Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

ΒΟΥΤΣΗΣ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ Ή ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ». ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΣΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ: "ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ισοδυναμεί με ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ.
Κάτι τέτοιο χαρακτηρίζεται από το Ελληνικό Σύνταγμα ως ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και τιμωρείται με ΘΑΝΑΤΟ".

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΤΣΗΣ: "Τι Εσχάτη (=τελευταία) προδοσία λέτε ρε παιδιά; Δεν πρόκειται για Εσχάτη. Εμείς είμαστε ικανοί και θα κάνουμε και άλλες".«Κάποιοι έχουν ξεφύγει»: με αυτήν την φράση, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επιτέθηκε όχι μονάχα στην ηγεσία και στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για τα όσα είπαν κατά των τεσσάρων Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών, αλλά και σε παμμακεδονικές οργανώσεις.

Όπως κατήγγειλε, μιλώντας στη Βουλή, κάποιες από αυτές τις οργανώσεις έστειλαν στους βουλευτές κείμενο, με το οποίο τους απειλούν με θάνατο ή με ισόβια, εάν ψηφίσουν συμφωνία συνθέτης ονομασίας στη Βουλή. Η επιστολή φέρεται να εστάλη με e-mail και στους 300 βουλευτές.

«Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν εννοώ μόνο την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι έχουν ξεφύγει σε όλη την Ευρώπη και αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια λογικές με τις οποίες ανενδοίαστα προχωρούν στην εξύμνηση των ναζί. Και έχουν ξεφύγει κάποιοι και εδώ, γιατί μοιράστηκαν στους Ελληνες βουλευτές κείμενα από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια σε όποιον τολμήσει να ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης, εάν και όποτε έρθει στη Βουλή, για σύνθετη ονομασία. Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν είμαστε ούτε γραφειοκράτες που περνάμε από δω για να τελειώνουμε την τρέχουσα νομοθετική εργασία και τα τρέχοντα προβλήματα και να κάνουμε πως δεν ακούμε ή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω γύρω. Όλα αυτά είναι διχαστικά κηρύγματα».
Ο κ. Βούτσης υπερασπίστηκε τους τέσσερις Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές και επιτέθηκε στους βουλευτές της ΧΑ, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν η Βουλή να βρίσκεται σε ομηρία: «Αυτή η Βουλή δίνει τη δυνατότητα παρουσίασης παρέμβασης και ισότητας και στους αρνητές της Δημοκρατίας. Όμως δεν είναι δυνατόν η Βουλή να βρίσκεται σε ομηρία, η Βουλή να σιωπά, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συμψηφισμό, να δίνουμε άλλοθι σε αυτόν τον διχαστικό, μίζερο, εμπαθή και ρατσιστικό λόγο μέσα στην ίδια την Βουλή. Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε».

«Οι Έλληνες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα βουλευτές είναι ισότιμοι μαζί μας και όχι απλώς τιμώνται, αλλά βρίσκονται και στην πρώτη γραμμή της κοινοβουλευτικής δράσης. Θα πρέπει να τύχουν απ' όλους μας και μιας σαφούς πολιτικής και ηθικής υποστήριξης από το σύνολο των Ελλήνων βουλευτών, έτσι ώστε να μην τολμήσει κανείς, είτε βρίσκεται στην Αυστραλία και στην Αμερική είτε στην Αυστρία είτε σε αυτά τα έδρανα, να μην αποτολμήσει κάνεις ποτέ ξανά μέσα σε αυτή την αίθουσα να μιλήσει για κατασκόπους και πράκτορες».

Τι απαντά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Μακεδόνων

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γεώργιος Τάσιος, που υπογράφει και τα επίμαχα εξώδικα που έλαβαν οι βουλευτές, με δήλωσή του στο protothema.gr αναφέρει:

«Οι εξώδικες δηλώσεις που απέστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδόνων στους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζουν τις θέσεις του ελληνικού λαού όπως αυτές διατρανώθηκαν με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν τόσο το 1992 όσο και το 2018, καθώς και με τα ψηφίσματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας.

Το περιεχόμενο των εξωδίκων αφορά στην συμπεριφορά των κυβερνώντων που συνιστά αδικήματα προβλεπόμενα και τιμωρούμενα από τον ποινικό κώδικα και από τα ελληνικά δικαστήρια.

Ως γηγενείς Μακεδόνες ζητούμε από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου να σεβαστούν τη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού και να μη δώσουν δικαίωμα για επιβουλή της Ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της εδαφικής ακεραιότητας της Μακεδονίας».


Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018
Μακεδονικό Ζήτημα:

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ – ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Αφρικής απέστειλαν εξώδικες δηλώσεις στον 

Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, 
στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά 
και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, 

με τις οποίες ζητούν να εισακουστεί η βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού, όπως αυτή διαμορφώθηκε από:
(1) τα ογκώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας,
(2) τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Μακεδονίας
(3) τα ψηφίσματα Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Συλλόγων από όλη την Ελλάδα περί ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το κράτος των Σκοπίων.

Ακολουθεί η επίδοση της εξώδικης δήλωσης σε ΟΛΟΥΣ (300) τους βουλευτές και είναι εξατομικευμένη ανάλογα με τον βουλευτή στον οποίον απευθύνεται.

Με αυτήν την ενέργεια οι Μακεδόνες ζητούν από τους εκπροσώπους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ξεκάθαρο ερώτημα

– ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;

– και οι επιλογές για απάντηση να είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ ξεκάθαρα.

Καλούνται οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αντισταθούν στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας
και τους ζητείται να δηλώσουν

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
(αυτοί και οι αναπληρωματικοί τους)
σε περίπτωση που παρακαμφθεί ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός
και τεθεί το θέμα στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση,
ως κίνηση υποστήριξης των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού.


Επισημαίνεται ότι


ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ
ισοδυναμεί με
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ
κι ότι κάτι τέτοιο χαρακτηρίζεται από το 
Ελληνικό Σύνταγμα
ως
ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
και τιμωρείται
με ΘΑΝΑΤΟ.


Καμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν εξουσιοδοτείται να παραχωρήσει το ΟΝΟΜΑ και την ΙΣΤΟΡΙΑ της Μακεδονίας, ούτε να προσβάλει την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του Ελληνικού λαού. Οι Μακεδόνες ανά τω κόσμω με την παρούσα εξώδικο δήλωση ζητούν από τους πολιτικούς να πράξουν τα ΝΟΜΙΜΑ!
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...