Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ...

Το 2009 από την ΔΕΘ και από τα χείλη του κ. Γ. Παπανδρέου οι πολίτες άκουγαν πως «υπάρχει ελπίδα ότι στις 4 Οκτωβρίου αρχίζει μια νέα εποχή, η οποία θα στηριχθεί σε ένα νέο σχέδιο εθνικής ανάτασης».
Σήμερα μέσα σε γενικό κλίμα κατάθλιψης έντρομοι ακούνε ότι… «Όλοι ξέρουμε ότι περνάμε από μια πολύ δύσκολη στιγμή» . Μεταθέτει δε τη νέα εποχή για το …2013 !

Το 2009 από την ΔΕΘ και από τα χείλη του κ. Γ. Παπανδρέου οι πολίτες άκουγαν ότι «το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που αφορά στην οικονομία, προβλέπει τη στήριξη της αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων . Ο στόχος να κρατήσουμε την αγορά ζωντανή και να δώσουμε ζωή στην οικονομία».
Σήμερα έξω από τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τα λουκέτα οι πολίτες έντρομοι ακούνε ότι … «έχουμε κάνει μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά (?) ως Κυβέρνηση» και αναρωτιούνται εάν ζουν σε διαφορετική χώρα από τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Το 2009 από την ΔΕΘ και από τα χείλη του κ. Γ. Παπανδρέου οι πολίτες άκουγαν ότι «θα δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό»
Σήμερα οι πολίτες έχοντας υποστεί τον ανελέητο βιασμό των εισοδημάτων τους με μείωση 20% στους μισθούς τους, 15% στις συντάξεις τους, ληστρική κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αύξηση τρεις φορές του ΦΠΑ, αύξηση κατά 40% στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης , έντρομοι ακούνε τον πρωθυπουργό προκλητικά να απαντά ότι …. «Τα λεφτά αυτά πάνε σε θέσεις εργασίας».
Μόνο που οι θέσεις εργασίας αντί να αυξάνονται …μειώνονται και η ανεργία καταγράφει ιστορικά ρεκόρ.

Το 2009 ο κ. Γ. Παπανδρέου από το βήμα της ΔΕΘ είχε προσπαθήσει να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι όπως είπε «έντρομοι ακούν από τον κ. Καραμανλή ότι η λύση στα προβλήματά τους είναι να παγώσει ο μισθός τους».Σήμερα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, για τους οποίους ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε υποσχεθεί αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, είναι τρομοκρατημένοι, αντιμετωπίζοντας την απειλή να …παγώσουν κυριολεκτικώς οι ίδιοι, συνέπεια της σχεδιαζόμενης εξίσωσης των τιμών του πετρελαίου κίνησης- θέρμανσης.

Το 2009 από την ΔΕΘ και από τα χείλη του κ. Γ. Παπανδρέου οι πολίτες άκουγαν για « πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο»
Σήμερα όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι, πλέον, πληρώνουν περισσότερα για ηλεκτρικό ρεύμα, αφού τα Τέλη υπέρ ΑΠΕ, αυξημένα κατά 1500% επιβάλλονται ήδη στα εμπορικά και βιομηχανικά τιμολόγια και μετακυλίονται απευθείας και πλήρως στον τελικό καταναλωτή.
Συγχρόνως έντρομοι παρακολουθούν την κυβέρνηση να προσπαθεί εσκεμμένα να τους παραπλανήσει για πολλοστή φορά και να αναβάλει την συνεδρίαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, που επρόκειτο να αποδεχθεί το αίτημα της ΔΕΗ για αύξηση των τιμολογίων, ώστε να μην προηγηθεί της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.

Το 2009 από την ΔΕΘ και από τα χείλη του κ. Γ. Παπανδρέου οι πολίτες άκουγαν για «Αναβάθμιση της παιδείας και αύξηση των δαπανών της, καθώς και για την έρευνα αθροιστικά στο 7% του ΑΕΠ με πρόσθετους πόρους 7,8 δις ευρώ».
Σήμερα οι πολίτες έντρομοι παρακολουθούν σχολεία έτοιμα να ξεκινήσουν αλλά ….χωρίς καθηγητές και γενική υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης με τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα να θυμίζει τριτοκοσμική χώρα.

Το 2009 από την ΔΕΘ και από τα χείλη του κ. Γ. Παπανδρέου οι πολίτες άκουγαν για «αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του κατώτατου μισθού».
Σήμερα οι πολίτες έντρομοι παρακολουθούν σενάρια συνδιαλλαγής τρόικας- κυβέρνησης που ξεκινούν ( το καλύτερο σενάριο) από το …. 70% του επιδόματος ανεργίας που ελάμβαναν πέρυσι (και όχι το 70% του κατώτερου μισθού που είχε υποσχεθεί), και καταλήγουν στην πλήρη κατάργηση του !

Το 2009 από την ΔΕΘ ο κ. Γ. Παπανδρέου υποσχόταν ότι «Δεν τίθεται θέμα αύξησης ΦΠΑ και θ’ αυξηθεί η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες» και φυσικά το γνωστό … « Λεφτά υπάρχουν».
Σήμερα οι πολίτες έντρομοι αναρωτιούνται πόσο μακριά μπορεί να είναι ο ένας Σεπτέμβρη από τον άλλο ! Γιατί οι υποσχέσεις και οι διαβεβαιώσεις που έρχονται από τα χείλη του Πρωθυπουργού εξοργίζουν. Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα .

Όπως και η απάντηση του στην ερώτηση γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο. «Θα σας βάζαμε σε μια περιπέτεια, όχι για ένα προφανές ερώτημα, αλλά και για μια προφανή απάντηση (sic!). Έτσι αναλάβαμε εμείς την ευθύνη».
«Μια προφανή απάντηση…!!!» Μάλιστα . Οι ταχυδακτυλουργοί της έκτακτης ανάγκης….
Στο ερώτημα μου «Μα ακόμη και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος έκανε δημοψήφισμα για ΝΑΙ ή ΟΧΙ και δεν μετήλθε παρόμοιας πρωτοφανούς επιχειρηματολογίας», μια εκκωφαντική σιωπή παραπέμπει σε «έρημη χώρα»!!!


http://kostasxan.blogspot.com/2010/09/blog-post_3683.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FvhzE+%28%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82%21%29


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...