Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ. Η ΙΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.

 
Όλη η Ηλεία έτοιμη για το Συλλαλητήριο για την Μακεδονία!

Την Κυριακή όλοι οι δρόμοι της Πελοποννήσου οδηγούν στον Πύργο!
Όλη η Ηλεία έτοιμη για το Συλλαλητήριο για την Μακεδονία
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για το μεγάλο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία, που από όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου θα βρεθούν στον Πύργο, την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου. Ήδη το γεγονός της διεξαγωγής του Συλλαλητηρίου στην Ελληνική Περιφέρεια, το τρίτο μετά την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών ΜΜΕ σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο, ενώ  ξεχωριστά μηνύματα αποστέλλουν ομογενειακές οργανώσεις από όλες τις ηπείρους. Ο Ομογενειακός Ελληνισμός πρωτοστατεί, όπως γνωρίσζουμε, στην Παγκόσμια κινητοποίηση για την Ιστορική Αλήθεια και τα Εθνικά Δίκαια με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Αμερική, Δυτική Ευρώπη και Αυστραλία.
Κοινό μέτωπο για την άμυνα του Ελληνισμού
Το περασμένο Σαββάτο 10 Μαρτίου έλαβε χώρα στην πόλη του Άργους μεγάλη Συνέντευξη Τύπου στον χώρο του Δημαρχείου με την συμμετοχή πολλών ΜΜΕ και Τηλεοπτικών Σταθμών της Πελοποννήσου. Εκεί οι δύο ομιλητές του Συλλαλητηρίου, ο κ. Γιώργης Τ. Δόξας και ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτριος Καμπόσος, τόνισαν ότι η εκδήλωση του Συλλαλητηρίου συμπίπτει χρονικά με την επιχειρούμενη προσπάθεια ταπεινώσεως του Ελληνισμού από την, κατά τα άλλα, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία του Ερντογάν, ο οποίος μέρα με την μέρα εκδηλώνει επιθετικές διαθέσεις έναντι της Ελλάδος.
Έτσι η κοινή προσπάθεια του Ελληνισμού για απόκρουση της συνεχούς παραχαράξεως της Ελληνικής Ιστορίας της Μακεδονίας από τα γειτονικά Σκόπια κινείται παράλληλα προς τα αιτήματα για απελευθέρωση των 2 Ελλήνων Στρατιωτικών από τα χέρια της Τουρκίας του Ερντογάν. Ιδιαίτερα τόνισαν ότι το μήνυμα του Συλλαλητηρίου λίγα χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία, μία πηγή διαχρονικών αξιών για όλον τον Κόσμο, θα έχει την δική του βαρύτητα στον κοινό αγώνα του Ελληνισμού για την Μακεδονία. Εδώ συγκεντρώνονταν στην Αρχαιότητα οι Έλληνες, εδώ τώρα υψώνεται η Σημαία της Ιστορικής Αλήθειας για τον Ελληνισμό.
Συνέντευξη Τύπου στην πόλη του Άργους
Στο Άργος εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου του Πύργου παρευρέθησαν  ο κ. Κυριάκος Βασιλάρας, ο κ. Γεώργιος Κουρκούτας, ο  κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, που επεσήμαναν την μεγάλη ανταπόκριση της Κοινωνίας της Ηλείας στο κάλεσμα για εθνική κινητοποίηση, κάτι που πρέπει να γεμίζει τους πάντες με αισιοδοξία για την πορεία του Ελληνισμού, σε μία εποχή γενικής οικονομικής ασφυξίας και κοινωνικής κρίσεως.  Μετέφεραν μάλιστα την κοινή πεποίθηση ότι οι μόνοι αγώνες που είναι χαμένοι είναι αυτοί που δεν δίνονται.
Στην Συνέντευξη Τύπου παρέστησαν εκ μέρους της Επιτροπής του Συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης ο κ. Μίλτος Κατζογερίδης και ο κ. Ευάγγελος Στόγιος, που συνεχάρησαν όσους ανέλαβαν την πρωτοβουλία για το συλλαλητήριο του Πύργου.  Την περασμένη Κυριακή στην Ανδραβίδα έγινε αναφορά στο Συλλαλητήριο της 18ης Μαρτίου στην εκδήλωση για τον Μακεδονομάχο εξ Ανδραβίδας Αρχιμανδρίτη και Εθνομάρτυρα Χρυσόστομο Καπετανόπουλο, ενώ την συμπαράστασή της δήλωσε ολόψυχα η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας.
Συμμετέχουν ήδη 48 Σωματεία
Το Συλλαλητήριο θα λάβει χώρα στο κέντρο της πόλεως του Πύργου, στην Πλατεία 25ης Μαρτίου (ΟΤΕ- Άγαλμα Κολοκοτρώνη), το μεσημέρι της Κυριακής 18 Μαρτίου, στις 12.00. Για το Συλλαλητήριο αυτό έχουν δηλώσει συμπαράσταση και συμμετοχή 48 Σωματεία του Νομού Ηλείας.
Ο κατάλογος των  Σωματείων και Συλλόγων που συμμετέχουν και στηρίζουν το μεγάλο Συλλαλητήριο της 18ης Μαρτίου 2018 στον Πύργο Ηλείας για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι εξής :  Σύνδεσμος Τραυματιών και Πολεμιστών Κύπρου 1974 Νομού Ηλείας, Σύνδεσμος των εν Ηλεία Γορτυνίων «Γρηγόριος  Ε΄», Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλείων «Παντοκράτωρ», Ομάδα Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πύργου, Σύνδεσμος Οπλιτών Νομού Ηλείας, Σύνδεσμος Υδραυλικών Νομού Ηλείας, Σύνδεσμος Παλαιμάχων Πολεμιστών Κορέας-Παράρτημα Νομού  Ηλείας, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνος -Παράρτημα Νομού Ηλείας, Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις», Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρισίων «Τα Μακρίσια», Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) -Παράρτημα Νομού Ηλείας, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού (Ε.Α.Α.Ν.) -Παράρτημα Νομού Ηλείας, Όμιλος Φίλων Μακεδονίας Αμαλιάδος, Επιχειρηματικός Σύλλογος Ηλείας, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Νομού Ηλείας (που περιλαμβάνει τους εξής Συλλόγους: Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Ανδρίτσαινας, Εμπορικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Βαρθολομιού, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γαστούνης, Σύλλογος Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Ζαχάρως, Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Κάστρου-Κυλλήνης, Σύλλογος Επαγγελματιών Κατακόλου «Η Αλληλεγγύη», Εμπορικός Σύλλογος Κατακόλου «Η Ενότητα», Εμπορικός Σύλλογος Κρέστενας, Εμπορικός Σύλλογος Λεχαινών, Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Εμπορικός Βιοτεχνικός Σύλλογος Τραγανού), Σύλλογος φίλων παραδοσιακού τραγουδιού  «Ο Μοριάς» Αμαλιάδος, Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Ηλείας «Η Αναγέννηση», Σύλλογος Ιεροψαλτών Νομού Ηλείας, Σύλλογος Παραπληγικών –Κινητικά αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πύργου, Συνεταιρισμός ΤΑΞΙ Πύργου «Ολυμπιακή Ένωση», Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου Δήμου Ήλιδας, Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ηλείας, Σύλλογος Οικιστών Σπιάντζας, Παλαιστικός Σύλλογος Πύργου «Τιτάν», Ποδηλατοδρόμος Πύργου, Όμιλος Αλεξιπτωτιστών Μακεδονίας, Πολιτιστική Αθλητική Κίνηση Ηλείας (Π.Α.Κ.Η.), Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) – Παράρτημα Νομού Ηλείας, Σύνδεσμος «Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών» (Σ.Α.Φ.Ε.Μ.), Σύλλογος Γουμεριωτών Ηλείας «Η Αγία Παρασκευή», Ιππικός Σύλλογος «Κένταυροι» Ανδραβίδας, Φυσιολατρικός Οικολογικός Σύλλογος «Επτάλοφος», Σύλλογος Πολυτέκνων Πύργου Ηλείας, Σύλλογος Ποντίων Νομού Ηλείας, Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Νομού Ηλείας.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...