ ισχυρών μοτέρ ή επιγείων μετασχηματιστών πολύ υψηλής τάσης.

Παρόλα αυτά,μέχρι στιγμής,το φαινόμενο δεν έχει εξηγηθεί !!!

Υποψη σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περίπου 100 σημεία που παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο.Στην Ελλάδα εκτός της Πεντέλης,παρουσιάζεται στην τοποθεσία Ληβύθρι του Ολύμπου κοντά στην Λεπτοκαρυά,στο Λασήθι της Κρήτης κοντά στο χωριό Κράσι,στην Πρώτη Σερρών,στην Σκοτίνα της Πιερίας,στο Πάϊκο κοντά στο χωριό Καστανερή και σε ένα λοφάκι στην περιοχή της Κοζάνης.



Η ΥΠΟΓΕΙΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ.

Στους πρόποδες της Πεντέλης,στον Δήμο Βριλησσίων (στην γωνία των οδών Πεντέλης και Αναπαύσεως) και σε οπτική επαφή με την Σπηλιά,βρισκόταν η Νατοϊκή βάση τηλεπικοινωνιών του Πολεμικού μας Ναυτικού η οποία το 1983 με Προεδρικό Διάταγμα ονομάστηκε "Ναυτικό Οχυρό" και η γύρω περιοχή "Επιτηρούμενη Ζώνη".

Αλλά ,τι δουλειά είχει μια ναυτική βάση επάνω σε βουνό ?

Η βάση αυτή εκτός από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό,χρησιμοποιείτο και από τους Αμερικανόυς για την επικοινωνία με τα εν καταδύση υποβρύχια τους.Για να φθάσουν όμως τα σήματα σε υποθαλάσσιο βάθος που έκινούντο τα υποβρύχια χρειαζόντουσαν κύματα χαμηλών συχνοτήτων,τα λεγόμενα ELF σε συχνότητες 30 και 300 Hz.Εξ αιτίας της πολύ χαμηλής τους συχνότητας,το μήκος κύματος είναι τεράστιο,με αποτέλεσμα να μπορούν τα κύματα αυτά να διέρχονται άνετα από το εσωτερικό της γης και τα μεγάλα βάθη των θαλασσών.Μάλιστα λογω αυτής της ιδιότητας των έχουν χρησιμοποιηθεί για την παροχή πληροφοριών για τη σύσταση του εδάφους σε μεγάλα βάθη κάτω από την επιφάνεια της γης !!!.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα στην παραγωγή κυμάτων ELF.Οι πομποί τους χρειάζονται τεράστιες κεραίες μήκους πολλών χιλιομέτρων.Γιά την λύση αυτού του προβλήματος οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν τα υπόγεια τούνελ της Πεντέλης,εκμεταλλευόμενοι,τα μαγνητικά πεδία της περιοχής και τον υπάρχοντα Γραφίτη στο σχιστολιθικό πέτρωμα του βουνού.Κάποιοι μάλιστα είχαν πεί ότι τα έργα στην Σπηλιά γινόντουσαν γι'αυτό το θέμα σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα τότε συστήματα επικοινωνιών (8 πιάτα) που ευρίσκοντο στην κορυφή της Πεντέλης και την βάση τηλεπικοινωνιών τους της Νέας Μάκρης.Αλλά όπως προανέφερα πιο πάνω ,καμία σχέση δεν υπήρχε με την σπηλιά.

Βέβαια μετά την πληθώρα υπερσύγχρονων δορυφόρων και την δημιουργία του συστήματος HAARP στην Αλάσκα,η βάση αυτή ,όπως και η βάση της Ν.Μάκρης δεν χρειαζόντουσαν πλέον και έκλεισαν !!!


ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΟΝΟΣΦΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.


Στους πρόποδες της Πεντέλης,στην κορυφή του παρακείμενου λόφου "Κουφού",βρίσκεται το "Αστεροσκοπίο Πεντέλης" και κοντά σ'αυτό το "Ινστιτούτο Ιονόσφαιρας και Φυσικής του Διαστήματος".Αυτό επιχορηγείται από το ΝΑΤΟ και συνεργάζεται με ένα μεγάλο δίκτυο σταθμών που μελετούν την Ιονόσφαιρα της Γης,δηλαδή την ηλεκτρικά φορτισμένη σφαίρα που περιβάλλει την ανώτερη ατμόσφαιρα του πλανήτη και την προστατεύει από τον συνεχή βομβαρδισμό της από τα φορτισμένα σωματίδια της ηλιακής και της κοσμικής ακτινοβολίας.(Την υπερφόρτωση της ιονόσφαιρας με ηλεκτικό ρεύμα πολλών εκατομμυρίων ΒΑΤ χρησιμοποιεί και το γνωστό σύστημα HAARP για να κάνει ...ότι κάνει).

Το παραπάνω Ινστιτούτο κάνει επίσης μετρήσεις για την Μαγνητόσφαιρα (την σφαίρα που περιβάλει το μαγνητικό πεδίο της Γης) και για την Θερμόσφαιρα.

Το Ινστιτούτο απέχει δύο μόλις χιλιόμετρα απο την "Σπηλιά του Νταβέλη" και έχει οπτική επαφή μ'αυτήν.Ο λογος της τοποθέτησης του στην Πεντέλη γίνεται κατανοητός όταν δούμε σε χάρτη όλους τους συνεργαζόμενους με αυτόν σταθμούς στον πλανήτη,οι οποίοι πέφτουν ,όλοι σχεδόν εκτός της Αυστραλίας,πάνω στην ίδια γραμμή ίσης μαγνητικής απόκλισης !!!


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ HAARP (για όσους δεν γνωρίζουν)

Το H.A.A.R.P είναι ένας ισχυρός πομπός μικροκυμάτων στην περιοχή GAGONA της Αλάσκας,με υποσταθμούς σε πολλά μέρη του κόσμου (στην Ελλάδα πιθανώς στην περιοχη ΝΑ της Πυλου,μαζί με το ποντισμένο σε βάθος 4200μ τηλεσκόπιο νετρίνων ΝΕΣΤΩΡ).Ο πομπός αυτός με τις 180 κεραίες του μπορεί να κατευθύνει την ακτινοβολία του σε διάφορες περιοχές της Γης,με ελεγχόμενη ανάκλαση στην ιονόσφαιρα εκατομυρίων ΒΑΤ ηλεκτρικού ρεύματος,την οποία θερμαίνει και την κάνει να ανέλθει και να λειτουργήσει σαν "ιονοσφαιρικός φακός".Έτσι η ανακλώμενη μικροκυματική ακτίνα μπορεί να εστιασθεί σε ένα επιθυμητό σημείο-στόχο και να δημιουργήσει γεωφυσικά φαινόμενα,σεισμό,ψυχοτρονικό πόλεμο(επηρεασμός του νου)και άλλα.Επειδή χρησιμοποιεί κύματα ELF μπορεί και να επικοινωνεί και με τα εν καταδύση υποβρύχια.




ΚΕΝΤΡΟ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ-ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Βορειοανατολικά,στους πρόποδες της Πεντέλης,4,5 χλμ μακριά από την πρώην Αμερικανική βάση της Ν.Μάκρης,βρίσκεται το " Κέντρο Δορυφόρων Διονύσου",που όπως λέει,ασχολείται με την μελέτη του "Γεωειδούς" στον Ελληνικό χώρο και τις μεταβολές του γήινου πεδίου βαρύτητας...

Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και το "Μαγνητικό Παρατηρητήριο Πεντέλης",το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1958,όταν ακριβώς άρχισε η κατασκευή της υπόγειας βάσης τηλεπικοινωνιών του Πολεμικού Ναυτικού,όταν ακριβώς ξεκίνησαν οι πρώτες έρευνες του προγράμματος των χαμηλών συχνοτήτων ELF.

Πολλες συμπτώσεις....!!!!!!!

Το μαγνητικό παρατηρητήριο αναλύει το γεωμαγνητικό πεδίο στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης και της Ν.Μάκρης.Όπως έχουν δείξει τα μέχρι τώρα στοιχεία του,κάθε χρόνο καταγράφονται πολλές φορές μαγνητικές καταιγίδες,μερικές φορές μάλιστα ιδιαίτερα υψηλής τιμής που προκαλεί την διακοπή ορισμένων ραδιοφωνικών συχνοτήτων.

Πολλοί ασχολούνται με το γεωμαγνητικό πεδίο της Πεντέλης !! Γιατί άραγε ?????????


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Δεν τελειώσαμε με την περιοχή της Πεντέλης,καθόσον τόσο αυτή όσο και τα περίεργα φαινόμενα της,συνδέονται άμεσα με την ευρισκόμενη ΒΑ του βουνού,ιστορική πεδιάδα του ΜΑΡΑΘΩΝΑ και τις πρώην Αμερικανικές βάσεις ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ και ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙΟΥ.

Όλα αυτά θα τα δούμε στο επόμενο άρθρο μου "ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ" !!!

30/1/2012

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

-ΒΙΒΛΙΟ:ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ του συγγραφέα-ερευνητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΛΑΝΟΥ.
-ΒΙΒΛΙΟ:ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ του συγγραφέα-ερευνητή ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ.
-ΠΕΝΤΕΛΗ.ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ του συγγραφέα -ερευνητή ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.
-ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ τεύχος 169 Μάρτιος 2009.
-ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ:
http://www.metafysiko.gr/?p=1790
http://www.iranon.gr/PENTELI/
http://osme.8m.com/greekmarbleinanc.ht
http://www.paranormap.net/article/3394
http://maps.google.com
-ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


http://perseasorion.blogspot.gr


συνέχεια  ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

1 σχόλιο :

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...