Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ συμφώνησαν για το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο



Αποκαλύπτεται απόρρητο τηλεγράφημα με ημερομηνία 12 Ιουλίου 1974
Ενα άκρως αποκαλυπτικό έγγραφο, το οποίο επιβεβαιώνει τη μεγάλη συνωμοσία εναντίον της Κύπρου το 1974 είδε το φως της δημοσιότητας. Ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το φάκελο της Κύπρου, Μαρίνος Σιζόπουλος, μιλώντας χθες στη μεσημεριανή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, προέβη σε μια αποκάλυψη, παρουσιάζοντας και έγγραφο, το οποίο αφορούσε τη συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Σίσκο και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Λουνς.

Το έγγραφο έχει συνταχθεί από τους νατοϊκούς και φέρει ημερομηνία 12 του Ιούλη 1974. Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο, ο Σίσκο «παρουσίασε την
απόφαση των ΗΠΑ να τελειώσουν με το Κυπριακό και συμφωνούμε να υποστηρίξουμε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να εισβάλουν στην Κύπρο και για τη βίαιη ανατροπή του Μακαρίου».

Το έγγραφο αυτό, επιβεβαιώνει πως Ηνωμένες Πολιτείες και ΝΑΤΟ, όπως ενδεχομένως κι άλλες δυνάμεις, γνώριζαν εκ των προτέρων και είχαν συμφωνήσει για την ανατροπή του Μακαρίου και στη συνέχεια να στηρίξουν εισβολή της Τουρκίας στο νησί.

Ο κ. Σιζόπουλος αναφέρθηκε και σε ένα κρυπτογραφημένο έγγραφο του τότε υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χένρι Κίσιγκερ. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, ο Κίσιγκερ υποδείκνυε με νόημα όπως «καθαρίστε το τραπέζι για τον πρέσβη και ακολουθείστε το πρόγραμμα».

Υπενθυμίζεται πως ο πρέσβης των ΗΠΑ την περίοδο εκείνη ήταν ο Ρόμπερτ Ντέιβις, ο οποίος είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο Μακάριο στις 10 Ιουλίου και δολοφονήθηκε στις 19 Αυγούστου.

Το τηλεγράφημα αυτό μπορεί να ερμηνευθεί πολλαπλώς, είναι όμως σαφές πως ο Κίσιγκερ δίνει εντολές για εφαρμογή σχεδίου που αφορά την Κύπρο. Με τα όσα επακολούθησαν είναι σαφές τι εννοούσε στο κρυπτογραφημένο απόρρητο τηλεγράφημα του ο Χένρι Κίσιγκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...