Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΘΟΥ ΒΟΥ. ΕΥΠ, Γ΄ ΜΕΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΛΑΣ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA. ΤΟΝ ΚΑΤΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ». ΕΥΠ, Α΄ ΜΕΡΟΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΥΠ, Β΄ ΜΕΡΟΣ

Από  συνέντευξη  του  Κώστα  Τσίμα,  ενός    φανατικού  «παπανδρεϊκού»  και  «σοσιαλιστή»,  πρώην  διοικητή  της  ΕΥΠ. 

 «Οι περισσότεροι έλληνες  πράκτορες  ήταν αγράμματοι και άσχετοιΈστελναν κάποιον στο εξωτερικό, μόνο και μόνο για να πάρει την οικοσκευή και το αφορολόγητο αυτοκίνητο και στην πραγματικότητα δεν ήταν σε θέση να σου φέρει  ούτε τσιγάρα από το περίπτερο».

«Κάποιος που υπηρέτησε στο Ελληνικό  Πολεμικό  Ναυτικό, έκανε ένα τηλεφώνημα στην Τουρκία… Και τους είπε ότι “έχω να σας πουλήσω ωραία πράγματα”. Οι τούρκοι λένε “βεβαίως”.  Αυτός λέει “Θα σας δώσω ένα δείγμα και το λογαριασμό μου (στην τράπεζα του Κοσκωτά)”. Εμείς     ΕΥΠ)  εντοπίσαμε την περιοχή που έκανε το τηλεφώνημα… ήταν από την Κυψέλη και αρχίζουμε το ψάξιμο. Ψάχναμε χιλιάδες αρχεία… αναζητούσαμε ποιοι υπηρέτησαν στο Ναυτικό τα τελευταία 5 χρόνια και τελικά φθάσαμε στο σημείο, μπήκαμε στο διαμέρισμά του και βρήκαμε 5 σκουπιδοσακούλες  με διάφορα έγγραφα. Αυτός τι έκανε;  Όταν γινόταν κάποια άσκηση, που άσκηση σημαίνει πόλεμος (γιατί αυτό θα επαναληφθεί και σε περίπτωση πολέμου)… μάζευε τα χαρτιά και αντί να τα καταστρέφει, όταν απολύθηκε θέλησε να τα πουλήσει! Τα κατασχέσαμε όμως και κάλεσα τον αρχηγό του Ναυτικού… έτριβε τα μάτια του ο άνθρωπος. “Δεν έχουν καμία αξία” μας είπε… Ποτέ όμως δεν ξέρεις, διότι όταν γίνεται άσκηση… αλλάζουν τα δεδομένα… αλλά μπορεί και όχι».

Από  δημοσιευμένη  συνέντευξη  ενεργού  πράκτορα  της  ΕΥΠ.

«Στην ΕΥΠ μπαίνουν τα παιδιά των διπλωματών, των στρατιωτικών και οι γιοι των πρακτόρων που είναι άνεργοι.  Δημοσιοϋπαλληλίκι, οχτάωρο…

Οι περισσότεροι  έλληνες  πράκτορες  της  ΕΥΠ  είναι ψωνάρες.

Καυχιόνται αριστερά και δεξιά, τι δουλειά κάνουν… προσπαθούν να βγάλουν γκόμενα με τις πλάτες της υπηρεσίας».



   1985,   Η  ΕΥΠ  ΤΟΥ  ΑΝΔΡΕΑ  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ   

ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ  ΠΡΑΚΤΩΡ  ΣΑΝ  ΤΗΝ  ΜΙΜΗ. 

Ελληνίδα  «πράκτωρ»  της  ΕΥΠ,  σαΐνι  σωστό,  παρακολουθούσε τα τηλέφωνα Τούρκου κατασκόπου  και  δέχθηκε τα βέλη του έρωτα  από   τον  τούρκο  πράκτορα.  Το αποτέλεσμα:  δεν  έδινε  και τόσο συχνά αναφορές για τη δράση του,  όσο προχωρούσε η σχέση τους.  Η ερωτευμένη ΕΥΠατζού εντοπίστηκε από κοριούς που είχαν τοποθετήσει άλλοι Έλληνες πράκτορες στο σπίτι του Τούρκου κατασκόπου.


1991,    Η  ΕΥΠ  ΤΟΥ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ  ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ:  Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ   ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ»  ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ,  ΦΑΡΔΙΑ  ΠΛΑΤΙΑ,  ΤΑ  ΟΝΟΜΑΤΑ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  «ΜΥΣΤΙΚΩΝ»  ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ.

Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στις 15 και 22 Οκτωβρίου 1991: σε αυτά γίνονται γνωστά τα ονοματεπώνυμα και οι ειδικότητες πάνω από 400 υπαλλήλων που μετατάχθηκαν από την ΕΥΠ σε υπουργεία, εφορίες και άλλους δημόσιους οργανισμούς. Πράκτορες με ονοματεπώνυμο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!

Βάσει του ιδρυτικού νόμου της ΕΥΠ (1645/1986, άρθρο 11) «ατομικές διοικητικές πράξεις διορισμού, μετάταξης, μετάθεσης ή κάθε άλλης υπηρεσιακής μεταβολής οποιασδήποτε φύσης ή κατηγορίας που αφορά το προσωπικό της ΕΥΠ δεν δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Κάποιοι είπαν ότι αυτή η γκάφα ολκής έγινε επίτηδες για να στοχοποιηθούν οι πρώην υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών και, φυσικά, να καούν για πάντα.


1996,  Η  ΕΥΠ  ΤΟΥ  ΣΗΜΙΤΗ     

SEX  ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ  ΜΕ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ  ΣΤΟΛΗ

 Έλληνας  συνταγματάρχης που υπηρετεί στην ΕΥΠ, γνωρίζει εκτός υπηρεσίας όμορφη Ρουμάνα, με την οποία έχει σειρά ραντεβού σε μικρό διαμέρισμα.
Σε διαφορετικό τμήμα από αυτό που υπηρετεί ο συνταγματάρχης, κυκλοφορεί,  ότι η εν λόγω Ρουμάνα   (για την οποία δεν είναι γνωστό ότι συναντιέται με τον συγκεκριμένο αξιωματούχο  -  αυτό  λέγεται  συντονισμός  τμημάτων),   είναι κατάσκοπος.  Σε άσχετη χρονική στιγμή οι μυστικοί την εντοπίζουν να μεταφέρει στολή του Ελληνικού Στρατού  πού αλλού;- στο μικρό ροζ  διαμέρισμα, το οποίο και παγιδεύουν.

 Οι πράκτορες προετοιμάζονταν για «μεγα-εξάρθρωση» κατασκοπικού κυκλώματος, όμως το υλικό από την παρακολούθηση του διαμερίσματος δεν... συμφωνούσε με τις προσδοκίες τους:  στο  sex   με τον   έλληνα  συνταγματάρχη η Ρουμάνα είχε εντάξει και «ρόλους» με στρατιωτικές στολές, κάτι που όπως ανακάλυψαν αργότερα οι πράκτορες είχε κάνει και με άλλους αξιωματούχους από άλλες χώρες.  Αν και όπως ειπώθηκε η αλλοδαπή προσπαθούσε να αποσπάσει πληροφορίες από τον συνταγματάρχη, η υπόθεση έκλεισε χωρίς πολλά- πολλά.

 ΟΙ  ΓΑΜΟΙ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

Τι γίνεται όταν μέλη της ΕΥΠ παντρεύονται αλλοδαπούς:  Μη  φοβάστε,  όλα  τα  έχει  προβλέψει  η  ΕΥΠ  των  «ελλήνων  πολιτικών».
Επίσημη  ανακοίνωση  της  ΕΥΠ
«Δεν απαγορεύεται η σύναψη γάμου με αλλοδαπούς, ωστόσο οι υπάλληλοι της υπηρεσίας υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν σε αυτήν το πρόσωπο με το οποίο πρόκειται να τελέσουν μνηστεία ή γάμο, σύμφωνα με το άρθρο 46 παρ. 1 περ. γ του ΠΔ 360/92. Στο ίδιο άρθρο ορίζεται ότι σε περίπτωση που η τέλεση γάμου γίνεται με πρόσωπο που κρίνεται από την Υπηρεσία επικίνδυνο από πλευράς εθνικής ασφάλειας, επιτρέπεται η μετάταξη του υπαλλήλου σε άλλη δημόσια θέση ή Υπηρεσία».

Προφανώς  την  μετάταξη  την  δημοσιεύουν  μετά  στην  «Εφημερίδα  της  Κυβερνήσεως»,  για  να  το  μάθουν  οι  τούρκοι.  Το  ίδιο  και  στο  χωριό  μου,  ρίχνουν  ντουφέκια  στους  αρραβώνες  για  να  το  πληροφορηθούν  οι  γείτονες.


1996,  Η  ΕΥΠ  ΤΟΥ  ΣΗΜΙΤΗ  ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΕΣ  ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ  ΤΗΣ  ΕΥΠ.  ΟΙ  ΤΟΥΡΚΟΙ  ΓΕΛΟΥΣΑΝ  ΜΕ ΤΙΣ  ΩΡΕΣ.

(Φαντάζεστε  χοροεσπερίδες  της Μοσσάντ).


Χοροεσπερίδες  των  υπαλλήλων  της  ΕΥΠ  έγιναν  πολλές.   Στα   κέντρα  «Δειλινά»,  «Φαντασία»  και  «Δίας»  οι φωτογραφίες των παρευρισκόμενων διατίθονταν  προς πώληση στην έξοδο των κέντρων διασκέδασης – όπως ακριβώς συνέβαινε και στα μπουζούκια.   Μέσα   στο  κέντρο  υπήρχε και φωτογράφος   (!)  που έβγαζε   φωτογραφίες τους  πράκτορες,   οι   οποίοι κατά την έξοδό τους  από τα κέντρα διασκέδασης, μπορούσαν να τις αγοράσουν. Το  γεγονός  σχολίασαν,  κοροϊδεύοντας  και  χλευάζοντας  τότε,  οι  τουρκικές  εφημερίδες  οι  αναγνώστες  των  οποίων   δεν  κρατιούνταν  από  τα  γέλια.

2005,   Η  ΕΥΠ  ΤΟΥ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΟΛΑ  ΤΑ  ΣΦΑΖΕΙ,  ΟΛΑ  ΤΑ  ΔΙΑΔΙΔΕΙ  ΣΤΟ  ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη των 400   δημοσιευθέντων  πρακτόρων,  το υπουργείο Εθνικής Άμυνας  έδωσε στο  Ίντερνετ τα πλήρη στοιχεία ταγματάρχη.

Ναι,   στο  Ίντερνετ.

Το 2005,  το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα πλαίσια μίας απάντησης σε ερώτημα αντιπολιτευόμενου βουλευτή δημοσίευσε στο Ίντερνετ τα στοιχεία και όλες τις μεταθέσεις ταγματάρχη που ειδικευόταν στην υψηλή τεχνολογία και λόγω της μακρόχρονης πείρας του ήταν ιδιαίτερα πολύτιμος στην ΕΥΠ.

Το πρώτο αυτογκόλ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μπήκε όταν στην απάντηση του ερωτήματος του βουλευτή δόθηκαν όλες οι μεταθέσεις που πήρε ο ταγματάρχης, οι αλλαγές στα πόστα του αλλά και λεπτομέρειες για την ενασχόλησή του με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Το δεύτερο αυτογκόλ σημειώθηκε όταν λίγες ημέρες μετά η απάντηση με τις λεπτομέρειες της σταδιοδρομίας του ταγματάρχη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου.


2009,   Η  ΕΥΠ  ΤΟΥ  ΤΖΕΦΡΥ  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 


ΜΙΑ  ΠΡΑΚΤΩΡ  ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ


Ανάμεσα στις ιστορίες που έχουν ακουστεί στους διαδρόμους της ΕΥΠ περιλαμβάνεται και αυτή της νεαρής υπαλλήλου, που για λίγες ώρες απουσίας από το πόστο της παραπέμφθηκε σε πειθαρχικό με τις κατηγορίες της «αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων» και για «αμέλεια και ατελή εκπλήρωση καθήκοντος».

Η εν λόγω υπάλληλος είχε τοποθετηθεί στην Άγκυρα από την άνοιξη του 2009 και εκείνη τη χρονιά έπρεπε να βρίσκεται στη θέση της έως και τις 29 Δεκεμβρίου – η άδειά της ξεκινούσε κανονικά στις 30.  Όπως επισημαίνεται δε στους κανονισμούς της υπηρεσίας, επειδή ήταν υπάλληλος στο εξωτερικό ήταν υποχρεωμένη να πληροφορεί συνεχώς τα κεντρικά για τις κινήσεις της εντός και εκτός της χώρας όπου είχε τοποθετηθεί.

Τα πράγματα δεν έγιναν έτσι ακριβώς: Αργά το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου η υπάλληλος βρέθηκε στην Αθήνα χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν. Την ίδια ημέρα άρχισαν να την αναζητούν από τα κεντρικά για «ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, η οποία ήταν σε εξέλιξη όχι μόνο στις 23 αλλά και την επόμενη ημέρα». Οι συνάδελφοί της, που την έψαχναν αρχικά καλώντας στο κρυπτοκινητό της, την εντόπισαν τελικά  24 ώρες μετά,  στο ελληνικό κινητό της.  Τότε τους ενημέρωσε ότι το κρυπτοκινητό της έχει πάθει βλάβη.

Στην απολογία της η υπάλληλος υποστήριξε πως η άφιξή της στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τις πρώτες ώρες της 24ης Δεκεμβρίου και όχι αργά το βράδυ της 23ης – μάλιστα κατέθεσε και σχετική βεβαίωση διπλωμάτη. Επιπλέον αποδέχθηκε ότι πράγματι έλειπε στις 24 Δεκεμβρίου υποστηρίζοντας ότι σε όλους τους υπαλλήλους του εξωτερικού, κατά πάγια τακτική, η παραμονή Χριστουγέννων θεωρείται ημιαργία και δίνεται «χαριστική» άδεια απουσίας.  Εκτός από αυτά έπρεπε να επιστρέψει επειγόντως και για υπηρεσιακούς λόγους, συγκεκριμένα για να παραδώσει δύο επιστολές, όπως και έγινε στις 26 Δεκεμβρίου. Όσον αφορά το σοβαρό υπηρεσιακό ζήτημα που προέκυψε κατά την απουσία της, η υπάλληλος ανέφερε ότι συνέβη στη Σμύρνη (και όχι στην Άγκυρα όπου ήταν τοποθετημένη), ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για το θέμα και πως ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων της.  Τελικά, το πρόστιμο που της επιβλήθηκε ανήλθε σε μισό μηνιάτικο, όπως και με τους υπαλλήλους που ήταν υπεύθυνοι για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων.



2010,  Η  ΕΥΠ  ΤΟΥ  ΤΖΕΦΡΥ  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ  ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ  ΣΕ  ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ.  ΟΙ  ΤΟΥΡΚΟΙ  ΞΕΚΩΛΟΘΗΚΑΝ  ΣΤΑ  ΓΕΛΙΑ.

 Στους  διαδρόμους και στα γραφεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σαν ανέκδοτο κυκλοφορεί μία άκρως τρελή και απόρρητη υπόθεση: τα ψηφοδέλτια των εκλογών των συνδικαλιστικών οργάνων που θα διεξάγονταν δύο ημέρες μετά, στις 15 Απριλίου, είχαν τυπωθεί εκτός του τυπογραφείου της ΕΥΠ.

Πράγμα που σήμαινε ότι τα ονόματα των πολιτικών υπαλλήλων της υπηρεσίας που έθεταν υποψηφιότητα για την εκλογή τους στα σωματεία ΣΥ.Κ.Ε.Υ.Π. και ΣΥ.Ρ.Τ.Γ.Ε.Υ.Π. (ραδιοτηλεγραφητές, τηλετυπητές και γλωσσομαθείς) πιθανώς είχαν γίνει γνωστά και σε εκείνους που πραγματοποίησαν τις εκτυπώσεις των ψηφοδελτίων.

Για την προστασία του απορρήτου των στοιχείων του προσωπικού της ΕΥΠ, η κεντρική εφορευτική επιτροπή της υπηρεσίας είχε λάβει την απόφαση οι εκτυπώσεις οποιουδήποτε υλικού σχετικού με τις εκλογές των συνδικαλιστικών σωματείων να γίνονται αποκλειστικά και μόνο στο τυπογραφείο της υπηρεσίας. Οι δύο νεαροί υπάλληλοι που ήταν υπεύθυνοι για την εκτυπωτική διαδικασία, αφού είχαν αφήσει να γίνουν οι εκτυπώσεις εκτός της ΕΥΠ, προχώρησαν στην διανομή των ψηφοδελτίων στους εκπροσώπους των συλλόγων ΣΥΚΕΥΠ και ΣΥΓΕΡΤΕΥΠ μέσω ιδιωτικής ταχυδρομικής εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση πειθαρχικού ελέγχου των δύο υπαλλήλων, το γεγονός ότι έσπευσαν να δώσουν οδηγίες καταστροφής του υλικού που ήδη είχαν παραλάβει οι εκπρόσωποι «καταδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είχαν επίγνωση της παράβασης η οποία είχε συντελεστεί και των κινδύνων που συνεπαγόταν, να αποκαλυφθούν δηλαδή απόρρητα στοιχεία του προσωπικού της Υπηρεσίας».

Εννέα μήνες μετά το συμβάν, ανακοινώθηκε και η πειθαρχική ποινή των νεαρών υπαλλήλων, η οποία ανήλθε σε «πρόστιμο ίσο με το ήμισυ των μηνιαίων αποδοχών» τους.


Διαβάστε  παρακάτω  την  ανταπόκριση  μιας  Αθηναϊκής  εφημερίδας  για  τα  γελοία  και  απίστευτα  που  συμβαίνουν  στην  σημερινή  «μυστική»  υπηρεσία  της  Ελλάδας.  Αν  καταλάβετε  εσείς  τι  συμβαίνει,  να  μου  τρυπήσετε  την  μύτη.  Ποταποί χαρακτήρες,  δολοπλοκίες,  ίντριγκες,  μικροσυμφέροντα,  πρακτορηλίκι,  κομματοκρατία,  τι  στο  καλό  μυστική  υπηρεσία  διαθέτουμε;

Πριν  μερικά  χρόνια  ένας  ευφυής  Ιταλός  πολιτικός  επισκέφθηκε  την Ελλάδα  για  να  γνωρίσει από  κοντά  τους  «έλληνες  πολιτικούς»,  τους  απογόνους  του  Θεμιστοκλή  και  του  Περικλή.  Φεύγοντας  δήλωσε:  «Μικροί  άνθρωποι,  μικρές  σκέψεις,  μικρές  αναζητήσεις,  μικρά  οράματα,  μικρά  συμφέροντα.  Καμιά  μεγάλη  ιδέα,  κανένας  μεγάλος  στόχος».

Μικρότητες…
Συνδικαλιστικό αλαλούμ στην ΕΥΠ

13.12.2016

Καζάνι που βράζει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, μετά και τις αποκαλύψεις της Κυριακάτικης kontranews για τη σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείριση από την ηγεσία της - κυρίως από τον απόστρατο Υποδιοικητή Ι.Λιούκα - του διαπλεκόμενου συνδικαλιστή ΘΣ, όσον
αφορά την πρόσφατη απόφαση του ελεγχόμενου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Υπηρεσίας, να μην τεθεί σε αργία ο ίδιος και η επίσης υπάλληλος της ΕΥΠ, ΑΠ, για τη διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων την περίοδο 2004-2005. Κι αυτό παρά την πρόταση - καταπέλτη της Εισαγγελέως, Μαρίας Βαΐτση, που παραπέμπει και τις δυο οσονούπω στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Πολλώ δε μάλλον, που η συμπεριφορά αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με τη στάση τους πριν από μερικούς μήνες να παρατείνουν την αργία και τελικά να διατάξουν την απόλυση του Πασόκου αρχισυνδικαλιστή, ΚΑ, ο οποίος έχει δικαιωθεί δικαστικά σε όλες τις βαθμίδες, καθώς και του στενού συνεργάτη του, ΘΧ, πριν καλά καλά ολοκληρωθεί κάποια ΕΔΕ εναντίον του ή έστω η κύρια ανάκριση από τη δικαιοσύνη.

Λέγεται μάλιστα ότι ο απόστρατος αξιωματικός, κατά παράβαση του ρόλου του, εκφράζεται ειρωνικά για την έρευνα, που επί μήνες διεξήγαγε ο ανακριτής , Δ. Φούκας, και η οποία οδήγησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με το σχέδιο "Πυθία". "Δυο μέτρα και δυο σταθμά", είναι η φράση που ξεστομίζει η πλειοψηφία των υπαλλήλων, οι οποίοι αναρωτιούνται αν πραγματικά πίσω από το συγκεκριμένο συνδικαλιστή βρίσκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - όπως ο ίδιος διατείνεται - η κάποιες άλλες δυνάμεις, που δεν επιθυμούν την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

Απορία προκαλεί και η διστακτικότητα του Γ. Ρουμπάτη, ο οποίος παρόλο που φημολογείται ότι δεν θέλει να τον βλέπει μπροστά του, εντούτοις στην ουσία εμμέσως τον "προστατεύει" και ανέχεται τόσο τις φανερές επαφές του με συγκεκριμένο δημοσιογράφο, όσο και τις αναρτήσεις που πραγματοποιεί σε διάφορα blogs, όπου ως "τέρας μορφώσεως", αφού "βλογάει πρώτα τα γενιά του", στη συνέχεια και ανεπίτρεπτα παραθέτει πληροφορίες για στελέχη της ΕΥΠ και τις τοποθετήσεις τους σε νευραλγικά πόστα εντός και εκτός Ελλάδος.

Και μόνο γι αυτό ο ΘΣ θα έπρεπε να τεθεί πάραυτα σε αργία, ενώ άγνωστο παραμένει το πως θα μεθοδεύσει ο Ι. Λιούκας την ετυμηγορία και του Πειθαρχικού Συμβουλίου από το οποίο θα περάσουν σύντομα οι δυο υπόδικοι υπάλληλοι.

Στην πολυετή αυτή διαμάχη γνωστή και ως "ξεκατίνιασμα"των Πασόκων συνδικαλιστών της ΕΥΠ, ο "Βενιζελικός" ΚΑ, σημείωσε πρόσφατα μια ακόμα νίκη, όταν στην εκδίκαση της μήνυσης κατά του ΘΣ για όσα συκοφαντικά του είχε καταλογίσει, στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης των Συλλόγων της Υπηρεσίας το 2010, το δικαστήριο τον ανάγκασε τον τελευταίο να δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν εννοούσε να θίξει την τιμή και την υπόληψη του ΚΑ και ότι τα όσα ανέφερε στην Γενική Συνέλευση δεν αφορούσαν αυτόν.

Επιπλέον, σε άλλη δικαστική υπόθεση μεταξύ του Προέδρου του ενός εκ των δυο Συλλόγων Εργαζομένων της ΕΥΠ και του Διευθυντή νευραλγικής Διεύθυνσης, τοποθετημένο από τον Ι. Λιούκα, καθ υπόδειξη του ΘΣ, δικαιώθηκε πανηγυρικά ο πρώτος και χαρακτηρίστηκε από τον Πρόεδρο της αίθουσας ως "παράπλευρη απώλεια" της γνωστής ιστορίας της Υπηρεσίας.

Μετά από όλα αυτά αναρωτιέται κανείς πως επιτρέπει ο Γ. Ρουμπάτης, κατά παράβαση κάθε κανόνος ασφαλείας, να σέρνεται με αυτόν τον τρόπο, καθημερινά σχεδόν, η ΕΥΠ στα δικαστήρια; Ο Υπουργός Ν. Τόσκας είναι γνώστης αυτής της κατάστασης;
Αληθεύει ότι υπάρχει ρήγμα στη σχέση του με την ηγεσία της ΕΥΠ, την οποία δεν εμπιστεύεται με αποκορύφωμα πριν από μερικές μέρες να επιστρέψει ό,τι αλλαγές στο οργανόγραμμα της Υπηρεσίας του είχε στείλει ο Ι. Λιούκας προς υπογραφή;


ΚΑΙ  ΕΙΣ  ΑΝΩΤΕΡΑ



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...