Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Το μυστικό πρόγραμμα με την ονομασία Σκάκι (Project Chess ) από κολοσσιαίες εταιρίες και μυστικές υπηρεσίες...


Ο.Ε.Α.Φ.

Ακόμα μια περίπτωση που δείχνει πως οι κολοσσιαίες εταιρίες τεχνολογίας συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες προς το συμφέρον των κυβερνήσεων.

Αναφέρεται πως ξεκίνησε ένα μυστικό πρόγραμμα για την διαδικτυακή επικοινωνία και κυρίως για το διαδικτυακό πρόγραμμα  Skype.  Το πρόγραμμα παρακολούθησης ονομάζετε Σκάκι (Project Chess ).



Αυτό που αποκαλύφθηκε είναι ότι το Skype  είναι ένα από τα προγράμματα παρακολούθησης και επιτήρησης  μέσω διαδικτύου από το PRISM, από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας  (N.S.A.) των Η.Π.Α. της οποίας η δράση της  είναι παγκόσμια..



H αποκάλυψη για το μυστικό πρόγραμμα Skype είναι πολύ ενδιαφέρουσα  
καθώς προδίδονται οι όροι χρήσης του προγράμματος Skype και της  ασφάλειας  που προσφέρει στις συνομιλίες χρηστών μέσω του προγράμματος καθώς μπορεί να θέση όλες τις βίντεο-συνομιλίες και προσωπικά δεδομένα από την ιδιωτική ζωή του ατόμου στις κρατικές υπηρεσίες , σε ιδιωτικούς οργανισμούς και εταιρίες τεχνολογίας για πειραματικούς σκοπούς..  ..





Οι διαρροές μέσα από την N.S.A. άφησαν να εννοηθεί πως μια κολοσσιαία εταιρία όπως η Microsoft μπορεί να ψεύδεται και να μην τηρεί τους ίδιους όρους χρήσης που έχει θέσει η εταιρία στον πελάτη και να τον εξαπατήσει θέτοντας σε κίνδυνο την προσωπική του ζωή ακόμη και την εργασία του και κυρίως τις  ιδιωτικές εταιρίες, οργανισμούς κλπ.. 





Σύμφωνα με την εφημερίδα των  New York Times  το ( Project Chess )  στοχεύει σε συγκεκριμένα άτομα μέσα στον πληθυσμό ανάλογα με τις ενημερώσεις και τις εντολές που του έχουν δοθεί..

Οι κλήσεις μέσω Skype είναι πάντα διαθέσιμες στις κρατικές υπηρεσίες για την άμεση πληροφόρηση τους..



Αναφέρετε επίσης η στενή σχέση μεταξύ των γιγάντων της διαδικτυακής ασφάλειας και της N.S.A. , ο πρώην αξιωματικός και αρχηγός ασφάλειας του Facebook , Max Kelly αποχώρησε από την εταιρία προκειμένου να ενταθεί στην N.S.A.





Οι εταιρίες στο Silicon Valley στις Η.Π.Α.  συνεργάζονται στενά με την N.S.A.  και είναι μια επωφελής σχέση.. Οι εταιρίες κολοσσοί του διαδικτύου που έχουν κάθε πληροφορία του  χρήστη που επεξεργάζεται και χρησιμοποιεί τον διαδικτυακό χώρο μέσω των εταιριών τους  π.χ.( ηλεκτρονικό ταχυδρομείο e-mail, προγράμματα περιήγησης στον διαδικτυακό χώρο web browsers , προγράμματα στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης, κλπ….) όλα αυτά τα δεδομένα είναι διατεθειμένα στην N.S.A. με νέα εργαλεία ανάλυσης και τεχνολογίας . 
 Επίσης ξοδεύονται μεγάλα άγνωστα  χρηματικά ποσά γι’ αυτόν τον λόγο από τηνN.S.A.

Επίσης  ο διευθυντής της ομοσπονδίας απόρρητων προγραμμάτων Αμερικανών επιστημόνων της κυβέρνησης, StevenAftergood, δήλωσε στο CNN  «ότι πιστεύει πως περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται από την N.S.A. γι’ αυτούς τους σκοπούς»..

Ο Gordon Adams πρώην υπάλληλος στον λευκό οίκο δήλωσε πώς «να μην εκπλαγείτε όταν δείτε πως η N.S.A. ξοδεύει πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για μυστικά προγράμματα παρακολούθησης..





Το Project Chess (Σκάκι) φέρετε να ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια. Το πρόγραμμα Skype αγοράστηκε από την  Microsoftγια 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια και η αγορά ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2011. Ο λόγος της καθυστέρησης αυτής ήταν οι αμφιλεγόμενες συνομιλίες με την κυβέρνηση των Η.Π.Α. για νομικά θέματα και για τον μυστικό τρόπο λειτουργίας του προγράμματος Project Chess.



Ενδιαφέρον είναι πως όταν το Skype ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο κάποιες νέες ανανεώσεις και κάποιες πρόσφατες αλλαγές … έγιναν κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης των Η.Π.Α. και όχι της Microsoft για να καταστεί ευκολότερη η κατασκοπεία ..

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα έγγραφα από το PRISM  που διέρρευσαν από τον Edward Snowden  έδειξε ότι το Skype εντάχθηκε στο πρόγραμμα πλήρης κατασκοπείας στις 6 Φεβρουαρίου 2011.





Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί πως η Microsoft από εδώ και πέρα θα δηλώνει στους όρους το προγράμματος, πως οι κλήσεις μέσω Skype ενδέχεται να καταγράφονται





Τον περασμένο Μάρτιο  εκπρόσωπος του προγράμματος Skype έκανε προσπάθειες να ανακουφίσει το κοινό από τις φήμες που έτρεχαν για το πρόγραμμα κατασκοπείας και δήλωσε πως δεν διατρέχει κανένας χρήστης κανέναν κίνδυνο και πως τα στοιχεία και οι επικοινωνίες των χρηστών δεν δίνονται σε κανέναν οργανισμό η κρατική υπηρεσία σε όλον τον κόσμο…




Οι γνωστοποιήσεις όμως σχετικά με το PRISM και  το  Project Chess   φαίνεται να δυσφημίζουν το Skypeκαι να υπάρχουν αρνητικές δηλώσεις για την Microsoft από μεγάλες εταιρίες που χρησιμοποιούν τα προγράμματα της, καθώς υπάρχουν φόβοι διάρρευσης επιχειρηματικών κινήσεων κολοσσιαίων εταιριών παγκοσμίως… 




Έτσι οι πρόσφατες αποκαλύψεις δείχνουν πως πρέπει να σταθούν όλοι πολύ επιφυλακτικοί και θα είναι πολύ δύσκολο πλέον να μπορείς να εμπιστευτείς μεγάλες εταιρίες διαδικτυακές και τηλεπικοινωνιακές από όλων τον κόσμο και κυρίως από τις Η.Π.Α. όπου λανσάρονται στην αγορά τα περισσότερα νέα προγράμματα για το διαδίκτυο και την νέα τεχνολογία.. (υπολογιστές, τηλεοράσεις, τηλεπικοινωνίες κλπ…)







Η N.S.A. τόνισε πως τα προγράμματα αυτά είναι για να μπορέσουν να αποσπάσουν πληροφορίες μέσα από την κοινότητα των χάκερς..

Ο διευθυντής και επικεφαλής της Cyber ​​Command  του Πενταγώνου στις Η.Π.Α. Keith Alexander θα δώσει μια εξήγηση για όλα αυτά σε μια  ομιλία του στο συνέδριο που διοργανώνετε από την BlackHat





Οι κρατικές υπηρεσίες ενδιαφέρονται πάρα πολύ για τους χάκερς, μπλόκερς και ιστοσελίδες  που αποκαλύπτουν σχέδια της μεγάλης τάξης και των κυβερνήσεων..

H Jennifer Granick διευθυντής των ατομικών ελευθεριών από το κέντρο της νομικής σχολής στον Στάνφορντ μίλησε για το διαδίκτυο και την κοινωνία..

«Μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να συνεργαστούν και να έχουν μια καριέρα σε αυτές τις υπηρεσίες»..




Μπορούν επίσης να συνεργαστούν με ανθρώπους όπως τον KennethMinihan πρώην διευθυντής της  N.S.A.  ο οποίος σήμερα είναι  διευθύνων σύμβουλος της Paladin, CapitalGroup.





Η Paladin, Capital Group είναι μια εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων στην Ουάσιγκτον Η.Π.Α. και ειδικεύεται στην χρηματοδότηση νεοσύστατων επιχειρήσεων που προσφέρουν λύσεις και υψηλή τεχνολογία στην N.S.A.  και σε άλλες υπηρεσίες πληροφοριών…





Η Paladin, Capital Group  είναι μια από τα ιδιωτικές εταιρίες που συνεργάζονται πολύ στενά με τις υπηρεσίες πληροφοριών , ενώ άλλες όπως η  In-Q-Tel  χρηματοδοτείτε απευθείας από την κεντρική υπηρεσία πληροφοριών για να επενδύουν και να εφαρμόζουν  νέες τεχνολογίες … όπως η τροποποίηση του καιρού και πολλά άλλα μυστικά προγράμματα  (Projects) που αποσκοπούν ακόμη και στην μείωση του πληθυσμού στον πλανήτη γη…





Πηγή: diadrastiko

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...