Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Θέλουν να "σβήσουν" το όνομα του Διστόμου!

Ένα σχέδιο, ομολογημένο από από την ημέρα σύλληψή του προ 4-5 ετών, μπαίνει στο τελικό στάδιο εφαρμογής του: Είναι η απάλειψη του ονόματος του Μαρτυρικού Διστόμου από τον όνομα του Δήμου Διστόμου,Αραχωβας, Αντικυραςπα!

Το σχέδιο - που έχει ...όνομα και ...υπογραφή- αποτυπώνεται στο 9ο Θέμα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου:''Επιλογή διαδικασίας για εξεύρεση κοινής ονομασίας του Δήμου. {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΕΥΣΤ. ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ}''.
Την ώρα που αποκαλύπτεται ότι στις ΗΠΑ έδιναν το όνομα του Διστόμου σε σειρά πόλεων ή χωριών ως ελάχιστο φόρο τιμής για την άγρια Σφαγή από τους Γερμανούς Ναζί ( χθες αναδείχθηκαν δύο τέτοιες περιπτώσεις από το μαχητικό σάιτ του Θέμη Παπαιωάννου), την ώρα που το ''Δίστομο'' ειναι εκ των πραγμάτων το συνώνυμο του αγώνα δεκάδων,εκατοντάδων μαρτυρικών πόλεων και χωριών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο για Δικαίωση και Αποζημίωση από την Γερμανία, την ώρα που ακόμα και στην μακρινή Κίνα, ακολουθούν το ''Μοντέλο Διστόμου'' για αποζημιώσεις, ''άρρωστα'' μυαλά έχουν βάλει ως στόχο - και δυστυχώς τον προχωρούν - να σβηστεί η αναφορά ''Δίστομο'' από το όνομα του Δήμου. Και αυτό για λόγους ''εγωισμού'' κάποιων τοπικιστών κοντοχωριανών και οπαδών του λάιφστάιλ- τρομάρα τους!

Κάποιων που ύπουλα για να κρύψουν τον στείρο τοπικισμό τους, χαρακτηρίζουν τους μαχόμενους Διστομίτες, δήθεν τοπικιστές! 
Δεν καταλαβαίνουν - ή μάλλον επειδή το καταλαβαίνουν καλά, αντιδρούν - ότι το όνομα ''Δίστομο'' δεν είναι πλέον ένα όνομα χωριού! Είναι ένα σύμβολο που αποτυπώνει την θηριωδία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, την θηριωδία του φασισμού.
-Τι θα κάνουμε ως κάτοικοι του Διστόμου; 
-Τι θα κάνουμε ως μέλη των μαζικών φορέων του χωριού;
-Τι θα κάνει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και ο Πρόεδρός του Μανώλης Γλέζος;
-Τι θα κάνει ο Αργύρης Σφουντούρης;
-Τι θα κάνει ο Επίτιμος Δημότης Προεδρος της Δημοκρατίας κ Πρ. Παυλόπουλος και ο επίσης Επίτιμος Δημότης του πρωην Προεδρος της Δημοκρατίας κ.Κ.Παπούλιας;
-Τι θα κανουν οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου;
- Τι θα κάνει η κυβέρνηση;
- Τι θα κάνει ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας που έχει αναφερθεί προσωπικά στο Δίστομο και στον αγώνα του;
-Τι θα κανουν οι πολλές χιλιάδες επισκέπτες-προσκυνητές του Μαυσωλείου και του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού;
-Τι θα κάνουν οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι- Δημοτικοί και Τοπικοί;
-Θα το αφήσουμε έτσι;
- Θα αφήσουμε ''επιχειρήματα'' ότι το όνομα του Δήμου ειναι ...σιδηρόδρομος ( ποιος αλήθεια το έκανε έτσι;) και ότι με το υπάρχον όνομα δήθεν ...μπερδεύονται υποψήφιοι επισκέπτες του Δήμου;

http://www.onalert.gr/stories/apisteyto-theloun-na-svisoun-to-onoma-tou-distomou/45254

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...