Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΕΖΙΚΟΥ

Τούρκοι  πεζικάριοι  στο  Αφρίν της  Συρίας,  πριν  λίγες  ημέρες,  με  προηγμένο  εξοπλισμό  μάχης,  που  δεν  διαθέτουν  οι  Έλληνες.

Ο μέσος πεζικάριος του "ελληνικού" στρατού,

δεν μπορεί να πολεμήσει σε συνθήκες χαμηλής ορατότητος, 
δεν μπορεί να σκοπεύσει μακριά με αξιοπιστία, 
δεν είναι προστατευμένος από μικροτραύματα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, 
δεν διαθέτει σύστημα ενδοεπικοινωνίας,
δεν μπορεί να πολεμήσει για πολλή ώρα σε ακραίες καιρικές συνθήκες διότι η ενδυμασία του δεν τον βοηθά, 
το τυφέκιό του δεν θα αντέξει σε πολλές βολές κατά ριπάς, 
δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε ραδιοβιοχημική απειλή.
Πρόκειται για εικόνες ντροπής, και την ευθύνη την φέρουν κυρίως οι στρατιωτικοί, και όχι οι πολιτικοί, διότι ανέχονται αυτή την κατάσταση επί δεκαετίες.

Διαβάστε επίσης: 

 
 Τούρκος  στρατιώτης  με  ατομικό τυφέκιο ΜΡΤ-76 με θερμική διόπτρα σκοπεύσεως Piton και τυφέκιο σκοπευτού ακριβείας SVD Dragunov, μια από τις ιδιαίτερες συνυπάρξεις στην τουρκική Ομάδα Μάχης. 

Άρθρο  του  Ιφικράτη  ΑμυράΕδώ και αρκετό καιρό ασκώ σκληρή κριτική στις "ελληνικές" ένοπλες δυνάμεις από διάθεση καυτηριασμού των κακώς κειμένων, διότι αλλιώς ο Λαός θα υποστεί νέα καταστροφή σε περίπτωση πολεμικής συρράξεως.
Έχοντας υπηρετήσει σε αυτό το δήθεν στράτευμα στην δεκαετία του 1990 ως πεζικάριος, διεπίστωσα το τί σημαίνει αδιαφορία και εγκατάλειψη. 
Μας έδωσαν εξοπλισμό εποχής δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.
Το G3A3 παραμένει ακόμη σε χρήση, αποδεικνύοντας το πόσο λίγο σέβονται οι ταγοί αυτού του στρατεύματος τον Έλληνα πεζικάριο.
Σήμερα λοιπόν, μετά τόσα χρόνια, τίποτε δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Ο Έλλην πεζικάριος, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Τούρκο πεζικάριο, δεν διαθέτει σκοπευτική διόπτρα στο τυφέκιό του. Οι επιτελάρχες μάλλον θεωρούν ότι δεν την χρειάζεται, διότι ο μέσος Έλλην πεζικάριος είναι εκ γενετής πρωταθλητής στην σκοποβολή από μεγάλη απόσταση...
Το τυφέκιό του δεν μπορεί να συγκριθεί με την αντοχή ενός σύγχρονου Καλάσνικωφ, άρα δεν διαθέτει εξοπλιστική αξιοπιστία στην μάχη.
Δεν διαθέτει διόπτρες νυχτερινής οράσεως, άρα δεν μπορεί να πυροβολήσει με ασφάλεια κατά την διάρκεια της νύχτας, παρά μόνον στην λογική, "βαράω στον γάμο του καραγκιόζη".
Ούτε του έχουν δοθεί θερμικές κάμερες, ώστε να εντοπίζει γρήγορα τον εχθρό από το θερμικό ίχνος.
Δεν του έχουν δώσει αλεξίσφαιρα γιλέκα, άρα είναι ευάλωτος στο παραμικρό τραύμα.
Δεν του παρέχουν αντιασφυξιογόνες μάσκες και εξοπλισμό προστασίας σε περίπτωση ΡΒΧΠ.
Το κράνος του συνεχίζει να είναι σαν κατσαρόλα, όπως τότε που το φορούσα και εγώ. Οι ταγοί του κωμικοτραγικού στρατεύματος ούτε που σκέφτηκαν να διαθέσουν στον Έλληνα πεζικάριο τα σύγχρονα κράνη από υλικό kevlar.
Η εξάρτυση Μ71 είναι αναχρονιστική. Ο σύγχρονος πεζικάριος πρέπει να φορά εξάρτυση που να του επιτρέπει να μεταφέρει διαφορετικά είδη πυρομαχικών και βοηθητικών εργαλείων.
Η στολή παραλλαγής που δίνουν στον Έλληνα πεζικάριο, όπως και η σκελέα, είναι για αγγαρειομάχους, και όχι για εκστρατευτικούς σκοπούς. Ο Έλλην πεζικάριος θα κληθεί να αντέξει το κρύο, την βροχή, την ζέστη, την υγρασία. Επομένως η στολή του πρέπει να κατασκευαστεί με ειδική πλέξη που να μπορεί να θωρακίσει τον στρατιώτη στις δύσκολες καιρικές συνθήκες όπου καλείται να πολεμήσει.
Τα γάντια που δίνουν στον Έλληνα πεζικάριο είναι για γέλια και για κλάματα. Θα έπρεπε να του παρέχουν ειδικά γάντια με ειδική ενίσχυση, που να τον βοηθούν να κρατά άνετα το όπλο του στο κρύο και στην βροχή, σαν αυτά που είδαμε να φορούν όλοι οι Αμερικανοί στρατιώτες στις εκστρατείες στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.
Δεν του παρέχουν επιγονατίδες. Απ' ό,τι φαίνεται οι επικεφαλής του στρατεύματος θεωρούν ότι οι αρθρώσεις του Έλληνος πεζικάριου δεν χρήζουν προστασίας, ή τον περνούν για robocop, οπότε δεν πειράζει αν τραυματιστεί στα γόνατά του.
Δεν του παρέχουν σύγχρονο εξοπλισμό ενδοεπικοινωνίας, ώστε να μπορεί να επικοινωνεί με τους συμπολεμιστές του γρήγορα. Μάλλον με τα προσωπικά τους κινητά θα συνεννοούνται οι πεζικάριοι σε περίπτωση πολεμικής συρράξεως.
Κάποια από αυτά τα παρελκόμενα τα διαθέτουν ωρισμένες μονάδες των ελληνόφωνων ειδικών δυνάμεων, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των πεζικάριων καλείται να πολεμήσει με πρωτόγονο εξοπλισμό. Επίσης άλλο το τί υπάρχει μέσα στις ζελατίνες και στις αποθήκες, και άλλο το τί φορούν οι στρατιώτες. Ο ρυθμός αντικαταστάσεως των παλαιών με καινούργια γίνεται με ρυθμούς χελώνας.
Εν ολίγοις ο μέσος πεζικάριος του "ελληνικού" στρατού,

δεν μπορεί να πολεμήσει σε συνθήκες χαμηλής ορατότητος, 
δεν μπορεί να σκοπεύσει μακριά με αξιοπιστία, 
δεν είναι προστατευμένος από μικροτραύματα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, 
δεν διαθέτει σύστημα ενδοεπικοινωνίας,
δεν μπορεί να πολεμήσει για πολλή ώρα σε ακραίες καιρικές συνθήκες διότι η ενδυμασία του δεν τον βοηθά, 
το τυφέκιό του δεν θα αντέξει σε πολλές βολές κατά ριπάς, 
δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε ραδιοβιοχημική απειλή.
Αντί να συνεχίσω την αρνητική κρητική, ας δούμε τώρα την άλλη πλευρά, τον Τούρκο πεζικάριο. 

Το κάτωθι άρθρο περιγράφει ανάγλυφα τον αντίπαλο και το τί οπλισμό διαθέτει.
Συνθήματα παρελάσεων του τύπου, "περνάει ο στρατός της Ελλάδος φρουρός", συγκαλύπτουν πλήρως την τραγική εικόνα που παρουσιάζει το ελληνόφωνο στράτευμα. 

Πρόκειται για εικόνες ντροπής, και την ευθύνη την φέρουν κυρίως οι στρατιωτικοί, και όχι οι πολιτικοί, διότι ανέχονται αυτή την κατάσταση επί δεκαετίες.


 Κατ’ αρχάς είναι πλέον εμφανέστατη η προσπάθεια για βελτίωση του επιπέδου προστασίας του στρατιώτη. Αυτή, όχι μόνο διά της πλήρους υιοθετήσεως σύγχρονου αντιβαλλιστικού κράνους kevlar αλλά και με την προσθήκη ατομικής θωρακίσεως, η οποία πλέον έχει επηρεάσει και στην υιοθέτηση νέου τύπου ατομικής εξαρτύσεως.
Βλέπουμε την συντριπτική πλειοψηφία των πεζικάριων να φέρει διαμορφούμενη εξάρτυση με λωρίδες προσαρμογής φυσιγγιοθηκών και θηκών κάθε είδους, και ενσωματωμένα θυλάκια για αντιβαλλιστικές πλάκες.
Οι εξαρτύσεις τύπου γιλέκου σύγχρονης σχεδιάσεως με φερμουάρ ή πλαστικά κλιπ στο κέντρο, οι οποίες όμως δεν επέτρεπαν την μεταφορά αντιβαλλιστικής πλάκας εμπρός, αντικαθίστανται. Συνεπώς, η στρατιωτική ηγεσία έχει πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την εξασφάλιση του μέγιστου βαθμού προστασίας του στρατιώτη. Επιτρέπει δε την κατά περίπτωση προμήθεια κρανών ελαφρού τύπου στις μονάδες καταδρομών, που καλύπτουν μικρότερο μέρος της κεφαλής αλλά διευκολύνουν την προσαρμογή ακουστικών ή ηλεκτρικών ωτοασπίδων.
Το νέο τυφέκιο φέρει κάποια παρελκόμενα αποστολής, δεν δείχνει όμως να έχει χορηγηθεί ακόμη η πλήρης σειρά που πιθανότατα έχει προγραμματισθεί να τεθεί σε υπηρεσία. Στα ΜΡΤ-76 φέρονται θερμικές διόπτρες σκοπεύσεως κυρίως Piton πρώτης γενιάς της Aselsan.
Έναντι αυτών των περιορισμένης αναλύσεως παρατηρήσεων, διαπιστώνεται η αντίστοιχη τριτοκοσμική εικόνα που παρουσιάζει ο Έλληνας πεζικάριος.
Ο Ελληνικός Στρατός εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ξεπερασμένα μεταλλικά κράνη Μ1, χωρίς επαρκή στήριξη υποσιάγωνου. Η χρήση αντιβαλλιστικού κράνους kevlar, δεν έχει γενικευθεί ακόμη.
Η οιαδήποτε πρόνοια για ατομική θωράκιση, λάμπει διά της απουσίας της.
Η εξάρτυση Μ71, κατασκευασμένη πλέον από νάυλον υλικά, είναι ένα ακόμη ανεπαρκέστατο κομμάτι ατομικών υλικών και σημάδι αναχρονισμού.
Τέλος, από πλευράς οπλισμού, το ελληνικό Πεζικό είναι εφοδιασμένο με περιορισμένο αριθμό διοπτρών νυκτερινής σκοπεύσεως τεχνολογίας Ενισχύσεως Ειδώλου, στερείται όμως παντελώς θερμικές διόπτρες σκοπεύσεως.
Ο σεβασμός της ηγεσίας προς το προσωπικό, δεν εκδηλώνεται μόνο με χαριστικές άδειες ή υποσχέσεις για διευκόλυνση – αποπληρωμή δανείων. Εκδηλώνεται και από την μέριμνα για την ατομική προστασία και ελάφρυνση της προσωπικής ανέχειας, κατά τις σκληρές στιγμές δοκιμασίας, στην εκπαίδευση και στον πόλεμο."


 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Νέα σκοπευτικά παραλαμβάνουν οι Τούρκοι καταδρομείς
Οι μονάδες καταδρομών του Τουρκικού Στρατού άρχισαν να παραλαμβάνουν νέα οπτικά και ηλεκτροπτικά σκοπευτικά, που προορίζονται να συνοδεύσουν την σταδιακή ανανέωση του οπλοστασίου τους, η οποία ξεκίνησε με την χορήγηση του νέου τυφεκίου ΜΡΤ-76 των 7,62 mm.
Σχετική σύμβαση είχε ανατεθεί τον Ιούνιο του 2017 και προέβλεπε την προμήθεια σκοπευτικών διοπτρών A940 και A960 μεταβλητής μεγεθύνσεως x1-4 και x1,5-6 αντιστοίχως, όσο και θερμικών διοπτρών/ προσαρτημάτων σκοπεύσεως, για την κάλυψη αναγκών στις νυκτερινές επιχειρήσεις.
Ως προς τις τελευταίες, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εμφανίζονται στις επιχειρήσεις αποκλειστικώς με θερμικές διόπτρες επί του φορητού οπλισμού, έχοντας εγκαταλείψει τις κοινές διόπτρες νυκτερινής σκοπεύσεως τεχνολογίας Ενισχύσεως Φωτός. Η Θερμική Τεχνολογία στις διόπτρες και κάμερες, αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στον νυκτερινό αγώνα, συντελώντας στην λεγομένη “κυριαρχία στο σκοτάδι”, χάρη στην ικανότητα αποκαλύψεως στόχων σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις. Σημειώνεται ότι ο Τουρκικός Στρατός χρησιμοποιεί με τον φορητό οπλισμό, τουλάχιστον από δεκαετίας, θερμικές διόπτρες σκοπεύσεως πρώτης γενιάς και πλέον εισέρχεται στην προμήθεια υλικού δευτέρας γενιάς.

Ο  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΣΤΡΑΤΟΣ,   
Ο  ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ  ΣΤΡΑΤΟΣ  ΤΟΥ  ΝΑΤΟ,   
ΧΩΡΙΣ  ΘΕΡΜΙΚΕΣ  ΔΙΟΠΤΡΕΣ  ΣΚΟΠΕΥΣΕΩΣ.

Στον αντίποδα με τα βήματα αυτά, ο Ελληνικός Στρατός παραμένει ο μόνος στο ΝΑΤΟ χωρίς θερμικές διόπτρες σκοπεύσεως για τον φορητό οπλισμό και με ελάχιστο αριθμό θερμικών διοπτρών παρατηρήσεως, υστερώντας σοβαρά του δυνητικού αντιπάλου του. Παρόλο που στην Ελλάδα παράγονται θερμικές διόπτρες κάθε τύπου, ο Έλληνας στρατιώτης μειονεκτεί χαρακτηριστικώς, φέροντας παλαιότερης τεχνολογίας (Ενισχύσεως Φωτός) και σε μικρότερους αριθμούς υλικό νυκτερινού αγώνος.
Ενδεικτικό της καταστάσεως ήταν ο “πανικός”, μετά το περιστατικό της συλλήψεως των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις 1 Μαρτίου στον Έβρο, όταν το ΓΕΣ ζητούσε επειγόντως να βρεθούν θερμικές κάμερες παρατηρήσεως για την ενίσχυση της ικανότητος επιτηρήσεως των τμημάτων προκαλύψεως. Για τον σκοπό, “επιτάχθηκε” αριθμός από τις λίγες θερμικές κάμερες των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίες έκτοτε τον στερούνται.
Χαρακτηριστική εν προκειμένω είναι και η αδυναμία, γενικότερα των Γενικών Επιτελείων, να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για την προμήθεια αναλόγου υλικού, διά της πλαγίας, μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδοτήσεως η οποία άνοιξε μετά την επιδείνωση του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος από το 2015. Σε συνάντηση με τους διαπιστευμένους συντάκτες του ΥΠΕΘΑ εκείνη την εποχή, ανώτατος αξιωματούχος που ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν επρόκειτο να διερευνηθεί για τον σκοπό αυτό η εξασφάλιση κονδυλίου από την χρηματοδότηση της ΕΕ που είχε αρχίσει να ρέει στην χώρα, απάντησε ότι «δεν είναι δουλειά του Γενικού Επιτελείου να κάνει κάτι τέτοιο»…
Στην Τουρκία πάντως φαίνεται ότι σκέφτονται διαφορετικά αφού την περίοδο 2016-2017 ο Τουρκικός Στρατός προμηθεύτηκε 82 τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα Cobra II (4x4) επιτηρήσεως, κόστους 47,5 εκατ. € με χρηματοδότηση της ΕΕ! Τα συγκεκριμένα οχήματα που προορίζοντο για την βελτίωση της επιτηρήσεως των ανατολικών συνόρων της χώρας, φέρουν σύνολο ηλεκτροπτικών αισθητήρων, ραντάρ επιτηρήσεως, ακόμη δε και σύστημα εντοπισμού πυρών ελευθέρων σκοπευτών! Το 2017 δε, ακολούθησε νέα σύμβαση ύψους 29,6 εκατ. € για ανάλογο πρόγραμμα, αυτή την φορά 57 οχημάτων Hizir (4x4), που προορίζονται για την επιτήρηση των συνόρων με την Ελλάδα και την Βουλγαρία. Η Τουρκία δηλαδή εξασφάλισε περί τα 80 εκατ. € από την ΕΕ για απόκτηση 139 ειδικών οχημάτων επιτηρήσεως, όταν η Ελλάδα δεν ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει με κοινοτική χρηματοδότηση για τον Ελληνικό Στρατό ούτε μία φορητή θερμική κάμερα!


Υ.Γ.    ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Η “θερμή” ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία δεν μπορεί να αποφευχθεί» δηλώνουν τ. υπουργός Άμυνας & ναύαρχος ε.α. του ΠΝ

Την εκτίμηση ότι είμαστε στα πρόθυρα ενός μη απευκταίου θερμού επεισοδίου με την Τουρκία διατύπωσαν σε ανοικτή συζήτηση που διεξήχθη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης  του Δήμου Ηλιούπολης  ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο αντιναύαρχος ε.α. Βασίλης Μαρτζούκος ο Χρήστος Γιαλουρίδης καθηγητής γεωστρατηγικής Παντείου Πανεπιστημίου με συντονιστή τον διευθυντή του pronews.gr Τάσο Γκουριώτη.

«12 σενάρια θερμού επεισοδίου επεξεργάζεται ο Ερντογάν για να  χτυπήσει  την  Ελλάδα».

Συνολικά 12 σενάρια για πρόκληση θερμού επεισοδίου επεξεργάζεται ο Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες του Διεθνολόγου -Στρατιωτικού Αναλυτή, Θανάση Δρούγου.
Τα πέντε από αυτά επικεντρώνονται στην Κυπριακή ΑΟΖ καθώς ο Ερντογάν δήλωσε στη Βάρνα ότι δεν θα υποχωρήσει στο θέμα των υδρογονανθράκων.


800 ΚΙΒΩΤΙΑ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ. ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ" ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ.
«Ο μεν γαρ Ελληνισμός πανταχού της γης εκταθείς και τας απάντων ανθρώπων ψυχάς κατασχών ούτως ύστερον μετά την τοσαύτην ισχύν και την επίδοσιν υπό της του Χριστού κατελύθη δυνάμεως». Ιωάννης Χρυσόστομος , "Κατά Ελλήνων", 15.Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΙΩΝΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ: «ΒΟΡΙΔΗ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟ».ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.
ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ «ΓΕΡΜΑΝΟΙ» ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΝΤΡΟΜΗ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ. Ο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΤΡΑΜΠ ΜΠΟΡΕΙ (Ο ΗΛΙΘΙΟΣ) ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ. ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ "ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΥΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...