Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΠΕΣΕΙΣ ΧΑΜΗΛΑ...

«Οι αρχαίοι Έλληνες ποτέ δεν θα υποστήριζαν ότι η Μακεδονία ανήκει σε αυτούς και ποτέ δεν θα δεχόταν τον Φίλiππο ή τον Αλέξανδρο ως νόμιμους κυβερνήτες. Το ελληνικό αίτημα για τη Μακεδονία, βασίζεται σε λανθασμένες ιστορικές πληροφορίες και δεν υπάρχει σε αυτό καμία πραγματική βάση»

Τάδε έφη ο Λώρενς Ίγκλεμπέργκ (LAWRENCE Eagleburge), πρώην διπλωμάτης και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επί κυβερνήσεως Τζ. Μπους.Και θα συνεχίσει ο …‘φιλέλληνας’ πρώην αμερικανός αξιωματούχος:
«Είναι περιττή και αβάσιμη η διαμάχη για το όνομα, είπε ο Ίγκλμπέργκ, διότι επί εποχής της πρώην Γιουγκοσλαβίας, δεν προκαλούσε κανένα πρόβλημα, τώρα πως μπορεί να προκαλεί;Μπορεί να υπάρχουν ορισμένα περιστατικά που είναι απόρροια παρανοήσεων, αλλά δεν έφθασαν στο σημείο να απειλούνη την ειρήνη στην περιοχή. Ίσα-ίσα, η άρνηση της ένταξης μιας χώρας σε διεθνείς οργανισμούς, που θέλει να προστατεύσει τους πολίτες από οιονδήποτε επιθέσεις, είναι άρνηση της ειρήνης»
αμερικανός πολιτικός προχώρησε παραπέρα και έγινε ‘πλάτη’ του Γκρουέφσκι.
«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα στην αρχαία Μακεδονική Ιστορία. Ακολούθησε μια εκστρατεία, η αρχαία Ελλάδα, την οποία καθοδηγούσε η Μακεδονία, και τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση της ‘Μακεδονίας’ για αρχαιοποίηση.Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι η Μακεδονική Ιστορία ή η Μακεδονία και ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν δικός της.Πρόκειται για ψευδή επιχείρημα και είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί αυτό. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν στον πολυπολιτισμό των Μακεδόνων και γι΄αυτούς αποτελούσαν ‘πηγή πρώτων υλών’ και τίποτε περισσότερο.Η άνοδος της Μακεδονίας κατά τη διάρκεια του Φιλίππου και του υιού του Αλεξάνδρου σημείωσε πολιτική αναταραχή στους Έλληνες και αντιμάχονταν τους Μακεδόνες, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν οι Μακεδόνες την Αθήνα και τη Θήβα. Ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος θεωρήθηκαν ως τύραννοι που κατέστρεψαν την ελευθερία των Ελλήνων. Το γεγονός ότι οι σύγχρονοι Έλληνες ισχυρίζονται ότι το αρχαίο βασίλειο των Μακεδόνων αγνόησε την Ελλάδα, αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός» είπε ο Λώρενς Ίγκλμπέργκ.
Ο πρώην ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι λόγω όλων αυτών των ‘ιστορικών στοιχείων’ καθίσταται δύσκολο να γίνει δεκτό το ελληνικό αίτημα για την ιδιοκτησία του ονόματος ‘Μακεδονία’.Ο Ίγκλμπέργκ εξέφρασε δημοσίως την αλληλεγγύη του, στους ‘Μακεδόνες’ και…τόλμησε να πει ότι είναι επικίνδυνο για έναν αλλοδαπό, να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών. Εξέφρασε μάλιστα το θαυμασμό του και την εκτίμησή του για τους Σκοπιανούς που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης που διοργανώθηκε προς τιμήν του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...