Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΜΙΑ (ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ, ΜΑΖΙΚΟ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ. "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ. ΠΑΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ:  ΕΛΕΟΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΝΟΝ».       
Αποτέλεσμα εικόνας για πυρηνικοσ πολεμοσ

ΜΙΑ  ΑΠΟΨΗ  ΕΝΟΣ  ΑΠΛΟΥ  ΕΛΛΗΝΑ                         

«Σε  ένα γενικό  ολοκληρωτικό  πόλεμο  μεταξύ  Ελλάδας – Τουρκίας,   στις  τρεις  3  πρώτες  ημέρες  του  πολέμου,  η Τουρκία θα μετρά 10.000.000  (ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ)  και η ΕΛΛΑΔΑ   γύρω  στους  300.000  (τριακόσιες  χιλιάδες)  νεκρούς.

Η  πραγματικότητα  θα  είναι  ότι  η  Τουρκία  θα  τελειώσει σαν έθνος,  μετά  από  ένα  γενικό  πόλεμο με την Ελλάδα  (εάν είναι  έθνος).

Ο  γενικός  πόλεμος  θα  έχει  διάρκεια  τριών  ημερών.

Η  πραγματικότητα  αυτού  του  ιδιαίτερου   πολέμου λέει ότι:

την πρώτη μέρα  πολεμάς,

την δεύτερη  ημέρα  μαζεύεις  νεκρούς και  
τραυματίες,

και την τρίτη  ημέρα αναγκαστικά  ΠΡΕΠΕΙ  να  τους ΘΑΨΕΙΣ,  διαφορετικά πεθαίνεις από πανούκλα και χίλιες  άλλες  επιδημίες,  που προκαλούνται από τους νεκρούς.


Σε  ένα γενικό πόλεμο Ελλάδας - Τουρκίας  τον πρώτο λόγο έχει η Αεροπορία και των 2 πλευρών με τα αεροπλάνα της.

Στον   ολοκληρωτικό  γενικό πόλεμο η  Τουρκία θα στείλει τα περισσότερα αεροπλάνα της (όσα μπορέσουν να περάσουν  από  το Αιγαίο ) σε πλήρη βομβαρδισμό της Αθήνας των 5 εκατομμυρίων.
Την  ίδια  κίνηση θα κάνει και η Ελλάδα στέλνοντας τα Ελληνικά αεροπλάνα στην Κωνσταντινούπολη,  στην  Σμύρνη  και  στην  Άγκυρα των,  συνολικά,   25 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ για  μαζικό βομβαρδισμό.

Η καταστροφή που θα προκαλέσουν στις πόλεις εκτιμάται από στρατιωτικές πηγές ότι σε ανθρώπινες απώλειες θα είναι περίπου στα 7-8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ   στην  Τουρκία,  λαμβάνοντας υπ όψιν και το πόσο πυκνοκατοικημένες είναι,  δηλαδή  η καταστροφή που θα νιώσουν  οι  Τούρκοι  την πρώτη μόνο ημέρα  του  πολέμου  θα είναι  ανυπολόγιστη.

Αυτά  τα ξέρουν οι στρατηγοί της Τουρκίας,  όπως και οι στρατηγοί των Ελλήνων.

 ΑΥΤΑ θα είναι μόνο την πρώτη ημέρα,  μπορείτε να φανταστείτε μόνοι σας την συνέχεια.

 Οπότε, για να τελειώνουμε, η Τουρκία είναι μία κότα λυράτη, που κοκορεύεται, μόνο και μόνο επειδή ξέρει ότι έχει να κάνει με ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ πού κυβερνάνε την Ελλάδα και μας έχουν φλομώσει στο ψέμα  κάνοντας μας να νιώθουμε μειονεκτικά και με φόβο απέναντι σε ένα κράτος ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΩΝ.

Οι Έλληνες με έναν πραγματικό ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΑ το λιγότερο που θα τους κάνουν θάναι να τους διώξουν απ' την ΠΟΛΗ και τα άλλα μέρη τα δικά μας και να τους στείλουμε στου διαόλου την μάνα απ όπου μας ήρθαν». 



ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ «KBRN»


Οι πρόσφατες καταγγελίες των Κούρδων ότι οι Τούρκοι έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά τις επιχειρήσεις τους στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν, φέρνει ξανά στην επιφάνεια μια παλαιότερη αποκάλυψη ότι στην Τουρκία υπάρχει Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων για επιχειρήσεις χημικού, βιολογικού και πυρηνικού πολέμου. Για το θέμα αυτό δεν υπήρξε ποτέ καμία αντίδραση καθώς όλοι έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτή την υπόθεση.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε σε ανύποπτο χρόνο ο Τούρκος δημοσιογράφος ερευνητής, Erka Acar, στην τουρκική εφημερίδα, Bugün, σε αποκλειστικό του δημοσίευμα πριν από δυο χρόνια

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Κέντρο αυτό για πρώτη φορά άνοιξε τις πύλες του σε κάποιο δημοσιογράφο και όπως αναφέρεται λειτουργεί στην περιοχή του Ικονίου νοτιοδυτικά της Άγκυρας. Το Κέντρο είναι ουσιαστικά απροσπέλαστο από τα ΜΜΕ και καλύπτεται από μεγάλη μυστικότητα όσον αφορά τους επιχειρησιακούς του σχεδιασμούς και την πολύ ειδική εκπαίδευση που παρέχεται στους κομάντος.
Η διοίκηση του υπάγεται απ’ ευθείας στο Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας και έχει την κωδική ονομασία, «KBRN», από τα αρχικά των τουρκικών λέξεων, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer, δηλαδή, Χημικό, Βιολογικό, Ραδιολογικό, Ατομικό κέντρο εκπαιδεύσεως και στελεχώνεται από κομάντος ειδικών επιχειρήσεων. Το Κέντρο εφαρμόζει συστήματα εκπαίδευσης ειδικών επιχειρήσεων και ο «κορμός» του αποτελείται από 55 επίλεκτους κομάντος, όπως διαπίστωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος όταν επισκέφτηκε πρόσφατα τις εγκαταστάσεις του Κέντρου. Το πρώτο στάδιο βασικής εκπαίδευσης διαρκεί 3 εβδομάδες και άλλες τρεις εβδομάδες πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση για την εισδοχή στα βασικά αντικείμενα του Κέντρου. Συμμετέχουν αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, ειδικά στελέχη του στρατού, ακόμα και πολιτικά πρόσωπα που υπηρετούν σε στρατηγικές θέσεις. Η πιο προχωρημένη εκπαίδευση χωρίζετε σε 12 κατηγορίες και ο συνολικός χρόνος αποτελείται από 17 περιόδους. Το Κέντρο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι εξοπλισμένο με όλα τα τελευταία τεχνολογικά συστήματα.
Ενδιαφέρoν παρουσιάζει η προϊστορία της δημιουργίας αυτού του Κέντρου. Όπως αναφέρεται οι πρώτες κινήσεις για την δημιουργία ανάλογου Κέντρου αρχίζουν πολύ παλιά από το 1930. Την περίοδο του μεσοπολέμου και συγκεκριμένα το 1930 ιδρύεται στην Άγκυρα από το Γενικό Επιτελείο η λεγόμενη «Επιθεώρηση Φυσικού Αερίου». Το 1937 μετονομάζεται σε «Γενική Διοίκηση Φυσικού Αερίου». Το ίδιο έτος δημιουργείται το «Χημικό Τάγμα» και το 1939 το «Χημικό Σύνταγμα». Το 1957 ιδρύεται το «Χημικό Σώμα» ενώ στην νεοϊδρυθείσα Σχολή Εκπαίδευσης Χημικού Πολέμου διευρύνεται η εκπαίδευση στους τομείς πυρηνικών όπλων. Το 1962 στην περιοχή του Çankırı ενώνονται όλα αυτά και δημιουργείται η νέα «Σχολή Χημικού και Ατομικού-Βιολογικού Πολέμου» που υπάγεται στο Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας.
Η πρώτη αναφορά για την ύπαρξη του συγκεκριμένου «KBRN» είναι από το 1966 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το 1972 αναφέρεται πάλι το Çankırı. Το 1983 το Κέντρο μεταφέρεται στο Ικόνιο αλλά το 1989 πηγαίνει πάλι στην Κωνσταντινούπολη με πρωτοβουλία του τότε προέδρου, στρατηγού Κενάν Εβρέν. Στις 15 Φεβρουαρίου του 2003 αναδιοργανώνεται η Σχολή Χημικού και Ατομικού- Βιολογικού Πολέμου, το 1998 ενσωματώνεται το σύνταγμα Χημικού Πολέμου και το 2006 τα υπόλοιπα σχετικά τάγματα. Τέλος το 2007 στο KBRN συγχωνεύονται όλα τα σχετιζόμενα κέντρα του τουρκικού στρατού και από τις 4 Αυγούστου του 2012 εγκαθίσταται μόνιμα στο Ικόνιο σε ειδικές εγκαταστάσεις που δεν είναι προσβάσιμες.
Ο διοικητής του Κέντρου, ανώτερος αξιωματικός του τουρκικού στρατού, Sebahattin Kılınç, μιλώντας στον Τούρκο δημοσιογράφο τόνισε τις μεγάλες δυνατότητες που δίνει η ειδική εκπαίδευση του Κέντρου και ότι οι όσοι τελειώνουν την βασική εκπαίδευση είναι έτοιμοι για επιχειρήσεις σε κάθε περίπτωση στο αντικείμενο εκπαίδευσης τους. Εκτός από τους στρατιωτικούς το Κέντρο παρέχει ειδική εκπαίδευση και σε πολιτικά πρόσωπα ενώ μαθήματα παρακολουθούν και διοικητικά στελέχη του Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, Στρατοχωροφυλακής και της Ακτοφυλακής. Επίσης παρέχει βασικές γνώσεις και σε υπαλλήλους που υπηρετούν στα υπουργεία Υγείας, Περιβάλλοντος και στην Γενική Ασφάλεια.
Ένα από τα βασικά μαθήματα της εκπαίδευσης είναι οι επιχειρήσεις βιολογικού πολέμου. Εδώ οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν πως να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσει με χημικά και βιολογικά όπλα. Επίσης μαθαίνουν να χρησιμοποιούν ειδικά τεθωρακισμένα οχήματα για την διεξαγωγή χημικού πολέμου. Παράλληλα μαθαίνουν τα κυριότερα χημικά όπλα και των συνεπειών της χρήσεως τους σε μια πολεμική σύγκρουση. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει και αποστολή ειδικών ομάδων σε περιοχές που έχουν ήδη προσβληθεί από επιθέσεις με χημικά και βιολογικά όπλα, (;;;) και πως γίνεται η εκκαθάριση των περιοχών αυτών.
Όλα αυτά προφανώς ενισχύουν την άποψη που έχει διατυπωθεί από πολλούς ότι τα χημικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους φανατικούς μουσουλμάνους της Συρίας προέρχονται από την Τουρκία και ακόμα περισσότερο ότι ειδικά εκπαιδευμένοι Τούρκοι πρωτοστάτησαν στην χρήση τους εναντίον του καθεστώτος Άσαντ. Κατά τα άλλα η Δύση συνεχίζει το θέατρο των χημικών όπλων που δήθεν έκανε χρήση το συριακό καθεστώς για να βρουν κάποια πρόφαση να επέμβουν προς την ανατροπή του.
Ο δικός μας προβληματισμός με όλα αυτά είναι το μέχρι που μπορεί να φτάσει η Τουρκία σε μια δεδομένη θερμή σύγκρουση με κάποιο εξωτερικό ή και εσωτερικό εχθρό και το κατά πόσο ελέγχεται η τουρκική στρατοκρατική μηχανή ενώ γνωρίζουμε ότι παλαιότερα οι Κούρδοι είχαν επανειλημμένα καταγγείλει την Άγκυρα για χρήση χημικών όπλων κατά του άμαχου κουρδικού πληθυσμού.



hellenicsunrise2

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr




ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Τα βασικά σημεία από ένα μακροσκελές σενάριο :

Η παρούσα συγκυρία είναι ιδανική για τους Τούρκους γιατί είναι σπάνιο να βρεθεί χώρα τόσο αποδυναμωμένη όσο είναι τώρα η Ελλάδα και το ρευστό διεθνές περιβάλλον αφήνει περιθώρια στην Τουρκία για τυχοδιωκτικές πρακτικές, με σχετικά χαμηλή πιθανότητα συνεπειών. Επίσης η Τουρκία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής όσον αφορά την στρατιωτική αλλά και τη οικονομική της ισχύ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της ισχύος της. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε μια συνεχή και σημαντική ετήσια ανάπτυξη τώρα δείχνει να είναι στα πρόθυρα σοβαρής οικονομικής κρίσης, πράγμα που θα έχει συνέπειες τόσο στο πρόγραμμα των εξοπλισμών της όσο και στην λαϊκή δυσαρέσκεια που θα προκληθεί. Επίσης έχουν αρχίσει κάποιες χώρες να της επιβάλλουν περιορισμούς στην πώληση οπλικών συστημάτων και στην μεταφορά τεχνολογίας, όπως πρόσφατα η Αυστρία με τις μηχανές των αρμάτων Αλτάι. Αυτή η τάση αναμένεται να χειροτερεύσει για την Τουρκία γιατί δημιουργεί όλο και περισσότερες προστριβές με συμμάχους και συνεργάτες. Με αυτούς τους ρυθμούς σε λίγο καιρό, οι συνέπειες θα είναι εμφανείς όχι μόνον στους εξοπλισμούς και την εγχώρια παραγωγή όπλων αλλά, πιθανόν, και στα αποθέματα ανταλλακτικών. Για να μην βρεθεί σε μειονεκτική θέση εν καιρώ πολέμου πρέπει να ενεργήσει τώρα που τα πράγματα είναι ακόμα υπέρ της.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα πάσχει :

1) από έλλειψη σθένους. Τόσο η ηγεσία όσο και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού έχουν μια νοοτροπία ηττοπάθειας και υποχωρητικότητας καθώς και μια απροθυμία να πράξουν το οτιδήποτε ενέχει κόστος ή κίνδυνο στο παρόν, ανεξάρτητα αν στο εγγύς μέλλον πρόκειται να το πληρώσουν στο πολλαπλάσιο.


2) Απουσία έξωθεν προστασίας καθώς οι υποτιθέμενοι προστάτες μας, από τους οποίους πολλά αναμένουν οι πολιτικοί μας, είτε δεν ενδιαφέρονται να εμπλακούν σε περιπέτειες για χάρη της Ελλάδας είτε επιθυμούν μία στρατηγική της ήτα για να μπορέσουν να την λεηλατήσουν ευκολότερα. Οι Αμερικάνοι με το δόγμα Τράμπ απεμπλέκονται από την Ευρώπη για να επικεντρωθούν σε άλλα μέτωπα. Οι Γερμανοί επιθυμούν να καταλάβουν τα κοιτάσματα του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου που θα τους καταστήσουν ανεξάρτητους ενεργειακά και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω πολεμικής σύγκρουσης και οι Ρώσοι παίζουν ένα παιχνίδι κατευνασμού της Τουρκίας ώστε να την οδηγήσουν στο μοιραίο λάθος που θα τους δώσει το πρόσχημα να κατέβουν πανστρατιά στην Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο, σαρώνοντας τουρκικά εδάφη. Το τελευταίο βέβαια είναι ευνοϊκό για μας μεσοπρόθεσμα, αλλά βραχυπρόθεσμα προϋποθέτει επίθεση κατά της Ελλάδας.


3) Η πληθυσμιακή κατάσταση της Ελλάδας που έχει σχετικά λίγο πληθυσμό, με την νησιωτική ζώνη ιδιαιτέρως αραιοκατοικημένη και τα μικρά ποσοστά νέου πληθυσμού λόγω της υπογεννητικότητας και της φυγής των νέων στο εξωτερικό, προς αναζήτηση εργασίας. Επίσης σημαντικό πρόβλημα είναι η πλημμυρίδα των ξένων μεταναστών είτε εγκατεστημένων από δεκαετίες είτε νεοαφιχθέντων με την πλειοψηφία τους να προέρχονται από χώρες που έχουν καταβολές φιλικότερες προς την Τουρκία παρά σε εμάς.


4) Από την παρούσα κατάσταση των ενόπλων μας δυνάμεων, που δεν έχουν αγοράσει όπλα για πάνω από δέκα χρόνια λόγω της οικονομικής δυσπραγίας. Οι αναφορές των Τούρκων ακολούθων στην Ελλάδα, μιλάνε για καταρρακωμένο ηθικό του στρατεύματος και αδυναμία ενεργοποίησης των μέσων λόγω έλλειψης υλικών συντήρησης και λειτουργίας. Παρόλο που αυτή η θεώρηση απέχει κάπως από την πραγματικότητα, εντούτοις αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για να πραγματοποιήσουν εδώ και τώρα μία στρατηγικού μεγέθους επιχείρηση.


5) Από την βαθιά εξάντληση που έχει προκαλέσει η κρίση τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και σε επίπεδο ψυχολογίας της μάζας με αποτέλεσμα να έχει καμφθεί σημαντικά η πρόθεση για οποιαδήποτε αντίσταση.


6)Η υπερβολική ευαισθησία, σε βαθμό υστερίας όσον αφορά την απώλεια ζωών. Αναφέρω δύο παραδείγματα, το ένα αφορά ένα τροχαίο που συνέβη λίγο πριν την ολυμπιάδα του 2004 όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ένα σχολικό λεωφορείο στα Τέμπη σκοτώνοντας πολλά παιδιά. Συζητούσαν ακόμα και ακύρωση των ολυμπιακών αγώνων εξαιτίας του. Το άλλο ήταν τα δεκεμβριανά του 2008, όταν για τον φόνο ενός εφήβου κάηκε η Αθήνα και σχεδόν καταλύθηκε το κράτος. Βέβαια αυτό το συμβάν ήταν υποκινούμενο από ξένες μυστικές υπηρεσίες, κατά τα πρότυπα των χρωματιστών επαναστάσεων, αλλά δεν θα είχε πάρει αυτές τις τραγικές διαστάσεις αν δεν υπήρχε η υφιστάμενη νοοτροπία.

Οι αντικειμενικοί στόχοι της Τουρκίας είναι :

1) Η κατάληψη της συστάδας του Καστελορίζου με την τεράστια ΑΟΖ που περιλαμβάνει πολύ σημαντικά κοιτάσματα και που εφάπτεται με την αντίστοιχη αιγυπτιακή, ενώ αποκόπτει την επαφή μεταξύ ελληνικής και κυπριακής. Το συγκεκριμένο εγχείρημα προσφέρει ευκολία επίτευξης του στόχου καθώς το νησί και η φρουρά του είναι μικρά και η απόσταση από την υπόλοιπη Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη οπότε είναι δύσκολο να ανακαταληφθεί.


2) Η κατάληψη του μισού Αιγαίου μέχρι τον 25ο μεσημβρινό. Πάγια απαίτηση της Τουρκίας για τον θαλάσσιο χώρο, τελευταία όμως διεκδικεί και τα νησιά. Άποψή μου είναι ότι δεν θα αρκεστεί μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά θα επιχειρήσει να καταλάβει και τα νησιά που βρίσκονται πάνω στον 25ο μεσημβρινό για τακτικούς λόγους που αναλύω παρακάτω. Έτσι θα ελέγχει τις θαλάσσιες οδούς κατακορύφως του Αιγαίου, και τα κοιτάσματα μεταξύ Θάσου και Ζουράφας.


3) Η συντριβή της Ελλάδας στρατιωτικά και οικονομικά και η καταρράκωση του ηθικού σε βαθμό που να μην αποτελέσει ποτέ πιά υπολογίσιμη δύναμη. Το δημογραφικό, μεσοπρόθεσμα θα αποτελειώσει ότι θα έχει απομείνει από την χώρα η οποία θα είναι πλέον δορυφόρος της Τουρκίας και της Γερμανίας.


4) Η Θράκη και γιατί όχι και η ανατολική Μακεδονία με τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς και τα κοιτάσματα χρυσού ,ουρανίου κα.


5) Η κατάληψη της νοτίου Ηπείρου και της Κέρκυρας από τους Αλβανούς. Αυτό θα επιτευχθεί για την Ήπειρο σε πρώτη φάση, με αντάρτικο και δολιοφθορές σε βάθος από άτακτους Αλβανούς υποβοηθούμενους από Τούρκους καταδρομείς και σε δεύτερη φάση ,όταν ο ελληνικός στρατός θα καταρρέει στο ανατολικό μέτωπο με εισβολή και τακτικού αλβανικού στρατού.
Στην Κέρκυρα, θα γίνει εξ αρχής κατάληψη του αφρούρητου νησιού από δυνάμεις Αλβανών, που θα βρίσκονται ήδη εκεί ως εργαζόμενοι μετανάστες και με μεταφορά δυνάμεων από τα απέναντι αλβανικά παράλια, με ελαφρά σκάφη και βάρκες. Έχει σημασία η Κέρκυρα γιατί ελέγχει τα κοιτάσματα του Ιονίου και την διαδρομή των αγωγών προς την Ιταλία. Για την Τουρκία είναι προτιμότερη μια μεγάλη Αλβανία γιατί ελέγχεται πολύ καλύτερα ακόμα και σε σχέση με μία αποδυναμωμένη Ελλάδα.
6)Κατάληψη εδαφών από τους Σκοπιανούς. Θα βοηθήσει τα Σκόπια να πάρουν ελληνικά εδάφη για τους ίδιους λόγους που βοηθάει τους Αλβανούς. Πάντα με την προϋπόθεση ότι η ελληνική άμυνα θα έχει ήδη καταρρεύσει.


7) Κατάληψη της υπόλοιπης Κύπρου ή τουλάχιστον δορυφοροποίησή της. Εδώ δεν είναι απαραίτητη πολεμική δράση, γιατί μετά από μία συντριπτική ήτα της Ελλάδας η κυπριακή ηγεσία θα τρέξει πανικόβλητη να υπογράψει ότι της ζητήσουν. Εδώ ο Αναστασιάδης ετοιμάζεται να το κάνει χωρίς να έχει μεσολαβήσει πόλεμος.

Οι στόχοι της Τουρκίας του πρώτου 24ωρου θα προχωρήσουν και αναλόγως της τακτικής κατάστασης που θα έχει διαμορφωθεί θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση κινήσεων. Οι στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν την πρώτη ημέρα είναι οι εξής :

1) Καταστροφή της ελληνικής αεροπορίας και αεράμυνας σε μεγάλο βαθμό, ώστε η αντίστοιχη τουρκική να αλωνίζει ελεύθερα όπου θέλει και να μπορεί να ενισχύσει ανενόχλητη από αέρος όποιο προγεφύρωμα κρίνει αναγκαίο.


2) καταστροφή όσο γίνεται περισσότερων μονάδων του ναυτικού ,μέσω αιφνιδιαστικής επίθεσης και δολιοφθορών από καταδρομείς, ώστε να έχει την δυνατότητα, ο τουρκικός στόλος, να κάνει αμφίβιες επιχειρήσεις


3) Ο αποσυντονισμός του συστήματος διοίκησης


4) Η δημιουργία κλίματος πανικού


5) Ο κορεσμός της άμυνάς μας με άνοιγμα πολλαπλών μετώπων


6) Η αποβίβαση επαρκούς αριθμού στρατιωτών και υλικού στα νησιά του 25ου ώστε να μπορέσουν να αμυνθούν με κάποιες πιθανότητες έναντι ελληνικής αντεπίθεσης


7) ικανό προγεφύρωμα στον Έβρο με ταυτόχρονη καταστροφή, μέσω βομβαρδισμού και δολιοφθορών, σημαντικών στόχων του 4ου ΣΣ.


8) κατάληψη του Καστελόριζου


9) Κάμψη της άμυνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου μέσω δολιοφθορών και βομβαρδισμού. Πιθανόν και απόβαση σε ένα ή δύο.


10) Αν στα σχέδια της πρώτης ημέρας είναι η επίθεση από την Αλβανία, τότε είναι απαραίτητο να επιτευχθεί η κατάληψη της Κέρκυρας.


11) Η Τουρκία έχει αναλάβει να διοικεί μία ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων των Σποπιανών, μέσω της επάνδρωσής της από Τούρκους αξιωματικούς. Επίσης την εξοπλίζουν και φροντίζουν να στέλνουν τμήματα εκ περιτροπής σε Αφγανιστάν και άλλα πεδία μαχών ώστε να αποκτούν πολεμική εμπειρία. Δεν αποκλείεται να δούμε και εξόρμηση μεικτών τμημάτων καταδρομέων και από αυτή την κατεύθυνση, εναντίων στόχων στην ελληνική Μακεδονία τόσο σε υποδομές (Πτολεμαΐδα)όσο και σε στρατιωτικούς στόχους.

Πιστεύω ότι η πιθανότερη ημερομηνία για την τουρκική επίθεση είναι το Πάσχα όπου το 1/3 του στρατεύματος είναι σε άδεια και το υπόλοιπο σουβλίζει αρνιά. Εναλλακτικά έως τον Μάιο πριν αρχίσουν τα μελτέμια και δυσκολέψουν οι θαλάσσιες επιχειρήσεις. Επίσης προς τα τέλη Αυγούστου ως τα τέλη Σεπτεμβρίου που πέφτουν οι άνεμοι και ταυτόχρονα θα τελειώνει και η τουριστική περίοδος οπότε οι Τούρκοι δεν θα χάσουν τα πολύ σημαντικά έσοδα του τουρισμού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ



1)Καταρχήν να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην καταληφθούμε από πανικό. Η βασική προϋπόθεση για να πετύχει το σχέδιο της Τουρκίας και η κύρια επιδίωξή της είναι να μας δημιουργήσουν ένα παραλυτικό σοκ.


2) Ψυχραιμία δεν σημαίνει μη δράση. Τουναντίον, πρέπει να είμαστε ταχύτατοι, αποφασιστικοί και αμείλικτοι στις ενέργειές μας. Κάτω από το βάρος των πολλαπλών ταυτόχρονων πληγμάτων ,δεν μας περισσεύει ούτε χρόνος, ούτε άνθρωποι , ούτε υλικά. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε με τον βέλτιστο τρόπο στον ελάχιστο χρόνο.
Για να επιτευχθούν τα παραπάνω πρέπει ο κόσμος να έχει γνώση του τι θα αντιμετωπίσει και ένα σχέδιο του τι πρέπει να κάνει, για να μην αιφνιδιαστεί και πελαγοδρομεί υπό το κράτος του φόβου και της απελπισίας. Έχουμε λίγο χρόνο ,πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα.


3) Να κάνουμε όλες τις σχετικές προετοιμασίες που αφορούν τους διάφορους κρατικούς μηχανισμούς, να έχουμε σχέδια και εναλλακτικές για κάθε πιθανή περίπτωση και να ξέρει ο κάθε ένας τι πρέπει να κάνει στο πόστο του, βάσει σχεδίου. Έμφαση στην καλή ενημέρωση.


4) Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να συνθηκολογήσουμε ή να εγκαταλείψουμε σημεία άμυνας. Όσο ποιο πολύ κρατήσουμε τόσο τα πράγματα θα είναι ευνοϊκότερα για εμάς. Οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν όλο το δυναμικό τους στην αρχή, που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουν ελάχιστες δυνάμεις για να στείλουν ως ενισχύσεις. Αν μάλιστα έχουν αποτύχει τα πρώτα κύματα να πιάσουν τους αντικειμενικούς τους στόχους θα βρεθούν από πολιορκητές , πολιορκημένοι. Στο Κουρδιστάν θα αδράξουν την ευκαιρία να επιτεθούν σε πολυάριθμους στόχους όσο ο τουρκικός στρατός είναι απασχολημένος με εμάς. Επίσης θα χρειαστούν κάποιες ημέρες για να ενεργοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας προς βοήθειάν μας. Αν έχουμε καταθέσει τα όπλα από μόνοι μας ,τότε δεν μπορούν να μας βοηθήσουν ακόμα και αν το θέλουν. Πρέπει πάση θυσία να κρατηθούμε στα πόδια μας για όσο καιρό χρειαστεί, ακόμα και αν ο εχθρός έχει μπεί μέσα στα σπίτια μας.


5) Δημιουργία συμμαχιών με την προοπτική να μας ενισχύσουν στον αγώνα είτε άμεσα (δύσκολο) ή έμμεσα με τη δημιουργία τριβών με την Τουρκία ώστε να της κρατάνε τμήματα απασχολημένα. Τέτοιες χώρες είναι σίγουρα η Αίγυπτος και η Αρμενία που έχουν τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία και δυνητικά η Γαλλία και η Ιταλία αν συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις στις γεωτρήσεις τους.

Οι Έλληνες έχουμε πολλές φορές ανατρέψει τον ρού της ιστορίας, τόσο με τα ειρηνικά όσο και με τα πολεμικά επιτεύγματά μας. Χωρίς την παρουσία μας ο κόσμος θα ήταν τελείως διαφορετικός.

Έχουμε την τιμή και το φορτίο να ανήκουμε σε ένα ιστορικά σημαντικό έθνος.

 Κάποιοι από εμάς δεν είναι διατεθειμένοι να το παραδώσουν αμαχητί.

Έφτασε ο καιρός να ανταποκριθούμε ξανά στον ιστορικό μας ρόλο ως έθνος, και αυτό να το δείξουμε στον κόσμο.






ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





3 σχόλια :

  1. ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΘΗΡΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΧΑΝΙΑ. ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ «ΣΕΙΣΜΟ».
    Οι χώροι συγκέντρωσης κοινού στην Καλαμάτα – Αναλυτικοί πίνακες
    Την παρουσίαση των χώρων συγκέντρωσης κοινού στο Δήμο Καλαμάτας έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάση Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την πολιτική προστασία.
    Χώροι καταφυγής Δήμος Θήρας
    48 καταφύγια στη Σαντορίνη
    Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει τους δημότες του για τους χώρους καταφυγής (συγκέντρωσης).
    Εντύπωση κάνει η ενημέρωση του Δήμου Σερρών στους δημότες του, για τους χώρους καταφυγής (συγκέντρωσης) σε περίπτωση σεισμού.
    Πώς θα προστατευτούν οι πολίτες στα Χανιά σε περίπτωση πολέμου και αεροπορικού βομβαρδισμού;
    Υπάρχουν καταφύγια στο νομό Χανίων για τον άμαχο πληθυσμό;
    Αντίστοιχα, ποιοί είναι οι χώροι καταφυγής πληθυσμού σε περίπτωση ισχυρού σεισμού;

    Ολα αυτά τα αποκαλύπτει ενημερωτικό δημοσίευμα του flashnews.gr

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ16 Μαρτίου 2018 στις 3:20 μ.μ.

    .
    .
    ΜΗΝΥΜΑ
    .
    ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ
    .
    ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΗΣ ΝΤΠ …………
    .
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ :
    .
    ΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ !
    .
    Η ΚΑΡΔΙΑ ΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !
    .
    ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ !
    .
    Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΝΝΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ !
    .
    ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΡΟΗ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ,
    .
    ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ , ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ
    .
    ΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ ! ! !
    .
    ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΓΕΜΑΤΗ
    .
    ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ , ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ
    .
    ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΕ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ !
    .
    Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ
    .
    ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ !
    .
    ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ !
    .
    ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ
    .
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ,
    .
    ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΜΕ
    .
    ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΘΕΪΚΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ …………..
    .
    ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΑΣΗΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ , ΘΕΜΑΤΑ , ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΑ ΣΧΕΔΟΝ,
    .
    ΚΑΡΜΠΟΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ………………..
    .
    ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ , Η ΤΒ , ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ , ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ , ΤΑ ΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ,
    .
    ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ , ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ , Ή ΒΑΘΕΙΣ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥΣ ,
    .
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ,
    .
    ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ !
    .
    ΖΩΝΤΑΝΑ ΖΟΜΠΙ ……………………….
    .
    ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ! ! !
    .
    .
    .
    BINTEO
    .
    Δεν θα υπάρχει διαφυγή εαν εγκατασταθεί το 5G δίκτυο
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=LgqKx_s9-cE
    .
    .
    ΠΑΡΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ! ! !
    .
    .
    ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΥΓΙΕΣ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ .
    .
    .
    ΕΙΣΤΕ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ……………
    .
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ………………………
    .
    ΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ! ! !
    .
    ΚΑΙ Ω ! ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
    .
    ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ
    .
    ΠΟΥ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗΣ ,
    .
    ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΙΣΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ…………..
    .
    ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ ΤΗΝ !
    .
    ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ !
    .
    ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΙ ΕΝ ΕΪ ΜΑΣ !
    .
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΛΑΜΨΕΙ !
    .
    .
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ - Σ .Κ .Ε .Ψ .Η .! ! !
    .
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ. ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ.

    ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ:

    «Σπείρα λαθρεμπόρων πυρηνικών εξάρθρωσαν οι τουρκικές αρχές σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε τη Δευτέρα το κανάλι NTV.
    Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι τουρκικές αρχές κατέσχεσαν ποσότητα του επικίνδυνου στοιχείου «καλιφόρνιο» αξίας 70 εκατ. δολαρίων.
    Το «καλιφόρνιο» είναι ένα τεχνητό πυρηνικό στοιχείο που χρησιμοποείται σε ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ και εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας με την αξία του να είναι 4 εκατ. δολάρια το γραμμάριο.
    Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο προάστιο Πουρσακλάρ μετά από πληροφορίες που ήρθαν στα χέρια των τουρκικών αρχών.
    Συνολικά έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, τα οποία φέρονται να είχαν συμφωνήσει σε πώληση του επικίνδυνου υλικού έναντι 72 εκατ. δολαρίων.
    Η έρευνα συνεχίζεται καθώς οι τουρκικές αρχές αναζητούν πληροφορίες για το πού και το πώς έφτασε στην Άγκυρα το επικίνδυνο υλικό καθώς και για την ταυτότητα του αγοραστή.
    Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah οι μόνες χώρες που παράγουν το «καλιφόρνιο» είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...