Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

EINAI ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ, Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΑΞΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.


ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ  ΔΕΝ  ΤΡΕΧΕΙ  ΤΙΠΟΤΕ. Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΠΡΟΔΟΤΗΣ.  ΓΙΑ  ΝΑ  ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ  ΚΑΤΙ,  ΠΡΕΠΕΙ  ΚΑΠΟΤΕ  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  ΝΑ  ΠΙΣΤΕΥΕΣ  Σ’ ΑΥΤΟ.  ΑΥΤΟΣ  ΟΜΩΣ  ΔΕΝ  ΠΙΣΤΕΥΕΙ  ΟΥΤΕ  ΣΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ,  ΟΥΤΕ  ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. 

Έχοντας  κατά  νου  οι  συριζαίοι  αυτό το τελευταίο  επιχείρημα, ας βάλουν τον δικηγόρο  Κουβέλη να το  αναπτύξει  νομικά  σαν  υπερασπιστική  τους  γραμμή,  στο Ειδικό Δικαστήριο,  όταν  πολύ  σύντομα  θα  κάτσουν  στο  σκαμνί,  αν  δεν  πάθουν  εν  τω  μεταξύ  κανένα  ατύχημα.

Σε περίπτωση καταδίκης τους  για  Εσχάτη  Προδοσία  τα ισόβια είναι η αναμενόμενη ποινή,  μόνο  και  μόνο  επειδή  καταργήθηκε  η θανατική  ποινή.
Από  την  άλλη  μεριά,  όσο  και αν προσπαθεί ο Τσίπρας,  μπορεί  (ο  καϋμένος),  να  μην καταφέρει  να πουλήσει το Όνομα  της  Μακεδονίας.

Ο  Ερντογάν  μπήκε  μέσα  ορμητικά  και  άλλαξε το παιχνίδι ξαφνικά.  Μπορεί  να  αρπάξει  από  τον  Τσίπρα  μερικά  νησιά, οπότε δεν θα αφήσει περιθώριο στον  Τσίπρα,  να  ξεπουλήσει  την  Μακεδονία. 
Όταν κάποιος  με  ένα πιστόλι στοχεύει το κεφάλι ενός ανθρώπου,  αν την στιγμή  εκείνη  του απευθύνεις λεκτικά  κατηγορία για “πρόθεση” φόνου,  τι  θα  καταφέρεις;
Όταν θα έχει δοθεί το Όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, η τιμωρία των ενόχων για εσχάτη προδοσία,  δεν θα μας φέρει πίσω το Όνομα. 

Γι  αυτό  στην περίπτωση  του  Ονόματος  της  Μακεδονίας  δεν υπάρχει πλέον “πρόθεση” εσχάτης προδοσίας.

Τα άτομα που συνέταξαν την πρόταση Κοτζιά  έχουν διαπράξει ήδη το έγκλημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΊΑΣ εναντίον του Ελληνικού λαού.  Πρέπει συνεπώς να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα και ο Ποινικός Κώδικας για τη διάπραξη της εσχάτης προδοσίας. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Τα λόγια στο θέμα αυτό πρέπει να τελειώνουν και να μιλήσει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ. 
Ας εξετασθεί, λοιπόν, Συνταγματικά και Ποινικά, αν μπορεί να σταθεί η κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και μόνον από την κατάθεση προς διαπραγμάτευση της πρότασης  Τσίπρα - Κοτζιά. 
Το έγκλημα της  Εσχάτης  Προδοσίας  προβλέπεται και από το Σύνταγμα και από τον Ποινικό Κώδικα.  Άρχισαν  ήδη  να  κινούνται  οι  εισαγγελείς.

Με εντολή Εισαγγελέα θυροκολλήθηκαν (στους κρυπτόμενους βουλευτές) τα εξώδικα για τη Μακεδονία.
Ανδρέας Καψαμπέλης,  www.dimokratianews.gr

 Τα πρώτα εξώδικα, που υπογράφονταν από τον Γ. Τάτσιο και την Αικ. Γκατζούλη, εστάλησαν στον Τσίπρα,  στον  Κοτζιά  και  στον  Καμμένο. 

Με αυτά δηλώνεται  ότι η αποδοχή της «σύνθετης ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη ''Μακεδονία''» συνιστά «το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, που προβλέπονται στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 134 και 138 και που τιμωρούνται το μεν πρώτο με ισόβια κάθειρξη, το δε δεύτερο με θάνατο».
Αυτή η φράση έσπειρε τον πανικό  στην  συμμορία  Τσίπρα.

Έντονο παρασκήνιο συνοδεύει σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» το θέμα των εξωδίκων για το όνομα της Μακεδονίας που προκάλεσαν τις σπασμωδικές έως και πανικόβλητες αντιδράσεις τόσο του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση όσο και ορισμένων βουλευτών και κομμάτων.
Η πρωτοβουλία αυτή, μολονότι είχε υποβαθμιστεί από τα μέσα ενημέρωσης και μόνον η «δημοκρατία» είχε αναφερθεί σχετικά, είχε μεγάλο αντίκτυπο εντός αλλά και εκτός Βουλής με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται αναταραχή καθώς και αγωνία για τις παρενέργειες. 

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, μετά την αποστολή των εξωδίκων προς τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και τους βουλευτές, μελετάται η επίδοση ανάλογου νομικού κειμένου και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

 Σχεδιάζονται επίσης σε ανάλογο πλαίσιο και ορισμένες άλλες, θεαματικές, νομικές κινήσεις οι οποίες θα πιστοποιούν τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να μη δεχτεί την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Η ιδέα για τα εξώδικα προς τον πολιτικό κόσμο της χώρας γεννήθηκε λίγες ημέρες μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου. 

Οι διοργανωτές του και ειδικότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά, η Παμμακεδονική Ένωση N. Αφρικής και η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας ύστερα από την πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου θέλησαν να δώσουν συνέχεια στο σύνθημα «Η Μακεδονία είναι μία, ήταν, είναι και θα είναι ελληνική», όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά και ο Μίκης Θεοδωράκης. 

Μια ομάδα έμπειρων νομικών ανέλαβε εθελοντικά να ετοιμάσει τα εξώδικα και να τα τεκμηριώσει με παραπομπές σε αδιαμφισβήτητα ιστορικά κείμενα καθώς και στην επιστολή 371 αρχαιολόγων διεθνούς φήμης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα το 2009 κατά της «ανεπίτρεπτης παραχάραξης της ιστορίας που συμβαίνει δια της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ του κράτους των Σκοπίων ως ''κάτι Μακεδονία''».
Τα πρώτα πολυσέλιδα εξώδικα, που κατόπιν εξουσιοδοτήσεων υπογράφονταν από τον Γ. Τάτσιο και την Αικ. Γκατζούλη, εστάλησαν στον κ. Τσίπρα και στους κ. Κοτζιά και Καμμένο. 

Με αυτά ζητείται η διενέργεια δημοψηφίσματος με την επισήμανση ότι η αγνόησή του και η αποδοχή της «σύνθετης ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη ''Μακεδονία''» συνιστά «το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, που προβλέπονται στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 134 και 138 και που τιμωρούνται το μεν πρώτο με ισόβια κάθειρξη, το δε δεύτερο με θάνατο». Αυτή ήταν η φράση που άναψε φωτιές και έσπειρε τον πανικό...

Οι δικαστικοί επιμελητές που ανέλαβαν, όπως ορίζεται, να επιδώσουν τα εξώδικα (με βάση τη σειρά των κομμάτων) στην αρχή δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα. 

Αντιθέτως, κάποιοι βουλευτές έδειχναν βιαστικοί «να δουν τι είναι». 

 Μόλις φάνηκε όμως ότι πρόκειται για «βόμβες» προέκυψε εμπλοκή. 

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θορυβημένοι απευθύνθηκαν στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση ο οποίος κάλεσε την αρμόδια Διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας της εθνικής αντιπροσωπείας να αποφανθεί. 

Εκείνη ορθώς απάντησε ότι βάσει του νόμου τα δικόγραφα πρέπει να παραληφθούν και αν δεν θέλουν να το πράξουν οι ίδιοι οι βουλευτές μπορούν να το αναθέσουν σε υπαλλήλους των κομμάτων τους. 

Ούτε αυτή η απάντηση όμως ικανοποίησε τους βουλευτές οι οποίοι, φοβισμένοι στο μεταξύ, άρχισαν να αναλογίζονται στις συζητήσεις τους ποιες νομικές συνέπειες επωμίζονται για το μέλλον, παραλαμβάνοντας ή μη τα εξώδικα.
 
Οι οχλήσεις προς τον κ. Βούτση πύκνωσαν ο οποίος, για να τους καθησυχάσει, ανέλαβε τη δέσμευση ότι θα ζητήσει κοινή πρωτοβουλία όλων των κομμάτων «κατά των εξωδίκων», αν και είναι προφανές ότι ο βαθύτερος φόβος απορρέει από την προειδοποίηση περί «εσχάτης προδοσίας». 

Ως πρώτο βήμα έκανε μάλιστα από το βήμα της Βουλής τη γνωστή τοποθέτηση με τη φράση «κάποιοι έχουν ξεφύγει», η οποία όμως έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. 

Η πρωτοβουλία των παμμακεδονικών οργανώσεων έγινε πλέον γνωστή σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό και οι κυβερνητικοί βουλευτές βρέθηκαν, στις περιφέρειές τους και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, σε ακόμη δυσκολότερη θέση.
Η φοβικότητα των βουλευτών είχε αποτέλεσμα να δώσουν εντολή στους συνεργάτες και στους αστυνομικούς τους «να κλείσουν εντελώς τις πόρτες» στους δικαστικούς επιμελητές. 

Έτσι δεν τους επετράπη ούτε καν να μπουν στα κτίρια όπου στεγάζονται, πέριξ της πλατείας Συντάγματος, τα βουλευτικά γραφεία για να θυροκολλήσουν, όπως επιβάλει ο νόμος, τα εξώδικα. 

Καθώς επρόκειτο για μια κυριολεκτικά πρωτοφανή άρνηση, οι δικαστικοί επιμελητές απευθύνθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος τους έδωσε γραπτή εντολή για να μπορέσουν να επιτελέσουν το καθήκον τους. Με την εισαγγελική εντολή ανά χείρας συνεχίστηκε τμηματικά (και υπό την αυστηρή παρακολούθηση αξιωματικού από την Φρουρά της Βουλής!) η θυροκόλληση η οποία ολοκληρώθηκε, όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, αυτές τις ημέρες.
Με την ευκαιρία αυτή πάντως διαπιστώθηκε ότι περίπου δέκα κυβερνητικοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρός της Γ. Βαρεμένος, δηλώνουν ως «έδρα» τους την ίδια την Βουλή στην οποία απαγορεύθηκε πλήρως η πρόσβαση για την παράδοση των εγγράφων!
Από την Δευτέρα θα ξεκινήσει η επίδοση των εξωδίκων στους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.  

Σε αυτά θα επισημαίνεται κατά ιδιαίτερο τρόπο η υποχρέωσή τους, αν όντως θέλουν να αποτρέψουν την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, να ανεξαρτητοποιηθούν (ώστε να μην αντικατασταθούν από επιλαχόντες) και στη συνέχεια να παραιτηθούν μαζικά προκαλώντας άμεσες εκλογές. 

Μάλιστα, θα καλούνται και οι ηγεσίες των κομμάτων να επιτρέψουν και να διευκολύνουν τους βουλευτές τους προς αυτήν την κατεύθυνση ώστε να δρομολογηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση πολιτικές εξελίξεις.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...