Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

LE FIGARO: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ"

Θα ξεπουλήσουν σε τιμή ευκαιρίας πριν εξαφανισθούν
Η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" είχε χθες άρθρο, με τίτλο "Η Ελλάδα πωλείται σε ξένους επενδυτές" και ανέφερε ότι ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης προσδιόρισε ότι το "fast track" (γρήγορο ξεπούλημα) θα ξεκινήσει το 2011.
Μετά τα απανωτά εγκλήματα της κυβέρνησης στη διαχείριση της μεγάλης κρίσης, οδηγείται, πανικόβλητη πλέον, στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου σε τιμή ευκαιρίας.

Ο πρόεδρος της Ν. Δ. αποκάλυψε στη Θεσσαλονίκη την πορεία του δράματος.

"...Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την εκτόξευση του χρέους. Αν είχαν υλοποιηθεί τα δημοσιονομικά μέτρα που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Καραμανλή..." είπε ο κ. Σαμαράς το έλλειμμα για το 2009 θα είχε κλείσει το πολύ στο 9,9%.

"...Με αλχημείες και δημιουργική λογιστική η κυβέρνηση αύξησε το έλλειμμα στο 13,6%, ενώ το 2009 θα είχε κλείσει το πολύ στο 9,9%. Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε κρίση ελλείμματος, αλλά το ίδιο προκάλεσε κρίση δανεισμού..." είπε.
Για να πεισθεί και ο πιο καχύποπτος αρκεί να δει τι λέγεται έξω και όχι από τα πληρωμένα από την κυβέρνηση εγχώρια τηλεοπτικά παπαγαλάκια.
Τη φράση "δεν υπάρχει περίπτωση για αναδιάρθρωση του χρέους" τη λένε πιο συχνά και από "καλημέρα" οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
Ο τελευταίος όμως παραδέχεται στη Wall Street Journal πως το πακέτο στήριξης της Ελλάδας δεν επαρκεί για να αντισταθμίσει τις συνέπειες από τον αποκλεισμό της χώρας από τις διεθνείς αγορές.
Και η τρόικα υποστηρίζει ότι "το πρόγραμμα στήριξης θα μπορούσε να παραταθεί και πέραν του 2013".

Με άλλα λόγια, δημιούργησαν μια κρίση χωρίς διέξοδο και τώρα ετοιμάζονται, πριν φύγουν κυνηγημένοι, να ξεπουλήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...