Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ; Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΒΡΑΙΑ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΕ ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΟ ΝΑΟ. ΠΑΝΟΣ ΒΙΓΛΑΡΗΣ: «ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΣΤΡΑΤΟΣ ΛΑΟΣ».

   Τα Εισόδια της Θεοτόκου.
   Πίνακας του Τζιοβάνι Μπατίστα Τσίμα


ΚΑΝΕΙΣ  ΔΕΝ  ΓΝΩΡΙΖΕΙ  ΚΑΙ  ΔΕΝ  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ  ΤΙ  ΣΧΕΣΗ  ΕΧΕΙ  Η  ΠΟΛΕΜΙΚΗ  ΑΡΕΤΗ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΜΕ  «ΤΑ  ΕΙΣΟΔΙΑ  ΤΗΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ».
Οι Έλληνες έχουν,  για  αδιευκρίνιστους  λόγους, σαν  ημέρα  
των  Ελληνικών  Ενόπλων Δυνάμεων,  την  ημέρα  που:  "μία  μικρή εβραία, η Μαριάμ, όταν έγινε τριών ετών, οδηγήθηκε από τους γηραιούς γονείς της στο Ναό του Σολομώντος" !


Τα Εισόδια της Θεοτόκου  είναι  η  Θεομητορική εορτή της Χριστιανικής Εκκλησίας, με την οποία τιμάται η είσοδος για τους Ορθοδόξους και η εμφάνιση για τους Καθολικούς (Presentazione della Beata Vergine Maria) της μικρής Μαριάμ (Μαρίας) μαζί με τους γονείς της Ιωακείμ και Άννα στο Ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου η μέλλουσα Θεοτόκος να αφιερωθεί στον Θεό. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου και από τις δύο Εκκλησίες, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου την γιορτάζουν οι χριστιανοί  που ακολουθούν το παλαιό Ιουλιανό ημερολόγιο (Παλαιοημερολογίτες).

ΕΙΝΑΙ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΑΠΟΚΡΥΦΩΝ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ

Η αναφορά για το περιστατικό των Εισοδίων της Θεοτόκου δεν γίνεται σε κάποιο από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά σε δύο απόκρυφα Ευαγγέλια: το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου (κεφ. 6-7) και το Ευαγγέλιο του Ψευδο-Ματθαίου. Σύμφωνα με αυτά, οι ευσεβείς γονείς της Θεοτόκου, Ιωακείμ και Άννα, έπειτα από εικοσαετή έγγαμο βίο, ήσαν άτεκνοι και παρακαλούσαν θερμά τον Θεό να τους χαρίσει ένα παιδί. Ο Θεός τους ανάγγειλε με Άγγελο ότι η επιθυμία τους θα εκπληρωθεί και η Άννα έμπλεη χαράς υποσχέθηκε να αφιερώσει το παιδί στον Θεό. Πράγματι, η Άννα έμεινε έγκυος και μετά από εννέα μήνες απέκτησε κόρη, τη Μαριάμ (Μαρία).

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Εάν  όντως  εορτάζουμε  τα  εισόδια  της  Θεοτόκου  βάσει  των  αναφορών  των  αποκρύφων  Ευαγγελίων  και  θεωρούμε  την  ιστορία  αυτή  σαν  αληθινή,  πρέπει  να  θεωρήσουμε  σαν  αληθινές  και  τις  άλλες  ιστορίες  που  αναφέρουν  τα  απόκρυφα  Ευαγγέλια,  πολλές  των  οποίων  είναι  ιδιαίτερα  αποκαλυπτικές  έως  και  γαργαλιστικές.  Δεν  πρέπει  να  παίρνουμε από  εκεί  ότι μας  συμφέρει.  Όχι  δύο  μέτρα  και  δύο σταθμά). 

Όταν η Μαριάμ έγινε τριών ετών, οδηγήθηκε από τους γηραιούς γονείς της στο Ναό του Σολομώντος, προκειμένου να εκπληρωθεί το τάμα τους προς τον Θεό. Η Μαρία ανήλθε μόνη της τα 15 σκαλοπάτια που οδηγούσαν στον Ναό και παραδόθηκε από τους γονείς της στα χέρια του ιερέα Ζαχαρία. Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το όνομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώση τους υιούς του Ισραήλ». Στη συνέχεια ανέβασε την τριετή Μαρία στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός της πρόσφερε τη Χάρη του. Το νεαρό κορίτσι υπηρέτησε τον Ναό μέχρι τα 14 χρόνια του, οπότε αρραβωνιάστηκε τον Ιωσήφ και στη συνέχεια έγινε η μητέρα του Ιησού Χριστού.

Τα Εισόδια της Θεοτόκου καθιερώθηκαν ως εκκλησιαστική εορτή κατά τον 7ο αιώνα, πρώτα στην Ανατολή και πολύ αργότερα στη Δύση. Αναφορές υπάρχουν στα γραπτά του Αγίου Μάξιμου του Ομολογητή και των πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως Ταράσιου και Γερμανού. Με τα Εισόδια της Θεοτόκου συνδέεται και η βασιλική της Αγίας Μαρίας της Νέας, που χτίστηκε δίπλα στα ερείπια του Ναού του Σολομώντος και εγκαινιάστηκε στις 21 Νοεμβρίου 543 από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Εξ αυτού του γεγονότος φαίνεται να επελέγη από την εκκλησία ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 21 Νοεμβρίου. Επί αυτοκράτορος Μανουήλ Α' Κομνηνού (1143-1180) καθιερώθηκε ως ημέρα αργίας για το Βυζάντιο.

Απολυτίκιον

“Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις. Εν ναώ του Θεού τρανώς η Παρθένος δείκνυται, και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν˙ Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις.”



ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΔΙΑΤΑΓΗ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ημερήσια διαταγή του,  σήμερα,  21.11.2016, δήλωσε:

 «Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό, 

Σήμερα 21 Νοεμβρίου, ημέρα που εορτάζουμε μια από τις μέγιστες εορτές της Ορθοδοξίας, τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου, τιμούμε παράλληλα τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ως ελάχιστη αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς τους στον Ελληνισμό και την Πατρίδα μας.
 

Τιμούμε τους αγώνες του ελληνικού έθνους στο διάβα των αιώνων, την υπεράσπιση των υψηλών αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας και κυρίως τιμούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών υψώνοντας το ανάστημα τους σε όλους εκείνους που επιβουλεύτηκαν την ελευθερία της Ελλάδας μας. Ήρωες, που ειδικά σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τους μνημονεύει και αναγνωρίζει έμπρακτα την προσφορά τους στο έθνος και την πατρίδα
».

Όπως  καταλαβαίνετε  από το  ύφος  και  το  περιεχόμενο  της  παραπάνω  διαταγής,  τέτοιες  (υπάρχουν  και  χειρότερες)  είναι  οι  ασυνάρτητες  ημερήσιες  διαταγές  που  εκπέμπουν  προς  τον  «ΕΠΙΣΤΡΑΤΟ  ΛΑΟ»  οι  πολιτικοί  του  προϊστάμενοι.

ΗΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΜΑΤΣ,  ΗΜΕΡΑ  ΤΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔ,  ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ  ΜΑΣΑΝΤΑ. 
Αρχικά η  ημέρα που  εορτάζονταν  η  ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ήταν  η  29η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ως η  ημέρα  που κατατροπώθηκαν οι κομμουνιστές.  Αυτό  είχε  κάποια  λογική.   Στην συνέχεια,  μετά  την  στρατιωτική  δικτατορία,  οι  θεοσεβούμενοι  μασόνοι  πολιτικοί  καθιέρωσαν  την 15η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  για  εορτή  των  Ενόπλων  Δυνάμεων  και στη συνέχεια την 21η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.  Πάλι  καλά  που  δεν  μας  καθιέρωσαν  να  εορτάζουμε  την  ημέρα  του  ΜΑΤΣ,  την  ημέρα  ΤΟΥ  ΤΑΛΜΟΥΔ  ή  την  ημέρα  της  ΜΑΣΑΝΤΑ.


ΚΑΝΕΙΣ  ΔΕΝ  ΓΝΩΡΙΖΕΙ  ΚΑΙ  ΔΕΝ  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ  ΤΙ  ΣΧΕΣΗ  ΕΧΕΙ  Η  ΠΟΛΕΜΙΚΗ  ΑΡΕΤΗ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΜΕ  «ΤΑ  ΕΙΣΟΔΙΑ  ΤΗΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ».

Οι  Έλληνες  έχουν,  για  αδιευκρίνιστους  λόγους,  
σαν  ημέρα  των  Ελληνικών  Ενόπλων Δυνάμεων,  την  ημέρα  που:  «μία  μικρή εβραία, η Μαριάμ, όταν έγινε τριών ετών, οδηγήθηκε από τους γηραιούς γονείς της στο Ναό του Σολομώντος, προκειμένου να εκπληρωθεί το τάμα τους προς τον Θεό. Η Μαρία ανήλθε μόνη της τα 15 σκαλοπάτια που οδηγούσαν στον Ναό και παραδόθηκε από τους γονείς της στα χέρια του ιερέα Ζαχαρία. Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το όνομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώση τους υιούς του Ισραήλ». Στη συνέχεια ανέβασε την τριετή Μαρία στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός της πρόσφερε τη Χάρη του. Το νεαρό κορίτσι υπηρέτησε τον Ναό μέχρι τα 14 χρόνια του, οπότε αρραβωνιάστηκε τον Ιωσήφ». 

Το  γεγονός κάλλιστα μπορεί να μην έλαβε ποτέ χώρα, όπως επίσης και η μικρή εβραία να ήταν τελικά ανύπαρκτη.   

Το  ερώτημα πάντως παραμένει. Γιατί;

Σε  τι  συνέβαλε  αυτή  η  εβραία  στην  πολεμική  αρετή  των  Ελλήνων;

Πόσους παραλογισμούς   είναι  επιτέλους  ικανοί  να  αντέξουν οι  ευφυείς  απόγονοι  του  Θεμιστοκλή  και  του  Γέλωνα;  

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΟΥ  ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ,  ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ,  21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016:

ΝΑ  ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ  Η  22α  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΩΣ  ΗΜΕΡΑ  ΤΩΝ  ΕΝΟΠΛΩΝ  ΔΥΝΑΜΕΩΝ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ.  ΕΙΝΑΙ  Η  ΗΜΕΡΑ  ΠΟΥ  Ο  ΕΝΩΜΕΝΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΞΗΡΑ  (ΙΜΕΡΑ)  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΘΑΛΑΣΣΑ  (ΣΑΛΑΜΙΝΑ)  ΤΟΥΣ  ΕΧΘΡΟΥΣ  ΤΟΥ. 

Να  εορτάζεται  με  λαμπρότητα κάθε  χρόνο.

Σαν  ημέρα  του  Στρατού  Ξηράς  μπορεί  να  ανακηρυχθεί  η  ημέρα  της  νίκης  στις  Πλαταιές  και  σαν  ημέρα  του  Πεζικού  η  ημέρα  της  μάχης  των  Θερμοπυλών.-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...