Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ «ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ» ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

Θα προλάβουν  οι  αξιωματικοί  μας  άραγε να φτάσουν στις μονάδες τους σε περίπτωση πολέμου  με  την  Τουρκία;
 Ή θα τους έχουν ήδη στοχοποιήσει και εξουδετερώσει μεμονωμένα οι "κατατρεγμένοι"  λαθρομετανάστες;
Οι Τούρκοι πριν πραγματοποιήσουν την εισβολή στην Κύπρο το 1974 γνώριζαν τα πάντα σε σχέση με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Εθνικής  Φρουράς.  Αξιωματικοί του τούρκικου στρατού παρακολουθούσαν τα ελληνικά  στρατόπεδα και μάζευαν όλες τις πληροφορίες. Γνώριζαν τα ονόματα των δικών μας αξιωματικών, τις οικογένειές τους, τις γυναίκες τους, τις συνήθειες τους.Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΕΔΩΣΕ  ΔΙΑΤΑΓΗ  ΣΤΟ  ΓΕΝΙΚΟ  ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ  ΝΑ  ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ  ΣΕΝΑΡΙΑ,  ΜΑΖΙ  ΜΕ  ΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ,  ΠΟΥ  ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ  ΣΕ  «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ  ΗΤΤΑΣ»  ΣΕ  ΑΙΓΑΙΟ  ΚΑΙ  ΘΡΑΚΗ.

 Τα μισά από τα "αληθινά" σενάρια που επεξεργάζονται στα υπουργεία Eξωτερικών και Εθνικής  Άμυνας,  κατόπιν  οδηγιών  του  Τσίπρα, επιχειρούν να προβλέψουν τι θα γίνει ΜΕΤΑ από μια ελληνική στρατιωτική ήττα.  Αυτοί που κυβέρνησαν  τα  τελευταία  20  χρόνια  την  Ελλάδα  (και οι στρατιωτικές ηγεσίες)  καλό είναι να γνωρίζουν ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν, αν συμβεί το απευκταίο στην ασφάλεια της χώρας τα επόμενα χρόνια.
 
ΟΙ  ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ  ΣΤΗΝ  ΚΥΠΡΟ  ΤΟ  1974
Οι Τούρκοι κατάσκοποι στην Κύπρο που προετοίμασαν την εισβολή. Φακέλωναν τους Έλληνες, έκαναν χαρτογράφηση των ακτών και οχυρωματικά έργα στα οποία τους βοήθησαν και Έλληνες…
 Απόβαση τουρκικού άρματος Μ-48 στην


 Κηρύνεια
Τον σημαντικότερο ρόλο  στην οργάνωση της τουρκικής  εισβολής το  1974  στην Κύπρο,  διαδραμάτισε η εκτεταμένη κατασκοπευτική δραστηριότητα, στην οποία επιδόθηκε η Τουρκία σε βάρος της Κύπρου, πολλά χρόνια πριν από το μοιραίο 1974.

ΕΙΧΑΝ  ΦΑΚΕΛΩΘΕΙ  ΟΙ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
Επισημάνθηκαν τα στρατόπεδα και οι θέσεις της Εθνικής Φρουράς, αεροφωτογραφήθηκαν και χαρτογραφήθηκαν οι ακτές που είχαν επιλεγεί για την απόβαση. Επιπλέον, «φακελώθηκαν»  οι Ελλαδίτες αξιωματικοί που βρίσκονταν στην Κύπρο και οι Κύπριοι ενωτικοί.
Την κατασκοπεία επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 1964-1974 Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι υπηρέτησαν στην ΤΟΥΡΔΥΚ ή στελέχωσαν τα τουρκοκυπριακά τάγματα, καθώς και άλλοι οι οποίοι στάλθηκαν από την Τουρκία ως πολίτες.

Χρησιμοποιήθηκε επίσης μικρός αριθμός Βρετανών, οι οποίοι διέμεναν μόνιμα στο νησί, καθώς και κάποιοι Ελληνοκύπριοι, μέλη συνήθως του κυπριακού υποκόσμου.
Τη στιγμή που η συνεργασία της ελληνικής και κυπριακής ΚΥΠ σκιάζονταν από νέφη αμοιβαίας καχυποψίας, οι Τούρκοι έστηναν, σχεδόν ανενόχλητοι, ένα εκτεταμένο δίκτυο παρακολούθησης.
ΤΟΥΡΚΟΣ  ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ  ΑΠΟ   ΤΟ  1970  ΣΑΝ  ΦΥΛΑΚΑΣ  ΣΚΑΦΩΝ
Ενδεικτική ήταν η περίπτωση Τούρκου αξιωματικού, ο οποίος είχε εντοπισθεί στην πόλη της Κυρήνειας τουλάχιστον από το 1970, όπου και εμφανιζόταν ως Τουρκοκύπριος, που απασχολείτο ευκαιριακά στη φύλαξη σκαφών.

Η μυστική του αποστολή όμως ήταν η αξιολόγηση των ακτών της περιοχής για απόβαση και η καταγραφή των επάκτιων οχυρώσεων.
Κάποιοι τούρκοι πράκτορες έκαναν τους ταξιτζήδες,  στην  Κύπρο  για  αρκετό  καιρό,   άλλοι  πουλούσαν τυρόπιτες έξω  από τα στρατόπεδα, άλλοι έκαναν τους τουρίστες  και χαρτογραφούσαν  τις περιοχές   που θα έκαναν  την απόβαση.  Ο Τούρκος  ποτέ δεν σταματά να προετοιμάζεται  για πόλεμο.  Αυτός ο στόχος είναι  συνεχής για την τουρκική  πολιτική. 
ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΗΣ  ΕΞΩ  ΑΠΟ  ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ  ΗΤΑΝ  ΤΟΥΡΚΟΣ  ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ

Ανάλογη περίπτωση καταγράφηκε και στην Πάφο:

 Ο συμπαθής Τουρκοκύπριος μικροπωλητής που άπλωνε την πραμάτεια του έξω από στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς ήταν Τούρκος αντισυνταγματάρχης!

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ  ΑΠΟ ΤΟ  ΛΟΝΔΙΝΟ

Παράλληλα, πολλοί Τούρκοι αξιωματικοί καλύπτονταν πίσω από την ιδιότητα του τουρίστα. Έφταναν στην Κύπρο συνήθως από το Λονδίνο, ως συμμετέχοντες σε ομαδικές εκδρομές βρετανικών πρακτορείων. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΣΤΡΑΤΟΥ.  ΕΣΕΙΣ  ΠΟΥ  ΓΙΝΑΤΕ   ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ  ΕΙΣΑΣΤΕ  ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ.  ΟΙ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΠΟΥ  ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ  ΘΑ  ΣΑΣ  ΚΟΨΟΥΝ  ΤΟ  ΚΕΦΑΛΙ.ΣΗΜΕΙΩΝΑΝ  ΑΚΟΜΗ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ,  ΟΠΛΙΤΩΝ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΩΝ

Τα ξημερώματα της 20ς Ιουλίου 1974 οι Τούρκοι εισβάλουν στην Κύπρο.
Όταν το επόμενο πρωινό καταλήφθηκε η τουρκοκυπριακή συνοικία της Λεμεσού, στο υπόγειο διοικητήριό της βρέθηκε πλήθος αποδεικτικών στοιχείων για την επί σειρά ετών κατασκοπευτική δραστηριότητα των Τούρκων: λεπτομερή σχεδιαγράμματα των στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς, καταγραφή των οπλικών της συστημάτων, φωτογραφίες και σημειώσεις για τα πολιτικά φρονήματα αξιωματικών, οπλιτών και πολιτών.
ΟΙ  ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ  ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΝ  ΑΜΕΣΩΣ,  ΟΙ   ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ;  ΟΙ  ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ  ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ;  ΟΙ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;  ΟΙ  ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ;  ΟΙ  ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ;  ΟΙ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ;  ΟΙ  ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ;  ΟΙ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΙ;  ΟΙ  ΜΑΣΟΝΟΙ; 
Το τελευταίο στοιχείο (τα πολιτικά φρονήματα αξιωματικών, οπλιτών και πολιτών)  ενδιέφερε ιδιαίτερα τους Τούρκους, όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της εισβολής.
Σε κάθε πόλη και χωριό που καταλάμβαναν, πρώτα αναζητούσαν τους Κύπριους ενωτικούς, παλαιά μέλη της ΕΟΚΑ ή της ΕΟΚΑ Β’. Φυσικά τους εκτελούσαν αμέσως, καθώς θεωρούσαν ότι αυτοί θα προέβαλαν σθεναρή αντίσταση στην εισβολή.
Οι Τούρκοι έκαναν καλά τη δουλειά τους. Οι Έλληνες;ΟΙ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΣΑΜΑΡΑ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ  ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Όλοι  οι  Έλληνες  πρέπει να έχουμε  τα μάτια ανοιχτά  και να πληροφορούμε τις δικές μας υπηρεσίες  όταν αντιλαμβανόμαστε  ύποπτες  κινήσεις  και  πρόσωπα.

Η   κατασκοπεία  των  τούρκων  που  γίνεται σήμερα (με τόσους λαθρομετανάστες) στα νησιά  δεν  περιγράφεται. Με τον στρατό και τους αξιωματικούς των νήσων να έρχονται καθημερινά σε άμεση επαφή με τους λαθρο-κατασκόπους και να τους υπηρετούν ως φιλιππινέζες.

Όχι μόνο φωτογραφίες, αλλά και το ψυχολογικό προφίλ  των  αξιωματικών  μας, τις συνήθειες, τις αδυναμίες  και  το   ηθικό της στρατιωτικής ηγεσίας  μπορούν να αποκτήσουν και να μεταβιβάσουν στους δυνητικούς αντιπάλους.

Προειδοποιεί  κανείς  άραγε  τους  Έλληνες  αξιωματικούς  ότι  ουσιαστικά  βρισκόμαστε  σε  εμπόλεμη  περίοδο;  Το ότι δεν πέφτουν βόμβες ακόμα, αυτό δεν σημαίνει ότι ζούμε ειρηνική περίοδο. Ο εχθρός εκτελεί μη-στρατιωτικές πολεμικές επιχειρήσεις ως προπαρασκευή. Μεγάλο  παράδειγμα  η  εξαγορά  όλων  των  τηλεοπτικών  σταθμών  της  Ελλάδος  από  την  τουρκική  ΜΙΤ,  η  μετατροπή  τους  σε  τουρκοκάναλα,  η  προβολή  συνεχώς  τουρκικών  σειρών  χωρίς  μεταγλωττισμό,  για  να  συνηθίσουν  οι  χαζονοικοκυρές  στα  τουρκικά  (ψυχολογικός  πόλεμος).   

 Προειδοποιεί  κανείς  τους  Έλληνες  αξιωματικούς  στο ποιοί μπαίνουν σπίτι τους, με ποιούς συζητά η γυναίκα τους  και τα παιδιά τους;  Τους  συμβουλεύει  καμιά  υπηρεσία  πως  να  φέρνονται  στην  καθημερινότητά  τους;  Τους  λέει  π.χ.  «αν έχετε μια ρουτίνα στην καθημερινότητά σας, να την αλλάζετε,  κάθε βδομάδα. Μην πάτε από τον ίδιο δρόμο και ώρα στην μονάδα, στο  γυμναστήριο,  οπουδήποτε;».

 
  ΑΥΤΟΙ  ΟΙ  ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ  ΠΟΥ  ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΘΑ  ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ;

«ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ  ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ»  ΣΤΟΝ  ΕΒΡΟ  2008

Την 26 Αυγούστου 2008 και ώρα 20:15, έγινε αντιληπτή από τον Αξιωματικό Πύλης του Στρατοπέδου «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΖ) ΚΑΡΥΔΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ» στο χωριό Πλάτη του νομού Έβρου προσπάθεια φωτογράφησης των εγκαταστάσεων από επιβάτη Ι.Χ. οχήματος τύπου Fiat Tipo, χρώματος γκρι, με πινακίδες Βουλγαρίας (ΡΒ1885 ΧΜ).


Ακολούθησε άμεση αναφορά του συμβάντος στον Επόπτη Ασφαλείας του Στρατοπέδου, στη XVI M/K MΠ/2ο Ε.Γ και στις οικείες αστυνομικές αρχές. Τελικά το ύποπτο όχημα εντοπίστηκε την ίδια ημέρα, στις 20:45, στο τελωνείο Ορμενίου ενώ επιχειρούσε να εξέλθει προς Βουλγαρία.


Από τον έλεγχο που διενήργησαν τα όργανα του Αστυνομικού Σταθμού Ελέγχου Διαβατηρίων του τελωνείου διαπιστώθηκε ότι στο εν λόγω όχημα επέβαιναν τρεις Βούλγαροι υπήκοοι, εκ των οποίων οι δύο στρατιωτικοί. Επρόκειτο για τους Chapov Yopdan, Αρχιλοχία Μηχανικού, Chapova-Angelova Dimitrina, επαγγελματία οπλίτη και Gramatikov Georg, αυτοκινητιστή κατά δήλωσή του και εμπλεκόμενου σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας κατά ανεπιβεβαίωτη πληροφορία.


Στην κατοχή τους βρέθηκε μία αναλογική φωτογραφική μηχανή με υλικό τουριστικού περιεχομένου, καθώς επίσης και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με διάφορο φωτογραφικό υλικό, μεταξύ του οποίου φωτογραφίες και βίντεο από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής Β. Έβρου.


Κατόπιν αυτού οι επιβάτες του οχήματος συνελήφθησαν, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας και δικάστηκαν στις 27 Αυγούστου 2008 από το Πρωτοδικείο Ορεστιάδας με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

 Ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας ανέφερε πως «από τους τρεις συλληφθέντες Βούλγαρους πολίτες, οι δύο είναι επαγγελματίες στρατιωτικοί στο Βουλγαρικό Στρατό με βαθμό αρχιλοχία και στρατιώτη, αντίστοιχα.


Οι ίδιοι βρίσκονταν στην Ελλάδα ως τουρίστες, στη διάρκεια της τακτικής ετήσιας άδειάς τους. Στην Ελλάδα βρίσκονταν ως ιδιωτικά πρόσωπα ενώ η παραμονή τους δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με το επάγγελμά τους».


Στην απολογία τους οι συλληφθέντες υποστήριξαν ότι οι φωτογραφίες προορίζονταν για αμυντικό περιοδικό ωστόσο το Δικαστήριο τους βρήκε ένοχους για κατασκοπεία και επέβαλε ποινή φυλάκισης 16 μηνών.


Οι τρεις Βούλγαροι άσκησαν έφεση και αφού κατέβαλλαν εγγύηση οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας προς απέλαση.  Σε επικοινωνία του τότε Διευθυντή της ΔΔΣΠ/ΓΕΕΘΑ με το Βούλγαρο ομόλογό του για εξηγήσεις όσον αφορά τις δραστηριότητες σε βάρος μιας φιλικής και συμμάχου στο ΝΑΤΟ χώρας, μετά τη σχετική συγγνώμη, επιβεβαιώθηκε ότι οι τρεις Βούλγαροι είχαν στρατολογηθεί και συνέλεγαν πληροφορίες για λογαριασμό της Τουρκίας.


Στις 30 Αυγούστου, ο Έλληνας Πρέσβης στη Σόφια μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος όπου δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι η υπόθεση αυτή δεν θα σταθεί εμπόδιο στις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

 
ΑΥΤΟΙ  ΟΙ  ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ  ΠΟΥ  ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΘΑ  ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ;«ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ  ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ  ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ»  ΣΤΟΝ  ΕΒΡΟ   2009


Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, στις 24 Μαϊου 2009 συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας (τρεις γυναίκες και ένας άνδρας από το Χάσκοβο, μουσουλμάνοι Τουρκικής καταγωγής) στο Ορμένιο του Έβρου καθώς είχαν προχωρήσει σε λήψη φωτογραφιών Στρατοπέδου της Ορεστιάδας. Στους εμπλεκόμενους επιβλήθηκε ποινή 18μηνης φυλάκισης και μετά την άσκηση έφεσης απελάθηκαν από τη χώρα.


Ο  ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ  ΤΗΣ  ΘΡΑΚΗΣ,  ΠΡΟΔΟΤΗΣ  ΚΑΙ  ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ  ΣΤΗΝ  ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ  2009


Την 26 Ιουλίου 2009 και ώρα 16:45, ο Επόπτης Ασφαλείας του Στρατοπέδου «ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ» της Σαμοθράκης ενημερώθηκε από τον Αξιωματικό Πύλης ότι Ι.Χ. όχημα τύπου Opel Corsa, χρώματος μπλε, με αριθμό κυκλοφορίας ΕΒΗ-2274, να διέρχεται δύο φορές από ασφαλτόδρομο εγγύς του Στρατοπέδου.


Μετά από ειδοποίηση του Αστυνομικού Τμήματος Σαμοθράκης προέκυψε ότι το όχημα ήταν νοικιασμένο από τον Έλληνα υπήκοο μουσουλμάνο Μεχμέτ Μποσταντζή, κάτοικο Μάκρης Αλεξανδρούπολης και φωτογράφο στο επάγγελμα. Ο Μποσταντζή είχε αφιχθεί στην Σαμοθράκη με το πλοίο της γραμμής στις 14:00 και θα αναχωρούσε με το βραδινό δρομολόγιο στις 21:00 της ίδιας ημέρας.

 ΑΥΤΟΙ  ΟΙ  ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ  ΠΟΥ  ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΘΑ  ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ;

Ο ύποπτος εντοπίσθηκε στις 19:00 στο λιμάνι Καμαριώτισσας και προσήχθη. Από το όχημα κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα τρίποδο φωτογραφικής μηχανής, φωτογραφική μηχανή ΝΙΚΟΝ, δύο φακοί ΝΙΚΟΝ και ΤΑΜRΟΝ, ένας σουγιάς με θήκη, ένα βιβλιάριο και μία κάρτα της Εθνικής Τράπεζας, ένα πορτοφόλι με 165 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο Trident, μία κάρτα μνήμης Sandisk και μία κάρτα μνήμης Pretec επιμελώς κρυμμένη κάτω από το πατάκι του οδηγού, η οποία περιείχε περί τις 300 φωτογραφίες  στρατιωτικού ενδιαφέροντoς και υποδομών στρατηγικής σημασίας.


Ο συλληφθείς ομολόγησε κατά την ανάκριση ότι από τις 20 Νοεμβρίου 2008 είχε επαναλάβει οκτώ φορές τη συγεκριμένη διαδικασία συλλογής πληροφοριών για λογαριασμό της Τουρκίας υπό τη κάλυψη της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφου και ενημέρωσε για την ύπαρξη ισάριθμων φακέλων στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή με το σχετικό υλικό.


Από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών βρέθηκε κινητό τηλέφωνο ΝΟΚΙΑ με τουρκική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας στο ΙΧ όχημα του συλληφθέντος στην Αλεξανδρούπολη ενώ από το κατάστημα φωτογραφικών ειδών και την οικία του κατασχέθηκαν 600 άρτιες τεχνικά φωτογραφίες, εκ των οποίων οι 400 αξιολογήθηκαν ως πολύ σοβαρές για την Εθνική Ασφάλεια της Χώρας.


Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν φωτογραφίες από τους εσωτερικούς χώρους του Αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης, από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή Κέχρου Ροδόπης (Πομακοχώρια), των λιμένων της Μύρινας και ακτών Λήμνου και Σαμοθράκης με κατεύθυνση από βορρά προς νότο, στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε Αλεξανδρούπολη (Στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ»), Παλαγία (Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗ»), Δορίσκο, Άβαντα, Καβησό, Δίκελλα, του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής καθώς και φωτογραφίες από την Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2008 στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων των αριθμών πλαισίων των αρμάτων μάχης Leopard-2HEL και κοντινές λήψεις στα πρόσωπα των στελεχών της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και όλων των Διοικητών Μονάδων που παρήλασαν.


Με βάση την αρχική του κατάθεση, την οποία ανασκεύασε αργότερα, στρατολογήθηκε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στο Τελωνείο Ιψάλων το Νοέμβριο του 2008 ενώ επέστρεφε στην Ελλάδα και εκτέλεσε 8 αποστολές έναντι συνολικής αμοιβής 4.000 ευρώ. «Ήξερα ότι θα με εύρισκαν όπου κι αν πήγαινα.


Δέχθηκα, μου έδωσαν μια κάρτα τουρκικού τηλεφώνου για να γίνονται οι επικοινωνίες μας, ενώ με επισκεπτόταν και στο μαγαζί μου. Μου ζήτησαν να τραβήξω τα γύρω από την Αλεξανδρούπολη στρατόπεδα, όπου υπήρχαν κεραίες, να φαίνεται από τον χάρτη του Google η γωνία λήψης των φωτογραφιών για λόγους στρατηγικής, να φαίνεται τι έχουν μέσα και να περιγράφεται η θέση τους…» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό ένοχος για την κατηγορία της προδοτικής και κατ΄ εξακολούθηση κατασκοπείας και του επιβλήθηκε όπως και πρωτόδικα ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Αποφυλακίστηκε, αφού εξέτισε την ποινή του με δύο και πλέον χρόνια παραμονής του στις φυλακές της Κομοτηνής και αυτή τη στιγμή υποχρεούται να παρουσιάζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.


Ο Μεχμέτ Μποσταντζή είχε στην κατοχή του φωτογραφίες με κοντινές λήψεις όλων των Διοικητών Μονάδων που παρήλασαν της 28η Οκτωβρίου 2008 στη Θεσσαλονίκη καθώς και των στελεχών της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Πεζικού.«ΓΕΡΜΑΝΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ»  ΣΤΗΝ  ΚΩ  2012


Τον Μάιο του 2012 είχε συλληφθεί σε ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι της Κω ο 75χρονος Baldur Drobnica υπήκοος Γερμανίας κατηγορούμενος για κατασκοπεία.


Είχε δηλώσει συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών και ραδιοερασιτέχνης, προκειμένου να αιτιολογήσει συσκευές επικοινωνίας που είχαν βρεθεί στην κατοχή του. Από δημοσιεύματα στον Τύπο (Der Spiegel, 09.05.1983) προέκυπτε ότι ο συλληφθείς υπήρξε στέλεχος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (Bundesamt für Verfassungsschutz) της Γερμανίας.


Την 20 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 9:35 έγινε αντιληπτή από τον Αξιωματικό Πύλης του Στρατοπέδου «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΖ) Γ. ΓΚΙΑΛΑ» η παρουσία ατόμου που βιντεοσκοπούσε το εσωτερικό των εγκαταστάσεων στις οποίες στεγάζεται το Διοικητήριο της 96 ΑΔΤΕ στη Χίο.


Ακολούθησε κινητοποίηση των Οργάνων Ασφαλείας του Στρατοπέδου και με τη συνδρομή ανδρών του Λιμενικού Σώματος ο ύποπτος συνελήφθη. Kατά τη διερεύνηση του περιστατικού προέκυψε πως ο 31χρονος Emek Köprübaşı υπήκοος Τουρκίας με καταγωγή τη Μπόρνοβα Σμύρνης, είχε λάβει τουριστική βίζα επισκεπτόμενος τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και λίγο πριν λήξει η βίζα του αποφάσισε να επισκεφτεί τη Χίο.


Ο ίδιος δήλωσε υποψήφιος διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου Σμύρνης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος ελλείψει στοιχείων καθώς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία είχε προλάβει να διαγράψει το υλικό που να τον ενοχοποιούσε.


«ΓΕΡΜΑΝΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ»  ΣΤΗΝ  ΧΙΟ   2013


Στις 2 Αυγούστου 2013 συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαστιχοχωρίων Χίου ο 72χρονος συνταξιούχος μηχανικός Hans Hartmut Streiber, υπήκοος Γερμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατασκοπεία.  Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στα Αρμόλια Χίου, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 φωτογραφικές μηχανές, 14 κάρτες μνήμης, 5 usb sticks, 5 τουριστικοί χάρτες της Χίου, 2 κινητά τηλέφωνα και 1 ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή.


Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι ο Streiber στρατολογήθηκε το καλοκαίρι του 2010 από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών κατά τη διαμονή του στα απέναντι τουρκικά παράλια και συγκεκριμένα στη Μαρμαρίδα με εντολή να φωτογραφίζει έναντι χρηματικής αμοιβής, που κυμαίνονταν από 500 έως 1500 ευρώ, στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 96 ΑΔΤΕ και κρίσιμες υποδομές του νησιού και να τις διαβιβάζει ηλεκτρονικά κάνοντας χρήση ειδικού προγράμματος κρυπτογράφησης.


Από την έρευνα στον προσωπικό του ηλεκτρονικό λογαριασμό (e-mail), προέκυψε ότι μία εβδομάδα πριν τη σύλληψή του είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο περιείχε πληροφορίες για πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και στρατιωτικά οχήματα.


Ο σύνδεσμος του 72χρονου στην Τουρκία έφερε το όνομα «Μουσταφά», με τον οποίο επικοινωνούσε μέσω αριθμού που αντιστοιχούσε σε σταθερό τηλέφωνο στην Μαρμαρίδα ενώ αμοιβόταν μέσω τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε σε υποκατάστημα της Deutsche Bank στην Αθήνα. Κατά πληροφορίες, η Περιφερειακή Μονάδα της ΕΥΠ είχε πληροφορηθεί την παρουσία του Γερμανού στο νησί και διέθετε οπτικό υλικό από επαφές του 72χρονου με δύο άτομα, πιθανότατα Τούρκους, στο λιμάνι της Χίου.


Ο συλληφθείς αποδέχθηκε όλες τις σε βάρος του κατηγορίες περί κατασκοπείας, κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.


O εξοπλισμός του 72χρονου Γερμανού που επί 3 έτη φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 96 ΑΔΤΕ και κρίσιμες υποδομές της Χίου.


«ΟΛΛΑΝΔΟΙ  ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ»  ΣΤΗΝ  ΡΟΔΟ  2014


Tις απογευματινές ώρες της 1ης Οκτωβρίου 2014 συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου δύο υπήκοοι Ολλανδίας (άνδρας και γυναίκα) ηλικίας 35 και 34 ετών καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί στη φωτογράφιση αρμάτων μάχης σε Στρατόπεδο της 95 ΑΔΤΕ στην περιοχή της Αφάντου. Το συμβάν σημειώθηκε μεσούσης της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2014 κατά την οποία τα ασκούμενα τμήματα αναπτύσσονται σε θέσεις διασποράς, πεδία βολών ή ασκήσεων για τη διεξαγωγή των προβλεπομένων δραστηριοτήτων


«ΓΕΡΜΑΝΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ»  ΣΤΗΝ  ΡΟΔΟ  2014


Ποινή κάθειρξης 14 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου στον 65χρονο «Γερμανό», ο οποίος συνελήφθη στις 15 Οκτωβρίου 2014 περί ώρα 11:15 στο Πυλί της Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας να φωτογραφίζει στρατιωτικό φυλάκιο της 80 ΑΔΤΕ στην Αντιμάχεια μέσα από Ι.Χ. όχημα.


Από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι κιάλια, διόπτρα και τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής.


Ακολούθησε έρευνα και στην οικία του, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ατζέντες και άλλα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις, τουριστικός χάρτης της πόλης της Κω µε χειρόγραφες σημειώσεις, διάφορα έγγραφα στην τουρκική γλώσσα, εξωτερικός σκληρός δίσκος, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, πέντε USB Sticks, δύο κασέτες βιντεοκάμερας και κινητό τηλέφωνο.


Στις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στην οικία του, υπήρχαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων και φυλακίων, δημοσίων υπηρεσιών και κτιρίων, κεραιών τηλεπικοινωνιών και γεφυρών της νήσου Κω.


Συνολικά βρέθηκαν 300 περίπου φωτογραφίες, εκ των οποίων οι 140 αφορούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και μέσα, 40 γέφυρες του νησιού, 40 έργα κοινής ωφέλειας και οι λοιπές αμυντικά έργα. Επισημάνθηκε ακόμη ότι σε ορισμένες φωτογραφίες απεικονίζονταν και πρόσωπα προκειμένου εν συνεχεία με αναγωγή στις διαστάσεις τους να γίνεται αναλυτική καταγραφή των διαστάσεων και των εικονιζομένων εγκαταστάσεων.


Ανάλογο υλικό βρέθηκε και από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κάλυμνο ενώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι παρακολουθούσε ακόμα και τις κινήσεις της δύναμης FRONTEX στην περιοχή.


Από την δικογραφία προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις της πρώην Ανατολικής Γερμανίας επί 11 έτη και διέμενε στην Τουρκία ως συνταξιούχος την περίοδο 2009-2012. Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι εκεί στρατολογήθηκε από δύο Τούρκους, οι οποίοι φέρονται ότι συντόνιζαν δίκτυο συνταξιούχων υπηκόων Ευρωπαϊκών κρατών που διέμεναν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


Υποστήριξε ότι διοχέτευε πληροφορίες στους Τούρκους συνδέσμους του επί δύο έτη, λαμβάνοντας 2.000 ευρώ μηνιαίως σε τραπεζικό λογαριασμό στην Γερμανία για το υλικό που συγκέντρωνε και εν συνεχεία παρέδιδε σε ψηφιακούς δίσκους ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Υποστήριξε δε ότι κατά την παραμονή του στην Τουρκία είχε λάβει φωτογραφίες και από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της, «οι οποίες όμως εκλάπησαν από την οικία του ενώ κοιμόταν» ενώ φέρεται ότι είχε λάβει εντολή να μην επισκεφθεί ξανά την Τουρκία και να επικοινωνεί με τους συνδέσμους του στην Γερμανία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


«ΓΑΛΛΙΔΑ  ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ»  ΣΤΗΝ  ΡΟΔΟ  2015


Την 1η Αυγούστου 2015 περί ώρα 13.00 συνελήφθη από αστυνομικούς Α.Τ. Αρχαγγέλου Ρόδου η 49χρονη, υπήκοος Toυρκίας, μόνιμη κάτοικος Γαλλίας, S. O. του Α., η οποία αφού παραβίασε σχετική σήμανση περί απαγόρευσης εισόδου, έγινε αντιληπτή από στελέχη του 6ου ΕΤΕΘ να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μεταξύ άλλων την αποβάθρα στο λιμάνι του στρατοπέδου και δύο ταχύπλοα σκάφη του ΕΣ.


Η 49χρονη, που διέμενε με τον σύντροφό της και τα δύο παιδιά της ηλικίας 14 και 18 ετών, σε παρακείμενο πολυτελές ξενοδοχείο, εισήλθε πεζή από τη νότια πλευρά του στρατοπέδου, ανεβαίνοντας από απόκρημνη βραχώδη παραλιακή περιοχή, που συνορεύει με το ξενοδοχείο Lindos Step και κατευθύνθηκε σε κορυφή λόφου, εντός του στρατοπέδου. Εκεί τράβηξε με ένα κινητό τηλέφωνο τύπου iphone 5S συνολικά 33 φωτογραφίες. Προέκυψε ακόμη ότι η πρώτη φωτογραφία είχε τραβηχτεί την 10.03 ώρα της ίδιας ημέρας, γεγονός που αποδεικνύει ότι παρέμεινε στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου πολλή ώρα.
  Σημερινό  φύλλο  (09.12.2016)  της  εφημερίδας  ΕΣΤΙΑ.

  Και  σημερινή  είδηση: 

Η ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ!

Η Αγκυρα έστειλε μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού υλικού στην Αλβανία.
Θέλει «Δεύτερο μέτωπο» στα νώτα της Ελλάδας.

Η τουρκική επιρροή στις Ειδικές Δυνάμεις της Αλβανίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Πρόσφατα γνωστοποιήθηκε ότι η Τουρκία χρηματοδότησε ακόμη  και την προμήθεια των νέων στολών της Αλβανικής Αστυνομίας… Ο  ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ  ΠΟΥ  ΚΑΘΕ  ΜΗΝΑ  ΠΗΓΑΙΝΕΙ  ΣΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  ΚΑΙ  ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ  ΤΟΝ  ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ  ΝΑ  ΜΑΣ  ΣΩΣΕΙ.


Σε  κάθε  σοβαρή  χώρα  της  Ευρώπης,  η  οποία  θα  βρισκόταν  σε  απειλή  πολέμου,  κάθε  αξιόλογος  πολιτικός  που  σέβεται  τον  εαυτό  του,  θα  προέβαινε  σε  σοβαρές  καταγγελίες  και  προειδοποιήσεις,  αν  μία  κυβέρνηση  δρούσε  όπως  δρα  η  σημερινή  (και  η  χθεσινή)  στην  Ελλάδα.

 Δεν  χρειάζονται  πολλά  λόγια:  «Εσύ  Τσίπρα  που  παριστάνεις  τον  πρωθυπουργό  και  όλος  ο  πληρωμένος  από  τον  Σόρος  θίασό  σου,  είσαστε  υπεύθυνοι  για  κάθε  Ελληνόπουλο  που  θα  σκοτωθεί  από  τουρκικές  σφαίρες,  σε  ενδεχόμενο  πόλεμο.  Τα  Ελληνόπουλα  αυτά  θα  ζούσαν  αν  φυλάγατε  τα  σύνορα.  Φέρατε  την  πέμπτη  φάλαγγα  των  λαθρομεταναστών  εντός  των  τειχών.  Το  αίμα  των  παιδιών  της  Ελλάδος  θα  σας  πνίξει».-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Υ.Γ.   ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΣΟΒΑΡΗ  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΟΥΣ  «ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ»,  ΓΙΑΤΙ  «ΚΥΒΕΡΝΑΝ  ΕΣΤΙ  ΠΡΟΒΛΕΠΕΙΝ». 

ΑΦΟΥ  ΚΑΝΕΝΑΣ  «ΕΛΛΗΝAΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ»  ΔΕΝ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ  ΤΙΠΟΤΕ,  ΣΗΜΕΡΑ  09.12.2016  Ο    Ζ.Π.   ΓΡΑΦΕΙ:

ΤΟ  ΔΙΜΗΝΟ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ  2016  ΜΕ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ  2017  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ  ΠΟΛΥ  ΚΡΙΣΙΜΟ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ  ΜΑΣ.

Έχει  παρατηρηθεί  ότι  πολλές  αναταραχές  και  συγκρούσεις  στον  κόσμο  γίνονται  σε  περίοδο  αλλαγής  προέδρου  στις  ΗΠΑ,  όταν  προκύπτει  σχετικό  κενό  εξουσίας  στην  παγκόσμια  υπερδύναμη   (μέχρι  στις  20  Ιανουαρίου,  όταν  ορκίζεται  ο  νέος  αμερικανός  πρόεδρος).

Ηδη  αναφέρεται  ότι  το  πάντα  πανέτοιμο  Ισραήλ  ετοιμάζεται  να  επιτεθεί  στο  Ιράν.  (Τα   δύο  πρώτα  F-35I  υπερμαχητικά  από  τις  ΗΠΑ,  πρόκειται να προσγειωθούν στο Ισραήλ τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου  2016).

Εμάς  εδώ  μας  ενδιαφέρουν  τα  σχέδια  που  θα  ακολουθήσει  η  Τουρκία.  Ας  θυμηθούμε  ότι  πριν  δύο  μήνες  ο  Ερντογάν  συναντήθηκε  μυστικά  με  τον  Ρότσιλντ  στην  Ν.  Υόρκη.

Όλα  τα  ενδεχόμενα  είναι  πιθανά.  ΑΚΟΥΕΙ  ΚΑΝΕΙΣ;
 
 


1 σχόλιο :

 1. 5/3/2017

  ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΣΟΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.

  «Λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του καθηγητή Ι.Μάζη περί επικείμενης απόβασης των Τούρκων στο Καστελόριζο, ο τουρκικός τύπος αναφέρει πως υπήρχε μυστική «επέμβαση» των Ηνωμένων πολιτειών στην διένεξη που έχει προκύψει με θέμα τις βραχονησίδες Ίμια αλλά και γενικότερα την ένταση στο Αιγαίο.
  Η «μυστική» παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς διπλωμάτες με σκοπό την μείωση των εντάσεων σε δύο χώρες, που αποτελούν τους κύριους «πυλώνες» του συστήματος ασφαλείας του ΝΑΤΟ στην ΝΑ Μεσόγειο.
  Η Ουάσινγκτον, υποστήριξε ότι δεσμεύεται στο να μειώσει και άλλο την αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.
  Η αμερικανική παρέμβαση σε Αθήνα και Άγκυρα ενδεχομένως να αποσόβησε προετοιμασμένη τουρκική εισβολή σε ελληνικό νησί, η οποία ήταν σχεδόν έτοιμη.
  «Άλλες πληροφορίες» από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για τουρκικό σχέδιο για κατάληψη του Καστελόριζου.
  Εκτίμηση των ισραηλινών υπηρεσιών είναι ότι «πράγματι υπάρχει ανεξήγητη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας έναντι της Ελλάδας.
  Οι Ισραηλινοί αναλυτές χαρακτηρίζουν «ακατανόητες» τις κινήσεις της Άγκυρας, καθώς η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ειδικά της Αεροπορίας είναι σε πολύ χαμηλό σημείο.
  Οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι «στα Δωδεκάνησα βρίσκεται η εστία της σύγκρουσης και πιθανότατα σε ένα εκ των Μεγίστη (Kαστελόριζο), Ρω και Στρογγύλη. Στα Ιμια ή στην Παναγιά ή σε άλλα σημεία του Αιγαίο, απλά θα εκβιάσουν κίνηση, αλλά δύσκολα θα ρισκάρουν».
  Τα νησιά είναι μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, δεκάδες μίλια ή εκατοντάδες μακριά από την Ρόδο και την Κάρπαθο, τα τρία αυτά νησιά «συγκρατούν» την ελληνική ΑΟΖ η οποία συναντάται με την κυπριακή ΑΟΖ.
  Ο Τούρκος εθνικιστής πολιτικός Ντεβλέτ Μπαχτσελί τόνισε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, εργάζονται πυρετωδώς για τη μείωση των εντάσεων, μεταξύ των δύο χωρών.
  Η Ουάσιγκτον έχει μια έντονη ανησυχία ότι μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ, υπάρχει φόβος ακόμη και για πόλεμο και αποσταθεροποίηση ολόκληρης της συμμαχίας.
  Η σταθερότητα στο Αιγαίο είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την περιφερειακή στρατηγική των ΗΠΑ, όπως έχει φανεί και από την πολύ σημαντική στρατιωτική κινητικότητα. Το αεροπλανοφόρο “USS George H.W. Bush” στάθμευσε για δεύτερη εβδομάδα στον Ναύσταθμο της Σούδας. Πριν από λίγες ημέρες (25/2) η 10η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ χρησιμοποίησε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως σταθμό για την αποβίβαση εννέα ελικοπτέρων τύπου Μπλακ ΧΟΚ και 70 ακόμη τμημάτων εξοπλισμού, τα οποία θα προωθηθούν στην Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο της επιχείρησης, «Atlantic Resolve». Κατά την άφιξή των ελικοπτέρων, παρόντες ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο αρχηγός των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων Ευρώπης Μπεν Χότζις και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκ. Στεφανής ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στο ΝΑΤΟ «τη σημαντική στρατηγική θέση της, σταθερότητα και τον επαγγελματισμό των στρατιωτών μας».
  Όπου όμως και να θελήσουν να χτυπήσουν οι Τούρκοι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι πανέτοιμες για να ανταποδώσουν το «χτύπημα», κάνοντας τον Ερντογάν να μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που τα έβαλε μαζί μας».

  ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...