Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΦΕΙ: "ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ".


  "Οι μισοί Έλληνες Υπουργοί έπρεπε να είναι στη φυλακή για διαφθορά και οι άλλοι μισοί υπόλογοι για συνεργεία και συγκάλυψη".  Γ. Κοντογιώργης  τ. Πρύτανης Παντείου
(“Οι Ολιγάρχες” εκδόσεις Πατάκη)."Εστιάζω το ενδιαφέρον στην ΓΔΕ (Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών) και ΕΠΥΕΘΑ (Επιτελικό Γραφείο Υπουργού), τα λεγόμενα Σόδομα και Γόμορα τα οποία λεηλάτησαν, ασύδοτα υλικό, ΑΩ, απόρρητες δαπάνες κ. ά. υπό την εποπτείαν των Υπουργών και ανοχή του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη και, μετέπειτα, των ακολουθησάντων Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά".
Ο Κωνσταντίνος  Φράγκος είναι
υποστράτηγος ε.α. – Συγγραφέας
Αναλυτής Στρατ.  Θεμάτων – DEA
Παν. PARIS I στην Πολιτική Άμυνα
πηγή: militaire  


Ο Υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Π. Φράγκος γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας και μεγάλωσε μετακινούμενος ανά την Ελλάδα ως αξιωματικός του Στρατού. Διετέλεσε Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου του Υπουργού Άμυνας (1986-89). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Άμυνας στο Πανεπιστήμιο PARIS I – SORBONNE. Επέζησε, παραδόξως, δύο δικτατοριών, ενός παγκοσμίου πολέμου, της γερμανικής κατοχής, ενός εμφυλίου πολέμου και της καταστροφικής λαίλαπάς του, καθώς και των επιδρομών των πολιτικών. Εξακολουθεί να πιστεύει σ’ ένα καλύτερο αύριο. Συνεργάσθηκε με τις εφημερίδες: ΝΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΠΟΝΤΙΚΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΠΑΡΟΝ, καθώς και με διάφορα περιοδικά όπως: ΠΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κ.ά. Το πρώτο του βιβλίο Γυναίκα, Εξουσία και Πολιτικοί κυκλοφόρησε το 1998 από τις Εκδόσεις Δωδώνη. Το δεύτερο βιβλίο του Σπιρούνια και Πιρούνια κυκλοφόρησε το 2002 από τις Εκδόσεις Γκοβόστη.

Για την Εθνική Επέτειο
(και η Πατρίς υπνώττει…)Αυτό τον λόγο θα σας πω*
Δεν έχω άλλον κανένα
Μεθύστε με τ’ αθάνατο
Κρασί του Εικοσιένα
Κωστής Παλαμάς (Μήνυμα του ποιητή την 28η Οκτ. 1940)


Τα τελευταία γεγονότα


Παγίδευση και αιχμαλωσία στελεχών του Στρατού στον Έβρο από Τουρκική περίπολο.

Συνεχείς και καταιγιστικές παραβάσεις – παραβιάσεις εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου στο Αιγαίο.


Επιθετικές, προκλητικές και διεκδικητικές δηλώσεις Τούρκων επισήμων.

Γκανγκστερικές επεμβάσεις αμφισβήτησης κυριαρχικού δικαιωμάτων Κυπριακών ΑΟΖ στην περιοχή.

Ακατάσχετη εκπομπή πομφολύγων ημετέρων πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων, χωρίς λήψη ουδενός ουσιαστικού μέτρου.

Έκτακτη σύγκλιση ΚΥΣΕΑ για λήψη απόφασης αξιοποίησης δευτερευόντων οπλικών συστημάτων (που έπρεπε να έχει γίνει προ… 5 ετίας) την στιγμή που η Τουρκία απέναντι είναι υπεροπλισμένη.

Δέσμευση του κεντρικού Αιγαίου από Τουρκικό ΠΝ την 25η Μαρτίου για άσκηση μετά πυρών.

Τα δεύτερα Ίμια έρχονται, αλλά, οι εθελοτυφλούντες Ταγοί μας, δεν τα βλέπουν ή προσποιούνται ότι δεν τα βλέπουν.


Ερευνώντας τα αίτια της παρακμής

Το φιάσκο της Ίμιας, για το οποίο ουδείς ελέχθηκε, χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι για να επιδοθεί η Κυβέρνηση Σημίτη σε χορό εξοπλισμών και μεγάλο πάρτι της μίζας. 

Τα οπλικά συστήματα αυτά εγκαταλήφθησαν πλήρως από τις διάδοχες Κυβερνήσεις.

Εστιάζω το ενδιαφέρον στην ΓΔΕ (Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών) και ΕΠΥΕΘΑ (Επιτελικό Γραφείο Υπουργού), τα λεγόμενα Σόδομα και Γόμορα τα οποία λεηλάτησαν, ασύδοτα υλικό, ΑΩ, απόρρητες δαπάνες κ. ά. υπό την εποπτείαν των Υπουργών και ανοχή του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη και, μετέπειτα, των ακολουθησάντων Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά.

Τα της λεηλασίας των Κρατικών Ταμείων από τους εξοπλισμούς είναι γνωστά.


Σας δίνω ένα μικρό δειγματολόγιο των οργίων της διαχείρισης απόρρητων δαπανών των Υπουργικού Γραφείου ΕΠΥΕΘΑ 1988 (488 εκ. δρχ). 1999 (893 εκ. δρχ), … 2004 (1,5 εκ. €).

Και πάει λέγοντας. 
Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; 

Μα, είναι “μυστικά”! 
Κανείς δεν ξέρει… 
Αλλά και τι χλιδάτα ταξίδια (525 εκ. δρχ για το 2000)! 
Απλά προσθέτω ότι όλοι οι Γεν. Διευθυντές ΓΔΕ μετά Σμπώκο, που έχει ήδη καταδικασθεί, είναι υπόδικοι.

Η λεηλασία, όμως, δεν περιοριζόταν εκεί. 

Οι άπληστοι, εισβολείς, υπονομεύοντας την μαχητικότητα των ΕΔ έπεσαν, μετά μανίας, να λεηλατήσουν τις Ελληνικές Κρατικές Αμυντικές Βιομηχανίες. 

Ο,τι είχε απομείνει δηλαδή, γιατί είχαν φροντίσει οι προκάτοχοι να δημιουργήσουν ερείπια. Τις παρέδωσαν, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς καμία συνείδηση της ευθύνης, σε “αγνούς” νομενκλατούριους που λεηλατούσαν τα πάντα.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι μεγαλουργούσαν στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας!


Οι μίζες στα εξοπλιστικά και η διασπάθιση των στρατιωτικών δαπανών είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί η αμυντική θωράκιση της χώρας. 

Πρόκειται για ενέργειες που εγγίζουν τα όρια εθνικής προδοσίας… Καταγγέλλει ο εξέχων δημοσιογράφος κ. Αθ. Έλις (Καθημερινή 10/3/11). 

Όντως, εθνική προδοσία…

Παράλληλα σημειωνόταν μία άλλη προδοσία. 

Οι “ημέτεροι” μεθυσμένοι από τους πακτωλούς των μιζών ουδόλως ενδιαφέρονταν για διεκδίκηση Ελληνικής συμμετοχής (ΕΠΑ) στα αγοραζόμενα ώστε να αποκτήσουν τεχνολογία και κέρδη οι χειμαζόμενες εγχώριες βιομηχανίες, κρατικές ή όχι.

Θ’ αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Για τα αμφιλεγόμενα και υπερκοστολογημένα ελικόπτερα ΝΗ-90 κόστους 720 εκ. € (2003) ο τότε Υπουργός θριαμβολογούσε που έλαβε ΕΠΑ 1,7% (!!) ενώ την ίδια ώρα η Φινλανδία για το ίδιο υλικό, που το αγόρασε 30% φθηνότερα, απαίτησε και έλαβε 50% (!!).


Η μετασημιτική εποχή


Οι μισοί Έλληνες Υπουργοί έπρεπε να είναι στη φυλακή για διαφθορά και οι άλλοι μισοί υπόλογοι για συνεργεία και συγκάλυψη
Γ. Κοντογιώργης
τ. Πρύτανης Παντείου
(“Οι Ολιγάρχες” εκδόσεις Πατάκη)Ο κ. Καραμανλής φρόντισε, πριν ανέλθει στην Εξουσία, να γεμίσει με αισιοδοξία τους πολίτες ότι θα εφαρμόσει έλεγχο και νέμεση για τους λωποδύτες και υπονομευτές της Άμυνας. 

Ονόμασε, ευθέως τον κ. Σημίτη Αρχιερέα της Διαπλοκής και υποσχέθηκε εξαφάνιση των “Νταβατζήδων”. 

Στις προγραμματικές δηλώσεις, μάλιστα, της Κυβέρνησης του (05-05-04) κράδαινε ένα φάκελο ενός τρισάθλιου σκανδάλου (RADAR TPQ 37) και απείλησε σκληρή τιμωρία στους υπευθύνους. 

Έκανε μια “σικέ” Επιτροπή της Βουλής υπό τον κ. Ι. Τραγάκη η οποία, πανηγυρικώς, αθώωσε τους ενεχόμενους (Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Σμπώκο). 

Πρωταγωνιστές της μάχης “δικαίωσης” οι κ. Ε. Βενιζέλος, Ανδρ. Λοβέρδος, Σ. Κεδίκογλου κ.ά.

Αυτό ήταν… 
Η κάθαρση τελείωσε… 

Επικράτησε ο νόμος της OMERTA, όπως τον διατύπωσε πρόσφατα ο κ. Πάγκαλος, Πρώτος ΥΕΘΑ της ΝΔ κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος που επιχείρησε να στείλει στην Εισαγγελία μερικούς φακέλους καθαιρέθηκε. 

Ανέλαβε ο κ. Ε. Μεϊμαράκης με αποστολή να σκεπάσει τα πάντα. 
Κινδύνευε ο πολιτικός κόσμος! 


Διορίσθηκε μάλιστα ένας λεγεωνάριος της Ρηγίλλης, που δεν γνώριζε να διακρίνει την διαφορά ιστιοπλοϊκού από υποβρύχιο, ως Γεν. Δ. Εξοπλισμών, ένας οδοντίατρος Δ. Σύμβουλος της μεγαλύτερης Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΣ), και ένας φαρμακοποιός και μετά ένας φροντιστηριάρχης Πρόεδρος της ΕΑΒ!.

 Το υλικό, τα ΑΩ εγκαταλείφθησαν πλήρως στους λεηλάτες. 
Ουδείς ενδιαφερόταν για την τύχη του φύρδην μίγδην υλικού του Σημιτικού κύκλου. 
Απέναντι, την Τουρκία, μία ελίτ τεχνοκρατών υψηλής στάθμης ανελάμβανε τ’ αντίστοιχα πόστα και μεγαλουργούσε.


Η αποτροπή πήρε την κάτω βόλτα χωρίς να υπάρχει, πια, ευκαιρία ανάνηψης. 

Όλοι, οι πολιτικοί, ήσαν ευτυχείς. 
Η ασυδοσία ήταν πλέον νομιμοποιημένη. 

Ο κ. Ε. Μεϊμαράκης αποχωρών, διαγράψας καταστροφική πορεία, αφού ζημίωσε τα μάλα την εθνική άμυνα, μείωσε την θητεία κατά 3 μήνες για να απογυμνώσει τις Μονάδες! 
Για μια χούφτα ψηφαλάκια. 

Σήμερα, η στελέχωση ων συνοριακών μονάδων είναι απογοητευτική!


Και φθάνουμε στην φαιδρά εποχή Γεωργίου Β’ Παπανδρέου Γ. ΥΕΘΑ ο κ.Ε. Βενιζέλος ο οποίος γνώριζε τα πάντα περί εξοπλισμών εποχής Σημίτη και το κουκουλώματος Καραμανλή – Μεϊμαράκη, ουδέν ενδιαφέρον έδειξε για την αξιοποίηση του υλικού, την αναζήτηση ευθυνών, τη συμπλήρωση ελλείψεων, την μέριμνα υπέρ του προσωπικού που σε κάθε ευκαιρία το ειρωνευόταν και λοιδωρούσε! 

Πέρασε, κι αυτός, στο «ντούκου» όπως και ο προκάτοχός του ότι διαθέταμε τα καλύτερα άρματα στον κόσμο, που τα’ ακριβοπληρώμαμε, χωρίς πυρομαχικά!

Δεν φθάνει αυτό αλλά ενώ γνώριζε την απάτη των Υποβρυχίων παραγγέλει, ακόμη δύο των οποίων έκτοτε (2010) η τύχη τους, καθώς και της καταβληθείσης προκαταβολής, αγνοείται. 

Επέτρεψε να συνεχισθεί το όργιο στα ΑΩ και ακύρωσε εκσυγχρονισμό των πολύτιμων μαχητικών ΑΠΑΤΣΙ, γιατί έτσι νόμιζε. (Μεγάλο πλήγμα στην άμυνα).

Πέραν αυτού προχώρησε στην αυθαιρεσία μεταφοράς μιας επιτυχημένης και ωφέλιμης για την Οικονομία (Εκθεσιακός Τουρισμός) και την Άμυνα Παγκόσμιας Έκθεσης Πολεμικού Υλικού, πραγματοποιούμενης ανά 2ετία, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να ικανοποιήσει τα φιλαράκια του. 

Χωρίς να ρωτήσει κανένα! 

Επόμενο ήταν η έκθεση να βουλιάξει και να κλείσει εντός 3ετίας! Ουδείς συγχίσθηκε από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου. 

Ούτε από το ΚΚΕ, ούτε από τον ΣΥΝ, ούτε από το ΛΑΟΣ, τον προπομπό της Χρυσής Αυγής ακούστηκαν διαμαρτυρίες. 

Το Ελληνικό παράδοξο είναι ότι αμφότεροι αποτυχόντες οικτρά ως Υπουργοί Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκης και Ε. Βενιζέλος επελέγησαν από τους βουλευτές ως Πρόεδροι του Κόμματός τους.


Και μετά ήλθαν οι…. μέλισσες. 

Τα ίδια και χειρότερα επί εποχής Αντωνομπένηδων. 
Όλα κατάρρευσαν… 

Ο κ. Καμμένος, σήμερα, πιστό αντίγραφο των προκατόχων του, ασχολείται με φανφάρες, λιτανείες, ταξιδάκια, ψευτοπαλικαρισμούς και επιδείξεις άεργης ισχύος ενώ ουδόλως ανησυχεί για την διαθεσιμότητα των μέσων, που έχει πατώσει, τις ελλείψεις στην εκπαίδευση, το φρόνημα των στελεχών. 

Ο Πρωθυπουργός κ. Α.Τσίπρας αγρόν αγοράζει όπως έπρατταν οι προκάτοχοί του. Πέραν αυτού η Διακυβέρνηση ΓΑΠ και Αντωνομπένηδων παρέδωσαν στους δανειστές την Εθνική Κυριαρχία και συνέτριψαν το φρόνημα των στελεχών αφού καταλήστευσαν τις απολαβές τους.


Η ευθύνη της Στρ. Ηγεσίας

Σε αρκετές περιπτώσεις η Στρ. Ηγεσία δεν αντιστάθηκε, όπως έπρεπε να κάνει, στην πίεση των διεφθαρμένων πολιτικών για επιλογές οπλικών συστημάτων και την ευωχία των ΑΩ ούτε διαμαρτυρήθηκε, και δια παραιτήσεων στην εγκατάλειψη της άμυνας. 
Αν το έκανε θ’ αποφεύγαμε να φορτωθούμε τόσες σαβούρες και, ίσως, αφύπνιζε τους πολιτικούς και τον αδαή Λαό


H altera part


Η Τουρκία είναι, αναμφίβολα, μια μεγάλη στρατιωτική Δύναμη. 

Χώρα αρματωμένη μέχρι τα δόντια, με πολλαπλάσιο πληθυσμό και υπερπολλαπλάσιες ΕΔ άριστα εξοπλισμένες, ως σύμμαχος και γείτων είναι εξαιρετικά αναξιόπιστη που μετά τα τελευταία γεγονότα έγινε περισσότερο. 

Έχει αρπακτικά σχέδια κατά της Ελλάδας που δεν παύει να τα διακηρύσσει προκλητικά. Η διαφορά πολεμικού δυναμικού είναι πλέον χαώδης! 

Μόνο με ένα τρόπο μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ανεξαρτησία μας. 

Με την δόμηση στοιχειώδους αποτροπής την οποία σήμερα δεν διαθέτουμε. 

Κι αυτό επεσυνέβη λόγω της πλήρους εγκατάλειψης της άμυνας τα τελευταία 20 χρόνια. 

Θα δώσω μερικούς τίτλους των πλέον προσφάτων εξοπλιστικών προγραμμάτων της.

Συμπαραγωγή με SIKORSY (ΗΠΑ) 320 μεταφορικών ελικοπτέρων

(Η κατάσταση των ημετέρων είναι θλιβερή).

Ναυπήγηση 10 ΤΠΚ Stelth.
Ναυπήγηση 4 φρεγατών και 6 κορβετών (Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η δόξα της Ελληνικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας εκποιούνται – Καθ. 08.03.18. Προηγήθηκε η ΕΛΒΟ).
Κατασκευή άρματος, 100% Τούρκικης κατασκευής κ.λπ.

Και κάτι μόλις πρόσφατο (Aviation Week 25 Δεκ. 17)
Κατά το 2018 η Τουρκία έχει ΠΥ για νέα υλικό και εκσυγχρονισμό 40,2 δις λίρες έναντι 28,7 (7,5 δις ευρώ) το 2017. (Εμείς ούτε ένα παρά. Ο εκσυγχρονισμός των F – 16 «συζητείται» επί μήνες και να δούμε τι θα γίνει…).

Προχωρεί η κατασκευή μαχητικών TFX σε συνεργασία με την Βρετανική ΒΑΕ (Defense News, 5 Φεβρ.).

Παραλαμβάνονται τα made in Turkey (TAI), UAV, ANKA, μέσου ύψους, μακράς διάρκειας και εκπαιδευτικού HURKUS με κινητήρα τουρμποπρόπ κ.α. κ.α.

Σημειώνω, απλά, ότι ενώ τα κονδύλια χρηματοδότησης κομμάτων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 6 εκ. € ενώ της Άμυνας μειώθηκαν κατά πολύ το 2018.

Σημειώνω, επίσης, ότι οι εξαγωγές πολεμικού υλικού της Τουρκίας αυξήθηκαν πέρυσι κατά 35% ενώ οι δικές μας Αμυντικές Βιομηχανίες πνέουν τα λοίσθια με κομματικές Διοικήσεις..

“Οι κίνδυνοι για την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία είναι υπέρτατοι σε συνδυασμό με το προσφυγικό. 

Οι Τούρκοι δεν αποκλείεται να εξάγουν την κρίση τους στην Ελλάδα.

 Μερικοί θα γελάσουν αλλά θα βρεθούν απροετοίμαστοι…. 

Τρεφόμεθα με αυταπάτες….” κραυγάζει ο κορυφαίος δημοσιογράφος κ. Μ. Ιγνατίου ενώ ο καθηγητής κ. Ν. Κατσίμπρας προσθέτει 

"Η παθητική εξοικείωση μας με την καθημερινή επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο αποτελεί ουσιαστικά, μεγάλη, βουβή νίκη της" (Καθ 17/07/16). 

Ο κ. Α. Συρίγος, επίσης, προειδοποιεί από τις στήλες της Καθημερινής (11.09.2016) “Εάν ο Ερντογάν κρίνει ότι τον συμφέρει, θ’ αντιδράσει, ως προς την Ελλάδα, όπως ακριβώς οι προκάτοχοί του (Ίμια)».


Έναντι αυτών εμείς τι διαθέτουμε; 
Διακηρύσσουμε φιλικές προθέσεις! 
Πόσα F – 16 ίπτανται; 
Πόσα APACHE; 

Μήπως από τα 8 αεροπλάνα C27 ίπτανται μόνο 2; 

Από τα πανάκριβα Ε/Π ΝΗ – 90 έχουν παραληφθεί μόνο 14 (από τα 20) και ίπτανται μόνο τα 3!


Διαπιστώσεις

Οι Έλληνες, όπως αντιμετωπίζουμε σήμερα την άμυνα μας βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας.

+Π. Κονδύλης (Θεωρία Πολέμου)


Πρέπει κάποιος από την πολιτική ή Στρατιωτική Ηγεσία να σημάνει γενικό Συναγερμό, έγερσης. 
Όχι μπουρδουλογίες και αστείες απειλές.

Περαιτέρω αδράνεια και μοιρολατρεία θα αποβεί ολέθρια.


Το παραμύθι ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις για ανταλλακτικά και στοιχειώδεις εκσυγχρονισμούς δεν πείθει. 
Για σπατάλες υπάρχουν. 

Όλος ο πολιτικός κόσμος να δώσει το παράδειγμα διοχέτευσης πόρων στην Άμυνα. 

 Δεν μπορεί π.χ. ο κ.ΠτΔ να λαμβάνει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον Πρόεδρο της Γερμανίας ούτε οι τ. Πρόεδροι παχυλότατες συντάξεις ενώ οι Πολίτες έχουν γονατίσει. 

Οι βουλευτές πρέπει να μειωθούν στους 200 και να περιορισθούν τα οικονομικά προνόμιά τους. 

Να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των διορισμένων αργόσχολων – μετακλητών. 
Η Πολιτεία, για λόγους ευνόητους, αδρανεί στην πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων (απώλειες 4 δις ετησίως) 

Να καταργηθεί πάραυτα το χρηματοβόρο κανάλι της Βουλής (βολεύει φιλαράκια όλων των αποχρώσεων με μ.ο. μισθού 3.000 €, πέραν των δαπανών υλικών και λειτουργίας). Τα χρήματα στην Άμυνα.


SALUS POPULI ULTIMA LEX ESTO


Αν, τέλος πάντων, υποκύψουμε στις πιέσεις των κρατούντων να λησμονήσουμε την λεηλασία της Άμυνας θα μένει κάτι να μας την θυμίζει έντονα. 

Η κολοσσιαία, η χαώδης πλέον διαφορά δυναμικού με την Τουρκία, που ανατρέπει πλήρως τον συσχετισμό στο Αιγαίο. 

Πέραν της κατάρρευσης της αποτροπής η Χώρα έχει παραδοθεί στην ασυδοσία ορδών αλητηρίων εγκαθέτων, χρηματοδοτούμενων έξωθεν, που καταστρέφουν τα πάντα, “υπό την αιγίδα” του ανυπάρκτου ΝΔΤ. 

Είναι αυτό πέμπτη φάλαγγα ναι ή όχι; 
Το ήμισυ της Αστ. Δύναμης διατίθεται για ασφάλεια προσωπικοτήτων (celebrities)!!


Σίγουρα θα διερωτηθεί κάποιος ψύχραιμος αναγνώστης, που διάβασε όλα τα προηγούμενα, αν πρόκειται για ευσυνείδητες ενέργειες κολεκτίβας “πατριωτών” πολιτικών (εξαιρέσεις, φυσικά, υπάρχουν) που εγγίζουν τα όρια της εθνικής προδοσίας, όπως ανάφερε ο κ. Έλις, ή και ξεπερνούν ακόμη, τα όρια του δωσιλογισμού.


Υ.Γ.

Τον Ιανουάριο 2018 σημειώθηκαν οι περισσότερες παραβάσεις – παραβιάσεις εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου των τελευταίων ετών. 

Μέγα το Τουρκικό θράσος ενθραρρυνόμενο από την ισχνή αποτροπή. 

Τα γεγονότα της 13ης Φεβρουαρίου στα Ίμια το μαρτυρούν και περισσότερο αυτά του Έβρου.


Μια άλλη οργανωμένη «φάμπρικα» της παρηκμασμένης Αδελφότητας πολιτικών είναι η ίδρυση Ανεξάρτητων Αρχών, προς ικανοποίηση νομενκλατουρίων. 

Άρχισε το 2005, ο κ. ΚΚ, με την ίδρυση Ανεξάρτητης Αρχής Καταναλωτή ενώ στο Υπουργείο Εμπορίου υπήρχε πολυπληθής Γραμματεία Καταναλωτή! 

Σήμερα, οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν ξεπεράσει τις… 31, όλες στελεχωμένες με κομματικούς αργόσχολους. 

Η προσεγγίζουσα την Εξουσία ΝΔ ποτέ δεν υποσχέθηκε ότι θα τις καταργήσει. Αντίθετα ετοιμάζει τα «πληρώματα» που θα αντικαταστήσουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…. Κατά τα άλλα λεφτά για την Άμυνα δεν υπάρχουν…

Προσθέτω ότι οι μετακλητοί, δηλαδή οι «τακτοποιημένοι κομματικοί» ενώ τον Δεκέμβριο 2016 ήταν 2.070, τον ίδιο μήνα του 2017 έφθασαν τους 2.468, αύξηση 23%. Λεφτά για την Άμυνα δεν υπάρχουν!!!


Επίλογος

Ο κίνδυνος είναι άμεσος. Η αγορά νέων φρεγατών και ο εκσυγχρονισμός των F – 16, που αργεί απελπιστικά, ίσως να αναφέρονται στη μετά Ερντογάν εποχή. 

Πρέπει τώρα, κατεπειγόντως, να αγορασθούν ανταλλακτικά και ΟΛΑ τα F – 16 να είναι διαθέσιμα, ετοιμοπόλεμα. 

Το ίδιο τα MIRAGE και τα Ε/Π APACHE. Άμεση έναρξη εκσυγχρονισμού φρεγατών MEKO.

Κατεπείγουσα μετακίνηση «αργόσχολων» κληρωτών Αττικής, Πελοποννήσου, Κρήτης στις μονάδες πρόσω που η σύνθεση τους είναι ελλιπής. 

Ο  Α/ΓΕΣ Στρατηγός κ. Στεφανής θα πρέπει να εκδηλώσει πρωτοβουλία. 

Οι πολιτικοί κοιτάζουν μόνο το συμφέρον τους. 

Αν ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι σε αυτόν θα φορτωθούν οι ευθύνες.


Προώθηση απόφασης αύξησης της θητείας κατά τρεις μήνες με ΟΜΟΦΩΝΗ γνώμη της Βουλής (Ήδη η Σουηδία επαναφέρει την θητεία και η Γαλλία την αυξάνει).


Άμεση ίδρυση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.


Στην εφημερίδα KONTRANEWS,  (2.1.2014),  στον Γιάννη Παπαγιάννη,  ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Κωνσταντίνος Φράγκος  είπε:
 
Η αλήθεια για τις μίζες

Παπαγιάννης: Πώς τα βλέπετε αυτά τα πράγματα που ακούγονται; Σας φαίνονται εξωφρενικά τα ποσά όπως φαίνονται σ’ εμάς, δηλαδή να βρεθεί σε λογαριασμό τότε κυβερνητικού στελέχους και μάλιστα αναπληρωτή κυβερνητικού στελέχους του κυρίου Κάντα 16 εκατομμύρια δολάρια, σήμερα ακούγεται εξωφρενικό, τα λεφτά τότε μπήκαν για εκείνους τους εξοπλισμούς μιλάμε…


Φράγκος: Μερικές μίζες έμπαιναν όταν έκλεινε η υπόθεση.


Παπαγιάννης: Σύμφωνοι. Αυτό να συνέβη μέχρι το 2005; 16 εκατομμύρια ευρώ, είναι δυνατόν να βρεθεί τέτοιο ποσό σε λογαριασμό κυβερνητικού στελέχους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;


Φράγκος: Δεν είναι μόνο αυτά που βρέθηκαν στη Σιγκαπούρη. Για τον κ. Κάντα είχαν παρουσιαστεί ερωτήματα με έναν λογαριασμό 500.000€ που είχε βρεθεί στην DRESDEN BANK από τη Siemens. Άλλος λογαριασμός 500.000€ που είχε βρεθεί από το σύστημα «Ερμής» και επίσης είχε αναφερθεί ότι είχαν βρεθεί μερικά δεκάδες εκατομμύριων δραχμών σε μια ελληνική τράπεζα. Απ’ ότι είδα στην απολογία του είπε πολλά και παρέλειψε πολλά και επίσης υπάρχουν εκκρεμότητες στις οποίες είναι μπλεγμένος ο κύριος Κάντας. Είναι σε εξέλιξη αυτές οι υποθέσεις. Μάλιστα αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ογκώδες θέμα στο οποίο είναι μπλεγμένος 100% ο κύριος Κάντας, ως Διευθυντής τότε που ήταν για λίγο καιρό– όταν έφυγε ο κύριος Σμπώκος για να πολιτευθεί- ήταν το θέμα των αντισταθμιστικών των Tor M1.


Παπαγιάννης: Η μεγάλη μάσα.


Φράγκος: Υπέγραψε ότι έγινε και δεν είχε γίνει τίποτα. Μετά υπάρχουν τα ραντάρ αμερικάνικα, υπάρχουν τα πυροβόλα «Σουζάνα», τα Patriot, είναι μερικές υποθέσεις τις οποίες δεν ανέφερε στην απολογία του.


Παπαγιάννης: Άρα εγώ βγάζω το συμπέρασμα ως αδαής των εξοπλιστικών, ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν κι άλλες μίζες εκατομμυρίων ευρώ, που δεν έχουν εντοπιστεί.


Φράγκος: Έτσι νομίζω. Ο κύριος Κάντας δεν ήταν εκτελεστικό πρόσωπο μέσα σε αυτό το κύκλωμα. Ο κύριος Κάντας έπαιζε το ρόλο ταμία διοδίων. Δηλαδή έπαιρνε και μικροπράγματα. Δεν ήταν μέσα στον πυρήνα. Ο πυρήνας ήταν


Παπαγιάννης: Άκης, Σμπώκος…


Φράγκος: Και κανά δυο άλλοι που δεν μπορώ να πω τα ονόματά τους, γιατί δεν έχουν ακόμη κατηγορηθεί.


Παπαγιάννης: Ταμίας με λίγα λόγια


Φράγκος: Ταμίας του εαυτού του. Λέει κάποια στιγμή στην απολογία του ότι όταν πήγαν να υπογραφούν τα άρματα, τα Leoprads, δεν ήταν μέσα, δεν τον είχαν πλησιάσει και πήγε στον κύριο Παπαντωνίου, που είχε αναλάβει ως καινούριος Υπουργός και του λέει «Υπουργέ διαφωνώ μ’ αυτήν την προμήθεια, διότι είναι ακριβά, δεν κάνουν για το στρατό» – αυτός ήταν της αεροπορίας. Όταν είδε αυτή την κίνηση το κύκλωμα ανησύχησε και ομολογεί κι ο ίδιος ότι κατέβαλε 1.300.000€.


Παπαγιάννης: Έκανε το δύσκολο για να φέρει εμπόδια για να έρθει η εταιρεία που φέρνει τα εξοπλιστικά και να τον λαδώσει, ώστε να κάμψει τις αντιδράσεις του.


Φράγκος: Εξέφραζε τις εθνικές ανησυχίες του και μετά ερχόταν η κακοποίηση. Το φαιδρό της υπόθεσης είναι το ποσό του 1,7 εκατομμυρίου, το οποίο λέει ο ίδιος ότι το εισέπραξε, αποδίδει το 0,1% της σύμβασης. Η σύμβαση ήταν 1,7 δις. Αν υπολογίσουμε, ότι η ταρίφα ήταν 3% δηλαδή 50 εκατομμύρια, φανταστείτε τι έπεσε πιο πάνω.


Παπαγιάννης: Όλα αυτά τα εξοπλιστικά τα οποία αγοράστηκαν σε κάποιες περιόδους, ειδικά σε εκείνες τις περιόδους, ήταν απαραίτητα για την κοινωνία, για το στρατό για την ασφάλεια της χώρας; Ή ήταν υπερβολική δαπάνη η οποία υπερκοστολογήθηκε και τώρα που ήρθε το ταμείο λένε «κυρίες και κύριοι πώς να μην χρεοκοπήσετε. Δισεκατομμύρια ευρώ πεταμένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δισεκατομμύρια ευρώ πεταμένα στα Ολυμπιακά έργα, χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο που δεν χρειάζονταν… Ήταν απαραίτητα όλα αυτά τα εξοπλιστικά;


Φράγκος: Τα εξοπλιστικά είναι από 28 έως 32 δισεκατομμύρια μετρημένα. Οι αγορές. Από ‘κει και πέρα αυτά ανήκουν σε κατηγορίες. Η μία είναι ότι οπωσδήποτε έπρεπε να αποκτηθούν. Τα μαχητικά αεροπλάνα, ασχέτως αν ψάξει κανείς και βρει μίζες, έπρεπε να αποκτηθούν. Σε μια άλλη κατηγορία τώρα, γι’ αυτά που δεν έπρεπε να αποκτηθούν κι όλα έγιναν στο φτερό. Η αγορά έγινε για λόγους εξασφαλίσεως μίζας. Μερικές φορές γινόταν πλειοδοτικός διαγωνισμός μίζας…


Παπαγιάννης: Ανάλογα με την προσφορά έπαιρνες τη δουλειά.


Φράγκος: Αυτά λοιπόν που δεν έπρεπε να αποκτηθούν. Η απόκτηση άλλων ήταν αμφιλεγόμενη, αν δηλαδή θα ικανοποιήσουν την αποστολή τους. Δεν υπήρχε δείγμα πατριωτισμού. Ό,τι ήθελε έκανε ο καθένας. Υπήρχε κύκλωμα. Όλοι έτρωγαν. Όταν ένας Κάντας πλησιάζει τα 20 εκατομμύρια, φανταστείτε τι γινόταν πιο πέρα. Δεν επόπτευε κανένας.


Παπαγιάννης: Υπήρχε pay- roll για δημοσιογράφους;


Φράγκος: Τα pay – rolls υπήρχαν για ανθρώπους και για δημοσιογράφους. Άλλοι για να χειροκροτούν κι άλλοι για να σιωπούν. Σας πληροφορώ δε ότι υπήρχαν Μέσα και δημοσιογραφικά συγκροτήματα που ενδιαφέρονταν… Πολιτικές εφημερίδες κάνουν προπαγάνδα.

Παπαγιάννης: Ο Σημίτης θα μπορούσε να υποπτευθεί ότι ο Άκης τα έπαιρνε;

Φράγκος: Ο Σημίτης με πλήρη ευθύνη των όσων θα πω γιατί έχω στοιχεία στα χέρια μου, γνώριζε καλά. Ο Σημίτης, το έχει ομολογήσει, έτρεμε τον Άκη, ήταν έτοιμος να τον ανατρέψει. Ο Άκης ήταν παντοδύναμος και επιπλέον διέθετε το χρυσίον για να έχει δικούς του βουλευτές.

Παπαγιάννης: Ελπίζω να μην έπεσε μίζα προς τα εκεί

Φράγκος: Κι εγώ ελπίζω. Αλλά δεν διάβαζε εφημερίδες;

Παπαγιάννης: Ο Τσοχατζόπουλος γιατί ξέπεσε τόσο πολύ κι έγινε καουμπόη του χρήματος;

Φράγκος: Υπάρχει η λατρεία του χρήματος, η αλαζονεία, η φιλαργυρία


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ1 σχόλιο :

 1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ3 Απριλίου 2018 - 11:51 π.μ.

  .
  ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .
  ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ ΟΥΔΕΙΣ !
  ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΜΕΝΑ …………..
  ΑΠΛΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ …
  Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΙΩΣΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ !
  ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ !
  ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ , ΚΑΜΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ !
  ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ 10 ΛΕΠΡΩΝ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ …….
  ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΡΩΤΩΝΤΑΣ - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ; ; ;
  .
  ΟΥΤΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΗΝ
  - Α Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ι Α -
  .
  ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ :
  ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣ΄ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ …….
  ΕΤΟΥΤΗ Η ΙΕΡΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠ΄ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΣΩΝ ΗΡΩΩΝ !
  ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ …………
  ΚΑΙ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ , ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ !
  ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ !
  ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ !
  Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ …….

  Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ …………..
  ΣΚΟΡΠΩΝΤΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΤΑ ………

  ΤΑ ΕΧΩ ΧΑΜΕΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΑΒΕΛ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ..

  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
  .
  http://arxaiaithomi.gr/2017/02/08/%CE%B7-%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9/
  .
  .
  ΥΣ. ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ
  .
  ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΟΣΟ ΑΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΕΓΕΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ !
  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΤΟΥΣ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ
  ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΕ ΑΞΙΑ ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ! ! !
  ΟΣΟ ΕΙΠΑ ΑΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΗΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ !
  ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ :
  “ΟΥΔΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΓΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ”
  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ !
  ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΙ ,
  ΟΥΤΕ ΕΧΘΡΟΙ.
  ΟΥΤΕ ΘΕΟΣ,
  ΟΥΤΕ ΚΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ,
  ΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΙΕΡΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ! ! !
  ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΑΣ
  ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ,
  ΤΕΤΟΙΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ …………………….
  .
  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ,
  Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ !

  ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...