Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ (ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΜΚΟ, ΣΟΡΟΣΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ KAI ΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ Ή ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ. ΤΣΙΠΡΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΡΟΥΚΑ.


ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ στην Λέσβο.
 Βρέθηκαν μέλη ΜΚΟ με στρατιωτικές πινακίδες.
ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ  ΜΕ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ  ΜΕ  ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ  ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ  ΚΑΝΟΥΝ  ΦΩΤΕΙΝΑ  ΣΙΝΙΑΛΑ  ΠΡΟΣ  ΤΙΣ  ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ  ΑΚΤΕΣ.

 
Μια πολύ περίεργη και σοβαρή υπόθεση ερευνούν οι ελληνικές αρχές τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τη δράση μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην Λέσβο αλλά και γενικότερα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Όλα ξεκίνησαν στις 10 Φεβρουαρίου όταν άνδρες του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν στην περιοχή του αεροδρομίου του νησιού αυτοκίνητο τύπου βαν, στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί, ένας άνδρας  και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας.
Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το νοικιασμένο αυτοκίνητο ανήκε σε ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο τομέα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και έφερε διπλές πινακίδες. Ειδικότερα, κάτω από τις κανονικές πινακίδες του αυτοκινήτου, χακί χρώματος, εντοπίστηκαν πινακίδες που ανήκαν σε όχημα του Ελληνικού Στρατού. Επιπλέον, κατά την έρευνα, βρέθηκε ότι το βαν των αλλοδαπών διέθετε μηχανήματα ασύρματης επικοινωνίας. Ακολούθησε σύλληψη και οι αλλοδαποί στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή στις 4 Μαρτίου, «γνωρίζεται ότι από την αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου ενεργείται, κατόπιν παραγγελίας της οικείας Εισαγγελικής Αρχής, προκαταρκτική εξέταση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Επισημαίνεται δε ότι, λόγω της αρχής της μυστικότητας που διέπει το συγκεκριμένο στάδιο της ποινικής διαδικασίας, δεν είναι επιτρεπτή η, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, γνωστοποίηση, κατά τη διάρκεια και μη αυτού, των όποιων συλλεγέντων στοιχείων».

ΛΕΣΒΟΣ: Προχθές τα μεσάνυκτα δυο αυτοκίνητα με διακριτικά ΜΚΟ ήταν σταθμευμένα στην περιοχή «Αγριλιά» Μυτιλήνης. Το ένα είχε αναμμένους φακούς προς τα παράλια της Τουρκίας και στο άλλο μια γυναίκα μιλούσε στον ασύρματο.

Αυτά είναι καθημερινά φαινόμενα.

ΣΑΜΟΣ: 22 αυτοκίνητα μαζεύτηκαν μέσα σε δυο ώρες και πήγαν στο πιο κοντινό σημείο της Σάμου στην Τουρκία, κάνοντας κυριολεκτικά την νύκτα ημέρα     Η  ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΝΕΟΛΑΙΑ,  ΟΛΟ  ΣΦΡΙΓΟΣ  ΚΑΙ  ΖΩΝΤΑΝΙΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΜΕΛΛΟΝ

 


ΟΙ  ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ  ΤΟΥ 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ 

ΜΑΣΟΝΟΙ  ΤΗΣ  Ν.Δ. 

ΤΟ  ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ.

 Δ. Αβραμόπουλος: «Να μετατρέψουμε την πρόκληση της μετανάστευσης σε ευκαιρία»


Η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση στα εξωτερικά μας σύνορα έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, χάρη στις συλλογικές προσπάθειες που καταβάλλουμε τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος κηρύσσοντας στις Βρυξέλλες την έναρξη του ετήσιου Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τη Μετανάστευση, μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Γιώργο Ντάση.


Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε πως «έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε πέρα από τη συζήτηση για τη μεταναστευτική κρίση, και να επικεντρωθούμε στο πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την πρόκληση της μετανάστευσης σε πραγματική ευκαιρία προς όφελος όλων μας, σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.


Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε την ανάγκη «να επικεντρωθούμε τώρα στην ένταξη στις κοινωνίες μας όσων έχουν αποκτήσει το νόμιμο δικαίωμα να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Σε αντίθετη περίπτωση, συμπλήρωσε, θα υπάρξουν συνέπειες για τον κοινωνικό ιστό και τις οικονομίες μας, και θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο λαϊκισμός, με κίνδυνο την αποσταθεροποίηση και την περαιτέρω διαίρεση των κοινωνιών μας.


Επιχειρηματολογώντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως η αποτελεσματική ένταξη όλων όσοι έχουν νόμιμο δικαίωμα παραμονής, συμπεριλαμβανομένων και των προσφύγων, είναι επίσης επωφελής για τις γηράσκουσες κοινωνίες μας και για τις αγορές εργασίας, καθώς θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ελλείψεων σε εργατικό δυναμικό και δεξιότητες που παρουσιάζονται σε πολλούς τομείς. «Σε ορισμένους έχει ίσως δημιουργηθεί η ανησυχία ότι δίνουμε προτεραιότητα στους μετανάστες σε βάρος όσων βρίσκονται σε μειονεκτική θέση στο υφιστάμενο εργατικό δυναμικό. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Όλες οι προσπάθειες μας είναι αλληλένδετες και έχουν ως σκοπό τη δημιουργία ισχυρότερων και πιο συνεκτικών κοινωνιών» προσέθεσε και εξήγησε πως για τον λόγο αυτό η ένταξη αποτελεί, από την πρώτη στιγμή, προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για τον ίδιο προσωπικά.

Στην κατεύθυνση αυτή, επισήμανε πως «τον Μάιο του 2017 εγκαινιάσαμε την πρωτοβουλία "Μαζί με τους εργοδότες για την ένταξη?, με σκοπό να αναδείξουμε τους εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ένταξης στην Ευρώπη, και να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων» και σημείωσε πως πιο πρόσφατα, τον Δεκέμβριο του 2017, υπέγραψε, μαζί με την επίτροπο Μαριάν Τισέν, την πρωτοβουλία για μια «Ευρωπαϊκή Εταιρική σχέση για την Ένταξη» με τους ευρωπαίους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους προκειμένου να ενθαρρυνθεί μια πραγματικά πολυμερή προσέγγιση.

Τόνισε μάλιστα πως οι δημόσιες αρχές σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, οι κοινωνικοί και οικονομικοί εταίροι και οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της ένταξης, ξεκινώντας από την αγορά εργασίας.
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...