Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ Ο SOROS, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ».

Επιστολή 191 Καθηγητών πανεπιστημίου για την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών.


Το ιερότερο ελληνικό βιβλίο (1.305 π.Χ.). Το εύρημα του ναυαγίου του Ιερού Ακρωτηρίου, πλησίον του συμπλέγματος της Μεγίστης.  Ένα  μικρό  ξύλινο  δίπτυχο,  που  αποτελείται  από  δύο  φύλλα  συνδεδεμένα  μεταξύ  τους  με  ελεφαντοστέινη  άρθρωση,  


ΤΟ  ΟΠΟΙΟ  ΑΠΟΤΕΛΕΙ  ΤΟ  ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ  ΓΝΩΣΤΟ  ΒΙΒΛΙΟ  ΣΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ. 


Tο  πτυκτό  βιβλίο  των  μυκηναϊκών  χρόνων,  
Όμηρος - ομηρική φράση «γράψας εν πινάκι πτυκτώ...
σήματα λυγρά».  


Αυτό  είναι  το ιερότερο  ελληνικό  μυκηναϊκό  μνημείο.  


Τα  δύο  φύλλα  στο  εσωτερικό  του  πτυκτού  βιβλίου  είχαν  λαξευμένη  εσοχή,  όπου  απλωνόταν  κερί  μελισσών  πάνω  στην  οποία  χαρασσόταν  το  κείμενο  της  γραφής  με  οστέινη  γραφίδα.  


Πιθανόν  να  ήταν  το  σημειωματάριο  του  Αχαιού  καπετάνιου. «Διαρκής υποβάθμιση της κλασικής παιδείας στο γυμνάσιο και λύκειο της Ελλάδας, την οποία συστηματικά και εμπρόθετα προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Μεθοδεύεται ο οριστικός ενταφιασμός της παιδείας αυτής στην ίδια τη γενέθλια χώρα της.  Μια χώρα με υπογεννητικότητα, οξύτατη οικονομική κρίση, μαζική μετανάστευση νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και εισροή χιλιάδων  μεταναστών και προσφύγων, η μεθοδευμένη αποκοπή των Ελλήνων μαθητών από την αρχαία ελληνική γλώσσα είναι για την παιδεία του τόπου ένα είδος πολιτιστικής γενοκτονίας».

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION ( USA)
815 Naudain Avenue.
Claymont, Delaware 19703
U.S.A


                                        October 19, 2016


Προς
Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο
Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα
κ. Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, του κόμματος της συγκυβέρνησης
Τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Αρχηγούς όλων των  Πολιτικών Kομμάτων
 Όλα τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων
Την Ακαδημία Αθηνών
Την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας
Τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
Τις Ελληνικές Φιλολογικές Ενώσεις (Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων, Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων).
Τις εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ.
Τους εκπροσώπους της πνευματικής ζωής της χώρας

Οι υπογράφοντες Έλληνες Πανεπιστημιακοί Καθηγητές και άλλοι πνευματικοί άνθρωποι με κατάπληξη, απογοήτευση και οδύνη παρακολουθούμε τη διαρκή υποβάθμιση της κλασικής παιδείας στο γυμνάσιο και λύκειο της Ελλάδας, την οποία συστηματικά και εμπρόθετα προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
Μετά την πρωτοφανή κατάργηση στα λύκεια της διδασκαλίας του Επιταφίου που ο Θουκυδίδης αποδίδει στον Περικλή, δηλαδή ενός κειμένου το οποίο προσφυώς έχει χαρακτηριστεί «Ο διθύραμβος της δημοκρατίας», καταφέρονται τώρα στο γυμνάσιο καίρια πλήγματα κατά της κλασικής παιδείας:
1.    Με την αφαίρεση από κάθε τάξη μιας εβδομαδιαίας ώρας διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών.
2.    Με την τοποθέτηση του μαθήματος εκτός των προαγωγικών και των απολυτηρίων εξετάσεων στο γυμνάσιο – ένα μέτρο που καθιστά τα Αρχαία Ελληνικά στην κυριολεξία «παρία» του ωρολογίου προγράμματος και προοιωνίζεται τη μελλοντική τυπική, πλέον, κατάργησή τους ως διδασκόμενου μαθήματος.
Είναι στ’ αλήθεια τραγικό να αναγνωρίζουν ομόφωνα οι ξένοι την τεράστια συμβολή της κλασικής παιδείας στη διαμόρφωση του πολιτισμού της Δύσης και την ίδια στιγμή να μεθοδεύεται ο οριστικός ενταφιασμός της παιδείας αυτής στην ίδια τη γενέθλια χώρα της! Με κίνδυνο, λοιπόν, να υποχρεωθούμε στην επανάληψη κοινοτοπικών αλλά αδιαφιλονίκητων αληθειών, ας μας επιτραπεί να επισημάνουμε τα εξής.
 Στα αρχαία ελληνικά κείμενα διατυπώνονται κατά τρόπο καίριο και σαφή τα μεγάλα ανθρώπινα προβλήματα και συλλαμβάνονται οι αξίες που κατοχυρώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Όποιος «ζυμώνεται» με την αρχαία γραμματεία, στην οποία παρακολουθούμε τη σταδιακή επικράτηση και κυριαρχία του λόγου έναντι του μύθου, τείνει να αντιμετωπίζει άφοβα την αλήθεια, συγκινείται από τις εκφάνσεις του ωραίου, εθίζεται στην τήρηση του μέτρου, ασκείται στην αυτογνωσία και τον αυτοσεβασμό, μυείται στην απορία και την έρευνα και ενστερνίζεται το ιδεώδες της ελευθερίας. Αν οι διανοούμενοι και οι φιλόσοφοι σε διεθνές επίπεδο ξεκινούν από την αρχαία γραμματεία και επιστρέφουν διαρκώς σ’ αυτήν για να ανανεώσουν τις πηγές της έμπνευσής τους, αυτό συμβαίνει, γιατί η συγκεκριμένη γραμματεία αποτελεί πρώτης τάξεως αγωγή σκέψης και ήθους. Αυτά όλα βέβαια ισχύουν κατά μείζονα λόγο για τον Έλληνα μαθητή και σπουδαστή, του οποίου η εθνική συνείδηση και η πολιτιστική ιδιοπροσωπία συνδέονται άρρηκτα με τη ζωντανή και δημιουργική επικοινωνία  με το γραμματειακό πλούτο του ελληνικού παρελθόντος και ειδικότερα της Αρχαίας Ελλάδας.
Οι αρχαιοελληνικές, όμως, ιδέες και αξίες συνυφαίνονται άμεσα με την αρχαία ελληνική γλώσσα, μέσω της οποίας έχουν συλληφθεί και διατυπωθεί. Η εξοικείωση του Έλληνα μαθητή με την αρχαία ελληνική γλώσσα είναι πολλαπλά ευεργετική, γιατί:
1. Συμβάλλει στη «μετά λόγου γνώσεως» εκμάθηση και χρήση της Νέας Ελληνικής (Δημοτικής).
2. Προστατεύει από την εισβολή στη Νέα Ελληνική ξενόφερτων όρων και νεολογισμών.
3. Ελαχιστοποιεί τις περιπτώσεις κακοποίησης της μητρικής γλώσσας.
4. Καταπολεμά την τάση για εκφραστική προχειρότητα και γλωσσική ασυδοσία. Και το πιο σημαντικό,
5. Καθιστά δυνατή την εξοικείωση με τις παλαιότερες μορφές της γλώσσας μας, ώστε να επιτευχθεί η επικοινωνία με τη διαχρονική γραμματειακή παραγωγή της Ελλάδας.

Με αυτά τα δεδομένα, απευθύνουμε έκκληση στην πολιτική και την πνευματική ηγεσία της χώρας να μεριμνήσει για την ουσιαστική αναβάθμιση και ενίσχυση των κλασικών σπουδών στην ελληνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η Αρχαία Ελληνική γλώσσα είναι το έδαφος στο οποίο ή Νέα Ελληνική ριζώνει και ανθοφορεί και όχι ο αντίπαλος της Νέας Ελληνικής. Καλούμε επομένως και τις Ελληνίδες και τους Έλληνες φιλολόγους να βάλουν με τον εαυτό τους και με την παιδεία του τόπου ένα ιστορικό στοίχημα: επιστρατεύοντας το πάθος, τον ενθουσιασμό, την έμπνευση, την ευρηματικότητα, το ταλέντο και το μεράκι που διαθέτουν,
να εισαγάγουν αλλαγές στην διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών με σκοπό να εμπνεύσουν στους μαθητές τους την αγάπη και το σεβασμό για το μάθημα, συμβάλλοντας έτσι στην παιδευτική ανάκαμψη και την πολιτιστική αναγέννηση της χώρας.
Οφείλουμε, επί τέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι σε μια χώρα με υπογεννητικότητα, οξύτατη οικονομική κρίση, μαζική μετανάστευση νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και εισροή χιλιάδων  μεταναστών και προσφύγων, η μεθοδευμένη αποκοπή των Ελλήνων μαθητών από την αρχαία ελληνική γλώσσα είναι για την παιδεία του τόπου ένα είδος πολιτιστικής γενοκτονίας, που μακροπρόθεσμα θέτει σε κίνδυνο την ίδια την εθνική επιβίωση του ελληνισμού. Αντίθετα, αν για την πολλαπλά χειμαζόμενη Ελλάδα ο τουρισμός θεωρείται η «βαριά βιομηχανία» της, η  ζωντανή σύνδεση των Ελλήνων μαθητών με την αρχαία ελληνική γλώσσα, καθώς και με τον αξιακό και το νοηματικό πλούτο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, αποτελεί την ιδανικότερη αμυντική θωράκιση του ελληνισμού και μία από τις βασικότερες προϋποθέσεις για πολιτιστική και εθνική αναγέννηση της χώρας.
Ας πάψουμε να πριονίζουμε εμείς οι ίδιοι το πολιτιστικό κλαδί στο οποίο ακουμπάμε ως έθνος.
Οι καιροί δεν επιτρέπουν να «παίζομεν εν ου παικτοίς».
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας εκπληρώσει το χρέος του.

Οι υπογράφοντες: (ΠΗΓΗ:
www.professors-PhDs.com/ )
1.- Τάρταρης Χρίστος,   Διδάκτωρ Παιδαγωγικής, Member of New York  Academy of Sciences, and , Member of Societa di  Storia Patria per la Puglia sez. Di Tricase. ΕΛΛΑΣ
2.-  Αρωνιάδου-Anderjaska Βασιλική, Ph.D. Διδάκτωρ Νευροεπιστημών, Μέρυλαντ, ΗΠΑ
3.- Ρήγος Ευάγγελος, Master Mariner, Pace University, BBA, New York – ΕΛΛΑΣ
5.- Ιωάννου Πέτρος, Καθηγητής, Διευθυντής Κέντρου Μεταφορών Προηγμένης Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Η.Π.Α.
6.- Ιωάννης Ν. Χατζόπουλος, MSCE, PhD Ομότιbμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου Τ. καθηγητής Πανεπιστημίου CSUF, USA,  Πύργοι Θερμής, Μυτιλήνη, 81100 ΕΛΛΑΣ
7.- Παπαδόπουλος Θ. Νικόλαος Ομ. Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ. ΕΛΛΑΣ
8.- Σίνη  Μάρθα  Docent at the Walters Art Museum Baltimore, Maryland   U.S.A.
9.- Moschovakis Κ. Α.,, M.D., Ph.D. Professor of Physiology University of Crete
Group Leader, Computational Neuroscience Group, Institute of Applied and Computational Mathematics FORTH Ομ. Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ. ΕΛΛΑΣ
10.-Οικονομίδης Σπύρος Διδάκτωρ Διοικητικών Επιστημών Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας, USA
11.- Alexandraki Despina, Biology Department, University of Crete, ΕΛΛΑΣ
12.- Kakavas Maria
13.- Balopoulos Victor,  Ph.D. Associate Professor Department of Civil Engineering
School of Engineering, Democritus University of Thrace Campus, Xanthi, 67100, GREECE
14.-  Gatzoulis Nina,  Professor Humanities, Classics and Italian University of New  Hampshire USA
15.- Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Μαρία, Πρ.Πρύτανης και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ΕΛΛΑΣ.
16.- Ανδρεάτος Αντώνης, Δρ Πληροφορικής, Καθηγητής, Σχολή Ικάρων, ΕΛΛΑΣ.
17.-  Leventouri Theodora, PhD., Professor of Physics Director, Medical Physics Program
Director, Center for Biomedical and Materials Physics Florida Atlantic University Boca Raton, FL 33431, USA
18.- Παντελής Δημήτριος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΛΑΣ
19.- Poularikas Alexander,   Ph.DProfessor Emeritus University of Alabama,  Huntsville
Huntsville Alabama, USA
20.- Ιεραπετρίτης Δημήτρης, Δρ. Γεωγραφίας, ΕΛΛΑΣ
21.-  Vardulakis Antonis I.G., Prof. Senior Member IEEEDepartment of MathematicsAristotle University of Thessaloniki GREECE
22.- Χολέβας Κωνσταντίνος , Πολιτικός Επιστήμων, Γλυφάδα, ΕΛΛΑΣ
23.- Φούφα Ελενη Εμμ.,  Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας  και Κινηματογράφου SUNY ERE
Buffalo NY – USA
24.- Κυριακού Γεώργιος, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. ΕΛΛΑΣ
25.-  Triantafillou Georgia, Ph.D. Professor of Mathematics Temple University, USA
26.- Γιαννόπουλος Παναγιώτης, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών, 265 04 Πάτρα – ΕΛΛΑΣ
27.-  Dokos Socrates,  PhD Associate Professor, Graduate School of Biomedical Engineerin UNSW AUSTRALIA UNSW SYDNEY NSW 2052 AUSTRALIA
28.- Νικολαΐδης Τάσος,  Ομότιμος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΕΛΛΑΣ
29.- Halamandaris Pantelis,  Professor Emeritus Brandon University,  Canada
30.- Kοζυράκης  Κ.,  Επικ.Καθηγητής Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ΕΛΛΑΣ
31.- Φυτρολάκης Νικόλαος, , Ομότιμος  καθηγητής  Ε.Μ.Π. ΕΛΛΑΣ
32.- ΑργυρόπουλοςΓιάννης, PhD, AT&T Labs Διευθυντικό στέλεχος τεχνικού προσωπικού. USA
33.- ΟkosAnthony, MD,Clinical Assistant Professor of Medicine,University of Washington Medical CenterSeattle, WAUSA
34.- Γρυσπολάκης Ιωακείμ,  Ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, GREECE
35.- Bougas Ioannis, PhD, Director of Statistical Consulting Bell (Ret.) Montreal, CANADA
36.- Ρήγα Αλεξανδρος, Καθηγητής Δ.Π.Θ., GREECE
37.- Vlachos Dimitrios, PhD ., Assistant Professor,Department of Physics,University of Ioannina,Hellas
38.- Σίδερης  Κοσμάς Κ. Αναπλ. καθηγητής Τμήματος Πολ. Μηχανικών Δ.Π.Θ.GREECE
39.- Tsoka Gregory N.,  Prof. of Exploration Geophysics Laboratory of Exploration GeophysicsAristotle University of Thessaloniki 54124 Thessaloniki, Greece
40.- Ves Sotirios, PhD., Professor  Physics Department  Aristotle University of Thessaloniki
541 24 Thessaloniki, GREECE
41.- Κουρούμαλης H.,  Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Παν. Κρήτης, GREECE
42.-  Μπακάλης Ναούμ, PhD. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, GREECE
43.-  Moraitis Nikolaos L., . Ph.D. International Relations, Comparative Politics, U.S. Foreign Policy. University of California, USA
44.-  Evangeliou Christos C., Professor of Philosophy, Towson University, USA
45.-Χαμζάς Χριστόδουλος, Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης –ΕΛΛΑΣ
46.- Αθανασούλης Γεράσιμος,  Καθηγητής ΕΜΠΣχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΛΛΑΣ
47.- ΚΑΜΑΡΑΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ,  PhD.( τ. Καθηγητής του Παν/μίου Ιωαννίνων, υπηρετήσας και σε Παν/μια – Κέντρα Ερευνών των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ευρώπης). ΕΛΛΑΣ
48.- Βασιλειάδης Δαμιανός,   Δημοδιδάσκαλος, συγγραφέας, ΕΛΛΑΣ
49.- Κουμάκης Λεωνίδας, Νομικός, Συγγραφέας, ΕΛΛΑΣ.
50.- Μπαλόγλου Γεώργος , PhD, Θεσσαλονίκη πρώην αναπληρωτής καθηγητής πολιτειακού πανεπιστημίου Νέας Υόρκης  USA
51.- Thomais Kakouli-Duarte, PhD Research Leader EnviroCORE | Lecturer in Biosciences
Department of Science and Health  Institute of Technology Carlow Kilkenny Road, Carlow
IRELAND
52.- Χουλιαρά Ελένη,  Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΕΛΛΑΣ
53.- Παύλος Γεώργιος, Αναπλ. Καθηγ. Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Πολυτεχνική Σχολή, Δημοκρίτειο Πανεπιστημίο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.

54.- Vallianatos Evaggelos,  Ph.D., former professor, author of several books, historian, Claremont, CA, USA
55.-  Παπαγιάννης Γρηγόριος,   αναπληρωτής καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο    Πανεπιστήμιο Θράκης,  ΕΛΛΑΣ

56.- Ὑψηλάντη Μαρία, Ἐπίκουρος Καθηγήτρια Ἀρχαίας Ἑλληνικῆς Φιλολογίας
Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμῆμα Κλασσικῶν Σπουδῶν καὶ Φιλοσοφίας , Λευκωσία, ΚΥΠΡΟΣ
57.-  Michopoulos Aristotle,  Ph.D Professor & Greek Studies Chair Hellenic College, Brookline, MA USA
58.-. Magliveras Spyros S., , Ph.D. Professor Mathematical Sciences Dept. and Assoc. Director Center for Cryptology and Info. Security Florida Atlantic University Boca Raton, FL. U.S.A.
59.-  Anagnostopoulos Stavros A., Professor Emeritus, University of Patras Chief Editor, Earthquakes and Structures 26500, Patras, GREECE.
60.-  Arkas Evangelos, PhD  London, UK.
61.-  ΜΠΑΡΔΗΣ NIKOLAOS , ΙΑΤΡΟΣ, MD, ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΣ
62.- Katsifis  Spiros, PhD  Professor and Chair, Biology University of Bridgeport, Brtidgeport CT, USA
63.- Noutsis Konstantinos, MD ex-Director Evangelismos Hospital, GREECE
64.-  Fountzoulas Costas G.,  School of Engineering, Widener University, Philadelphia, USA 
65.-  Αντιναύαρχος Χρανιώτης  Γεώργιος Π. ΠΝ (εα), Vice Admiral Georgios P. Chraniotis HN (ret)Ιδρυτής και Πρόεδρος, Founder and PresidentPatron of the Wall Painting & Iconography Diploma, Liturgical Arts Programme, The Prince’s School of Traditional Arts, Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗΣ, The Nikos Sofialakis Center of Neoclassical Sculpture, ΕΛΛΑΣ
66.- Hatzichronoglou Lena, PhD., Prof. of Classics and Modern Greek. Prof. Of Humanities at Macomb Community College ; Founder and President of Hellenic Visions. USA
67.- Karagiannidis Iordanis, Associate Professor, Division of Digestive Diseases David Geffen School of Medicine, UCLA, USA
68.- Δρ. Δημούτσος Ι. Ανδρέας Ph.D  Παραγωγικότητας,  ΕΛΛΑΣ
69.-. Yfantis E.A.,  Ph.D. Professor of Computer Science, USA
70.- Σαραντίδης Απόστολος Κανδιανού,  Δάσκαλος στην Καβάλα και Πολιτικός Επιστήμονας ΕΛΛΑΣ
71.- Πελεκάνος Νίκος,  Καθηγητής Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΕΛΛΑΣ
72.- Βαρβούνης Γεώργιος, Ph.D. Καθηγητής Οργανικής Χημείας, Τμήματος Χημείας, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ελλάς.
73.- Πετράκης Λεωνίδας,  PhD, Chairman of Department of Applied Science and Senior Scientist (Retired), Brookhaven NationaL Laboratory, USA.
74.- Κατσέτος, Χρίστος Δ., Καθηγητής Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Drexel, Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ
75.- Μπάτης  Γεώργιος. Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, ΕΛΛΑΣ
76.- Γεώργιος Τσαπαρλής, Ph.D., FRSC, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΕΛΛΑΣ
77.• Zahariadis Nikolaos,  Professor of International Studies, Rhodes College, USA.
78.-  Παπαθανασίου Μαρω Κ.,  Ομότιμος Καθηγήτρια, Τμήμα Μαθηματικών ΕΚΠΑ, ΕΛΛΑΣ
79.- Καμέας Αχιλλέας,  Αναπληρωτής Καθηγητής, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ΕΛΛΑΣ
80.- Zolotas Argyrios PhD., Reader, University of Lincoln, United Kingdom Deputy Director of Research, School of Engineering UK
81.- Μπλύτας Γεωργιος, PhD, Διδάκτωρ Φυσικοχημείας, Συγγραφεύς, Τέξας, ΗΠΑ
82.-  Κυριακού Αναστασία, Φυτοπαθολόγος, ΕΛΛΑΣ
83.- Αναστασοπούλου Ιωάννα , Καθηγήτρια ΕΜΠ, ΕΛΛΑΣ
84.- Lazarides Georgios  Emeritus Professor, Aristotle U. of Thessaloniki, ΕΛΛΑΣ
85.- Καπιδάκης Σαράντος, Καθηγητής Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής
Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ΕΛΛΑΣ
86.- Papadopoulos Kyriakos, Professor of Chemical & Biomolecular EngineeringTulane UniversityNew Orleans -USA
87.- Συγκλητή Πελίδου, Επίκ. Καθ. Νευρολογίας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων , Ελλάδα
88.-Κατσιμάνης Κυριάκος, Docteur d’Etat ές Lettres (Paris-Sorbonne) Επ. Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιτ. Σύμβουλος-Τ. Αντιπρόεδρος του Παιδ.. Ινστιτούτου-ΕΛΛΑΣ
89.- Κανελλόπουλος  Νικόλαος, Αναπληρωτής Πρόεδρος Ιονίου Πανεπιστήμιου. Καθηγητής Εφαρμογών Πληροφορικής. Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, ΕΛΛΑΣ
90.- Poularikas Αlexander,   Ph.D. Professor Emeritus, Author, University of Alabama, USA
91.- Παπαμαρινόπουλος Σταύρος Π. , τ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ΕΛΛΑΣ
92.- Economou Eleftherios , Emeritus Professor, University of Crete, HELLAS
93.- Ηλίας Σταμπολιάδης, Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΕΛΛΑΣ
94.- Vassiliou Y., Emeritus Professor, Director ICCS – National Technical University of Athens, GREECE
95.- Καλογεράς Αθανάσιος, Κύριος Ερευνητής, Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ-ΕΛΛΑΣ
96.- Δεριζιώτης Δημήτρης Ι.  Ομ. Καθηγητής του ΕΚΠΑ, ΕΛΛΑΣ
97.- Κανάρης Τσίγκανος, Καθηγητής,  Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ
98.- Sakkas  Lazaros, MD, DM, PhD(UK), FRCP(UK)Professor of Medicine and Rheumatology
University of Thessaly,ΕΛΛΑΣ
99.- Synodinou Clairy
100.- Υποναύαρχος ε.α. Σωτήριος Γεωργιάδης Π.Ν., Διπλωματούχος Ναυπηγός του Royal Naval College, Greenwich, London, England – ΕΛΛΑΣ
101.-  ΠαπαθεοδώρουΓιώργος,  Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ΕΛΛΑΣ
102.-  Μανιάς Στέφανος, Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου-ΕΛΛΑΣ
103.- Γρουμπός Πέτρος Π. , Καθηγητής  Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ
104.- Τζάνος Κώστας, Δρ Πυρηνικής Τεχνολογίας, USA
105.- Μήτσης Μιχάλης Χ., Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής - Μεταμοσχεύσεων
Ιατρικό Τμήμα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ΕΛΛΑΣ
106.- Κοσμάς Κ. Σίδερης,  Αναπλ. καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ, ΕΛΛΑΣ
107.-  Nikolakopoulos Konstantinos, PhD,  Prof., Orthodoxe Theologie, Universität München, GERMANY
108.-  Kotsakis Evangelos, PhD,  Electronic and Electrical Engineering, Joint Research Center of the European Commission, ITALY
109.- Stergianopoulos  Panagiotis, , Economist Prof.(Ret.) Connecticut State University, USA
110.-  Vice Admiral Georgios P. Chraniotis HN (ret)   Founder and President Patron of the Wall Painting & Iconography Diploma, Liturgical Arts Program, The Prince’s School of Traditional Arts,ΕΛΛΑΣ

111.- Παπακώστας Στέφανος, Μ.Β.Α (University of Texas at El Paso), Πρώην καθηγητής των αμερικανικών κολλεγίων, Southeastern College, Deree College, University of Indianapolis (Athens Campus) ΕΛΛΑΣ
112.- Politis Dimitris, Distinguished Professor of MathematicsUniversity of California, San Diego USA
113.- Alexandrakis George C., Distinguished Professor Emeritus, University of  Miami, USA
114.- Yiacoumettis Andreas, Prof. ESPRAS  President  President UEMS Section Plast. Rec. & Aesth. Surgery USA
115.- Κλάδη Μαριάνθη, πρώην επίκουρη καθηγήτρια, Πάντειο πανεπιστήμιο, ΕΛΛΑΣ
116.- Tryphonopoulos Demetrios P., Dean, Faculty of Arts & of Graduate StudiesProfessor, Department of English and Creative Writing, Brandon UniversityAdjunct Professor, Department of English and Creative Writing, University of New BrunswickEditorial Collective, Paideuma: Modern and Contemporary Poetry and Poetics Secretary, Ezra Pound SocietyBrandon University, USA
117.- Kodogianidis Nikolaos,  PhD, Former professor of Mathematics Electrical Engineer
Fred Wilson & Associates Jacksonville, FL. USA
118.- Φουντόπουλος Παναγιώτης, Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., ΕΛΛΑΣ
119.- Σπυρονικόλας Χοϊδάς, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, ΕΛΛΑΣ
120.- Τσίρκα Άννα, Παιδοκαρδιολόγος, Επίκεντρο. Καθ. Παιδιατρικής Ιατρική Σχολή
Πανεπιστήμιο Tufts, USA

121.-  Christodoulou Niki, PhD, Associate Professor of Curriculum and Instruction
DEPARTMENT OF ADVANCED STUDIES AND INNOVATION, COLLEGE OF EDUCATIONAugusta University, USA
122.-  Yiacoumettis Andreas, PhD., ESPRAS  President  President UEMS Section Plast. Rec. & Aesth. Surgery HELLAS
123.- Αγγελομάτη-Τσουγκαράκη Ελένη, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου, ΕΛΛΑΣ
124.- Tsatsanifos Christ,  PhD.,   Tunnel Expert QIRP Department QATAR
125.- Petros Ethel Petrou, PhD Professor, Chair-Physics Dept. Erie Community College-South Campus Orchard Park, 14127, NY, USA
126.- Αθανασούλης Γεράσιμος,  Καθηγητής ΕΜΠΣχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, ΕΛΛΑΣ
127.- ΚατσιφαράκηςΚώστας,  Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ΑΠΘ ΕΛΛΑΣ
128.-  ΠαληόςΛεωνίδας, ΚαθηγητήςΤμήμα Μηχανικών Η/Υ και ΠληροφορικήςΠανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ΕΛΛΑΣ
129.- Καρανικόλας Παύλος,  Επίκουρος ΚαθηγητήςΓεωπονικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΤμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, ΕΛΛΑΣ
130.- Κουρούμαλης Ηλίας,  Ομότιμος Καθηγητής ΓαστρεντερολογίαςΙατρικής Σχολής aΠαν. Κρήτης, ΕΛΛΑΣ
131.- Χριστοφόρου Ευάγγελος Β. Καθηγητής ΕΜΠ Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΕΛΛΑΣ
132.-Κραββαριτης Δ.  Ομ. Καθηγητης ΕΜΠ, ΕΛΛΑΣ
133.- Κωνσταντόπουλος Ιωάννης Β.  Ομότιμος Καθηγητής Universite Libre de Bruxelles
πρώην Καθηγητής Σ.Ν.Δοκίμων, ΕΛΛΑΣ
134.-  Κατσούφης Ηλίας Κωνστ.  Ομότ. Καθηγ.  Ε.Μ.Πολυτεχνείου, ΕΛΛΑΣ
135.- Panos Niarchos, Indiana University, [Ret. H.R. Administrator] USA
136.- Δεληγιάννης Ιγνάτιος,  Καθηγητής Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ΕΛΛΑΣ
137.- Patitsas Tom A. J., PhD,Professor Emeritus, PhysicsLaurentian University
Sudbury, ON, CANADA
138.-   Spyridakis Stylianos V.,  PhD,  Professor of Ancient History  University of California, Davis USA
139.- Αναστάσιος Μπούντης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Αντεπιστέλλον Μέλος Ακαδημίας Αθηνών Μέλος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (Salzburg), ΕΛΛΑΣ
140.- Παπαϊωάννου Γεώργιος,  επίκ. καθηγητής, Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα, Ελλάδα
141.- Ξανθάκη-Καραμάνου Γεωργία, Ομότ. Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικών Σπουδών (F.I.E.C.) ΕΛΛΑΣ
142.- ΤζαμπίραςΓ. Καθ. ΕΜΠ Σχολή Ναυπηγών Μηχ. Μηχ. ΕΛΛΑΣ
143.-  Deligiannis Konstantinos, GE Healthcare General Manager SouthEastern Europe
144.-  Μαγκλιβέρας Σπύρος, Professor, Mathematical Sciences& Assoc. Director CCISFlorida Atlantic University,USA
145.- Talelli  Olympia, Professor, Univ. National and Kapodistrian Univ. of Athens, ΕΛΛΑΣ
146.-  Στουρνάρας Γεώργιος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών,Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, ΕΛΛΑΣ
147.- Μαρσέλος Μάριος-Αθανάσιος, MD, PhD, Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρικό Τμήμα Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ΕΛΛΑΣ
148.- Λευτάκη Μαρία Αλεξ. πρώην Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών, ΕΛΛΑΣ
149.- Kontos John, Emeritus of Univ. of AthensΕΛΛΑΣ
150.-  Καρκαμπούνας Σπυρίδωνος, Phd.,  Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσιολογίας Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας, Μονάδα Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΕΛΛΑΣ
151.-  Sangvinatsos Andonios,  Economist, Pacific Investment Company, Newport Beach, CA USA.
152.-  Tzika A. ,Aria,  Ph.DDirector of the NMR Surgical LaboratoryDepartment of SurgeryMassachusetts General Hospitaland Shriners Burns InstituteHarvard Medical School, USA
153.-  Savaki Helen,  Professor, Medical Faculty, University of Crete  HELLAS
154.- Angelopoulos  Nikiforos V.,  Professor of Psychiatry, Medical School, University of Thessaly, HELLAS
155.- Βουδριάς Ευάγγελος, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ
156.- Γρηγόρης Παπαγιώτης, Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστήμιο Michigan USA Πτυχειο Ανωτ. Πολιτικου Μηχανικού, ΕΛΛΑΣ
157.- Bountis Anastasios (Tassos),  Professor, Corresponding Member of Academy of Athens Member of European Academy of Sciences and Arts Department of Mathematics
University of Patras ΕΛΛΑΣ
158.- Αλμπούρα Ευστρατία, MScPsy, Developmental Licensed Psychologist, Αθήνα, ΕΛΛΑΣ.
159.- Αρταβάνης Μάνθος, Πρ. Πρόεδρος και CEO της AIG Life στην Τσεχία και Βουλγαρία, Πρόεδρος του Ιδρύματος για την Αναπτυξη της Ελληνοκινεζικής Φιλίας, Αθήνα, ΕΛΛΑΣ.
160.- Κουτσούκος Πέτρος,  Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, ΕΛΛΑΣ
161.- Μέρμηγκας Ελευθέριος, (τ.) Καθηγητής, State University of New York at Buffalo, Η.Π.Α.
162.- Benos Nikos, PhD, Assistant Professor, Department of Economics, University of Ioannina, University Campus,ΕΛΛΑΣ
163.-  Kornilaki Ekaterini, PhD, Associate Professor in Developmental Psychology, University of Crete, Department of Preschool Education, Gallos Campus Rethymnon  Crete, GREECE
164.- Strataridaki Anna,  Associate Professor of Ancient History Faculty of Education University of Crete, GREECE
165.-  Αλεβίζος Γιάννης , Καθηγητής φυσικής στο 7ο Λύκειο Αθηνων, ΕΛΛΑΣ
166.-  Athanassiadou Aglaia, Professor  Emeritus,  University of Patras Medical School HELLAS
167.- Kalliopi (Popy) A. Roubelakis-Angelakis, M.S., Ph.D., Professor of Plant Physiology & Biotechnology ex President & Secretary General of FESPB Department of Biolog Heraklion HELLAS
168. Δημήτριος Παντελής, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
169.-Gatzoulis  Vassilios (Bill) President of Hellenic Society PAIDEIA of New Hampshire USA
170.- Γκίνης  Στέλιος  ( Ph.D ) ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ Ομότιμος καθηγητής ΕΛΛΑΣ
171.- Papadopoulos  A. P. (Tom)  r. Senior Research Scientist, and Adjunct Professor (Guelph, Laval)Windsor, Ontario, CANADA
172.- Τσουγκαράκης Δημήτριος, , Ομότιμος Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, πρώην Πρύτανης ΕΛΛΑΣ
173.- Tsiotas Georgios K., Assist. Professor in Quantitative Methods, Department of Economics,University of Crete, Panepistimioupolis Gallou, 74100, Rethymnon-HELLAS
174.- Rozos Dimitrios, r. Associate Professor of NTU HELAS
175.-ΠανοσκάλτσηςΒασίλης Π.,  M.S., M.A., Ph.D.University of California at Berkeley
ΚαθηγητήςΠολυτεχνική ΣχολήΔΠΘ – HELLAS
176.- Καλδή Μιράντα,  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διεύθυνσης Χορωδίας Μέλος Συμβουλίου Ιδρύματος ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ–ΕΛΛΑΣ
177.- Κωνσταντή Μαρία, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας,Τμήμα ΙατρικήςΠανεπιστήμιο Ιωαννίνων – ΕΛΛΑΣ
178.- Μελακοπίδης Κώστας  τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Κύπρου – ΚΥΠΡΟΣ
179.- Αντωνοπούλου- Χαραλαμποπούλου Ευγενία,  Επ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ– ΕΛΛΑΣ
180.- Κουτσελίνη Μαίρη,  Πανεπιστήμιο Κύπρου – ΚΥΠΡΟΣ
181.- Βογιατζής Αλέξανδρος Β. Βογιατζής Καθηγητής – ΕΛΛΑΣ
182.- Πδαράκος Ευάγγελος, Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης – ΕΛΛΑΣ
183.- Louis  Euripidis N. PhD.,  Associate ProfessorDepartment of Information and Communication Systems EngineeringUniversity of the Aegean -  HELLAS
184.- Νατςιός Δημήτρης Νατσιόςδάσκαλος-θεολόγοςΚιλκίς – ΕΛΛΑΣ
185.- Κώστας Μελακοπίδης, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων,   Πανεπιστήμιο Κύπρου ΚΥΠΡΟΣ
186.- Konstantinos Korosis Associate Professor of SociologyFaculty of EducationUniversity of Crete – ΕΛΛΑΣ
187.-Konstantinos Korosis Associate Professor of Sociology
Faculty of EducationUniversity of Crete– ΕΛΛΑΣ
188.- Κοσμάς Κ. Σίδερης  Αναπλ. καθηγητής Τμ. Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ – ΕΛΛΑΣ
189.- Κρήτης  Σπύρος Κ. Κρήτας, PhD Αναπλ. καθηγ Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων Κτηνιατρικής ΑΠΘ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης–ΕΛΛΑΣ
190.-.Μοσχονάς Ν.Γ., Ιστορικός, ομότιμος Διευθυντής Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αθήνα) – ΕΛΛΑΣ
191.-  Karayanni Despina,  MBA, Ph.D. in Marketing Associate Professor of Marketing Department of Business AdministrationSchool of Business University of Patras, ΕΛΛΑΣ


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

 Υ.Γ.  Μήπως  άρχισαν  να  ξυπνούν  οι  μη  πράκτορες  Έλληνες  πολιτικοί;  Σημερινή  δήλωση  του  Σιούφα.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΙΟΥΦΑ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΣΑΓΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ, ΒΑΖΕΙ ΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟ FACEBOOK, ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΓΙΑΧΟΥΝΤΑ."Είναι εξαιρετικά σημαντική η πρωτοβουλία του Facebook να εισάγει στην ορολογία του την Αρχαία Ελληνική. Σημαντική και σε συμβολισμό και σε ουσία.
Συμβολισμό γιατί ένα εξαιρετικά σύγχρονο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναγνωρίζει την αξία και τη σχέση της αρχαίας γλώσσας των Ελλήνων με τη σύγχρονη εποχή της νέας έκρηξης της επιστήμης και της γνώσης. Ο πέμπτος αιώνας των Ελλήνων έχει αναλογίες με τον εικοστό πρώτο της ανθρωπότητας.
Ουσία γιατί αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον σε όλο το πλανήτη και ιδιαίτερα στη νέα γενιά να αντιληφθούν, να γνωρίσουν και να μελετήσουν μια αξεπέραστη γλώσσα σε νοήματα, ακρίβεια και λογική.
Φυσικά κάνει και εμάς τους Έλληνες να αναλογιστούμε, με λύπη, γιατί φτωχύναμε τη γλώσσα και το νου αποκόπτοντας προαιώνιες ρίζες.Το Facebook μας κοίταξε στο πρόσωπο και άνοιξε το βιβλίο της αρχαίας γλώσσας μας".

του Δημήτρη Σιούφα.
πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων1 σχόλιο :

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...