Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η απόσυρση της ΓΣΣΕ απελευθερώνει το εργατικό κίνημα

Την πρόθεση της ΓΣΕΕ αφενός να μην συμμετάσχει στη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για τις 7 Οκτωβρίου και αφετέρου να μην κηρύξει κάποια γενική απεργία για το άμεσο μέλλον, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters. Επίσης ο κ. Παναγόπουλος επισήμανε ότι παρά τις πολλές απεργίες που έκανε η ΓΣΕΕ δεν κατάφερε τίποτα και τα σκληρά μέτρα εφαρμόστηκαν και ακόμα είπε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Αναρωτιόμαστε: Ποιος είναι ο λόγος που η ΓΣΕΕ αποσύρεται για το «άμεσο» μέλλον από τις απεργιακές κινητοποιήσεις; Έχουν άραγε ικανοποιηθεί τα αιτήματα των εργαζομένων ή μήπως βάζει πλάτη προκειμένου να πάμε «ήσυχα και νηφάλια» στις αυτοδιοικητικές εκλογές;
Βέβαια θα μας πείτε ότι και οι απεργίες που έκαναν μέχρι σήμερα τα κομματικά συνδικάτα δεν είχαν στόχο να «πονέσουν» το πολιτικό σύστημα, αλλά είχαν ως στόχο (εκτιμούμε εμείς) να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, να εκτονώνουν τη λαϊκή οργή και να δικαιολογούν οι κομματικοί συνδικαλιστές την εξουσία και τις προνομίες τους. Αν ήθελαν να προκαλέσουν πρόβλημα στο πολιτικό σύστημα θα μπορούσαν να το επιτύχουν με μια απεργία διαρκείας και μάλιστα σε συντονισμό με άλλες κοινωνικές ομάδες και όχι με 24ωρες απεργίες για την τιμή των όπλων. Τώρα, που ο λαός την χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, η ΓΣΕΕ αποσύρεται ακόμα και από την τιμή των όπλων και από τις εντυπώσεις.
Καλύτερα όμως έτσι. Ο λαός πρέπει να απελευθερωθεί και να αυτοοργανωθεί μακριά από τις κομματικές συντεχνίες, για να βρει μόνος του τις επαφές του και τα σημεία ισορροπίας του και όχι με καπελώματα και καθοδηγήσεις τύπου «μαντριού».
Με αυτή την τελευταία έννοια, πραγματικά η απόσυρση της ΓΣΕΕ από τους εργατικούς «αγώνες» και η απελευθέρωση του εργατικού κινήματος είναι η μέγιστη και τελευταία προσφορά που μπορεί να κάνει προς το λαό.

Ο Παναγόπουλος απεμπολεί τα εργατικά δικαιώματα!

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
Όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος, αυτό θα πρέπει να καθορίζεται με γνώμονα τα προβλήματα που έχει η κάθε επιχείρηση.
«Μπορούμε να δούμε πώς θα σώσουμε την επιχείρηση και τις θέσεις εργασίας εάν προκύψει θέμα κλεισίματος», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.
Πάντως, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τάχθηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο οι επιχειρησιακές συμβάσεις να υπερισχύουν των κλαδικών, ως γενικός κανόνας. Όπως τόνισε, «η εφαρμογή μία τέτοιας διάταξης κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...