Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

"Η νέα ΜΙΤ του Ερντογάν άμεση απειλή για τη Θράκη" - Απόρρητη αναφορά του ΓΕΕΘΑ

Σχετικά άρθρα:
α. Το νέο βαθύ κράτος της Τουρκίας που χτίζει ο Ερντογάν!!!
β. Νέος «γύψος» made by Erdogan για την τουρκική κοινωνία
γ. ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: Σε λίγο η ΜΙΤ θα παρακολουθεί τα πάντα ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μεγάλη και δικαιολογημένη ανησυχία επικρατεί στο ΓΕΕΘΑ για την “νέα ΜΙΤ” που φτιάχνει ο Ερντογάν. Σε μια αναλυτική έκθεση που συνέταξαν επιτελείς επισημαίνουν τον άμεσο κίνδυνο που προκύπτει από τον ρόλο που θα μπορεί να παίξει η “νέα ΜΙΤ” και οι επιχειρήσεις που θα μπορεί πλέον αυτόνομα να αναλαμβάνει.
Όπως αναφέρουν στα συμπεράσματα της απόρρητης έκθεσής τους “η ΜΙΤ δύναται να
αναλαμβάνει όχι μόνο ευρείες επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών στη χώρα μας, αλλά και δράσεις Πληροφοριακών (Ψυχολογικών) επιχειρήσεων με επίκεντρο την Θράκη, εκμεταλλευόμενη
και τις πιθανές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στην μουσουλμανική μειονότητα, όπως σχετικά είχε αναφερθεί στο Σχέδιο «ΒΑΡΙΑ», αλλά και στα Σεμινάρια των Ακαδημιών Πολέμου”.
Σύμφωνα με την ανάλυση “η κυβέρνηση Ερντογάν θα συνεχίσει τις προσπάθειες θεσμοθέτησης αλλαγών σε φορείς που θα την καταστήσουν πλέον πολιτική δύναμη με καθεστωτικά χαρακτηριστικά, προκαλώντας την δημιουργία επιπλέον πολώσεων στην Τουρκία, όπως φάνηκε και από τις τελευταές εξελίξεις στο θέμα των ταραχών του πάρκου «Gezi”, λειτουργώντας εις βάρος της επικράτησης των νεοοθωμανιστών στην Τουρκία”.
Ποια είναι η “νέα ΜΙΤ” του Ερντογάν και γιατί αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα;
Σύφωνα με όσα γράφουν στην ανάλυση- εκτίμηση “οι νέες αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), διευρύνονται με βάση το νέο Σχέδιο Νόμου, σε τέτοιο σημείο ώστε να ασκείται κριτική από την αντιπολίτευση για αρμοδιότητες οι οποίες υπερβαίνουν τα όρια της Δημοκρατίας, αλλά και καθιστούν την ΜΙΤ κυρίαρχο φορέα όχι μόνο στον τομέα των πληροφοριών, αλλά και σε αυτό της πραγματοποίησης επιχειρήσεων εντός αλλά και εκτός Τουρκίας”.
Το νέο σχέδιο νόμου στο οποίο αναφέρονται συντάχθηκε από κοινού από την ΜΙΤ και το γραφείο του Ερντογάν . Πρωταγωνιστές στην σύνταξή του είναι ο αρχηγός της ΜΙΤ Χ.Φιντάν,ο σύμβουλος του Ερντογάν Ε.Αλά και ο νομικός σύμβουλος της ΜΙΤ Ο.Κανικλί.

Σύμφωνα με το νέο Σχέδιο Νόμου:

•Η ΜΙΤ θα είναι εξουσιοδοτημένη να προχωράει σε οποιαδήποτε επιχειρησιακή δράση που αυτή κρίνει απαραίτητη, χωρίς καμία έγκριση από την τουρκική Δικαιοσύνη.
• Κανένας δικαστικός φορέας δεν θα είναι δυνατό να ελέγξει την ΜΙΤ. Τα στελέχη της ΜΙΤ θα ελέγχονται δικαστικά από το Ειδικό Δικαστήριο και όχι από τα κοινά δικαστήρια, κάτι που ίσχυε μέχρι σήμερα.
• Δεν θα είναι δυνατό τα στελέχη της ΜΙΤ να κατηγορηθούν για διάπραξη εγκλήματος, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας.
• Η ΜΙΤ θα είναι δυνατό να «φακελώνει» κάθε Τούρκο πολίτη χωρίς έγκριση από την δικαστική εξουσία. Ο κάθε κρατικός φορέας καθίσταται πλέον υποκείμενος της ΜΙΤ.

Επιχειρήσεις εσωτερικής ασφάλειας
Θα είναι αρμοδιότητας της ΜΙΤ. Πρόκειται για τις υποθέσεις «φακελώματος» των πολιτών με πρόσχημα την «εσωτερική επειλή», όπως ακριβώς έκαναν και οι στρατιωτικοί κατά την περίοδο της πλήρης επικράτησης των «κεμαλιστών» έναντι των «ισλαμιστών». Αυτό σημαίνει ότι χωρίς σχετική απόφαση δικαστηρίου, η ΜΙΤ θα έχει δικαίωμα παραβίασης βασικών ατομικών δικαιωμάτων των Τούρκων πολιτών.
Σημειώνεται ότι η έννοια της «εσωτερικής επειλής», έχει αφαιρεθεί από τα έγγραφα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ), κάτι που επανέρχεται με το νέο Σχέδιο Νόμου. Η διαφορά από τον προηγούμενο Νόμο που προσδιόριζε τις αρμοδιότητες της ΜΙΤ στο υπόψη άρθρο, είναι ότι με το νέο Νόμο, η ΜΙΤ δεν θα μπορεί μόνο να συλλέγει πληροφορίες, αλλά και να πραγματοποιεί επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο του υπόψη Νόμου, οι αντίστοιχες αρμοδιότητες της Γενικής Δνσης Ασφαλείας και της Στρατοχωροφυλακής (Σ/Χ), μεταβιβάζονται στη ΜΙΤ.
Ψυχολογικές επιχειρήσεις
Με το νέο Σχέδιο Νόμου, η ΜΙΤ αποκτά το δικαίωμα πραγματοποίησης Ψυχολογικών Επχσεων. Πλέον οι αρμοδιότητες, «φακελώματος» του διαδικτύου, προπαγάνδας και δημιουργίας παράνομων ιστοσελίδων μεταβιβάζονται στην ΜΙΤ. Όλες αυτές οι αρμοδιότητες στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιηθεί από το ΓΕΕΘΑ όταν Αρχηγός ήταν ο Στγος I. Basbug ο οποίος είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση «Φακελώματος του Διαδικτύου». Ως γνωστό, στόχος του ΓΕΕΘΑ τότε, ήταν η εξουδετέρωση της Κοινότητας F. Gulen και της K/B Erdogan, υπόθεση για την οποία είναι κατηγορούμενοι δεκάδες αξκοί των ΤΕΔ.
Πλήρης ασυλία
Στο νέο σχέδιο νόμου, προβλέφθηκαν σχετικές ρυθμίσεις ώστε να απαλλάσσονται τα στελέχη και οι πληροφοριοδότες της ΜΙΤ οι οποίοι θα διαπράττουν κακουργήματα. Τα θέματα αυτά προβλέπονται από το άρθρο 26 του σχετικού Νόμου, το οποίο προβλέπει ότι «η σχετική άδεια για δικαστική έρευνα εις βάρος στελεχών της ΜΙΤ, θα δίνεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Τουρκίας». Επιπλέον αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, ότι «δεν θα θεωρείται υπεύθυνο το προσωπικό της ΜΙΤ ή το προσωπικό στο οποίο ανατέθηκε αποστολή από την ΜΙΤ, για παράπτωμα στο οποίο φαίνεται ότι διέπραξε κατά την διάρκεια της αποστολής του».
Εξοπλισμός και επάνδρωση για ανεξάρτητες επιχειρήσεις
Οι Έλληνες επιτελείς δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους στην ανάλυσή τους. Κι αυτό γιατί από τα στοιχεία που διαθέτουν προκύπτει ότι η ΜΙΤ “έχει εισέλθει σε μία νέα περίοδο ανασυγκρότησης από αναλήψεως της αρχηγίας από τον H. Fidan, ο οποίος θεωρείται ο εκλεκτός του Τ/Π/Θ T.Erdogan” . Επιπλέον υπάρχουν και μια σειρά άλλων πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες

•Από τον Οκτώβριο του 2012, είχε γίνει γνωστό, ότι η ΜΙΤ θα προμηθεύει με βαριά όπλα αλλά και ΤΟΜΠ (Τεθωρακισμένα Οχήματα), για να είναι δυνατή η εκτέλεση επιχειρήσεων από την ίδια.
• Στα τέλη του 2012, η ΜΙΤ είχε προκηρύξει διαγωνισμό, πρόσληψης εν ενεργεία στελεχών της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων του Τ/ΓΕΕΘΑ (Botdo Bereli), προκαλώντας έκπληξη και προβληματισμό, για τον λόγο για τον οποίο θα ήταν αναγκαίο τέτοιο προσωπικό στην ΜΙΤ.
Σημειώνεται για τους «Bordo Bereli» ότι:
• Θεωρούνται η «αφρόκρεμα» των στελεχών των Ειδικών Επιχειρήσεων των ΤΕΔ και είναι εκπαιδευμένοι να αναλαμβάνουν ειδικές επιχειρήσεις σε εχθρικό έδαφος, ψυχολογικές επιχειρήσεις αλλά και επιχειρήσεις προπαρασκευής πληθυσμού στη χώρα-στόχο.
•Είχαν παραλάβει τον Κούρδο ηγέτη A. Ocalan, από τις αρχές της Κένυας στο Ναϊρόμπι, κατά την επιχείρηση σύλληψης του το 1999.
Πηγή: Οναλέρτ

http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...