Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΣΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΣΧΟΛΕΙΑ.



ΤΙ  ΔΙΔΑΣΚΕΙ  Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΣΤΑ  ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  1821


Κείμενο – «αφιέρωμα»  στο  1821,  στην Νεοελληνική Γλώσσα Α´ Γυμνασίου (σ. 82-83) με τίτλο «Η παράσταση»: 
«Τότε ο Βαγγελάκης που έκανε τον Μπότσαρη και τον στένευε η στολή του, έσκυψε να πάρει τα τσαρούχια μου να μου τα δώσει και φάνηκε το σώβρακό του και τα κορίτσια έβαλαν τα γέλια κι εκείνος τα κλάματα…
Καί ο κύριος διευθυντής… άρχισε να φωνάζει:
– Ζήτω η 25η Μαρτίου! και είπε «και του χρόνου» κι όλοι σηκώσαμε τα χέρια μπροστά και είπαμε και ζήτω κι η κυρία Ουρανία φώναξε πάλι προσοχή! και σταθήκαμε όλοι προσοχή και τραγουδήσαμε τον εθνικό ύμνο και γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα; και φύγαμε να πάμε σπίτι μας να φάμε σκορδαλιά για το καλό της ημέρας, να κοιμηθούμε, να ξυπνήσουμε, να βάλουμε τα καλά μας και να πάμε να πούμε χρόνια πολλά του Βαγγελάκη που είχε την εθνική εορτή του».

Κείμενο  Νεοελληνικής Γλώσσας της Β´ Γυμνασίου (σ. 35):
 «Αρχίζουμε πρόβες για την εθνική γιορτή». 
 «Τέλεια! Σήμερα στο μάθημα της μουσικής ήταν τέλεια! Γιατί από αύριο αρχίζουμε πρόβες για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Θα κάνουμε πρόβες με τη χορωδία, θα χάνουμε μαθήματα! Έχουμε μια κάπως μικρή χορωδία στο σχολείο, καμιά τριανταριά άτομα και έχει πλάκα. Το ρεπερτόριο θα ‘ναι το συνηθισμένο: Ελεύθεροι Πολιορκημένοι και δωσ᾽του… Από τώρα ονειρεύομαι τις ώρες μαθημάτων που θα χαθούν στις πρόβες. Και η καλλιτεχνικού, η Βαφιώτη, μας λέει ότι θέλει μια ομάδα να σχεδιάσει κάτι σκηνικά και κάτι Κολοκοτρώνηδες και κάτι σημαίες και δάφνες. Μέσα! Υπολογίζω κι άλλες χαμένες ώρες μαθημάτων…».

«Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» της Γ´ Γυμνασίου, στις σ. 46-48, Απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη:  
Από  όλα  τα  απομνημονεύματα  εντόπισε  ο  Τσίπρας  το σημείο όπου ο Μακρυγιάννης γράφει κάτι εναντίον του Κολοκοτρώνη: «Οι άρχοντές μας, οι αρχηγοί μας έγιναν «Εκλαμπρότατοι»… έγινε ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι συγγενείς και φίλοι, πλούσιοι από γες (χωράφια), αργαστήρια, μύλους… Όταν ο Κολοκοτρώνης και οι σύντροφοί του ήρθαν από τη Ζάκυνθο, δεν είχαν ούτε πιθαμή γης…».
Ο Μακρυγιάννης σε άλλα πενήντα σημεία αποθεώνει  τον  στρατηγό τον Κολοκοτρώνη. Τα  ελληνόπουλα  όμως  αυτό  το  σημείο  έπρεπε  να  διδαχθούν  από  τον  Τσίπρα.

ΤΙ  ΔΙΔΑΣΚΕΙ  Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΣΤΑ  ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  1940:

"ΔΕΝ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΑΝΔΡΕΣ"

Κείμενο  στην σελίδα 44 του α’ τεύχους του βιβλίου Γλώσσας Ε’ δημοτικού: 
«Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο!»
«Κι εμείς πήγαμε στο υπόγειο». 
«Μετά γύρισε ο μπαμπάς στη μάνα και της είπε πώς θα τρέξει στην τράπεζα να σηκώσει λεφτά. «Δεν έχουμε δραχμή», είπε κι έφυγε τρέχοντας στη σκάλα…». Όταν ο προκομμένος ο μπαμπάς γύρισε από την τράπεζα απογοητευμένος, γιατί η τράπεζα ήταν κλειστή και δεν μπόρεσε «να σηκώσει λεφτά», πήγαν σ’ ένα υπόγειο, «στης κυρίας Γιαννοπούλου, γιατί τα σπίτι της έχει υπόγειο και το λιακωτό της είναι τσιμεντένιο και δεν μπορούν να το τρυπήσουν οι μπόμπες». Και ο μπαμπάς  πήρε στην αγκαλιά του τον αφηγητή, παιδί μικρό και του είπε:
«Άκη, από σήμερα θα γίνεις άντρας». Και ο Άκης, εμπνεόμενος από την «γενναιότητα» του πατέρα του, απάντησε:
«Εγώ τότε φοβήθηκα πάρα πολύ, γιατί δεν ήθελα να γίνω σήμερα άντρας…». 

Οι άντρες πολεμούν. Ενώ όσοι δεν θέλουν να γίνουν άντρες, παίρνουν το Ι5  και σπεύδουν στα υπόγεια και άσε τους  άλλους να σκοτώνονται.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


2 σχόλια :

  1. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΗΣ ΚΝΕ ΤΟΥ ΒΕΝΤΟΥΡΑ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».
    Τώρα που ο Τσίπρας στρίμωξε τον Σαμαρά με το σκάνδαλο NOVARTIS, τώρα θυμηθηκε ο Σαμαράς ότι ο Τσίπρας είναι ένας άθλιος κομμουνιστής, απόφοιτος της Ταλμουδικής ΚΝΕ του Βεντούρα, που θέλει να επιβάλλει στον Ελληνικό λαό ένα αιματηρό κομμουνιστικό δικτατορικό καθεστώς, τύπου λατινοαμερικανικής μπανανίας.
    Χθεσινό άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στους Financial Times.
    «Ο κ. Τσίπρας μέσα στην απελπισία του επέλεξε ως έσχατη λύση την εξάλειψη των αντιπάλων του. Πρώην μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μετατρέψει μια υπόθεση που αφορά την εταιρεία Novartis από ένα παγκόσμιο σκάνδαλο υγείας σε μια ευκαιρία για πολιτική λασπολογία.
    Μας επέλεξαν με βάση ασαφείς και αβάσιμους ισχυρισμούς τριών «προστατευόμενων» μαρτύρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί έτσι ένα ανησυχητικό προηγούμενο: δύο πρώην πρωθυπουργοί διώκονται βάσει αθεμελίωτων ισχυρισμών από ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες. Στόχος του κ. Τσίπρα και των συναδέλφων του είναι να δυσφημίσουν τους αντιπάλους τους. Προφανώς δεν νοιάζονται για το γεγονός ότι το τελικό θύμα των πράξεών τους θα είναι η ελληνική δημοκρατία. Τον Φεβρουάριο, ο Νίκος Σαλάτας, γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, προειδοποίησε τη Βασιλική Θάνου, επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, να μην εκφοβίσει τους δικαστές στην υπόθεση Novartis.
    Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ομολόγησε με ειλικρίνεια στο κοινοβούλιο ότι έχει επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα που το χειρίζεται. Και ο προϊστάμενος του γραφείου τύπου του κ. Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, δημοσίευσε ένα άρθρο για την υπόθεσή μου, που παραπέμπει σε εποχές του ελληνικού εμφυλίου που έλαβε χώρα από το 1946 έως το 1949. Η υπόθεση Novartis είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία μιας αποτυχημένης κυβέρνησης των δημαγωγών που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη δημοκρατική κυριαρχία για να εγκαθιδρύσουν ένα λατινο-αμερικανικού τύπου ανελεύθερο καθεστώς στην Ελλάδα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΗΝ ΠΝΙΓΕΙ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...