Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΟΙ «ΓΕΝNΑΙΕΣ» ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ: «ΧΤΙΣΤΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΕΙΧΗ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ:  ΕΛΕΟΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΝΟΝ». 
Σχετική εικόνα

ΟΙ  ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ.  ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΟΥΣ  ΗΡΩΕΣ.  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΠOΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΕΣ,  ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ  ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ,  ΓΡΑΦΟΥΜΕ  ΣΤΟ  FACEBOOK.

Αποτέλεσμα εικόνας για μολων λαβε

ΟΠΟΙΟΣ  ΦΟΡΕΣΕΙ  ΣΤΟΛΗ,  ΚΑΝΕΙ  ΕΝΑ  ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΘΑΝΑΤΟ


Γενικός ξεσηκωμός επικρατεί στον Έβρο και όλη την Θράκη, για την συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες στρατιωτικούς κρατούμενους στις φυλακές της Αδριανούπολης, που ξεκίνησε με μπροστάρη τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ”. 
Στο πλευρό του τάχθηκαν αμέσως πολλοί ακόμα σύλλογοι και φορείς, που δήλωσαν ήδη ότι συμμετέχουν είτε στην ποδηλατοδρομεία από την Ορεστιάδα ως τις Καστανιές όπου και συνελήφθησαν και επιστροφή στην πλατεία της Ορεστιάδας για την συγκέντρωση.  Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει:
10:00 π.μ.: Αναχώρηση ποδηλατών με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ» και όποιων άλλων επιθυμούν με άλλα μεταφορικά μέσα από την κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας με προορισμό τις Καστανιές.
12:00 μ.μ.: Επιστροφή από τις Καστανιές
13:30 μ.μ.: Έναρξη συγκέντρωσης συλλόγων στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.


ΜΕ  ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ  ΘΑ  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ  ΗΡΩΕΣ
Μετά το συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα.
Μαζεύουν υπογραφές μέσω διαδικτύου για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Στην Αδριανούπολη οι γονείς των δύο στρατιωτικών-Πέρασαν τα σύνορα το πρωί.

ΟΙ  ΟΔΗΓΙΕΣ  ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ  ΠΡΟΣ  ΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΛΑΟ:  «ΧΤΙΣΤΕ  ΓΕΦΥΡΕΣ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΤΟΥΡΚΟΥΣ,  ΟΧΙ  ΤΕΙΧΗ».
Ο  λαός  έχει  μάθει  να  μην  σκέφτεται, έχει  μάθει  να  μην ζητά από κανέναν λογοδοσία,  έχει  μάθει  να  μην ενεργεί.
Είναι  ουσιαστικά  νεκρός.
Απλά  επιζητεί  να είναι «καλός άνθρωπος» και να ζήσει την ζωή του μέχρι ο τούρκος  δίπλα  του να  τον  λιώσει κάτω από τις ρόδες του φωνάζοντας «αλλάχ ακμπάρ».
(Αλλά και τότε θα αναρωτιέται "Μα γιατί να μην μπορούμε να ζήσουμε όλοι αγαπημένοι";)

Τι  θα κάνει  ο  υπερήφανος 

ελληνικός  λαός  όταν δεχθεί 

επίθεση  από  τους  τούρκους;

Θα  ζωγραφίζει σπαραξιάρικα σκίτσα
Θα  βάλει  φίλτρο με σημαιούλα στην σελίδα του  στο facebook
Θα  κλαίει  ζωντανά στην τηλεόραση.
Θα  φωταγωγήσει όλα  τα  δημόσια κτίρια.
Θα  διοργανώσει ολονυκτία με κεράκια 
Θα  υποδεχθεί  περισσότερους  λαθρομετανάστες
Θα  στραφεί  με  μίσος  σ’ αυτούς που θέλουν να σταματήσουν  αυτές  οι  ανοησίες  και  θα  τους  αποκαλέσει «ρατσιστές» και «μισαλλόδοξους».
Θα  περιμένει  το  επόμενο  χτύπημα  των  τούρκων.
Θα  ψωνίσει  άφθονες  κονσέρβες  από  τα  σούπερ  μάρκετ.
Θα  παρακολουθήσει  με  φανατισμό  τα  τελευταία  τουρκικά  σήριαλ  από  τα  "ελληνικά"  τουρκοκάναλα.
Θα  επαναλάβει  από  την  αρχή  όλα  τα παραπάνω.
Δεν  θα κάνει απολύτως τίποτα.
Όλες αυτές οι  συγκεντρώσεις  συμπαράστασης και αλληλεγγύης,  όλες  αυτές οι συγκεντρώσεις  με  θλιβερές προσευχές και οι ολονυκτίες με κεράκια, καρδούλες και αρκουδάκια, είναι μια κραυγαλέα απόδειξη  ότι  η  Ελλάδα  είναι  μια αδύναμη   και  διεφθαρμένη  χώρα, που είναι ώριμη για κατάκτηση.  
Όλα  τα  παραπάνω  λειτουργούν  ως σινιάλο  προς τους τούρκους, για  επίθεση.   Τελικά  οι  έλληνες  θέλουν να κατακτηθούν και να καταστραφούν από την  Τουρκία.
Αυτό θέλουν.
Μπορούμε  να τα βάλουμε με την πλύση εγκεφάλου, την προπαγάνδα, την τηλεόραση, τους πολιτικούς, την αριστερά, την Μέρκελ, τον Σόρος, τους Μασόνους, τους Εβραίους, και οτιδήποτε άλλο, αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή.



ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ  ΔΕΝ  ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ  ΜΟΛΩΝ  ΛΑΒΕ. 
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ  ΝΑ  ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΜΕΓΑΛΗ  ΕΥΚΟΛΙΑ  ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΝ ΤΑ  ΟΠΛΑ.


Δηλώσεις  δημοσιογράφου  Γιάννη Κανελλάκη:  
«Όταν εγώ ήμουν φαντάρος στον  Εβρο,  οι  Ένοπλες Δυνάμεις, ήταν  ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ,  τώρα  είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Κι εμείς υπηρετήσαμε είκοσι και πλέον μήνες στον Έβρο, κατά μήκος του ποταμού, σε σκηνές.   Και ξέρεις τι λέγαμε μεταξύ μας οι στρατιώτες; Ποιος θα φθάσει πρώτος στην Αδριανούπολη, έτσι και γινόταν πόλεμος με την Τουρκία και όχι να παραδώσουμε τα όπλα μας

Οι δηλώσεις που κάνει ο πατέρας ενός από τους στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης ότι:  «το παιδί του, στις φυλακές, έχει υψηλόν το φρόνημα και ότι έχουν ζεστό νερό και τουαλέτα, δεν το τιμάει καθόλου. Ούτε παλικάρι, αλλά ούτε και ήρωας είναι  ο γιός του.  Έτσι και αποδειχτεί ότι και οι δύο στρατιωτικοί παρέδωσαν τα όπλα τους στους τούρκους, τότε πρέπει «να εκτελεστούν ως προδότες της πατρίδας.» Οι ήρωες  είναι νεκροί και δεν πίνουν τσάι στις φυλακές της Αδριανούπολης και δεν κάνουν μπάνιο με ζεστό νερό.   Κι αν ακόμη οι τούρκοι στρατιώτες τους «αιφνιδίασαν» τότε είναι ακόμη μια «εθνική προδοσία» από την πλευρά των στρατιωτικών μας.   Γιατί δεν αντέδρασαν; Γιατί δεν χρησιμοποίησαν τα όπλα τους; Γι αυτό τους τα δίνει η πατρίδα και όχι να τα παραδίδουν στον εχθρό.
Κι αν ακόμη οι τούρκοι ήταν περισσότεροι, «οι δικοί μας» έπρεπε να «ανοίξουν πυρ» εναντίον τους αν δέχονταν επίθεση ή αν κινδύνευαν να συλληφθούν. Αυτό λένε οι κανόνες πολεμικής αναμέτρησης.  Αλλά και άμυνας!
Κι αν ακόμη κινδύνευε η ζωή τους από τον «εχθρό», είναι, επίσης «εσχάτη προδοσία» να «σηκώνεις τα χέρια ψηλά» και να παραδίδεις τα όπλα σου. Θεωρείται «έγκλημα και προδοσία» σε βάρος της χώρας, την οποία έχεις ορκιστεί να την υπερασπίζεσαι και να θυσιάζεσαι για αυτή.  Όπως έκαναν οι πρόγονοί μας σ΄όλα τα μέτωπα.  Ξεχάστηκε το Σούλι, το Μεσολόγγι, το Αρκάδι και τόσοι άλλοι τόποι θυσιών για την  πατρίδα;
Κι αν ακόμη οι τούρκοι σήκωσαν τα όπλα και τους απείλησαν, έπρεπε και οι δικοί μας να σηκώσουν τα δικά τους και αν χρειαζόταν να έπεφταν νεκροί για την πατρίδα, την εθνική υπερηφάνεια, την τιμή των όπλων και την τιμή την δική τους και την στολή που φορούσαν. Και όχι να μην αντιδράσουν καθόλου. Δηλαδή, προτίμησαν την αιχμαλωσία;

Τώρα, είναι υπόδικος, προδότης και κατηγορούμενος για εσχάτη προδοσία κατά της πατρίδας.  Έτσι λένε νομικοί και δικαστικοί κύκλοι… Και για τον γιό μου τα ίδια θα έλεγα, ίσως και χειρότερα». 


ΣΜΗΝΑΓΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

O Σμηναγός  Ιωάννης  Σακελλαρίου   γεννήθηκε το 1915 στα Βίλλια Αττικής. 

Τον Οκτώβριο του 1932  κατατάχθηκε   στο  Τμήμα  Αξιωματικών της Σχολής Αεροπορίας.  Αποφοίτησε το Νοέμβριο

του 1935, με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού.
Με την έκρηξη του B Παγκοσμίου Πολέμου, τοποθετήθηκε στην 21η Μοίρα Διώξεως, με έδρα τα Τρίκαλα.
Στις 2 Νοεμβρίου του 1940, διετάχθη να εκτελέσει πολεμική αποστολή στον τομέα της VIII Μεραρχίας, προς αντιμετώπιση εχθρικών αεροσκαφών που κατευθύνονταν προς τα Ιωάννινα, με σκοπό το βομβαρδισμό της πόλης.



Οι  Ιταλοί  είχαν  στο  μέτωπο  τετρακόσια  αεροσκάφη. Εμείς  διαθέταμε  εκατόν σαράντα. Τα αεροπλάνα 

των  Ιταλών βομβαρδίζουν μαζικά  τις  αμυντικές μας γραμμές. Η τιτανομαχία μαίνεται ανάμεσα στους πολλούς Ιταλούς και στους λίγους Έλληνες. Ο  Σακελλαρίου  είναι  ο  αρχηγός του σχηματισμού των  τριών αεροπλάνων διώξεως P.Z.L.   Απογειώνονται  από το αεροδρόμιο των Τρικάλων, έχοντας αριστερά του τον Υποσμηναγό I. Κατσαρού και δεξιά του τον Επισμηνία Χρ. Παπαδόπουλο με κατεύθυνση, την περιοχή βορείως των Ιωαννίνων.
Ενώ πετούσαν πάνω από το  χωριό  Ζίτσα και σε ύψος 3000 μέτρα, αντελήφθησαν 5 εχθρικά βομβαρδιστικά, χωρίς τη συνοδεία καταδιωκτικών εκείνες τις στιγμές. H έκπληξη όμως ήρθε ύστερα από ελάχιστα λεπτά της ώρας, όταν εμφανίσθηκε σμήνος διώξεως με αεροπλάνα Fiat, τα οποία πρώτος αντελήφθη ο Υποσμηναγός I. Κατσαρός και ειδοποίησε τον Σμηναγό I. Σακελλαρίου, όχι όμως και τον Επισμηνία Χρ. Παπαδόπουλο, του οποίου ο ασύρματος ήταν εκτός ενεργείας.
Τα 10 περίπου εχθρικά καταδιωκτικά διαμοιράστηκαν ανάλογα και ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με τα 3 Ελληνικά (αναλογία 3 προς 1).



Ο υποσμηναγός Ιωάννης Σακελλαρίου αφού  καταρρίπτει  ένα  ιταλικό,  κυνηγάει με πάθος ένα ακόμη αεροπλάνο και το ρίχνει συντρίμμια στην γη. Τότε μανιασμένο το σμήνος των Ιταλών κυκλώνει τον Έλληνα αετό. Δεν έχει όμως άλλα πυρομαχικά ο Σακελλαρίου. Έχει όμως το αεροπλάνο του.  Ορμάει και πέφτει πάνω  στο εχθρικό  αεροπλάνο. Αυτή ήταν η τελευταία πτήση του  Σμηναγού I.Σακελλαρίου.



  "Δέχομαι συγχαρητήρια σαν Έλληνας και συλλυπητήρια σαν πατέρας.  Το χρωστούσαμε στην Ελλάδα". 



 Ο  πατέρας  του  Σακελλαρίου.

                 Στον Γιάννη μου, τον Αεροπόρο.

       Από ψηλά στα Γιάννενα φωνή αγγέλου φτάνει,

       Ετοίμασε, πατέρα μου, το δάφνινο στεφάνι
       τις αδελφές μου φίλησε, της μάνας μου το χέρι




    στάσου στη θέση μου πιστός σε κάθε θέλημα της



και πες της, υπερήφανη, πρώτη αυτή να ξέρει



 ως άλλη μάνα, η Ελλάς, με κράτησε κοντά της.
 ΣΗΜΕΡΑ  Ο  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΛΑΟΣ  ΜΑΖΕΥΕΙ  ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ,  ΣΑΝ  ΕΚΦΥΛΑ  ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ,  ΓΙΑ  ΝΑ  ΙΚΕΤΕΨΕΙ  ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ  ΝΑ  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ,  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ  ΧΩΡΙΣ  ΜΑΧΗ  ΜΕ  ΤΑ  ΟΠΛΑ  ΤΟΥΣ.


Δικηγόρος  Ειρήνη Μαρούπα:

«Ο Πόλεμος  με  την  Τουρκία ήδη  άρχισε.   



 Ο  Τσίπρας, από τα 20 του χρόνια, παρακολουθείται από την ομάδα ψυχιάτρων του Καθηγητή Στεφανή.
Πάσχει από ψύχωση και νεύρωση.


ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ.

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ.

Πρέπει να αναλάβουμε δράσεις,  για να σώσουμε τα παιδιά μας, τη ζωή μας, και τα όρια της Πατρίδας μας».

Ο  Κρανιδιώτης  για το επεισόδιο στον Έβρο:
«Το  Γουδί  θα  είναι  πολύ  επιεικής  λύση  για  τον  Τσίπρα».

 
«Εμείς  οι  εβραίοι  λέμε:  ο  Χίτλερ  σκότωσε  έξι  εκατομμύρια  εβραίους.  Κατά τον ίδιο τρόπο  σήμερα   οι  Ρώσοι  θεωρούν  ότι εξήντα έξι εκατομμύρια Χριστιανοί έχουν σκοτωθεί στα ρωσικά στρατόπεδα συγκέντρωσης από τον  κομμουνισμό ,  μία  ιδεολογία  που  δημιούργησαν  και  κατεύθυναν  δικοί  μας  Ιουδαίοι».

Ιουδαίος  Ισραήλ Σακάκ (1933-2001), καθηγητής οργανικής χημείας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και πρόεδρος της Ισραηλινής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη.
 
 

Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εφημερίδα Παραπολιτικά:   «Ο Τσίπρας εγκατέστησε Κυβέρνηση μαφίας  στην  Ελλάδα».
 
«Η σύλληψη και η ενοχοποίηση των Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία αποτελεί προκλητική πρακτική λήψης ομήρων προς διαπραγμάτευση.
Πράξη απέναντι στην οποία η κυβέρνηση αντέδρασε με ύπουλη και ένοχη χλιαρότητα και ο Παυλόπουλος με ανεύθυνους λεονταρισμούς περί προγόνων και εδάφους.

Είναι μια επικίνδυνη συμπεριφορά, σε βάρος μιας υποδουλωμένης κι απομονωμένης χώρας και δεν έχει καμία σχέση με υπεράσπιση της πατρίδας μας και τους αληθινούς τρόπους με τους οποίους γνωρίζουμε ότι μπορεί αυτή να επιτευχθεί.

- Ο λόγος του κ. Τσίπρα δεν έχει καμία αξία.
Είναι σαν τον ισχυρισμό του κ. Σημίτη ότι δεν ήξερε τι έκαναν Τσουκάτος και Μαντέλης με τη Siemens.

Ο κ. Τσίπρας είναι δυστυχώς περισσότερο εκτεθειμένος για διαφθορά και διαπλοκή από ό,τι οι προηγούμενοι.

Γιατί ξεγέλασε τον κόσμο ότι θα πάτασσε αυτή τη γάγγραινα και τελικά έστησε τη δική του διαπλοκή, εγκατέστησε τη δική του κυβερνητική μαφία.
 
 Το υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis ανασύρθηκε με τρόπο μαφιόζικο από την κυβέρνηση, για να πετύχει αντιπερισπασμό και να χτυπήσει αντιπάλους την κρίσιμη στιγμή της κλιμάκωσης των λαϊκών αντιδράσεων για το ζήτημα της Μακεδονίας.

Η υπόθεση Novartis κινήθηκε απότομα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, ενώ εκκρεμούσε στα συρτάρια τουλάχιστον έναν χρόνο.

Και κινήθηκε με παρέμβαση και της αμερικανικής πρεσβείας, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, την ίδια ώρα που οι Αμερικανοί πιέζουν να κλείσει το ζήτημα της ένταξης του γειτονικού κράτους στο ΝΑΤΟ».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


 


3 σχόλια :

  1. ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΓΟΡΕΥΕΙΝ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΑΤΕΙΝ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .
    .
    Ἑλένη Ἰωαννίδου, ἡ Ἑλληνίδα μάνα τοῦ 1940
    .
    Ἑλένη Ἰωάννου Ἰωαννίδου. Ἡ Ἑλληνίδα μάνα ποὺ ἔχασε τὸ παιδί της στὸν πόλεμο, τηλεγραφεῖ στὸν πρωθυπουργὸ Ἀλέξανδρο Κορυζή,
    .
    ὡς ἄλλη Σπαρτιάτισσα, ἕνα νέο «ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς».

    Πρὸς τὸν Πρόεδρον τῆς Κυβερνήσεως
    Κύριον Ἀλέξανδρον Κορυζήν
    .
    Ὁ υἱός μου, Εὐάγγελος Ἰ. Ἰωαννίδης, ἀπωλέσθη εἰς τὰς ἐπιχειρήσεις τῆς Κλεισούρας.
    .
    Παρήγγειλα εἰς τοὺς τέσσαρας ἤδη ὑπηρετοῦντας υἱούς μου: Χρῆστον, Κώσταν, Γεώργιον καὶ Νίκον Ἰ. Ἰωαννίδην, νὰ ἐκδικηθῶσιν τὸν θάνατον τοῦ ἀδελφοῦ των.

    Κρατῶ εἰς ἐφεδρείαν ἄλλους τέσσαρας:
    .
    Πάνον, Ἀθανάσιον, Γρηγόριον καὶ Μενέλαον Ἰ. Ἰωαννίδη, κλάσεων 1917 καὶ νεωτέρων.
    .
    Παρακαλῶ κληθῶσιν ὀνομαστικῶς καὶ οὗτοι,
    .
    εἰς πάσαν περίπτωσιν ἀνάγκης τῆς Πατρίδος
    .
    ἢ τυχὸν ἀπωλείας ἑτέρου τέκνου μου πρὸς ἐκδίκησιν ἐχθροῦ.
    .
    .
    Γνωρίσατε Βασιλέα μας ὅτι ὕστατον ἐπιφώνημα θέλει εἶναι:
    .
    ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΣ
    .
    .
    .
    Ἑλένη Ἰωάννου Ἰωαννίδου
    .
    Κυπαρισσία, 2 Φεβρουαρίου 1941
    .
    .

    http://4.bp.blogspot.com/_EtXkzMuLcR8/SmG924cdbQI/AAAAAAAABMc/QoOS2_kj6J4/s320/Ioannidou_Heleni-Kyparissia.jpg
    .



    Τὸ ἄγαλμα τῆς Ἑλένης Ἰωαννίδου στὴν Κυπαρισσία

    .

    http://2.bp.blogspot.com/_EtXkzMuLcR8/S3b34Ze00kI/AAAAAAAABWg/w9r1KzCd1Qg/s320/Ioannidou_Heleni-Kyparissia-epigrafi.jpg
    .


    .
    Ἡ βάση τοῦ ἀγάλματος
    .

    Ἡ Ἑλένη Ἰωαννίδου τιμήθηκε ἀπὸ τὴν Τοπικὴ Ἕνωση Δήμων καὶ Κοινοτήτων Ἀττικής καὶ τὸν Δῆμο Κυπαρισσίας, σὲ διήμερο ἐκδηλώσεων (28-29 Μαρτίου 2009) στὴν Κυπαρισσία ὑπὸ τὴν αἰγίδα τῆς Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων, ὅπου ἀνακηρύχθηκε «σύμβολο τῆς Ἑλληνίδας μητέρας τοῦ Ἔπους τοῦ 1940» καὶ ἔγιναν τὰ ἀποκαλυπτήρια τοῦ ἀγάλματός της. Ἀκολουθοῦν σχετικὲς δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου «Ὁ Κυπαρισσιώτης».

    http://hellas1940.blogspot.gr/2009/06/blog-post.html
    .
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ» ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ.

    Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει σ’ αυτούς τους τραγόπαπες, τι θα έκαναν σε ανάλογες περιπτώσεις οι Έλληνες: ο Διονύσιος ο Σκυλόσοφος, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παπαφλέσσας.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...