Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΙΟΥΣ «ΗΡΩΕΣ» ΤΙΜΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ


"Σ’ αυτή την ζωή, οι ηλίθιοι δημιουργήθηκαν για να περνούν καλά οι έξυπνοι;"

ΤΡΙΑ  ΜΙΚΡΑ  ΚΕΙΜΕΝΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ  ΦΙΛΟΝΟΗ
Ἄς κρατηθοῦμε μακρυὰ ἀπὸ
τὴν …«ἑορτή»  τους!


16 Νοεμβρίου 2016 ἀπὸ τὸν/τὴν Φιλονόη

Σᾶς λέω, μὴν στέλνετε τὰ παιδιά σας στὴν ἐπέτειο τοῦ πολυτεχνείου καὶ δὲν μὲ ἀκοῦτε.
Ἀφῆστε τὸν ἐθνικὸ μῦθο νὰ καταῤῥεύσῃ μόνος του.
Οὔτε ἡ ἀστυνομία χρειάζεται νὰ πάῃ… Αὐτοὶ θὰ σκοτωθοῦν μεταξύ τους καὶ θὰ ἡσυχάσουμε…

Κνίτες θὰ δέρνουν συριζαίους…
Ἀναρχικοὶ θὰ δέρνουν κνίτες…
Συριζαῖοι θὰ δερονται μεταξύ τους…


Εὐθύμης Μαραμῆς






Πάει κι αὐτὴ ἡ …«ἐπέτειος»!!!

17 Νοεμβρίου 2016 ἀπὸ τὸν/τὴν Φιλονόη

Άλλη μια επέτειος μούφα σήμερα, σε μια χώρα μούφα που εδώ και δεκαετίες δε γνωρίζει, ούτε που πάει, αλλά ούτε τι κάνει.
Μια ακόμη ιστορία για αγρίους που προέκυψε περισσότερο ως προϊόν νοσηρής φαντασίας, ενισχυμένης με δόσεις παραισθησιογόνων, παρά ως αποτέλεσμα ιστορικής έρευνας και μελέτης.
Μια κατευθυνόμενη συγκέντρωση ονειροπόλων, αφελών και γενικώς πειραγμένων, που αποτέλεσε το εφαλτήριο ανελίξεως, εξελίξεως και πλήρους αποκαταστάσεως μιας μερίδας μετέπειτα πολιτικών, που δίδαξαν και απέδειξαν έμπρακτα πως σ’ αυτή την ζωή, οι ηλίθιοι δημιουργήθηκαν για να περνούν καλά οι έξυπνοι.


Ψωμί, παιδεία, ελευθερία το σύνθημα του 1973 με βασικό ζητούμενο για μερίδα λαού την ελευθερία να κάνει ο καθ’ ένας ότι μαλακία ήθελε, όπως περίτρανα απεδείχθη στην συνέχεια, μιας και ψωμί υπήρχε σε επάρκεια, αλλά και παιδεία άξια λόγου.

Ψωμί, παιδεία, ελευθερία και το σημερινό σύνθημα, μιας και τα τρία είναι πλέον στο στάδιο της ελλείψεως και λίαν προσεχώς της εξαφανίσεως.
Άϊντε και του χρόνου!!


Ἀθανασάκης Ἀπόστολος




Ποιούς …«ἥρωες» τιμοῦμε σήμερα;
17 Νοεμβρίου 2016 ἀπὸ τὸν/τὴν Σίγμα
Μπορείτε να διανοηθείτε πόσα εκατομμύρια Ελληνόπουλα υποχρεώθηκαν από το σύστημα να τιμούν ως …ήρωες τους συγκεκριμένους «πατριώτες»;
Οι ίδιοι αυτοί …«ήρωες» νομοθέτησαν και υποχρέωσαν ολόκληρες γενεές να τους τιμούν και να τους μνημονεύουν εν ζωή!
Οι ίδιοι κατέθεσαν στεφάνια σε μνημεία, που οι ίδιοι μας υποχρέωσαν να πληρώσουμε για να τιμήσουν τους …εαυτούς τους. Τόσο αστείοι!
Και τιμώντας ως ήρωες μερικούς ρεμπεσκέδες του Πολυτεχνείου, πίσω από τους οποίους συγκαλύφτηκε η δράση μυστικών υπηρεσιών, που επανέφερε την …«δημοκρατία» στην Ελλάδα,  πώς να πάει το μυαλό κάποιου ότι αυτοί οι …«ήρωες» μπορεί να έφαγαν δισεκατομμύρια από τα Δημόσια Ταμεία σε μίζες, υπηρετώντας τους επικυριάρχους, εις βάρος των Ελλήνων;
Το ποιοι θα θεωρούνται ήρωες, το πότε και το πώς θα μνημονεύονται και θα δέχονται τιμές, επιβάλλεται πάντα με νόμο του κράτους…
Αλλιώς ξεχνιούνται γρήγορα, όπως ξεχάστηκαν όλοι όσοι πολέμησαν το κράτος-προτεκτοράτο και τους πολιτικούς-πράκτορες των ξένων αφεντικών.

Οι …«ήρωες» του Πολυτεχνείου ήταν αυτοί που μας έβαλαν ακόμα πιο βαθειά στον βούρκο της Νέας Τάξεως και η Νέα Τάξη τους προστάτεψε, τους πλούτισε, τους δόξασε και τους επέτρεψε να νομοθετήσουν την διαιώνιση των μύθων του Πολυτεχνείου, την συσκότιση γύρω από την δράση των ξένων αφεντικών που βοήθησαν στην …«απελευθέρωσή» μας και την υποχρεωτική τίμησή τους εις τους αιώνας των αιώνων.
Για να μην νομίζουμε ότι αυτά τα γραφικά γίνονται μόνο στην Βόρεια Κορέα.


Αποποίηση ευθύνης… Το κολάζ το βρήκα έτοιμο…
Η λέξη «λαμόγια» δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο γιατί δεν περιγράφει ούτε στο ελάχιστο αυτό που έχω στο μυαλό μου γι’ αυτούς τους …«κυρίους».

Σίγμα
 
ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...