Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Το πρόσωπο στον Αρη - Τεχνητός η φυσικός σχηματισμός;

Μετά την ανακοίνωση της NASA για την ανακάλυψη νερού στον 'Αρη ,που μπορεί να υποστηρίζει πιθανότητες ζωής, αυξάνει το μυστήριο γύρω από τον κόκκινο πλανήτη και επαναφέρει στο προσκήνιο ξεχασμένες μυστηριώδεις ανακαλύψεις όπως το περιβόητο "πρόσωπο του 'Αρη".
Η ιστορία του προσώπου στον Άρη ξεκινά το 1976, όταν το Viking 1 της NASA προχώρησε σε μια σειρά φωτογραφήσεων στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη με στόχο την επιλογή του σημείου προσεδάφισης για το αδερφό του σκάφος, το Viking 2 που επρόκειτο να ακολουθήσει. Μια από τις φωτογραφίες αυτές , στην περιοχή της Κυδωνίας, απεικόνιζε ένα περίεργο σχηματισμό που έμοιαζε πολύ με ανθρώπινο πρόσωπο.


Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA με την περιγραφή: « σχηματισμός βράχων ο οποίος μοιάζει με ανθρώπινο πρόσωπο εξαιτίας των φωτοσκιάσεων». Γι αρκετά χρόνια δεν είχε δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη φωτογραφία. Οι πρώτες συζητήσεις άρχισαν στα μέσα της δεκαετίας του 80 και εντάθηκαν σε αυτή του 90. Μια θεωρία είχε ήδη σχηματιστεί:

Tο πρόσωπο ήταν το κατασκεύασμα ενός εξωγήινου πολιτισμού που προσπαθούσε να μεταδώσει κάποιο μήνυμα. Επίσης μια σειρά μικρότερα υψώματα που εμφανίζονται επίσης στη φωτογραφία θεωρήθηκαν πυραμιδοειδείς κατασκευές και σύντομα άρχισε να γίνεται συζήτηση για τα ερείπια μιας ολόκληρης πόλης. Σύμφωνα με τις θεωρίες αυτές η NASA είχε γνώση του ότι επρόκειτο για τεχνητές κατασκευές, πιθανώς δε και άλλες αποδείξεις, και προσπαθούσε να συγκαλύψει το γεγονός. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πρόσωπο είναι  ενδειξη ζωής στον Άρη και οτι υπήρχε ένας αρχαίος πολιτισμός απόδειξη που η NASA θα προτιμούσε να κρύψει, λένε οι συνωμοσιολόγοι.


Η φωτογραφία του Viking 
Δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια μετά την λήξη των  αποστολών Viking μια νέα αποστολή με το διαστημικό σκάφος Mars Global Surveyor (MGS) έφτασε στο Κόκκινο Πλανήτη το Σεπτέμβριο του 1997 . Την 5η Απριλίου του 1998, όταν Mars Global Surveyor πέταξε πάνω από την Κυδωνία, για πρώτη φορά, απέσπασε μια φωτογραφία δέκα φορές μεγαλύτερη από τις αρχικές φωτογραφίες των Viking. Χιλιάδες λάτρεις του μυστηρίου και όχι μόνο περίμεναν να εμφανιστεί η εικόνα η οποία μάλλον τους απογοήτευσε .  Η φωτογραφία δεν έδειχνε καθαρά ότι το τεράστιο πρόσωπο ήταν ένα γλυπτό αλλά έμοιαζε μάλλον για κάποιον βραχώδη η χωμάτινο όγκο που είχε υποστεί διάβρωση.
Η Φωτογραφία του Mars Global Surveyor το 1998

Αλλά δεν ήταν όλοι ικανοποιημένοι. Το Πρόσωπο του Άρη βρίσκεται 41 μοίρες βόρεια γεωγραφικό πλάτος του Άρη, όπου τον Απρίλιο του '98 ήταν χειμώνας και η φωτογραφία λόγω της κακοκαιρίας δεν ήταν καθαρή. Η κάμερα στο σκάφος MGS έπρεπε να στοχεύσει μέσα από θολό τοπίο για να φωτογραφήσει το πρόσωπο.
 «Δεν είναι εύκολο να στοχεύσουν την Κυδωνία», εξήγησε ο Jim Garvin, ο επικεφαλής επιστήμονας για πρόγραμμα της NASA. "Στην πραγματικότητα, είναι σκληρή δουλειά." Το Mars Global Surveyor είναι ένα διαστημικό σκάφος χαρτογράφησης που συνήθως κοιτάζει ίσια προς τα κάτω και σαρώνει τον πλανήτη σαν μια συσκευή φαξ με 2,5 χιλιόμετρα στενές λωρίδες πλάτους. "Εμείς απλά δεν περνούμε πάνω από το πρόσωπο πολύ συχνά", σημείωσε
Παρ 'όλα αυτά, στις 8 Απριλίου, 2001 - μια ανέφελη μέρα του καλοκαιριού στην Κυδωνία - Το Mars Global Surveyor έφτασε αρκετά κοντά για μια δεύτερη ματιά. . "Η ομάδα κατάφερε και έβγαλε μια εξαιρετική φωτογραφία χρησιμοποιώντας την απόλυτη μέγιστη ανάλυση της φωτογραφικής μηχανής."

Η Φωτογραφία του Mars Global Surveyor το 2001

"Πήραμε εκατοντάδες μετρήσεις υψόμετρου γύρω από την Κυδωνία," δήλωσε ο Jim Garvin, "στο πρόσωπο το ύψος του προσώπου, αναλογία όγκου και όψη.Τα δεδομένα με υψομετρία λέιζερ είναι ίσως ακόμη πιο πειστικό από εναέριες φωτογραφίες που το πρόσωπο είναι φυσικό. Οι 3D χάρτες αποκαλύπτουν το σχηματισμό από οποιαδήποτε γωνία, αναλλοίωτη από τα φώτα και τη σκιά. Δεν υπάρχουν μάτια, ούτε μύτη, ούτε στόμα ! Πρόκειται για φυσικό σχηματισμό!"
Όμως η φωτογραφία μάλλον διαψεύδει τον επικεφαλής της ΝΑSΑ ,τι θα έλεγε άλλωστε; Θα παραδεχόταν ότι ο σχηματισμός είναι τεχνητός; Ένα στοιχείο που δεν έτυχε εξήγησης από τον επικεφαλής του προγράμματος είναι οι ευθείες γραμμές στο περίγραμμα του προσώπου που στο επάνω μέρος(μέτωπο) σχηματίζουν ορθή γωνιά εκατέρωθεν, σαν ένα τεράστιο Π. Αν και ο σχηματισμός έχει υποστεί σημαντική διάβρωση λόγω των ακραίων συνθηκών στον 'Αρη και το πέρασμα πολλών χιλιάδων χρόνων ,οι ευθείες γραμμές και γωνίες φαίνονται πολύ καθαρά στην φωτογραφία του 2001 .

Αυτό το σημαντικό στοιχειό δεν μπήκαν στον κόπο να το εξηγήσουν οι επιστήμονες της NASA. Πόσες φορές η φύση δημιουργεί ευθείες γραμμές και ορθές γωνιές άραγε;
Γιατί άραγε η ΝΑΣΑ δεν κανόνισε μια αποστολή να προσεδαφιστεί στην περιοχή της Κυδωνίας ώστε να λύσει το μυστήριο αλλά διάλεξε να προσεδαφιστούν τα διαστημικά οχήματα , όπως το curiosity , σε άλλες περιοχές που δεν παρουσίαζαν κάποιο ενδιαφέρον ;
Αναπάντητα ερωτήματα που δεν εδώθει επαρκής εξήγηση απο τους υπεύθυνους της NASA

Σουμέριοι και πρόσωπο του 'Αρη.
Ενδιαφέρον έχει και ένα γραπτό σε σφηνοειδή γραφή από το Σουμεριακό έπος που συνδέεται με το μυστηριώδες πρόσωπο στον 'Αρη.
Συμφωνα με αυτο περιγράφεται ότι τα παναρχαια χρονια οντα από μακρινούς πλάνητες αφιχθησαν στην γη. Μετά την άφιξη τους υπήρξε διαμάχη μεταξύ των ηγετών τους για την γενικη αρχηγια . Ο ηττημένος εξορίστηκε στον πλανήτη Λάχμου*...όταν μετά από χρόνια μια απεσταλμένη πέρασε από τον πλανήτη Λάχμου να δει τι κάνει ο εξόριστος ηγέτης τον βρήκε νεκρό .
 Ένας βράχος που σκαλίστηκε η μορφή του νεκρού ηγέτη έγινε ο τύμβος του!!

Δείτε το βίντεο με την περιγραφή του συγκεκριμένου σημείου με την αναφορά του Σουμεριακού έπους.

https://www.youtube.com/watch?v=DPHBidGbe0c
*Σημείωση :Ο Πλανήτης Λάχμου θεωρείται από τους ερευνητές των σουμεριακών γραφών  ως  ο Πλανήτης Αρης!!
Τα συμπεράσματα δικά σας!!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ
ΠΗΓΕΣ : science.nasa.gov, findtube.gr , en.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...