Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Κίσινγκερ: Βάσει πλάνου οι κρίσεις Ελλάδας και Κύπρου


Του Φάνη Μακρίδη 
 
Για τους συνωμοσιολόγους, τα όσα βιώνει η Κύπρος και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Η οικονομική κρίση του Ελληνισμού της Μεσογείου έχει δρομολογηθεί από τα «μεγάλα κεφάλια». Από τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη… 


Οι συνωμοσιολόγοι που εκφέρουν αυτή τη θέση στηρίζονται σε ένα ισχυρό -και ταυτόχρονα δημοφιλές αυτή την περίοδο- επιχείρημα. Επικαλούνται μια απόρρητη έκθεση της Μοσάντ από ιδιωτική συνομιλία του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ (από το 1969 μέχρι και το 1977) Χένρι Κίσινγκερ. Σύμφωνα μ’ αυτή την έκθεση, ο τελευταίος μιλώντας σε εκπροσώπους Εβραϊκών

συναγωγών στη Γερμανία το 1983 είχε πει ότι όλες οι εξελίξεις στη Μεσόγειο, θα αποσκοπούν στο να αποκτήσει το Ισραήλ τον απόλυτο έλεγχο στον ενεργειακό χάρτη. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να έχει πει ο Κίσινγκερ στην περιβόητη συνάντηση, η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση! 

Ας δούμε την επίμαχη τοποθέτηση του Κίσινγκερ στα Ελληνικά, αλλά και στα αγγλικά: 

*«Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος. Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση. Η μόνη παρηγοριά για τους Έλληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας»
*“At the beginning of the 21st century, Israel must succeed in the integral control of the energy deposits, which exist in the maritime area of the East Mediterranean. Concerning the future exploiters, Israel should negotiate only with Turkey and, if circumstances make it necessary, yield to Turkey parts of the deposits. Arab nations in the Middle East will be locked on the vicious circle of civil wars. Greece and Cyprus, will be confronted with directed economic crisis. The only consolation for the Greek people might be receiving the long over due WWII German compensations. In this demanding judiciary struggle, Greece deserve our full support, in order to make vulnerable the ever dangerous for us German prestige, and its economic, future reconstruction”. 
Ενδιαφέρον, ε; Για να είμαστε σωστοί απ΄ όλες τις πλευρές όμως θα πρέπει να αναλογιστούμε τα ακόλουθα: 
*Ψάχνοντας στο διαδίκτυο την πιο πάνω φράση για να εντοπίσεις την πρωτογενή πηγή, δεν βρίσκεις τίποτα. Από πού ξεπετάχτηκε το περιεχόμενο της συζήτησης του Κίσινγκερ με εκπροσώπους Εβραϊκών συναγωγών; Πότε πρωτοβγήκε; Λες και αυτό το κείμενο ήρθε από το πουθενά! 

*Το κείμενο κυκλοφόρησε ευρέως τον περασμένο Απρίλιο, αμέσως μετά το πρώτο 10ήμερο του συγκεκριμένου μήνα. Είχαν προηγηθεί τα καταστροφικά για την Κύπρο Γιούρογκρουπ. Πού ήταν κρυμμένο τόσο καιρό; Το θυμήθηκαν μετά τα Γιούρογκρουπ; Αν και βέβαια, βρήκαμε και μια αναφορά ιστοσελίδας την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους… 

Κι όμως υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία που μπορούν να κάνουν τους συνωμοσιολόγους να αισθάνονται δικαιωμένοι όταν λένε πως όλα αυτά που ζει ο Ελληνισμός ήταν αποτέλεσμα προμελετημένου πλάνου… 

Και εξηγούμαι: Ξέρουμε πλέον όλοι ότι οι «μεγάλοι» αυτού του πλανήτη έκαναν παιχνίδι στο θέμα της Κύπρου τότε και όχι εμείς. Ο Κίσινγκερ, που από το 1969 μέχρι και το 1977 ήταν κυρίαρχος στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, τα είχε ρεγουλάρει όλα ώστε η Αμερική να είναι το μεγάλο αφεντικό και στον χώρο της ανατολικής Μεσογείου. 

Δεν τα λέω εγώ. Όλα τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, όλα τα σχετικά αποκαλυφθέντα αρχεία της CIA, οδηγούν σ΄ αυτό το συμπέρασμα. 

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Guardian τον Φεβρουάριο του 2001 με αφορμή το βιβλίο του Κρίστοφερ Χίτσενς, The Trial of Henry Kissinger. Ο Mr Secretary, όπως αποκαλούσαν τότε τον Κίσινγκερ στις διπλωματικές αίθουσες, φερόταν ως ο αποκλειστικός υπαίτιος για την προδοσία του Έθνους... «Ο Κίσινγκερ πούλησε την Κύπρο για 30 αργύρια» αναφέρεται στον τίτλο ενός άλλου χαρακτηριστικού δημοσιεύματος. 


Στον γράφοντα, πάντως, θα μείνει αξέχαστο το περιεχόμενο κάποιων απόρρητων εγγράφων της CIA που είδαν το φως της δημοσιότητας και στα οποία καταγράφεται τα όσα διαμείφθηκαν σε μια συνάντηση μεταξύ του Κίσινγκερ και του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελίχ Εσενμπέλ. 

Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί μετά την απόφαση της γερουσίας των ΗΠΑ για το εμπάργκο οπλισμού που είχε επιβληθεί στην Τουρκία (10/03/1975). Σ΄ αυτή τη συνάντηση ο Κίσινγκερ φανερώνει με τον τρόπο του πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος της Τουρκίας στην εξωτερική πολιτική ων ΗΠΑ. Πόσο μεγάλη ανάγκη είχε η Αμερική ένα κακό σκυλί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ώστε να προκαλεί αστάθεια στην περιοχή και να στρώνει το έδαφος για να πετυχαίνει τους στόχους της η Αμερική. 



Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο Κίσινγκερ «καρφώνει» την ελληνική πλευρά, δείχνει πόσο «εκτιμά» τους Τούρκους, τους προτείνει λύσεις για να βρουν διέξοδο στο «εμπάργκο», δεσμεύεται πως θα αναλάβει ενεργό ρόλο, δίνει εντολές στους υφιστάμενούς του διπλωμάτες για να ενεργήσουν υπέρ της Τουρκίας, ενώ δεν διστάζει να πει πως μέσω αντισυνταγματικών και παράνομων ενεργειών θα «βολέψει» τους εκλεκτούς αυτούς συμμάχους της Αμερικής. 

Παρένθεση: Διαβάζοντας τα έγγραφα αυτά από το wikileaks αντιλαμβάνεσαι ότι πολλά απ΄ όσα βίωσε ο Ελληνισμός του σήμερα, πολλές πολιτικές αποφάσεις και πολλές ενέργειες των «μεγάλων δυνάμεων», ήταν αποτέλεσμα καλά σχεδιασμένων ενεργειών, ενός πλάνου. Διόλου συνωμοσιολογικά είναι αυτά που καταγράφουμε τώρα. Η διζωνική Ομοσπονδία που μας σερβίρουν ως λύση, ήταν μια καλά χωνευμένη και σερβιρισμένη ιδέα από τον καιρό της εισβολής. Τούρκοι στην Κύπρο χρησιμοποιούσαν αμερικανικά όπλα (υπάρχουν σχετικές αναφορές σε έγγραφα). 

Κι ασφαλώς παραδείγματα που βοούν υπάρχουν πολλά. 

Όσοι ευθύνονται για τα δεινά αυτού του τόπου, βρήκαν πρόσφορο έδαφος. Το 1974 είχαμε τον πολιτικό διχασμό. Ελληνοκύπριοι σκότωναν ελληνοκύπριους. Κι ασφαλώς οι σχετικές εξελίξεις έφταναν αμέσως στα μεγάλα κεφάλια από τις υπηρεσίες πληροφοριών (τα έγγραφα στο wikileaks είναι αρκούντως κατατοπιστικά) . Προσφέραμε μια μοναδική ευκαιρία σε όσους ήθελαν να αποκτήσουν έλεγχο σε βάρος μας. 



Ποια ήταν τότε τα δεδομένα; Η μικρή Κύπρος αναπτυσσόταν οικονομικά. Ο τουρισμός ήταν σε πολύ καλά επίπεδα, το ίδιο και οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων, ενώ και τότε γίνονταν έρευνες στα χωρικά ύδατα της Κύπρου για εξεύρεση πηγών ενέργειας. 

Ο τόπος αποκτούσε προοπτικές. Η πολιτική αστάθεια, όμως, οι δικοινοτικές ταραχές και ο διχασμός των Ελληνοκύπριων, μας κατέστρεψε. Κυρίως όμως το τελευταίο. Τα θολωμένα από τον φανατισμό μυαλά μας οδήγησαν ως εδώ. Γιατί η στοιχειώδης νηφαλιότητα θα μας επέτρεπε να είμαστε πιο έξυπνοι. Πιο λογικοί. Πιο δυνατοί. 

Φυσικά η Αμερική μπορεί να είχε ύποπτο ρόλο, αλλά φρόντισε να μας αποκαταστήσει. Η αμερικανική αναφορά του 1975 που εντόπισα (πάλι σε εκείνο το άτιμο το wikileaks) είναι χαρακτηριστική. Το σχετικό έγγραφο αποτελεί μια απίστευτα αναλυτική κατάσταση για την οικονομία του τόπου πριν και μετά την εισβολή. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων που το συνέταξε, διατυπώνει τις θέσεις της για το πώς η Κύπρος θα αναπτυχθεί πάλι και ποιο είναι το ύψος της οικονομικής βοήθειας που πρέπει να δεχθεί. 

Λίγο καιρό μετά, όπως όλοι οι Κύπριοι γνωρίζουν, άρχισε να ρέει το χρήμα. Το εθνικό πρόβλημα δεν… έκαιε τους Κύπριους τόσο, ώστε να επιζητούν άμεσα μια λύση. Επικεντρώθηκαν στο πως θα ξαναχτίσουν ότι γκρέμισαν οι Τούρκοι με την εισβολή και οι κάτοικοι του νησιού γλυκάθηκαν σε ένα βαθμό από τις ανέσεις , το χρήμα και την καλοπέραση. Κάποιες αρχές ξεχάστηκαν εύκολα. Ο πόθος για επιστροφή δεν ήταν τόσο μεγάλος. 

Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά; Η σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού της Κύπρου δεν διαφέρει και πολύ απ΄ αυτή του 1974. Ο τουρισμός σε καλά επίπεδα τη στιγμή που η Κύπρος κατάφερε να αναπτυχθεί απίστευτα στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ο χαμηλός εταιρικός φόρος επέτρεπε την εγγραφή ξένων εταιρειών στην Κύπρο, οι οποίες έφερναν μαζί τους μεγάλα κεφάλαια. Ταυτόχρονα, Ρώσοι μεγιστάνες κατέθεταν τα υπέρογκα ποσά τους στις κυπριακές τράπεζες. Και κάπου εκεί βρέθηκε και το Φυσικό Αέριο. Με λίγα λόγια, η Μεγαλόνησος θα καθίστατο πολύ ισχυρή οικονομικά. Ποια; Η μικρή Κύπρος που δεν εξυπηρετεί ιδιαίτερα τα συμφέροντα κανενός μεγάλου... 

Και κάπου εκεί ήρθε η Τρόικα και το μνημόνιο... Οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί (αυτοί που επρόκειτο να βοηθήσουν το 1975 την Τουρκία με το θέμα του εμπάργκο) βάσει στοιχείων είχαν σοβαρό πρόβλημα με ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Πολύ σοβαρότερο από την Κύπρο, σύμφωνα με αριθμούς.Κατάφεραν όμως να τους πείσουν όλους ότι το νησί μας είναι το καλύτερο πλυντήριο της πιάτσας. Έτσι, καταστράφηκε ο χρηματοπιστωτικός μας τομέας. Οι ξένες εταιρείες έφυγαν και πήγαν στην Μάλτα, τα κεφάλαια εξαφανίστηκαν. Μας έμεινε το Φυσικό Αέριο που θα αρχίσει να απαλύνει τον οικονομικό μας πόνο σε μια πενταετία και βάλε.

Οι Κύπριοι πλέον δεν έχουν δουλειές. 
Οι νέοι ούτε στις καφετέριες δεν πάνε. Άνδρες που κάποτε είχαν δουλειά και οικογένεια, ζουν στα αυτοκίνητά τους, άνεργοι και διαζευγμένοι. Το παζάρι δεν μπορεί να κινηθεί, αφού τα λεφτά μας είναι δεσμευμένα. Μιλάμε για τα λεφτά που απέμειναν από το κούρεμα. Ένα κούρεμα που έκλεψε τα όνειρα ανθρώπων οι οποίοι φύλαγαν λεφτά για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους με τη συνταξιοδότησή τους και να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Η απελπισία σε όλο της το μεγαλείο. 
Οι αυτοκτονίες έφτασαν τις 29 το τελευταίο τρίμηνο, όμως, δεν ανακοινώνονται για να μην οξυνθεί το πρόβλημα. 

Κι όπως τότε μετά την εισβολή, έτσι και τώρα οι ξένοι μπαίνουν στον τόπο μας, κάνουν οικονομικές αναλύσεις για μας χωρίς εμάς, κι αρχίζουν να μας δίνουν ρευστό με δόσεις. Πάλι είμαστε αδύνατοι. Πάλι εξαρτημένοι. Πάλι το μυαλό μας στο πως θα επιβιώσουμε...
 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...