Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάρρευση των τραπεζών και εμφύλιο πόλεμο βλέπουν οι Γερμανοί!!!

■Θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα προειδοποιεί ο Sinn επικεφαλής του Γερμανικού IFO – Προβλέπει κατάρρευση τραπεζών αν…

Το ενδεχόμενο εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης της οικονομίας δεν αποκλείει ο Werner Sinn, head of the prestigious IFO Institute in Munich.

Αν τα μέτρα λιτότητας συνεχιστούν για μακρό διάστημα θα συνέβαλλαν ώστε να ξεσπάσουν κοινωνικές εντάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.

Werner Sinn υποστηρίζει ότι τα μέτρα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να αποτρέψουν την πτώχευση.

Εκτίμησε ότι πολιτική της επιβεβλημένης εσωτερικής υποτίμησης, αποπληθωρισμού και ύφεσης θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου».

Μέχρι τώρα η ελληνική κοινωνία έχει σε γενικές γραμμές διατηρήσει τη συνοχή της παρά τις απεργίες και τα επεισόδια, ωστόσο προειδοποίησε για τις συνέπειες της αύξησης της ανεργίας που όπως είπε συνήθως εμφανίζεται κατά το δεύτερο έτος σε περιπτώσεις τόσο αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.

Η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Πιστεύει ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα είναι το λιγότερο επώδυνο μέτρο αν και αυτό θα συμβάλλει στην κατάρρευση των τραπεζών.

Σύμφωνα με τον Werner Sinn ο κύκλος της δεύτερης φάσης της ελληνικής κρίσης έχει ξεκινήσει...

Μέσα από αυτά, εύκολα διακρίνει ο αναγνώστης την αγωνία κάποιων κύκλων να δημιουργήσουν έκρυθμες καταστάσεις στην Ελλάδα. Ουσιαστικά, προκαλούν την εκτροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου επειδή, πολύ απλά, ο Γιώργος αποτελεί "καμμένο χαρτί" για τους νεοταξίτες εντολείς τους. Γιατί είναι καμμένο χαρτί; Επειδή η άρχουσα τάξη θέλει πάντα να κάνει τις δουλειές της χωρίς να την αντιλαμβάνονται. Και σήμερα, οι Έλληνες πολίτες έχουν καταλάβει πάρα πολύ καλά τον ρόλο του πρωθυπουργεύντα και της θλιβερής κυβέρνησής του. Μάλιστα, επειδή οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, μεγάλα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος, αρνούνται σήμερα τον Γιώργο Παπανδρέου, παίρνουν σαφείς αποστάσεις από αυτόν, επειδή δεν θέλουν να συνδέονται μαζί του όταν αρχίσει η κατάρρευση. "Τα ποντίκια εγκαταλείπουν το καράβι", θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος, αλλά στην πραγματικότητα, τα ποντίκια απομακρύνονται για να μπούνε χωρίς προβλήματα στο επόμενο "καράβι".

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελει πλέον θλίβερό παρελθόν, είτε του αρέσει είτε όχι... Η αγωνία του μπορεί να είναι εάν θα καταφέρει να γλιτώσει (πολιτικά, νομικά και ηθικά) από όλα όσα προώθησε εις βάρος της χώρας και των πολιτών της...

Προσωπική εκτίμηση είναι πως εκείνοι στους οποίους ο Γιώργος δεν χρωστούσε, θα τον θυσιάσουν για να ηρεμήσουν τα πλήθη... Ίσως ο σημερινός πρωθυπουργός να ελπίζει πως το αμερικανικό του διαβατήριο θα τον γλιτώσει από τα χειρότερα, αλλά γνωρίζει πως ουκ ολίγες φορές οι "μεγάλοι" εγκατέλειψαν τα ανδρείκελα, όταν ένιωσαν πως χάνουν τον έλεγχο...

Η "θυσία" Παπανδρέου θεωρείται δεδομένη, εκτός και αν προλάβει να εγκαταλείψει τη χώρα και διαφύγει σε άγνωστο τόπο...

Κωνσταντίνος


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...