Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

«Καλλικράτης»: Το προπαρασκευαστικό στάδιο της παράδοσης!


Του Βάϊου Φασούλα
«Καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια στις πιο δύσκολες συνθήκες των τελευταίων δεκαετιών…» ανέφερε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, Πρόεδρος του Πασόκ, στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης 2010 στο νέο υπουργικό ΤΟΥ συμβούλιο. Πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλιστικής, (ξεπέρασε όλους τους ευρωατλαντικούς – «νεοκλασικούς» λαϊκούς και σοσιαλιστές, Κλίντον, Μπλέρ, Σρέντερ και άλλους, – πρωτεργάτες της σφαγής της Παγκόσμιας Κοινότητας), υποψήφιος, ακούμε, για ακόμα μεγαλύτερα… πόστα, θα πάρει και το γερμανικό βραβείο στις αρχές Οκτωβρίου στη Γερμανία (βραβείο Quadriga «Τέθριππον» που θα του απονεμηθεί από το «Εργαστήρι της Γερμανίας»-Βερολίνο, πρόσφατα έχουμε αναφερθεί σ’ αυτό) ακριβώς γιατί… έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία!!
Παράλληλα με τα σκληρά μέτρα, σπίλωσε και τη μνήμη του Αρχαίου Έλληνα Καλλικράτη, τον μάντρωσε στα πράσινα κιτάπια του και αμόλησε τα «σοσιαλιστικά» στελέχη του στη μάχη για την επικράτηση της πασοκικής συμφοράς στη νέα χωροταξική απορρύθμιση, ακριβώς για να κρατήσουν την Ελλάδα όρθια!!
Τρομάρα μας, λέμε εμείς, που τυγχάνει να είμαστε κι εμείς σοσιαλιστές. Μόνο που ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν είναι σοσιαλιστής. Μη λέμε τρελά πράγματα, Πολίτες. Μη μας εκπλήσσει ο πότε παροδικός και ήπιος λόγος του, ο πότε υποκριτικός και αλληγορικός και άλλοτε αυταρχικός και καταστροφικός, αφού με το λόγο του και κυρίως με τα ενδεκάμηνα «έργα» του, έδεσε την Ελλάδα και σέρνεται στα άρματα του ΔΝΤ, του καταδικαστικού μνημονίου, της τραγουμανίστηκης τρόικας, υποπροϊόντα κατάπτυστης κατηγορίας του καπιταλισμού που σερβιρίστηκαν στον ελληνισμό, γηγενή και απόδημο με τους πιο ξεδιάντροπους τρόπους.
Κατά τ’ άλλα, περιμέναμε την τρέχουσα κατάσταση, ίσως να μην την περιμέναμε σε αυτό το σημείο κι αυτό, διότι, προεκλογικά άλλα έλεγε ο «σοσιαλιστής» Πρωθυπουργός, «ότι υπάρχουν λεφτά» και αποδεικνύεται πως είχε δίκιο!! Μόνο που δεν είχε την τόλμη και το θάρρος μήτε και την ελληνική λεβεντιά (πρέπει να είναι κανείς και λίγο Έλληνας για να μπορεί τέτοια προνόμια να τα κρατάει ψηλά και πολύ περισσότερο να είναι λεύτερος που να μ π ο ρ ε ί και να θ έ λ ε ι να εργάζεται για τη Χώρα του, προσόντα που, δυστυχώς, κατά την άποψή μας, δεν διαθέτει) να έλεγε, λοιπόν, πως τα λεφτά θα τα πάρουνε από το γδάρσιμο της ελληνικής κοινωνίας για να σωθούμε… όπως και έγινε, δυστυχώς.
Με όλα τα παραπάνω, που δεν είναι παρά κόκκοι της διπολικής, αμερικανόφιλης τριάντα εξάχρονης «σοσιαλδημοκρατικής» δυναστείας, οδηγηθήκαμε στο χάος, απ’ το οποίο η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να μας… βγάλει. Ένα χάος, που με τη βούλα του «Καλλικράτη» που (για όσους δεν γνωρίζουν ελληνικά), «Καλλικράτης» ελληνικά σημαίνει: Προπαρασκευαστικό στάδιο τελικής παράδοσης! Μάλιστα, καλά διατυπώθηκε. Μόνο που αυτό το προπαρασκευαστικό στάδιο έχει ημερομηνία λήξεως!
Στη δίνη του ληστρικού και απάνθρωπου εκατοντάδων σελίδων ευρωμνημόνιο, στον τρόμο της τρόικας που θα εισβάλει και στα σπίτια μας, στις φασιστικές ευρωφατρίες της «ΕΕ», στη μέγγενη του διεθνούς καπιταλισμού, στα σκληρά μέτρα των αλαζόνων, ψευτών και υποκριτών «ελλήνων πολιτικών» και στο κερασάκι της αυταρχικής «Καλλικρατικής» κυριαρχίας, η σημερινή «πράσινη» κυβέρνηση έχει τοποθετήσει τον τελευταίο άσσο της προκειμένου να σταθεί στα πόδια της. Η άνευ όρων παράδοση της ελληνικής επικράτειας και των Πολιτών της στην κυριαρχία του κεφαλαίου, είναι πλέον δεδομένη. Παράλληλα, πρέπει να επισημάνουμε και την απόλυτη αποτυχία των κομμάτων, ιδιαίτερα της Κοινοβουλευτικής Αριστεράς, ότι είναι επίσης δεδομένη. Η συγκυρία, η οποία υπάρχει για πρώτη φορά, βρίσκει την Αριστερά διαλυμένη, αποπροσανατολισμένη και διχασμένη (κι αυτό σημαίνει ότι εργάστηκε για τη συντήρηση και παραμονή των κομμάτων εξουσίας στο σβέρκο του λαού) και τα κόμματα εξουσίας, έτσι και αλλιώς, από το ξεκίνημά τους ήταν αποτυχημένα. Δείτε το σημερινό κατάντημα.
Ένα μόνο μένει: Οι Πολίτες, όλοι οι Πολίτες και προπάντων οι ψηφοφόροι της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της προηγούμενης που θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια τι κάνουν; Το «Καλλικρατικό» προπαρασκευαστικό στάδιο παράδοσης όπου να ’ναι τελειώνει. Την αυταρχική λειτουργία της κεντρικής εξουσίας το κομματικό κράτος την έχει μεταφέρει σε ολόκληρη την περιφέρεια. Οι Δήμοι δεν λειτουργούν ή ελάχιστοι υπολειτούργησαν αναγκαστικά κάτω από την πίεση των Πολιτών ή το δικό τους ηθικό ανάστημα. Τώρα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης το κομματικό κράτος μέσω «Καλλικράτη» θα δουλέψει περισσότερο το ψαλίδι. Όλα τα έργα κόβονται απ’ τα ψαλίδια των κούρων, η «ανάπτυξη» μεγαλουργεί και θα βρεθούμε αντιμέτωποι σ’ ένα ξεχωριστώ αλαλούμ και, εμάς δηλαδή, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, πράσινους, κόκκινους, γαλάζιους και παρδαλούς θα μας πάρει ο διάολος τον πατέρα.
Η μόνη λύση, ελπίδα αν θέλετε, είναι η συγκρότηση Πρωτοβουλιών Ενεργών Πολιτών που ήδη άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά και όχι μόνο σε τοπικά επίπεδα αλλά σε ολόκληρη τη Χώρα. Η μόνη ελπίδα, αν μπορούμε να μιλούμε για ελπίδα, είναι η παρέμβαση των Ενεργών Πολιτών για την ανατροπή αυτού του κυβερνητικού σχήματος, για την ανατροπή του μνημονίου, το διώξιμο της τρόικας και βεβαίως τον αποκλεισμό των εγκλωβισμένων στα κόμματα υποψηφίους δημάρχους. Καιρός να καταλάβουμε τη σημασία και αξία της Τ.Α. όταν αυτή πάψει να λειτουργεί κάτω από τις ορέξεις των κομματικών μεγιστάνων. Όμως αυτό θα το δούμε μόνον όταν η Τ.Α. απελευθερωθεί δια παντός από τον έλεγχο του κομματικού κράτους.
Ο ενεργός και ελεύθερος Πολίτης οφείλει να γνωρίζει πως: Η πολιτική μιας Χώρας περνά μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ως εκ τούτου καλείται και υποχρεούται να μαυρίσει τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων περιφερειαρχών με καραμπογιά που χρησιμοποιούσαν παλιά στα κάρα, να μαυρίσει όλους τους υποταγμένους στο χαώδες κομματικό Κράτος-σύστημα και να αναδείξει τον δικό του και άσπιλο Τοπικό Άρχοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...