Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Έτσι έπεσαν στην φονική παγίδα των ΕΚΑΜ οι φυγάδες Αλβανοί


Ένα μοναδικό σχέδιο εντοπισμού, παγίδευσης και εξουδετέρωσης από την Αστυνομία και την ΕΥΠ και μία πρωτόγνωρη συνεργασία ειδικών υπηρεσιών, κάτω από τις πλέον δύσκολες συνθήκες αναζήτησης σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και όχι μόνο

Ο θάνατος του φυγά Αλβανού Μάριαν Κόλα, ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας, στον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας συνετέλεσαν με προτάσεις τους ο Αντιστράτηγος Ι. Δικόπουλος (Γενικός Επιθεωρητής ΕΛ.ΑΣ. Νοτίου Ελλάδος), ο Θ. Δραβίλλας (Διοικητής ΕΥΠ) καθώς και άλλοι επιτελείς των Σ.Α. 

Εδώ και περίπου 4 μήνες, από τις 22 Μαρτίου όταν και ο Κόλα με τους συντρόφους του απέδρασε με κινηματογραφικό τρόπο από τις φυλακές Τρικάλων, το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη της ομάδας του είχε ξεπεράσει κάθε ανάλογο προηγούμενο των τελευταίων ετών. Στη γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε από άκρη σε άκρη της χώρας χρησιμοποιήθηκαν πολλοί άνθρωποι και ειδικά μέσα και συγκεκριμένα έγινε επιστράτευση δύο ελικοπτέρων, έξι σκαφών του Λιμενικού, δεκάδων ΕΚΑΜιτών, δύο διμοιριών βατραχανθρώπων, ιχνηλατών του στρατού, εκατοντάδων αστυνομικών από τους όμορους νομούς.

Είναι αλήθεια πως η Ελληνική Αστυνομία είχε αναγάγει σε θέμα τιμής την εύρεση και σύλληψη ή εξόντωση των δύο καταζητούμενων εγκληματιών και δολοφόνων Αλβανών οι οποίοι συνέχιζαν να διαφεύγουν της σύλληψης. Για να υλοποιηθεί όμως ο σκοπός αυτός και με δεδομένο το ότι η περιοχή στην οποία κινούνταν οι φυγάδες ήταν εκτεταμένη, δύσβατη και με πολλές οδούς διαφυγής τους, ήταν απαραίτητο να γίνει ένα πολυσύνθετο σχέδιο που θα απέβλεπε αρχικά στον εγκλωβισμό τους και εν συνεχεία στο εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Το σχέδιο αυτό της Αστυνομίας εκμεταλλεύθηκε την «διαρροή» πληροφοριών στο διαδίκτυο κι έτσι έγινε κατορθωτό να σχηματισθεί η εικόνα τοποθέτησης της Αστυνομίας σε διάφορες περιοχές. Αυτή η εικόνα «στάλθηκε» μέσω του διαδικτύου προς όλους εκείνους τους Αλβανούς που εργαζόταν στην περιοχή που κινούνταν οι φυγάδες και οι οποίοι βοηθούσαν τους συμπατριώτες τους να διαφύγουν των τμημάτων ερευνών που έκαναν «σκούπα» καθώς προχωρούσαν από νότια προς τα βόρεια. Αρκετές από τις οδούς διαφυγής έγινε κατορθωτό να εμφανιστούν ως κλειστές από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας.

Έχοντας αυτή την εικόνα οι φυγάδες, άρχισαν να κινούνται προς μία συγκεκριμένη περιοχή. Η αστυνομία από την πλευρά της χρησιμοποίησε πλήθος πληροφοριοδοτών (μόνιμα συνεργαζομένων ή απλών πολιτών) και συνέχισε να συλλέγει πολύ σημαντικές πληροφορίες για τις κινήσεις των δύο Αλβανών, τους οποίους αργά αλλά σταθερά άρχισε να «οδηγεί» σε συγκεκριμένο σημείο.
Ταυτόχρονα, το σύνολο –σχεδόν- των αλβανών που εργάζονταν στην ευρύτερη περιοχή, ήταν υπό στενή παρακολούθηση σε όλα τα επίπεδα.
Με αυτόν τον τρόπο και με την επιπλέον συνεργασία λίγων αλλά πολύ καλά πληροφορημένων κυνηγών, έκλεισαν και κρυφά μονοπάτια τα οποία χρησιμοποιούνται κατά περιόδους από ομάδες παράνομων διακινητών (ναρκωτικών, ανθρώπων κ.α.).

Τότε στήθηκε και η παγίδα στους φυγάδες Αλβανούς, οι οποίοι χωρίς να έχουν δυνατότητα προσέγγισης σε Αλβανούς που εργάζονταν στην περιοχή (οι περιπολίες της αστυνομίας ήταν κάτι περισσότερο από εμφανείς και ασφυκτικές) καθώς και πληροφορίες για την ασφαλή μετακίνησή τους, έκαναν το μεγαλύτερο λάθος σαν φυγάδες. Θεώρησαν καλύτερο να σταματήσουν να μετακινούνται κι έτσι βρήκαν μία ασφαλή τοποθεσία, όπου έλπιζαν πως ενώ ο χρόνος που θα περνούσε θα τους δώσει την ευκαιρία να ξεκουραστούν, ταυτόχρονα θα κουραζόταν τα τμήματα των ΕΚΑΜ που τους έψαχναν.
Αυτή τους η απόφαση στάθηκε τραγική, αφού η Αστυνομία άρχισε να «κλείνει» ασφυκτικά την περιοχή των ερευνών.
Έτσι, η τελική εύρεση των φυγάδων με τη χρήση των θερμικών καμερών και η μικρή μάχη που δόθηκε στη συνέχεια μεταξύ των οπλισμένων Αλβανών και των ειδικά εκπαιδευμένων ανδρών της Αστυνομίας, είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μάριαν Κόλα και τον τραυματισμό του δεύτερου, ο οποίος αν και κατόρθωσε να διαφύγει έχει στοχοθετηθεί και είναι αδύνατο να διαφύγει από τον θανάσιμο κλοιό στον οποίο βρίσκεται. Στην μικρή μάχη που δόθηκε τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, με διαμπερές τραύμα στην κνήμη (χειρουργήθηκε και βρίσκεται ήδη στο στάδιο της ανάρρωσης).
Οι αστυνομικοί αμέσως μετά την εξόντωση του Κόλα, άρχισαν ένα ανελέητο κυνήγι και ερευνούν μία συγκεκριμένη περιοχή, ενώ άλλοι έχουν κλείσει με ενέδρες όλα τα γνωστά και κρυφά μονοπάτια. Ο φυγάς Ιλίρ Κούπα θεωρείται τραυματισμένος και ίσως αυτό το στοιχείο να τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο, όπως και το ότι γνωρίζει πως είναι αδύνατο να ξεφύγει και αντιμετωπίζει ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, οι οποίοι θέλουν να τον συλλάβουν για να εκδικηθούν τον θάνατο του συναδέλφου τους.
Το «πληγωμένο αγρίμι», όπως χαρακτηρίζουν αυτή τη στιγμή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον Κούπα, έχει τρεις επιλογές: την παράδοσή του, τον θάνατο από τις πληγές του ή την μάχη με τους αστυνομικούς. Επειδή είδε πως ο Κόλα σκοτώθηκε με μία σφαίρα (κατ’ ευθείαν στην καρδιά») από τους άνδρες των ΕΚΑΜ, πολύ δύσκολα θα επιλέξει να δώσει μάχη. Εξάλλου, η ψυχολογία του δεν είναι και η καλύτερη για κάτι τέτοιο, «εκτός και αν θέλει να πάει σαν το σκυλί στο αμπέλι» όπως μας είπε ανώτατη αστυνομική πηγή.

Κλείνοντας αυτή η υπόθεση, η οποία ξεκίνησε από μία δραπέτευση από τις φυλακές Τρικάλων (η οποία έγινε με τη βοήθεια παραστρατιωτικής ομάδας Αλβανών), παρά την κάκιστη εικόνα που δόθηκε για την Ελλάδα, έγινε αντιληπτό πως όλα έληξαν με τον καλύτερο τρόπο όταν επετράπη η συνεργασία μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών διαφόρων υπουργείων, η ανάληψη σχεδιασμού του εντοπισμού και εγκλωβισμού των φυγάδων με ειδικά εκπαιδευμένους αξιωματικούς και την υλοποίηση από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της Αστυνομίας.

Εμείς δίνουμε τα συγχαρητήριά μας σε όσους σχεδίασαν, συμμετείχαν και εκτέλεσαν ένα μοναδικό σχέδιο, στο οποίο χρησιμοποιήθηκε σημαντικό τμήμα ανθρώπινου και υλικοτεχνικού δυναμικού, εισακούστηκαν τα όσα πρότειναν ο Αντιστράτηγος Ι. Δικόπουλος, ο Θ. Δραβίλλας και άλλοι ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί και εφαρμόστηκαν νέες τεχνολογίες και με την σιωπηλή στήριξη του αρμόδιου υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια (με τον οποίο μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά, αλλά του αναγνωρίζουμε την αντικειμενικότητά του και την ευηκοΐα του στις προτάσεις που δέχθηκε από ειδικούς διαφόρων υπηρεσιών) έγινε κατορθωτό να λήξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα ανθρωποκυνηγητό που δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το χαρακτήρισαν ως «ρωσική ρουλέτα», τόσο για τον υπουργό και την κυβέρνηση, όσο και για τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας που μετείχαν σε αυτό.

Το κυνηγητό για τον Μαριάν Κόλα έφτασε στο τέλος του τα ξημερώματα της Κυριακής, στα βουνά του Σουλίου. Ο επόμενος παράνομος και εγκληματίας που θα σκεφθεί να προκαλέσει, θα πρέπει να το σκεφθεί πολύ καλά, αφού η διαφυγή του θα είναι αδύνατη… Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΕΥΠ, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Στρατού, μπορούν να το εγγυηθούν αυτό.

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Με μία μικρή παρατήρηση στο καλάνισκοφ του νεκρού Κόλα, διαπιστώνουμε πως ο νεκρός ήταν καλός γνώστης χρήσης πολεμικών όπλων (που φέρουν γεμιστήρα), αφού ένωσε τους γεμιστήρες ανάποδα, για να τους αλλάζει σε περίπτωση συμπλοκής.

http://kostasxan.blogspot.gr

1 σχόλιο :

  1. Θα ήθελα να διατυπώσω, με την ευκαιρία της ανάρτησης αυτού του άρθρου, τις ακόλουθες παρατηρήσεις μου:

    1) Εύχομαι από καρδιάς, καλήν και ταχείαν ανάρρωσιν, στον τραυματισθέντα εν ώρα καθήκοντος αστυνομικόν, και ελπίζω ότι η Πολιτεία θα του αναγνωρίσει, ηθικά και υλικά, την προσφορά και τον φόρον αίματος, τα οποία κατέθεσε στον αγώνα κατά των εγκληματιών, οι οποίοι θεωρούν τελευταίως την Χώρα μας «ξέφραγο αμπέλι»!

    2) Έτυχε πριν λίγες ημέρες, κάπου στην Δυτική Ελλάδα, να υποστώ τον έλεγχο ενός μπλόκου των ανδρών, οι οποίοι όπως υπέθεσα αναζητούσαν τους συγκεκριμένους εγκληματίες, και καταθέτω τον άψογο επαγγελματικά και ανθρώπινα τρόπο συμπεριφοράς τους!

    3) Συγχαίρω ως πολίτης όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρησιν αυτήν και την έφεραν επιτυχώς εις πέρας, διά τις άοκνες προσπάθειές τους και την θαρραλέα ανάληψιν των κινδύνων αυτής της επιχειρήσεως!

    4) Δεν συμφωνώ καθόλου με τα εύσημα, τα οποία δίδει το άρθρο στον Δένδια, διότι αυτός και οι προκάτοχοί του κατήντησαν την Ελλάδα στην δεινήν θέσιν, στην οποίαν ευρίσκεται σήμερα! Απλώς εξαναγκάστηκε να δεχθεί τις εισηγήσεις και τον σχεδιασμό της όλης επιχειρήσεως, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αφού με τα καμώματα της πολιτικής ηγεσίας έχει γίνει η Ελλάδα κέντρο του διεθνούς εγκλήματος και περίγελος των πάντων διά την ανεκτικότητά της απέναντι στους εγκληματίες!

    6) Θα ήταν ευχής έργον, οι επίλεκτες αυτές Μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, να χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά στην καταπολέμησιν του εγκλήματος, επαναφέροντας στον Έλληνα πολίτη το χαμένο αίσθημα της ασφαλείας και όχι να τοποθετούνται από τους Εφιάλτες της πολιτικής απέναντι στους Έλληνες, διά την καταστολήν των συνταγματικών δικαιωμάτων τους!

    ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...