Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΤΟΣ 2.793.

Ένας Αιγύπτιος ιερέας απευθυνόμενος στο Σόλωνα  του  είπε: 

«  Σόλων, Σόλων, λληνες εί παδές στε, γέρων δέ λλην οκ στιν. Νέοι στέ τάς ψυχάς πάντες. Οδεμίαν γάρ ν ατας χετε δι’ ρχαίαν κοήν παλαιάν δόξαν, οδέ μάθημα χρόν πολιόν οδέν»


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

«Σόλωνα, Σόλωνα, εσείς  οι Έλληνες μένετε πάντα παιδιά και δεν υπάρχει κανένας γέροντας Έλληνας. Είσαστε όλοι ΝΕΟΙ στις ψυχές σας. Γιατί δεν έχετε πεποιθήσεις ριζωμένες σε κληρονομικές δοξασίες, ούτε γνώσεις γερασμένες».
(Πλάτων, Τίμαιος).

Ο  Αιγύπτιος ιερέας   εξήγησε   στον  Σόλωνα, ότι οι  Έλληνες  είναι  οι  σπουδαιότεροι  άνθρωποι  
της γης, αλλά  είναι πάντα παιδιά, γιατί δεν έχουν αναπτύξει καταγραφική μέθοδο  για τα  σπουδαία  
έργα  τους και  όταν  φυσικές καταστροφές τους πλήξουν, αρχίζουν πάλι  από  την  αρχή, χωρίς  να
θυμούνται  τίποτε  από τους  άξιους  προγόνους  τους.

Ο Αιγύπτιος ιερέας - όπως γίνεται φανερό από την πλατωνική διήγηση - θαύμαζε τους Έλληνες για τη φρεσκάδα του πνεύματος που διατηρείται πάντα νέο, ρωμαλέο και δημιουργικό.
Σήμερα η παραπάνω φράση επαναλαμβάνεται με παραποιημένη σημασία, καθόλου κολακευτική για τους σύγχρονους Έλληνες: «είμαστε ευκολόπιστοι  ιδίως στους πολιτικούς  μας, δεν σοβαρευόμαστε ποτέ και αντιμετωπίζουμε όλες τις καταστάσεις με ελαφρότητα και επιπολαιότητα, σαν τα παιδιά». 


Εύχομαι  ο  ελληνικός  λαός  να  ανοίξει  τα  μάτια  του  και  να  διώξει  επιτέλους  την   «ελληνική  πολιτική  τάξη», μία  ατελείωτη  σειρά  από   ψυχοπαθητικές  προσωπικότητες, μέλη  μιας  σιχαμερής  οικογενειοκρατίας ,  που  του  κατατρώει  εδώ  και  σαράντα  χρόνια  τα  σωθικά  του.  
Ο  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΛΑΟΣ,  πάντα  νέος  και  ρωμαλέος,  πρέπει  να  πνίξει, σαν τον  Ηρακλή, τα φίδια  που του  δηλητηριάζουν  την  ζωή  του. 


Εύχομαι στην Ιφιγένεια, στον Διόνυσο, στον  Δαναό  και  σε  όλους  τους αναγνώστες  των 
        «Αυτόχθονων  Ελλήνων»,  
η είσοδος  του νέου  Ολυμπιακού  έτους
    2.793 
  της  698ης  Ολυμπιάδος
από  την  έναρξη  των Ολυμπιακών Αγώνων,
         να τους  βρει δυνατούς, 
     χαλύβδινους  και  δημιουργικούς,  με  αισιοδοξία  και  χαρά  για  την  ζωή.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

7 σχόλια :

  1. Καλή Χρονιά αγαπητέ μου Ζήνων!
    Το νέο έτος ας μας βρει με υγεία και χαρά, χαλύβδινους και δημιουργικούς.
    Ως λαός ας στραφούμε στο παρελθόν, ας εμπνευστούμε από τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας και ως ώριμοι πλέον οι αεί παίδες Έλληνες, ας ατενίσουμε το μέλλον με αποφασιστικότητα, μνημοσύνη και σοφία και ας αναλάβουμε την ευθύνη μας όπως το επιτάσσει η πατρώα κληρονομιά μας και το γένος μας.
    Καλή Χρονιά αγαπητοί φίλοι συνοδοιπόροι και αναγνώστες Αυτόχθονες Έλληνες!

    Και σε σένα Ζήνων εύχομαι υγεία, ευτυχία, το αστείρευτο δημιουργικό πνεύμα σου και η ψυχή σου να διαχέουν αδιάκοπα το φως και την σπάνια ομορφιά που σε χαρακτηρίζουν και να είσαι ευδαίμων ευλογημένε Έλληνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χρονια σας πολλα και ποιοτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντευχόμαστε φίλε μας Ανώνυμε. Καλή Χρονιά με υγεία και την επίτευξη κάθε προσδοκίας!

      Διαγραφή
  3. Καλή χρονιά Ζήνων , καλή χρονιά Ιφιγένεια, καλή χρονιά Δαναέ ,καλή χρονιά σε όλους τους αναγνώστες των Αυτοχθόνων Ελλήνων.
    Πάνω από όλα το νέο έτος να μας φέρει υγειά ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε και εμείς το μικρό μας λιθαράκι στην γνώση μέσω του ιστολογίου μας.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΔΙΟΝΥΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά και σε σένα αγαπημένε μου Διόνυσε! Υγεία σου εύχομαι, ευτυχία και ευδαιμονία! δύναμη, πολύ δύναμη να συνεχίσεις την προσφορά σου στους αγαπημένους σου και το διαφωτιστικό έργο σου και η ευγένεια της ψυχής σου και η καλοσύνη σου να βρίσκουν αποδέκτες φίλε μου Ηλιακέ!

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ Ζήνων ευχαριστώ για τις ευχές σου, έστω και καθυστερημένα σου εύχομαι καλή χρονιά με υγεία καθώς επίσης στην Ιφιγένεια, στον Διόνυσο και στους αναγνώστες του ιστολογίου.

    "Τίποτα δεν είναι αδύνατο.Τα δυνατά από τα αδύνατα τα ξεχωρίζει μια ψιλή ψιλή γραμμή.Μα είμαστε τόσο κολλημένοι κάτω στα εύκολα, τόσο μουδιασμένοι που δεν μπορούμε να πηδήξουμε από πάνω από την ψιλή γραμμή."
    ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά και σε σένα αγαπημένε μου Δαναέ! Το νέο έτος ας σταθούμε άξιοι ως λαός να υπερπηδήσουμε αυτήν την ψιλή γραμμή."Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός". Φτάνει να είμαστε αποφασισμένοι!
      Σου εύχομαι υγεία, ευδαιμονία και ευτυχία. Δύναμη και κουράγιο σε ότι προσφέρει η ανιδιοτελή λαμπρή ψυχή σου.
      Να ευδαιμονείς! και να επιστρέφει σε σένα πολλαπλάσια κάθε καλό...!

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...