Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ 2018 ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.



  1821.    ΜΕΤΑ  400  ΧΡΟΝΙΑ  ΣΚΛΑΒΙΑΣ  ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΜΕ,  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΟΥ  ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΥ  ΕΧΘΡΟΥ  ΤΟΥ  ΓΕΝΟΥΣ,  ΜΕ  ΣΥΝΘΗΜΑ:  «ΤΟΥΡΚΟΣ  ΜΗ  ΜΕΙΝΕΙ  ΣΤΟΝ  ΜΩΡΙΑ,  ΜΗΔΕ  ΣΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ  ΟΛΟ». 
Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ


Η Τουρκάλα δημοσιογράφος, Uzay Bulut γράφει επί λέξει: «Τον 11ο αιώνα, οι Τούρκοι τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία εισέβαλαν και κατέκτησαν την ελληνόφωνη χριστιανική βυζαντινή αυτοκρατορία ανοίγοντας το δρόμο για την τουρκοποίηση και τον εξισλαμισμό της περιοχής με την μέθοδο των δολοφονιών, των απαγωγών, των βιασμών και τον βίαιο προσηλυτισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ:



 

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αναφέρει για πρώτη φορά τη φράση «φωτιά και τσεκούρι» σε  επιστολή  του,  την  15 Ιουνίου 1822,   στην  οποία  καλεί  τους κατοίκους χωριών της Αχαΐας να συμμετάσχουν στην πολιορκία της Πάτρας  ή να υποστούν τις συνέπειες   σαν  προδότες. 


Το κείμενο της επιστολής του Κολοκοτρώνη, έχει ως εξής:

«Εις Ελόγου Σας χωρία της Λιοδώρας, όλα από Ζάτουνα έως Ασπρα Οσπήτια. Ευθύς όπου λάβετε το παρόν μου να ακούσετε την φωνήν του γενναιοτάτου χιλιάρχου Δημητράκη Πλαπούτα, τον οποίον διορίζω με πληρεξουσιότητα να πάρη τα άρματα σας και όλοι μαζύ να ελθήτε το ογληγορώτερον κατά το χρέος σας. Του έδωσα άδεια δια εκείνους από εσάς όπου δεν θελήσουν να θύση και να απολέση με φωτιά και τζεκούρι, οι δε λοιποί είσθε εις την αγάπην μου και κάμνετε το χρέος σας με προυθυμίαν, και ελπίζω ότι θ’ ακολουθήσετε χωρίς δυσκολίας. Ακολουθήσατε λοιπόν καθώς σας γράφω και ακολουθήσατε τον Καπιτάν Δημητράκη να προφθάσετε το ογληγορώτερον.

15 Ιουνίου 1822, Σαραβάλι εκ της πολιορκίας Πατρών

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκος μη μεινει στο μωρια μηδε στον κοσμον ολο


ΠΟΙΟΣ  ΗΤΑΝ  Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΤΗΣ  ΕΠΟΧΗΣ  ΤΟΥ  1827.

 Στις 19 Ιουνίου  1827  ο Κολοκοτρώνης ξεκινώντας την εκστρατεία του εναντίον όσων είχαν προσκυνήσει τον Ιμπραήμ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Δημητρίου Νενέκου,   ξαναείπε  την   φράση «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».
Οπλαρχηγός της επαρχίας Πατρών, ο Νενέκος, αφού πολέμησε  στα πρώτα χρόνια της επανάστασης, εξαγοράστηκε μετά το 1825 από  τον Ιμπραήμ  με  χρήματα  και  αξιώματα.  Με το πέρασμα των χρόνων το όνομα του Νενέκου έγινε συνώνυμο του δωσιλογισμού και της εθνικής προδοσίας.
Το 1825, όταν στο Μοριά έφθασε ο Ιμπραΐμ, σκόρπισε με  σφαγές  τον φόβο  και  έτσι  πολλοί υπέκυψαν στις απειλές του κι άφησαν τα όπλα. Έντρομοι, από την ανεξέλεγκτη βία και την βαρβαρότητα  των  τουρκαλβανών, γύρισαν στα χωράφια και τα σπίτια τους, δηλώνοντας υποταγή. Επικεφαλής όσων συνεργάστηκαν με τον Αιγύπτιο, ήταν ο καπετάνιος Δημήτρης Νενέκος, που οι ντόπιοι τον σέβονταν και τον πίστευαν, καθώς έσπερνε φήμες και καλλιεργούσε πανικό.
Ο Νενέκος είχε δείξει από την αρχή το σκληρό του πρόσωπο, αφού για να γίνει οπλαρχηγός του προκρίτου της Πάτρας, δολοφόνησε δύο πολεμιστές που διεκδικούσαν κι αυτοί το αξίωμα.

Στην αρχή ο Νενέκος διακρίθηκε σε αρκετές πολιορκίες. Μετά την πολιορκία και την πτώση του Μεσολογγίου όμως, ο άλλοτε πατριώτης οπλαρχηγός δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα προνόμια που του έταξε ο σουλτάνος Ιμπραΐμ και ξεκίνησε τη συνεργασία μαζί του. Έτσι προσκύνησε, δηλαδή αλλαξοπίστησε και άρχισε να πολεμά εναντίον των Ελλήνων. Σε λίγο καιρό είχε γίνει επικεφαλής των «τουρκοπροσκυνημένων». Οι προδότες άρχισαν να αυξάνονται με ανησυχητικό βαθμό. 

Ο Γέρος του Μοριά είχε προειδοποιήσει ότι δε θα δείξει έλεος σε κανένα Τουρκοπροσκυνημένο. Τις προειδοποιήσεις του αυτές, τις κατέγραφε σε επιστολές, για να είναι σίγουρος ότι θα φτάσουν παντού.


Στο Ισραήλ οι πρόσφυγες και μετανάστες χαρακτηρίζονται ως δολιοφθορείς της κοινωνίας.  Εδώ  ο  Τσίπρας,  αν  και   γνωρίζει  ότι  είναι  πράκτορες  των  τούρκων  και  θα  χτυπήσουν  τον  στρατό  μας  πισώπλατα, τους  υποδέχεται  με  χαρά,  (λέει  ότι  δεν  υπάρχουν  θαλάσσια  σύνορα),  και  βάζει  τους  στρατιώτες  μας  να  τους  εξυπηρετούν  σαν  φιλιππινέζες.  

Δολιοφθορέας είναι κάποιος που εισβάλλει-διεισδύει σε μια χώρα με σκοπό να την βλάψει και να την καταστρέψει. Ως δολιοφθορείς κατηγοριοποιεί το επίσημο Ισραήλ τους μετανάστες και πρόσφυγες από την Αφρική, τους οποίους και απελαύνει με συνοπτικές διαδικασίες στις χώρες προέλευσης τους ή τους φυλακίζει αν αρνηθούν να αποχωρήσουν εθελοντικά.





Ο Κολοκοτρώνης έπαιρνε το κεφάλι στους προδότες.

Γιατί ο Κολοκοτρώνης έγραψε την επιστολή;
Αν φοβόντουσαν τον Ιμπραΐμ, ο ευφυής στρατηγός κατάλαβε ότι έπρεπε να φοβούνται αυτόν πιο πολύ.  Έτσι ο Γέρος  του Μοριά αποφάσισε να λάβει τα μέτρα του. Προκειμένου να αναζωπυρώσει την επανάσταση, συνέταξε κάποιες επιστολές. Μέσω των επιστολών αυτών προειδοποιούσε πως, όποιο χωριό δεν επανερχόταν στο ελληνικό στρατόπεδο, θα το πλήρωνε με αίμα.

 Δεν έβαλε όμως στο στόχο τους απλούς χωρικούς. Ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν μικροκακοποιός, αλλά ηγέτης μιας επανάστασης. Με τον στρατηγικό του νου κατάλαβε ότι πρέπει να κυνηγήσει την ηγεσία του προδοτικού κινήματος, δηλαδή τον Νενέκο, που είχε γίνει Μπέης, είχε πάρει χρήματα και γη και συγκρούστηκε σε μάχες με τους πρώην συμπολεμιστές του. 





Ο  Τσίπρας  και  το  σκυλολόι  του  προετοιμάζονται  μεθοδικά από  καιρό  για  να  ξεπουλήσουν  την  Μακεδονία.  Είναι  ένα  από  τα  πιο  βασικά  πιστεύω  τους.  Είναι  μέσα  στα  γονίδιά  τους.  Δεν  μπορούμε  να  φανταστούμε  πόσο  κακία  και  προδοσία  κρύβουν  μέσα  τους  αυτά  τα  καθάρματα,  όταν  σκέφτονται  ακόμη  και  το  όνομα  Μακεδονία.



Την επόμενη ημέρα από την ψηφοφορία του  Τσίπρα  θα έχουν αλλάξει όλα και  οι  βούλγαροι  των  Σκοπίων,  με μερικές αλλαγές  σε  πινακίδες δρόμων και δυό-τρία αγάλματα, θα θεωρούνται  διεθνώς  και  επίσημα  και  με την  υπογραφή  του  Τσίπρα,  ότι  έχουν προγόνους τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Παγκόσμιας  Ιστορίας  και  θα είναι κύριοι και διαχειριστές της  πλουσιότερης  ιστορικής ταυτότητας  του  κόσμου.
Όλοι  μας   όμως  καταλαβαίνουμε,   ότι  αυτή  ειδικά  η  προδοσία,  η  προδοσία  της  Μακεδονίας, δεν αποτελεί μόνο μια απλή συναισθηματική ήττα και εθνική μείωση.  Πρόκειται  για ένα καίριο ζήτημα, που θίγει τις ευαισθησίες κάθε πραγματικού  Έλληνα.
Δημιουργεί το καταστροφικό προηγούμενο για αμφισβήτηση της Ελληνικής εθνικής συνοχής, των συστατικών στοιχείων, πάνω στα οποία οικοδομήθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος και έχουν αποτελέσει την επιβεβαίωση της αδιάσπαστης ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού. Του ζωτικού δηλαδή ερείσματος, που μας επέτρεψε να επιβιώσουμε και να διαμορφώσουμε τη σύγχρονη προοπτική μας στον σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο που ζούμε.
Αυτό είναι η υπέρτατη προδοσία, προδοσία πολύ μεγαλύτερη από την προδοσία του Εφιάλτη.
Και γνωρίζουμε καλά ότι αυτό ακριβώς επιδιώκει ο Τσίπρας και η συμμορία του.


ΟΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ  ΗΡΩΕΣ  ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ.  

Ο γέρος του Μοριά ορκίστηκε να σκοτώσει  τον  Νενέκο, όταν έμαθε ότι ο Νενέκος είχε την ευκαιρία να σκοτώσει τον Ιμπραΐμ, όταν αυτός  χάθηκε στο δάσος κι όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά τάχθηκε με το μέρος του. 
Και ο γέρος όπως πάντα κράτησε τον λόγο του.

Ο Σαγιάς, το πρωτοπαλίκαρό του, με εντολή του Κολοκοτρώνη τον σκότωσε.

Λίγες μέρες μετά την εκτέλεση του Νενέκου, το μαζικό προσκύνημα τελείωσε.

Ο φόβος ήταν πιο μεγάλος προς τον Κολοκοτρώνη, που έβαζε μπροστά το ιδανικό της ελευθερίας, παρά προς τον Ιμπραΐμ.

Η  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΕΔΩ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΑΣ  ΔΙΔΑΣΚΕΙ,  ΝΑ  ΜΑΣ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΕΙ,  ΝΑ  ΜΑΣ  ΠΑΡΟΡΜΑ.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 


1 σχόλιο :

  1. http://www.world-wide-democracy.net/

    https://www.facebook.com/rigaodfere/?ref=profile_intro_card

    https://www.facebook.com/ddvitalis/posts/278985675841374


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...