Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ειδήσεις που δεν λένε τα κανάλια (στυξ)



«Ρε που πάμε, ρε!!»…

Ρήση του Βασίλη Αυλωνίτη



Παραθέτω μια σειρά από ειδήσεις, που πάω στοίχημα πως δεν θα ακούσετε στα αποψινά δελτία ειδήσεων. Θα είναι εξ άλλου γιομάτα από τις τρομερά τσιτάτα υποτέλειας στην «αναπόφευκτη» δουλεία στο ΔΝΤ κι όλους τους άλλους κερδοσκόπους τραπεζίτες που μας κουβάλησε ο Αρχισοσιαληστής, μολύνοντας την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη.

Κυριαρχικό δικαίωμα τις Ελλάδος τα 12 μίλια

Το λένε και το ξαναλένε μπας και το πιστέψουνε ή και το ακούσουνε οι κουφοί.

«Η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων έως τα 12 ναυτικά μίλια είναι κυριαρχικό δικαίωμα τις χώρας, που προβλέπεται ρητά από το Δίκαιο τις Θάλασσας και συνιστά μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Το γεγονός και μόνο ότι υπάρχει απειλή πολέμου είναι απαράδεκτο.



Δεν νοείται να υπάρχει απειλή πολέμου από μια χώρα υποψήφια τις ένταξη, εναντίον μιας χώρας – μέλους τις ΕΕ, με δεδομένο και το πλαίσιο εντός του οποίου αναπτύσσονται οι διεθνείς σχέσεις στην εποχή τις. Είναι θέμα τις Τουρκίας να το καταργήσει» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σε ερώτημα για τις πρόσφατες, σχετικές με το casus belli, δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ανταλλάγματα για την άρση του casus belli ζητά η Τουρκία
O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αhmet Davutoglou σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV επιβεβαίωσε έμμεσα τις πληροφορίες για επερχόμενες αλλαγές στη Πολιτική Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, οι οποίες πρόκειται να συζητηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα αποτυπώνουν ”τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις μας με τους γείτονές μας”.

Όσον αφορά την άρση του casus belli, για την οποία απαιτείται σχετικό ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και όχι απλώς η απάλειψή της από το Έγγραφο Πολιτικής Εθνικής Ασφαλείας, ο Davutoglu ξεκαθάρισε ότι δε τίθεται ζήτημα “μονομερούς κίνησης” αλλά αντιθέτως χρειάζονται “αμοιβαία βήματα”.

Μόνιμη η παρουσία των ελεγκτών της τρόικας στην Αθήνα (γκαουλάιτερ γαρ)

«Με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του Μνημονίου, οι ελεγκτές της τρόικας αποκτούν μόνιμη στέγη στην Αθήνα. Η λειτουργία του γραφείου των ελεγκτών ξεκινά στις 13 Σεπτεμβρίου, με την επιστροφή τους για την νέα ενδιάμεση αξιολόγηση της οικονομίας.

«Η ελληνική χρεοκοπία είναι μόνο θέμα χρόνου»

Σε μια συστηματική προσπάθεια… εξορκισμού των σεναρίων χρεοκοπίας έχουν αποδυθεί η ελληνική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, με τα ΜΜΕ της Ελλάδας σε ρόλο… ντουντούκας των καθησυχαστικών δηλώσεων, αποσκοπώντας κατά πρώτο λόγο στον κατευνασμό του θυμικού των Ελλήνων καταθετών, που συνεχίζουν να εμφανίζουν σημάδια έντονης νευρικότητας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Council of Foreign Relations».

“Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το πετρέλαιο”

Η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα εναλλακτικά σενάρια, ώστε να προστατεύεται το εισόδημα του πολίτη (ναι μην ανησυχείτε) και να μην υπάρχει μαζική μετάταξη προϊόντων από 11%, σε 23% του ΦΠΑ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ερωτηθείς αν το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης του φθηνού πετρελαίου θέρμανσης, ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί, προς το παρόν, καμία απόφαση. Την αντίθεσή του έχουν εκφράσει οι πρατηριούχοι σε ενδεχόμενη εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο.

Οι καταναλωτές να δείτε. Που θα πάνε να ψηφίσουν μαζικά ΠαΣοΚ στις δημοτικές.

Το νέο εμπορικό κέντρο στα Σκόπια εγκαινίασε ο Όμιλος Βερόπουλου

Το νέο εμπορικό κέντρο «Vero Center» στα Σκόπια, εγκαινίασε ο όμιλος «Σούπερ-Μάρκετ Βερόπουλος», επένδυση ύψους 36 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτής δημιουργούνται 510 νέες θέσεις εργασίας, ενώ συμβάλλει και στην αναβάθμιση της περιοχής και γίνεται πόλος έλξης για την τοπική αγορά, με τα καταστήματα του να είναι πλήρως μισθωμένα.

Στα εγκαίνια εκτός από τους επικεφαλής του Ομίλου παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της FYROM και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι πύλες για το κοινό άνοιξαν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου του 2010. Οι Έλληνες επιχειρηματίες, έχουν αναγνωρίσει πρώτοι απ΄όλους την πΓΔΜ με το «συνταγματικό» της όνομα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Τι γίνεται με το Ισραήλ και τους «S 300» στην Κρήτη;

Διευκρινίσεις για πληροφορίες που θέλουν τα πυραυλικά συστήματα να εμπλέκονται σε ασκήσεις του ισραηλινού στρατού, ζητάνε βουλευτές του Κόμματος. Ο Νετανιάου ζήτησε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να παραχωρήσει τους πυραύλους S-300, που αγοράστηκαν για να πάνε στην Κύπρο και κατέληξαν να σταθμεύουν στην Κρήτη, ώστε να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο ισραηλινής στρατιωτικής άσκησης ώστε να εξοικειωθούν οι ισραηλινοί πιλότοι και να αναπτύξουν τρόπους εξουδετέρωσής τους.

Μια ακόμη πλευρά της επικίνδυνης στρατιωτικοπολιτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ αναδεικνύει το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών βουλευτές του ΚΚΕ.

Συνειδητοποιεί ή όχι η κυβέρνηση ότι “παίζει με τη φωτιά” και προκαλεί με μια τέτοια πιθανή της απόφαση όχι μόνον τους αραβικούς λαούς, αλλά και τη Ρωσία, από την οποία αγοράστηκαν αυτά τα πυραυλικά συστήματα;». (Ριζοσπάστης)

Δύο νέες προσφυγές στο ΣτΕ κατά του «Καλλικράτη»

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν ο Δήμος Σοχού Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Αποδοτίας Αιτωλοακαρνανίας κατά του υπουργού Εσωτερικών Γ.Ραγκούση και ζητούν να ακυρωθεί ως αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και το Σύνταγμα η απόφαση του με την οποία ορίζεται ο αριθμός των μελών των δημοτικών συμβουλίων, μετά τον «Καλλικράτης».

 

Χωρίς τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ τα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου

Να μην παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, θεωρώντας πως «δεν έχει κανένα νόημα» και χαρακτηρίζοντας «επικοινωνιακού χαρακτήρα» τις συναντήσεις στο πλαίσιο της έκθεσης.

Να το δείτε πως ο Αρχισοσιαληστής θα μιλάει μόνο ενώπιον των συνήθων χειροκροτητών του.

Στήβεν Χόκινγκ: Δεν υπάρχει ενιαία “θεωρία του παντός”

Ο διάσημος φυσικομαθηματικός Στήβεν Χόκινγκ έκανε τους θρησκόληπτους ν’ ανατριχιάσουν κι έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας ξανά πάνω του με την αθεϊστική άποψή του, ότι το σύμπαν δεν έχει ανάγκη από Θεό για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει.

Στο νέο του βιβλίο “Το Μεγάλο Σχέδιο”, η κεντρική επιστημονική ιδέα του είναι: Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία “θεωρία του παντός” που θα εξηγήσει το κάθε τι υπό ενιαία μορφή. Με άλλα λόγια, το θεωρούμενο “ιερό δισκοπότηρο” της Κοσμολογίας και της Φυσικής μάλλον δεν θα βρεθεί ποτέ, παρά τις συνεχείς προσπάθειες τόσων και τόσων επιστημόνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...