Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821


 • Γιάννης Καλογερόπουλος
  ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΧΩΡΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ-ΤΑΞΕΙΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ. ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΡΟΘΤΣΑΙΛ, ΑΓΓΛΟΕΒΡΑΙΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ.
  ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΤΗΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ.
  ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
  ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ. ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΕΓΓΙΧΤΗ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
  ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΝΑΣΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙ ΣΑΛΗΜ Β' ΤΟΥ ΜΕΘΥΣΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟ 1578 ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.  
  ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΑΝΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1822.
  ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΛΟΡΔΟ ΒΥΡΩΝΑ (ΤΑΧΑ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΘΤΣΑΙΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΟ 90% ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟ 10%. ΤΟ 1822 ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ ΤΟ 1818.
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ 3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΨΟΥΝ ΤΟ 1826 ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΑΙΓΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΟΛΟ, ΜΕ ΤΑ 85 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΛΟ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΔΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΣΙΜΙΧΤΑΡ ΜΠΟΝΤΑ" ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ (ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ").
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΜΙΑΟΥΛΗ ΤΟ 1826 ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ 1836 ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΩΡΙΖΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΟΥΚΙΣΣΑΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΩΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΤΟΝ ΑΓΓΛΟΕΒΡΑΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΕΝΤΟΥΑΡΤ ΜΕΪΣΟΝ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΔΙΩΡΙΖΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΛΩΚΟΤΡΩΝΗ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΒΡΑΙΟ ΕΝΤΟΥΑΡΤ ΜΕΪΣΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΙΔΡΥΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΑΖΕΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ 4 ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 18ο ΑΙΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ Η.Π.Α..

  Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΟΙΚΟΜΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ. (ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΑΝΘΡΩΠΟ) ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ Ο ΣΩΡΡΑΣ, ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΝ E.N.D. Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.

  ΗΔΗ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ.
  ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΚΡΑΤΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΧΑΖΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΩΘΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΑΣ.
  ΤΑ 600 ΔΙΣ $ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΜΠΑΝΚ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΦΕΛΩΣ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ.
  ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ.
  ΕΝΩΘΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ

  Γ Ι Α Τ Ο Υ Σ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ Ε Ι Ν Α Ι Ε Ν Τ Ο Λ Η!!!!

  ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...