Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΑΣΚΕΝΑΖΙΜ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ…

Γράφει ο Ελευθέριος Αναστασιάδης
"Η μεγάλη σκακιέρα", "Η επιλογή, παγκόσμια κυριαρχία ή παγκόσμια ηγεσία", "Η τεχνοτρονική εποχή", είναι μερικά από το πιο γνωστά βιβλία του γεωπολιτικού που καθόρισε σε σημαντικό βαθμό την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ εδώ και αρκετές δεκαετίες και συνέβαλλε στην δημιουργία των πρώτων παγκοσμιοποιητικών δομών (Trilateral Commission): μιλάμε φυσικά για τον εκ Πολωνίας προερχόμενο και εγκατεστημένο στην Αμερική το 1940, Zbigniew Brzezinski.

Ο Zbigniew Brzezinski και ο G. Soros έχουν 6 κοινά χαρακτηριστικά: εβραϊκή ασκεναζίμ καταγωγή, είναι αντιπαθείς στους Ισραηλινούς σιωνιστές, αλλά όχι σε βαθμό να θεωρηθούν 'μη ανεχτοί' (το Arutz Sheva για τον Brzezinski εδώ, η Jerusalem Post  κατακεραυνώνει τον Soros εδώ) είναι κοσμοπολίτες, είναι οπαδοί του φιλελευθερισμού, η καταγωγή τους είναι από την ανατολική Ευρώπη, και μισούν την Ρωσία.


Ζbigniew Brzezinski

Γιατί περιοχές όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, και γενικά η ανατολική Ευρώπη 'έβγαλε' εβραϊκές  προσωπικότητες  με αυτά τα χαρακτηριστικά;


Κατάλογος εβραϊκών οικογενειών με τίτλους ευγενείας
Σε ένα προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί εκτενώς στην γνωστική αιρετική σέκτα των Φρανκιστών. Η ιστορία της ιουδαϊκής γνωστικής αίρεσης των Ντονμέδων (Dönme), που είχε "μέγα διδάσκαλο" τον Shabbetai Zevi είναι γνωστή: Οι Nτονμέδες έδρασαν από τον 17ο αιώνα και μετά μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και από αυτούς αργότερα προήλθαν οι Νεότουρκοι. Ένα παρακλάδι λοιπόν αυτής αίρεσης, οι Φρανκιστές (ονομάστηκαν έτσι από το όνομα του αρχηγού τoυς Jacob Frank), έδρασε στην Ευρώπη από τα μέσα του 17ου αιώνα. Αυτοί, σε αντίθεση με τους Ντονμέδες που εξωτερικά είχανε γίνει Μουσουλμάνοι, είχαν -δήθεν- ασπαστεί τον Ρωμαιοκαθολικισμό, αλλά στην πραγματικότητα ακολουθούσαν τον οργιαστικό Γνωστικισμό. Ο Jakob Frank (Jakob Judah Leib) γεννήθηκε το 1726 σε ένα χωριό της Ποδολίας, στην Ουκρανία. Ο πατέρας του ήταν οπαδός του Shabbetai Zevi. Ειδικά για τον Jakob Frank  ισχύει η ρήση «ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο». Πράγματι, όταν ο πατέρας του τον μύησε στη διδασκαλία του Shabbetai Zevi, ο Frank είπε: «Ο δάσκαλος γεύθηκε όλα τα απαγορευμένα, αλλά εγώ θέλω να γευθώ την απόλυτη δύναμη». Το 1753, λοιπόν, εμφανίζεται σε μία συναγωγή της Θεσσαλονίκης και ανακηρύσσει τον εαυτό του σε μετενσάρκωση του Shabbetai Zevi. Μετά γυρίζει στην Πολωνία και αρχίζει να μαζεύει οπαδούς· τους διακηρύσσει: «Δεν ήλθα για να σώσω, αλλά για να καταστρέψω και να βυθίσω τα πάντα στην άβυσσο… Εγώ διαλέχτηκα, γιατί είμαι το σκοτάδι από το οποίο θα ξεπηδήσει το φως». 

Πολωνία λοιπόν, η πατρίδα του Zbigniew Brzezinski. Όπως αναφέρει το Genealogy.com: «Τον 18 °αιώνα, υπήρξε ένα κίνημα καθοδηγούμενο από τον Frank  που έφερε έναν αριθμό που υπολογίζεται στους 40.000 εβραίους να ασπαστούν τον χριστιανισμό (εξωτερικά).Ο σκοπός τους ήταν, δεχόμενοι την χριστιανική θρησκεία, να αποκτήσουν όλα τα δικαιώματα που ήταν συνδεμένα με αυτήν (παραμένοντας μυστικά στον εβραϊκό γνωστικισμό). Μεταξύ αυτών των οικογενειών υπάρχει και η οικογένεια Brzezinski όπως αναφέρεται στο βιβλίο ''Πολωνοί χριστιανοί εβραϊκής καταγωγής'' του Mises.» (βλ. και  εδώ)

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς τους νέο-προσηλυτισμένους στον καθολικισμό  απέκτησαν  τίτλους ευγενείας και αναρριχήθηκαν στα υψηλά κοινωνικά στρώματα (szlachta) της Πολωνίας. Με το πέρασμα των αιώνων, αυτές ο οικογένειες ξέχασαν εντελώς την αιρετική καταγωγή τους (κάποιες ακόμη και την φυλετική τους) και  αφομοιώθηκαν πλήρως στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Τώρα πλέον οι γνωστικές καταβολές τους είχαν εκκοσμικευθεί και μετουσιωθεί σε πολιτική ιδεολογία και φιλοσοφία ζωής: κοσμοπολιτισμός, φιλελευθερισμός, αντι-θρησκευτισμός. 

Όπως είναι ευνόητο, το ίνδαλμα τους έγινε η Αμερική. Ήταν εκείνη η υπερδύναμη, φιλελεύθερη-καπιταλιστική και  πολυεθνική, που θα μπορούσε να επιβάλλει στον κόσμο την φιλοσοφία τους και έτσι μετανάστευσαν σε αυτή. Εβραίοι Ασκεναζίμ με δραστήριο μυαλό, κατάφεραν να τεθούν σε καίριες θέσεις μέσα στο αμερικανικό ακαδημαϊκό, οικονομικό και πολιτικό establishment (πράγματι  περίεργη περίπτωση αυτοί οι Ασκεναζίμ: κάποιοι από αυτούς, από τις σοκαριστικές θρησκευτικές πρακτικές στον μεσαίωνα και τα γνωστικά όργια στον 18ο αιώνα, βρέθηκαν στα υψηλά σαλόνια των ΗΠΑ στον 20ο αιώνα.)

Karl Popper
O Zbigniew Brzezinski  και  ο  G. Soros (μαθητής του Καρλ Πόππερ, δείτε το ακόλουθο κείμενο για τις θέσεις του: Karl Popper on Jewish Nationalism and Cosmopolitanism) λοιπόν, δεν συμπαθούν τον εβραϊκό εθνικισμό, διότι δεν ταιριάζει στο κοσμοπολίτικο–παγκοσμιοποιητικό και φιλελεύθερο πνεύμα τους. Όσον αφορά ειδικά τον Brzezinski, μάλλον πρέπει να έχει ελάχιστη συνείδηση της εβραϊκής-γνωστικής καταγωγής του.

Η σχέση των Σιωνιστών με αυτούς τους Εβραίους είναι μία σχέση αγάπης και μίσους: Ενδόμυχη αγάπη, διότι τους θεωρούν στυλοβάτες της αμερικανικής ηγεμονίας, προωθητές του πολυπολιτισμού και των παγκοσμιοποιητικών διαδικασιών, αποδομητές των κοινωνιών και εχθρούς των χωρών που διατηρούν τις παραδόσεις τους. Μίσος, διότι δεν υποστηρίζουν τον ισραηλινό εθνικισμό.

Πίσω από αυτά τα δύο σύγχρονα εβραϊκά ρεύματα και νοοτροπίες που αγαπιούνται και ταυτόχρονα μισιούνται, κρύβεται ο απόηχος εκείνων  των τάσεων που με την πάροδο των αιώνων αναπτύχθηκαν και συγκρούστηκαν μέσα στον εβραϊκό κόσμο: Ιουδαϊσμός-γνωστικισμός (ή αθεϊσμός), κολεκτιβισμός (Μαρξ) - καπιταλισμός (Ρότσιλντ), εθνικισμός (Theodor Herzl) – κοσμοπολιτισμός (Moses Mendelssohn).

Άλλοτε αντιτίθενται μεταξύ τους και άλλοτε συνεργάζονται, άλλοτε τραβούν ξεχωριστούς δρόμους και άλλοτε συγκλίνουν. Με συγκλίνουσα κατεύθυνση, αντίθετη ή παράλληλη, η  πορεία τους οδηγεί  προς το χάος και την καταστροφή.

''Για το εβραϊκό ζήτημα'' (χρησιμοποιώ την φράση ενός άλλου εβραίου αντι-ιουδαϊστή κοσμοπολίτη, του Κ. Μαρξ), θα μπορούσε να υπάρξει μία λύση η οποία όμως δεν θα προέλθει από τις επιφανειακότητες του Μαρξ, όπως ότι η κατάργηση το καπιταλισμού θα επιφέρει και την εξάλειψη του ιουδαϊκού πνεύματος, αλλά αυτή (η λύση) έγκειται στο εξής: Οι εβραίοι απαιτούν ο ''Κόσμος''  να τους υπηρετεί, όταν λοιπόν αποφασίσουν να αντιστρέψουν αυτή την ιεράρχηση και αρχίσουν οι ίδιοι να υπηρετούν τον ''Κόσμο'', τότε το εβραϊκό ζήτημα θα λυθεί. Όσο αυτό δεν συμβαίνει, ο ''Κόσμος'' θα βρίσκει τρόπους, όχι πάντα ευχάριστους, να τους υπενθυμίζει ότι δεν είναι άρχοντες, αλλά δούλοι.

Σημείωση: Εκ  Πολωνίας προέρχεται και η Ασκεναζίμ δημοσιογράφος της εφημερίδας  Washington  Post,  Αnne  Αpplebaum η οποία αρθρογραφώντας εναντίον του Donald Trump  επισήμανε ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ  «…θα έλθει το τέλος του δυτικού κόσμου όπως τον γνωρίζαμε» καθώς και ότι  «θα έλθει το τέλος του ΝΑΤΟ, της ευρωπαϊκής ένωσης και ίσως της φιλελεύθερης παγκόσμιας  τάξης.». Ευχαριστούμε την δημοσιογράφο, η οποία με την δήλωση της μας αποκαλύπτει  πως  ακριβώς θέλουν  τον  κόσμο  οι  Aσκεναζίμ  ομοϊδεάτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...